23.12.10, 19:30
Od kilku dni małego męczy suchy kaszel ,byliśmy u lekarza w oskrzelach czysto dostał leki do inhalacji,dziewczyny poradźcie co robić...
Obserwuj wątek
    • tabaluga0 Re: Kaszel... 23.12.10, 20:24
      suchy kaszel to zapewne wynik podrażnienia krtani, u nas pomagał sinecod. Podawałam głownie na noc.
    • eter.nal Re: Kaszel... 23.12.10, 23:03
      u nas w okolicy jakaś epidemia suchego kaszlu. u wszystkich to samo, męczący kaszel przez 2 tyg, bez gorączki, osłuchowo czysto. dostaliśmy syropy i nic więcej - acodin, liomal i elofen.
    • mama-cudownego-misia Re: Kaszel... 25.12.10, 16:36
      Hmmm... Synecod tylko jeśli kaszel naprawdę jest suchy i jeśli nie ma dysplazji. No i oczywiście tylko na noc.
      Pewnie dostaliście inhalacje z pulmicortu, warto jeszcze robić jak najwięcej inhalacji z soli fizjologicznej (nasza rodzinna mówi, ze pół na pół z wodą przegotowana, wtedy lepiej rozrzedza ewentualna wydzielinę), no i dać jakiś syropek z prawoślazem - rubital, rubipect... Poza tym zadbaj o duuużo witamin w diecie, nie tylko sztucznych. Możesz też np. zasypać mrożone sklepowe maliny cukrem i dawać sok, który puszczą.

U nas ten sam problem zresztą, tylko tata trochę zaniedbał, jak byłam w szpitalu, no i na dodatek panna gorączkuje i ma przezroczysty katar uncertain. Na razie leci pulmicort i sól fizjologiczna w inhalacjach, syrop z prawoślazem, do noska euphorbium i nasivin, sok z malin, bioaron C (to od 3 roku życia), kidabion, ale coś mi mówi, że skończy się na antybiotyku, bo za długo to trwa i mała jest osłabiona.
      • jaewa2009 Re: Kaszel... 25.12.10, 19:57
        Synuś ma dysplazję,pulmicort tak i jeszcze inne leki.Czasami słychać świsty i ten kaszel raz jest raz go nie ma.Jak do tej pory nie mieliśmy jeszcze kaszlu dlatego sama już nie wiem co to może być...
        • mama-cudownego-misia Re: Kaszel... 25.12.10, 20:19
          Większość znanych mi maluchów z dysplazja ma szlaban na synecod.
          Tak naprawdę na kaszel najlepiej te inhalacje pomogą, reszta to takie wspomaganie.
          Dużo zdrówka dla Twojego synka!
    • mamaigiiemilki Re: Kaszel... 25.12.10, 20:20
      ja polecam mleko z masłem, syrop z cebuli;

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka