Dodaj do ulubionych

lekarz dla Zu

25.01.11, 15:35
jestem delikatnie mowiac podlamana. w mojej miejscowosci nie ma lekarza dobrego dla Zu, wszystko to malomiasteczkowe konowaly :"(
Obserwuj wątek
    • zdunia1979 Re: lekarz dla Zu 25.01.11, 18:43
      Nie wiem gdzie mieszkasz, ale ja też mieszkam w małej miejscowości (50000) i w większości przypadków leczymy się w Warszawie. Jeśli chodzi o maluchy to fajni specjaliści są w Babka Medica i w Arce. Trzeba trochę poczekać, ale po takiej diagnozie można spać spokojnie a ceny wcale nie są wyższe niż w moim mieście.

Pozdrawiam!
      • wyspa-ela Re: lekarz dla Zu 25.01.11, 19:29
        hej, my też dojeżdżamy do większego miasta, koszty to tylko dojazd (całe szczęście wszystko jest na NFZ - a i specjaliści dobrzy). ale ogólnie powiem przerąbane, prawie większość trzeba załatwiać w większych miastach to chore...
    • zuzu-and-more Re: lekarz dla Zu 25.01.11, 20:06
      Nie przejmuj się. Nieczęsto spotyka sie dobrego lekarza a juz zwlaszcza w małych miastach (ja tez jestem z malutkiej mieściny). U nas na rehabilitacje trzeba czekać pół roku więc jeździmy gdzie indziej. A co do specjalistów to kardiologa akurat mamy na miejscu a inni to tu to tam, gdzie mniejsza kolejka. Na szczęście pediatrzy są u nas oksmile a przynajmniej niektórzy
      • jolantusia1 Re: lekarz dla Zu 25.01.11, 20:35
        ja jezdzilam 60km do pediatry do lekarki która prowadziła małego na intensywnej i tak do dziś a mały lada dzień konczy 5 lat
        • jolantusia1 Re: lekarz dla Zu 25.01.11, 20:38
          skąd jesteś?
    • zbiszkopcik Re: lekarz dla Zu 26.01.11, 10:21
      Jesteśmy z Zu z Bialogardu w zachodniopomorskim. W sumie lekarza mamy dobrego ale odpowiedzialnego, dzwonila wlasnie, ze "wybywa" i martwi sie, ze Zu nie ma opieki, a ja wczoraj przez to ryczalam. Tez jest mloda pod opieka poradni w innym miescie i tam jezdzimy na comiesieczne kontrole. U nas wyobrazcie sobie zamkneli oddzial pediatryczny i noworodkowy sad Tak wiec do najblizszego szpitala mamy kolo 30 minut jazdy autem...
      • jolantusia1 Re: lekarz dla Zu 26.01.11, 11:18
        kochana nie panikuj, podoba mi się lekarka która dzwoni i informuje że wyjeżdża, a nie poleciła w razie czego kogoś ze swoich znajomych? Pamiętaj że zawsze też możesz zadzwonić na odział na którym mała leżała. Na pewno udzielą ci informacji, w końcu znają was
      • jaewa2009 Re: lekarz dla Zu 26.01.11, 11:22
        Nam nawet nie chcieli pobrać krwi w przychodni...dlatego musimy jeździć do szpitala 50km, szczepienia i chirurg w W-wie a audiolog był w Łodzi, neurolog i rehabilitacja też 50km...eh szkoda gadaćsad
        • wyspa-ela Re: lekarz dla Zu 26.01.11, 11:42
          w naszym kraju jest jak jest, wszyscy wiemy - Jak Jest, ale mieszkałam jakiś czas na zachodzie i tam też trzeba jeździć do różnych lekarzy sporo kilometrów - ja wiem że to inny świat bo tam większość jest zmotoryzowana, ale też trzeba jeździć, też trzeba się umawiać i czasami tez trzeba czekać ( w zależności do jakiego lekarza). Jedyny plus to że nie trzeba tam mieć jakiś chorych pieczątek do m-ca ważnych, to jest wogóle jakiś absurd.
    • zbiszkopcik Re: lekarz dla Zu 26.01.11, 12:29
      Wlasnie ta lekarka co u niej jestesmy jest jedynym neonatologiem w mojej miejscowosci i jest naprawde w porzadku, ale z racji tego, ze czesto wyjezdza na szkolenia i nie tylko nie chce brac na siebie odpowiedzialnosci za Zu, poniewaz ta ktora ja zastepuje nie jest do konca dobra. I takie bledne kolo, bo gdzie indziej tez nie ma dobrego lekarza. A wiadomo, ze nasze wczesniaczki musza miec wszystko co najlepsze.
      • zuzu-and-more Re: lekarz dla Zu 27.01.11, 12:11
        My jeździmy do lublina 64 km,czyli ponad godzina drogi. I niestety ale to graniczy z cudem zeby załatwić dwie wizyty jednego dnia sad więc tak sobie jeździmy w tą i z powrotem. Bywało że nawet pi ęc razy w tygodniu trzeba było jeździć. Oczywście że jest to uciążliwe ale nasza służba zdrowia nie daje większego wyboru.
        Od niedawna zaczęłam z zuzką chodzić prywatnie do lekarzy (o ile znajdziemy dobrego w pobliżu) i jest o niebo lepiej bo przynajmniej nie stoimy trzy godz przed gabinetem i nie czekamy czy ktoś nam miejsca ustąpi czy nie. No i ja spokojniej śpię bo wiadomo co prywatnie to prywatnie.
        • niutek1979 Re: lekarz dla Zu 28.01.11, 12:19
          a ja z miasta wojewodzkiego jezdze 120 km na prowincje do rehabilitanta i fizjoterapeuty bo w tym osrodku sa i lepsi i lepeiej wyposzony ośrodek i sympatyczniejsi i co najwazniejsze kolejki o wieeeele krotsze. jak neonatolog ze szpitala dzieciecego w Olsztynie (tu mieszkamy) uslyszała, że sie dostaliśmy do Giżycka na rehabilitacje to powiedziala "gratuluję". i dodała "no, inne mamy o tym ośrodku nie wiedza czekaja w kolejkach w Olsztynie". Nie dodała tylko dlaczego mam wcześniaczych nie informuje o tym ośrodku. W moim mieście michała nie boi się leczyc jeden lekarz. doslownie. od reszty słysze "a to wczesniak, to może kto inny doradzi....". koszmar!
          • basmix1970 Re: lekarz dla Zu 28.01.11, 15:00
            Ja wiem, Olsztyn to dziura, ale bez przesady, jest tu kilku dobrych lekarzy którym można zaufać.
            Pozdrawiam z Olsztyna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka