Dodaj do ulubionych

a ja otrzymałam dziś dobrą wiadomość!

18.04.12, 20:16
Po raz pierwszy od ... zawsze okulistka powiedziała nam , że wizyta dopiero za rok, wada wzroku (-11,5) ustabilizowała się jak na razie i nie potrzeba nowych, mocniejszych okularków. I że wszystko ok, nic się nie dzieje złego.
Ale się ucieszyłam.
Obserwuj wątek
    • beatka126 Re: a ja otrzymałam dziś dobrą wiadomość! 18.04.12, 20:39
      super!!!!!!! Cieszę się razem z Wamismile
      • aaalicja2 Re: a ja otrzymałam dziś dobrą wiadomość! 18.04.12, 22:04
        I super bomba, niech takich wiadomości będzie milion na tym forum smile
        Za mało się chwalimy osiągnięciami i dobrymi wiadomościami o naszych wcześniaczkach.
    • marcowa82 Re: a ja otrzymałam dziś dobrą wiadomość! 18.04.12, 23:29
      Fajnie, że o tym piszesz. Cieszymy się razem z Wami. Pozdrawiamy.
      • tartulina Re: a ja otrzymałam dziś dobrą wiadomość! 22.04.12, 08:23
        To super!A jak w szkole?Młody lubi chodzić?Bo we wrześniu Kama zaczyna naukę i już teraz myślę jak to będzie.
        • tabaluga0 Re: a ja otrzymałam dziś dobrą wiadomość! 23.04.12, 22:39
          Niestety Szymek nie lubi szkołysad
          Słabo czyta, słabo pisze, nie lubi prac ręcznych, np robili kukiełki i nie chciał robić, za to dostał uwagę.
          Nie lubi wf bo nie umie pajacyków, z reszta dobrze sobie radzi.
          Jest mało samodzielny w szkole, czeka az ktos mu powie cos ma robic i bedzie pilnowac przy zadaniach.
          Niestety też widac ze dziecko niepełnosprawne(słabowidzące) nie ma raczej pomocy w szkole integracyjnej, zadnej dodatkowej lekcji, zadnej pomocy w nauce czytania.
          • ela213 Re: a ja otrzymałam dziś dobrą wiadomość! 26.04.12, 13:10
            Gratulacje co do oczek. Moja Michalina ma iść do zerówki w szkole trochę się martwię bo chodzi do przedszkola ale ono jest prywatne i tam dbają ponad miare o dzieci. Zobaczymy jak sobie poradzi. Jeszcze raz wszystkiego dobrego.
            • tabaluga0 Re: a ja otrzymałam dziś dobrą wiadomość! 26.04.12, 22:20
              Hej
              U nas w szkole zerówka była ok, dzieci były traktowane jak w przedszkolu, czyli pani pilnowała jak jadły śniadanie, czy umyły ręce, czy gacie podciągnięte itd.
              Za to w 1 klasie-radź sobie sam dzieciaku. Po wf Szymek źle ubrał spodnie czy bluzkę, to nikt mu nie zwrócił uwagi, nie pomógł, ręce cały dzień nieumyte, bo nie ma czasu, dziecko nie pomyśli, ze po to jest przerwa, śniadania nigdy nie zjadł!!! Może twoja Michalinka jest bardziej rezolutna i samodzielna to sobie poradzi bez pomocy.

Trzymam kciuki!!
              • ela213 Re: a ja otrzymałam dziś dobrą wiadomość! 02.05.12, 14:08
                Mam nadzieję,że się nauczy jak na razie czeka nas zerówka dopiero się niedawno dowiedziałam o tym,że powinnam postarać się o dokument o specjalnym nauczaniu właśnie ze względu na oczy. Zobaczymy jak poradzi sobie w zerówce i czy szkoła sprosta naszym oczekiwaniom. Staram się aby dostała się do szkoły do Gdyni na Kapitańską.
                Pozdrawiam.
                • tabaluga0 Re: a ja otrzymałam dziś dobrą wiadomość! 05.05.12, 21:09
                  Własnie słyszałam duzo dobrych o tej szkole. Od nas troche za daleko, ale jak mnie ta nasza szkoła jeszcze bardziej wkurzy to kto wie.
                  A tam chyba sie płaci za nauke tak?
                  • konszacht Re: a ja otrzymałam dziś dobrą wiadomość! 10.05.12, 20:24
                    Cieszę się, że Szymek tak dobrze wypadł na kontroli okulistycznej. Co do szkoły na kapitańsej, to owszem opinie dobre, niestety właściwie nie ma szans by dostać się jeśli nie ma się miejsca juz od klasy zero. A i do klasy 0 jest nabór jak na Sorbonę: "rozmowa" dziecka z pedagogiem i psychologiem, potem rodziców z dyrektorem a na koniec komisja decyduje, które dzieci przechodzą. A miejsc do zerówki tylko 12/14. Przy szkole prowadzona jest prywatna poradnia, byłam tam z Amelką bo planowalismy przenieść się do Gdyni. Pani psycholog powiedziała, że nie mamy szans bo nie przyjmują w ogóle dzieci z orzeczeniami, wybierają tylko te najlepsze. Niestety z tego też względu zrezygnowaliśmy z przeprowadzki, bo oprócz szkół integracyjnych (ta sama Pani powiedziała, że najlepsza jest na Babich Dołach- jesli dobrze pamiętam nazwę dzielnicy) Gdynia jeśli chodzi o edukację takiego dziecka jak Amelka niewiele ma nam do zaproponowania. Wobec czego zostajemy w Gorzowie i chyba zdecydujemy się powtarzać I klasę. Nawet Pani psycholog stwierdziła, że lepszej integracji jak mała szkoła i klasa jaką serwujemy jej tutaj, to w Gdyni nie znajdziemy. No i niestety tatuś rezygnuje ze stacjonarnej pracy w Gdyni i wraca na statki.......
                    • konszacht sprostowanie 10.05.12, 20:58
                      Sorki, namieszałam. Sprawdziłam, my byłyśmy na ul. strażackiej nie kapitańskiej. Ale wszędzie jest podobnie, tylko tam rzeczywiście przyjmują z dysfunkcją wzroku. I też jest dosyć drogo a dostanie sie graniczy z cudem.
                      • tabaluga0 Re: sprostowanie 10.05.12, 21:33
                        Czyli człowieku radź sobie sam, a dziecko od małego skazane na łaskę i niełaskę nauczycieli. No chyba ze masz dużo kasy, to wtedy myślę, ze nie ma problemu z dostaniem się gdziekolwiek albo indywidualne dodatkowe lekcje.
                        Wkurza mnie to, ze tak się opisuje sukcesy ratowania wcześniaków przez lekarzy, ale potem kto się interesuje tymi dziećmi? Kto pomaga ich rodzicom w edukacji, rehabilitacji, wychowaniu itd.? Nikt!

• ela213 Re: sprostowanie 25.05.12, 13:22
                          Michasia dostała się na Kapitańską. Zobaczymy jak będzie Pani dyrektor jest bardzo miła. Okazało się,że musimy załatwić Zaświadczenie o specjalnym nauczaniu. Ale mam umowę i czesne to tylko 100zł. bo mamy orzeczenie.
                          Pozdrawiam
                          • tabaluga0 Re: sprostowanie 25.05.12, 20:34
                            To super, napisz jak się juz tam zadomowicie, jaka to szkoła itd. My na razie nadal do 8, ale mam wątpliwosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka