22.01.13, 23:04

asia92
wiem, ze pewnie wiele osób napisze mi komentarze o tresci trzeba bylo bachora nie robic itp.. nie prosze o komentarze ale poszukuje ubranek dla córeczki. jestem mama wczesniaka i duza czesc pieniedzy ktora zarabia moj maz idzie na lekarstwa i specjalne mleko dlatego tak malo pieniedzy zostaje zeby kupic jakies "lepsze" ubranka, kupuje w ciucholandach bo tak jest taniej ale tez nie za wiele.. dlatego postanowilam tu napisac, moze znajdzie sie ktos kto by pomogl.
Obserwuj wątek
    • fryzzia Re: poszukuje 22.01.13, 23:29
      a cos wiecej?
      • asia-1992 Re: poszukuje 22.01.13, 23:31
        chodzi o wymiary dziecka? bo nie rozumiem...
    • anias2000 Re: poszukuje 22.01.13, 23:35
      Napisz na priv: anias2000@wp.pl albo gazetowy
    • mama-cudownego-misia Re: poszukuje 23.01.13, 06:48
      Asiu, dzieci to szczęście, chociaż czasem "kolczaste" smile

Nie obraź się, ale parę lat temu sporo forumek, w tym ja, miało tu niemiłą sytuację z jedną panią, która zmobilizowała pół wcześniakowego forum, do tego emamę i kilka innych forów, i prawdopodobnie wszystko sprzedawala, bo dostawszy 30 puszek mleka po miesiącu go nie miała i słała dalsze rozpaczliwe apele.
      Czy w zwiazku z tym, tak dla formalności, mogłabyś wysłac skany/zdjęcia wypisów ze szpitala? Może być mi, możesz którejś ze stałych bywalczyć, pewnie mogłabyś też do Fundacji Wcześniak (swoją drogą założenie subkonta to chyba niegłupi pomysł? Czy już masz? Jak masz, podaj link)
      • asia-1992 Re: poszukuje 23.01.13, 07:41
        niestety nie mam mozliwosci zeskanowac wypisu ale moge przeslac zdjecia na e-mail
        • mama-cudownego-misia Re: poszukuje 23.01.13, 09:26
          To może wyslij mi fotki na mama-cudownego-misia@gazeta.pl . Przepraszam, ze tak się dopominam, ale jak tylko dostanę fotki, potwierdze to na tym wątku.
          I napisz tutaj, co konkretnie by Ci się przydało - jak ubranka, to jaki rozmiar i czego najbardziej brakuje, jak mleko, to jakie...
    • mama-cudownego-misia Widziałam wypis 24.01.13, 12:49
      i nie ma żadnych watpliwości, ze mamy do czynienia z mamą wczesniaka.

Potrzeba ubranek na 60 cm albo większych. dziecię pije dodatkowo bebilon comfort 1, wiec jakby ktoś chciał pomóc z tej strony, to pewnie też będzie mile widziane smile
      • asia-1992 Re: Widziałam wypis 24.01.13, 16:45
        mam nadzieje, ze bylo cos tam widac... niestety nie mam mozliwosci skanowania..
        nie ukrywam tego ze mala jest wczesniakiem ale duzo ludzi nie wierzy mi chodzi mi o takich do ktorych zwracam sie z prosba o pomoc a ktorzy jej nie widzieli. a ci ktorzy ja widza i gdy pytaja ile juz ma a w odpowiedzi slysza 5 miesiecy to dziwia sie ze taka malutka... a ja juz nie mam sily tlumaczyc dlaczego jest taka malutka...
        • polaa27 Re: Widziałam wypis 24.01.13, 17:31
          Jak mała ma już 5 m-cy to pewnie macie już orzeczenie o niepełnosprawnosci? Z takim orzeczeniem należy się dziecku zasilek pielęgnacyjny. Możecie też założyć w wybranej Fundacji subkonto.
          • asia-1992 Re: Widziałam wypis 24.01.13, 17:33
            niestety jeszcze nie ma. prawie 4 miesiace przelezala w szpitalu po urodzeniu bo urodzila sie w 24 tygodniu ciazy i dopieroi nie dawno zlozylam wniosek
            • klarcia1976 Re: Widziałam wypis 28.01.13, 10:33
              Proszę przysłać mi adres na jaki można wysłać ubranka.
              • klarcia1976 Re: Widziałam wypis 23.02.13, 21:39
                Jeżeli sprawa nadal jest aktualna to proszę o kontakt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka