Dodaj do ulubionych

autyzm - zaczynamy z Jasiem drogę

18.05.13, 00:30
Wczoraj wróciliśmy z Jasiem z Synapsis z ostatniego spotkania diagnostycznego. W diagnozie autyzm dziecięcy. Spodziewałam się takiej diagnozy, ale nie zdawałam sobie sprawy, że aż tak zaboli ocena mojego dziecka z ust obcych ludzi. Choć cała diagnoza odbywała się w bezstresowej atmosferze i było naprawdę bardzo miło. Podziwiałam podejście do Jasia całego zespołu. Bez lekceważenia i z wielkim szacunkiem.

Niemniej Kochany Jasio - Kolekcja Limitowana - jest autystyczny. Ciężko. Zimny prysznic na złudzenia. Masa obaw. I w głowie jakby jeżdzące pociągi.

Ale cieszę się, że mamy to już za sobą. Wreszcie możemy ruszyć jakoś sensownie do przodu. Mamy program terapeutyczny i miłą terapeutkę na miejscu, którą Dzieć szybko, bo już na pierwszym spotkaniu zaakceptował. Ufff. Weszliśmy na drogę.

W sumie, napisałam co napisałam nie po to by o coś zapytać, ale aby sie podzielić. Pewnie też siłą rzeczy - czas mi się kurczy drastycznie, prace domowe trza z dwulatkiem odrabiać wink - nie będę już miała możliwości zaglądania tu tak często jak do tej pory. Ale ponieważ to forum jest troszka jak nałóg, to pewnie nie oprę się, żeby tak od czasu do czasu.... smile))

Pozdrawiam Wszystkie Mamy i Tatusiów dziękuję za ponad dwuletnie wsparcie.
Anna

Obserwuj wątek
    • mamaantonki Re: autyzm - zaczynamy z Jasiem drogę 18.05.13, 09:06
      Zyczę Wam wytrwałości w terapii i postępów.
      • wyspa-ela Re: autyzm - zaczynamy z Jasiem drogę 18.05.13, 11:22
        również trzymam kciuki za Was i za owocną pracę z Jasiem smile pozdrawiamy
        • polaa27 Re: autyzm - zaczynamy z Jasiem drogę 18.05.13, 12:28
          Powodzenia dla Jasia i całej Waszej rodziny.

My tez w Synapsisie w podobnym wieku usłyszeliśmy najpierw diagnozę CZR, potem autyzm dziecięcy. Jestem z Warszawy, jakbyś miała jakieś pytania to pisz.
          • anias2000 dziękuję za dobre słowa 18.05.13, 21:41
            Polaa,
            Wiesz, długi czas już myśle o Tobie. W bardzo pozytywnym sensie smile W serduchu dużo mam dla Ciebie wdzięczności, bo to właśnie Ty, tu, na forum, zachęciłaś do zapisania Dziecia na diagnozę do Synapsis. Daaaawno to temu było a ja się od razu posłuchałam smile

Chętnie napisałabym na priv jeśli się zgodzisz. Bo faktycznie pytań rodzi się dużo. Dziś już nie dam rady. Nerwy puściły i kiwam sie przed ekranem i żywcem usypiam.

Wszystkim dziękuję za dobre słowa i życzenia. Pozdrawiam
            • rewolka404 Re: dziękuję za dobre słowa 18.05.13, 22:24
              Pierwszy post zabrzmial jak pozegnanie, ale mam nadzieje, ze nie znikniesz.
              Dluga droga przed Wami, ale w towarzystwie podrozowac lepiej.
              Bardzo mocno trzymam kciuki za szybkie efekty terapii i sil dla Ciebie.
            • polaa27 Re: dziękuję za dobre słowa 19.05.13, 11:11
              Jasne, pisz na gazetowąsmile polaa27@gazeta.pl A jak jesteś z Warszawy, to zapraszam na kawęsmile
          • izunniia Re: autyzm - zaczynamy z Jasiem drogę 25.06.13, 14:29
            Ja mam pytanie jestem nowa i chciałam się dowiedzić jakie niepokojące objawy zauważyliście w związku z autyzmem .
            • anias2000 Izunia 25.06.13, 20:03
              Kochana - temat rzeka.... Myślę, że każde dziecko inne i pierwsze objawy również bywają różne. A czy coś Cię konkretnie niepokoi?
              U nas praktycznie od początku można było zauważyć że dziecko jest na swój sposób "wyjątkowe".
    • ada-15 Re: autyzm - zaczynamy z Jasiem drogę 19.05.13, 12:05
      Dużo wytrwałości dla was i owocnej pracy dla Jasia.
    • nie_moja_bajka Re: autyzm - zaczynamy z Jasiem drogę 23.05.13, 07:09
      Powodzenia Wam życzę i wytrwałości....
      My na tej drodze od blisko dwóch lat Czasem z górki czasem pod górkę ale najwazniejsze że do przodusmile
      • aga.n.f Re: autyzm - zaczynamy z Jasiem drogę 30.05.13, 01:22
        Aniu, mi pogodzenie się z diagnozą Frania zajęło około roku. Doskonale pamiętam swój szok, niedowierzanie i złość po diagnozie.
        Daj sobie czas.
        Jesteście w świetnych rękach. Zaufaj specjalistom i wsłuchaj się w dziecko.
        Dużo siły i cierpliwości Ci życzę.
        • tartulina Re: autyzm - zaczynamy z Jasiem drogę 25.06.13, 21:48
          Autyzm to nie wyrok,ale tak jak napisałaś droga...najważniejsze,że terapeutka zaakceptowana to już pierwszy sukces!Życze Wam,żeby ta Wasza droga była prosta i prowadząca do celu -mocno trzymam kciuki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka