drogie mamy! moja Hania konczy w maju trzy latka.bedzie to dla mnie bardzo ciezki czas.beda wspmninia, placz..... jak przejezdzamy we wroclawiu w poblizu szpitala w ktorym sie rodziala , serce ma mi wyskoczyc

moze zrobimy kilka zdjec-takie slajdy z opisem i zawieziemy do szpitalnej gablotki na pamiatke....i odwiedzimy oddzial.moze damy rade.naszla mnie taka mysl, tak do mam wlasnie takich wczesniakow-skrajnie niska masa ur.1kg w 32 tyg.ciazy hipotrofia juz od poczatku ciazy, zapalenie pluc, objawy niedotlenienia,1p ap. a w kolejnych min.2p.infekcja wewnatrzmaciczna itd.itp.kochane mamy ktorych dzieci maja podobna historie... jako trzylatki, jakie byly ,jakie sa wasze dzieci? jak sie rozwijaja, choruja, jak z waga itd.? nie chce absolutnie porownywac-wiadomo, kazde dziecko jest inne. naszla mnie taka refleksja.... u nas jest chyba dobrze.patrze na nia i inne trzylatki , czesto doszukuje sie podobienstw i roznic-nawet nieswiadomie, czesto tez slysze od innych, ze mala wyszla z wczesnaictwa.... a ja mam tysiace mysli w glowie

moze wyszla, moze nie....jest zdrowa ale orzeczenie o niepelnosprawnosci z powodu wczesniactwa ma przedluzone..... a wasze skarby w tym wieku dogonily rowiesnikow?