Dodaj do ulubionych

Wynik usg osrodkowego układu nerwowego

24.06.14, 13:14
Kochani - 4 dni temu wyszliśmy do domu...jest cudownie, mały pięknie ssie, waży już 3 kg (waga najniższa 1780)
Przegladam te jego "papiery" i zaniepokoiła mnie jedna rzecz...otóż podczas 5,5 tygodniowego pobytu miał robione 4 razy usg główki. Pierwsze trzy wyniki brzmiały w opisie: Tkanka mozgowa bez zmian ogniskowych, zas to ostatnie - komory boczne hipotoniczne-3mm w rogach przednich. Sploty naczyniowkowe przekrwione.
Zaznaczę, ze nasza prowadząca nic nie wspomniała, że coś jest nie tak. Pamętam tylko że pytałam o te pierwsze usg, bo bAłam się wylewów, ale okazałao się, że jest w porządku.
Póżniej, gdy już zbliżał się czas powrotu do domu,tez nic się nie działo, to znaczy zawsze jak pytałamo wyniki badań-mówiła,ze wszystko jest w porządku!
Natomiast dziś doczytałam ten ostatni opis i trochę się zmartwiłam,czy wiecie co oznacza?

Oczywiście mam skierowanie do neurologa, mamy się pokazac, nie później niż do ukończenia 3mca i to neurolog ma zadecydować czy jakakolwiek rehabilitacja będzie potrzebna.
Obserwuj wątek
    • maquelli poprawka 24.06.14, 17:46
      Poprawka do opisow usg (trzech pierwszych), bo mi coś wcięło - Tkanka mózgowa bez zmian ogniskowych. Układ komorowy i podtwardówkowy nieposzerzone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka