Dodaj do ulubionych

Do tabalugaO

28.12.14, 21:42
Witam jak teraz synek widzi po retinopatii?,jaką ma ostrość wzroku?, ile ma dioprii? czy rozwinęły się u synka fałdy sierpowate siatkówki?, do jakiego okulisty jezdzicie?
Obserwuj wątek
    • t.tolka Re: Do tabalugaO 29.12.14, 12:34
      A moge ja?
      Moj mial w prawym oku ROP III I bez laseroterapii, najpierw mial +3,5 D I astygmatyzm. Teraz w wieku ponad 11 lat oko jest calkowicie zdrowe, widzi idealnie.
      W lewym mial ROP V (zaufalam lekarzom a oni przegapili), witrektomia I rewitrktomia oka doprowadzily do zaniku. Tutaj tez zaufalam specjalistom z gornej polki. Niestety oko lewe przepadlo.
      • aneta-1989 Re: Do tabalugaO 29.12.14, 15:33
        Pewnie,że pani może odpisać dziękuję za odpowiedz,dobrze,że chociaż jedno oczko syn ma zdrowe.Pozdrawiam.
    • tabaluga0 Re: Do tabalugaO 26.03.15, 21:35
      sorry, ale nie wchodze na forum za czesto, za duzo emocji, jednak czas nie leczy ransad

Szymek ma 10 lat, wada -11, astygmatyzm, teraz zez pionowy sie lekko zrobił. Miał podejrzenie garbiaka, ale po drugim usg wykluczyli. Kontrolujemy na razie i nic wiecej zrobic sie nie da.\pozdrawiam
      • aneta-1989 Re: Do tabalugaO 26.03.15, 22:42
        Dziękuję,pozdrawiam.
      • aneta-1989 Re: Do tabalugaO 18.06.15, 18:44
        Witam czy Szymonek ma refundowane szkiełka?Czy jeżdzicie do prof.Prosta na kontrolę?
        • tabaluga0 Re: Do tabalugaO 14.07.15, 17:52
          Refundacja szkiel przez nfz to jakies 10 zl chyba , kiedys pisałam do nich i sie okazalo ze trzeba najpierw fa proforme wyslac poleconym, czekac aż sie zgodza na refundacje, kupic, przeslac fakture poleconym i dostaniesz 10 zł, ja za okularki place 800 zł wiec nigdy tyle nie otrzymam zwrotu. Chyba ze jestes zapisana do jakiejs fundacji to moze ci sfinansują. Mozna odliczyc sobie wydatek od dochodu w pit na koniec roku, ale ja tego nie robię, bez sensu.
          • aneta-1989 Re: Do tabalugaO 14.07.15, 23:03
            To rzeczywiście nie opłaca się starać o refundację ja za okulary zapłaciłam 300zł a za wymianę szkieł 150zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka