witka55 27.04.05, 11:52 Natalka ma teraz 2 i pół miesiąca. Od kilku dni potrafi przespać w nocy 6-7 godzin. Niby powinnam się cieszyć, ale nie wiem czy to nie za duża przerwa. Może powinnam ją budzić wcześniej? Witka z Natalką Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaigora1 Re: śpi 7 godzin 27.04.05, 12:47 Noc jest od spania przecież - ciesz sie i wypoczywaj... jeżeli nie widzisz żadnych niepokojących oznak poza długim snem to czym sie tu przejmować? Odpowiedz Link
basiaf1 Re: śpi 7 godzin 27.04.05, 12:59 Kochana Witko, nic tylko pogratulować grzecznej córeczki)) Jasiek jeszcze w szpitalu przesypiał całe noce tak, że pielęgniarki nie budziły go na jedzenie. W domu od początku spał od ok. 21 do 5-6 rano i nigdy nie budziłam go żeby jadł choć wiedziałam, że przegapia kolejne porcje jedzonka. Nie przeszkadzało mu to przybierać prawie 1,5 kg miesięcznie Pani doktor opiekująca się Jasiem stwierdziła , że trzeba szanowac sen dziecka i nie nalezy go budzić więc nie budziłam i tyle. Nigdy nic mu nie dolegało i nie dolega więc chyba nie masz powodu do zmartwień, raczej do radości i zobaczysz , że niejedna mama będzie ci zazdrościła) Pozdrawiamy Basia i Jaś Odpowiedz Link
hanti jak ja bym tak chciała :))))))))))) 27.04.05, 13:01 jednym słowem..........zazdroszczę. Ja już od ponad 3 lat nie przespałam całej nocy, ciesz się dokąd możesz ))))) Odpowiedz Link
tiya Re: śpi 7 godzin 27.04.05, 19:36 Cieszyć się!!! No i korzystać z dobrodziejstwa cory - wyspać się do bolu ). Jeśli w ciągu dnia dopisuje jej apetyt, przybiera na wadze, to po co dziecko ze snu wyrywać? Dzidziuś niedospany to zly ;o). Moja mloda też z tych, ktore wcześnie przesypialy noce. Z początku to ja budzilam się jak w szwajcarskim zegarku, robilam flache i karmilam, żeby uprzedzić ryk. Aż ktorejś nocy po prostu... zaspalam i obudzilam się o 5 rano. Dzidziuś spal jak susel . No i dalam sobie spokoj, pozwalajac znajomym mamom podziwiać (zazdrośnie) moje wyspane oblicze ))) Odpowiedz Link
mlagodna Re: śpi 7 godzin 27.04.05, 21:09 No musze się pochwalić że Grześ gdzieś tak od półtora miesiąca przesypia nocke. Wcześniej było tak że koło 3-4 budził się na jedzonko. Jednak nagle zaczął budzić się o 6. Teraz jak idę spać to dostaje jeszcze butle z kaszką na wodzie, czyli tak koło 12-1 i śpi do 6,30. Ale zazdrościć tylko że tak wcześnie zaczęła ładnie spać. Powiem szczerze, że w CZD (Grześ miał wtedy 2,5 m-ca) to mi kazały pielęgniarki zdzierać małego na jedzenie, albo karmić go przez sen (żeby przerwy nie były większe niż 3h). Ale u was jest taki ładny przyrost wagi że naprawdę tylko zazdrościć pozdrowionka Odpowiedz Link
witka55 Re: śpi 7 godzin 28.04.05, 11:23 Dziękuję za wypowiedzi/ W sumie ja całej nocki to nie przesypiam - to by było zbyt piękne Natka zasypia ok. 20, śpi wtedy do 3, a następne pobudki na jedzonko ma co 2 godziny. Po tych 6-7 godzinach niejedzenia budzę się w mokrym łózku - mleko mnie zalewa!!! Kiedy w końcu ureguluje się ten mlekotok??? Czy będzie tak cały czas leciało???? Witka z Natalką Odpowiedz Link
agunia16 Re: śpi 7 godzin 28.04.05, 16:18 Kuba ma 4msc i od paru tygodni przesypia po 6,7 godzin w nocy i sie ciesze ze zrobil postepy ni o ja sie wysypiam.Pozdrawioamy Malutka i Kuba z 34tc Odpowiedz Link
mamaemmy Re: śpi 7 godzin 29.04.05, 01:13 Oj-a ja myślałam,że to norma w tym wieku i nawet tego nie zaznaczyłam w naszym wątku EMMA)Moje dziecię po 3 tygodniach chyba je ostatni posiłek o 24 a potem to dopiero o 7,no czasem o 6...Czasem jej się zdarzy zbudzić się o 3,ale to naprawde rzadkość.Pamiętam,że pytałam lekarki czy mam ją budzić na jedzenie w nocy czy nie)Oczywiście odpowiedz negatywna! Odpowiedz Link