Dodaj do ulubionych

moja małpa pojechała właśnie do szpitala ;(((

03.11.05, 16:13
Kuba właśnie odrgyzł sobie wargę, jak to zrobił??? Nic trudnego, obejżał
"Epokę lodowcową" i tak jak Sid ze "srocem" na skały, tak Kuba próbował
wdrapać się po framudze drzwi. Noooo i nawet mu się udało, tyle że zanim
zdążyłam podbiec żeby go zdjąć, to on spadł uderzająć po drodze o stołek który
stał obok drzwi. No i ząbki uroczo wbiły się w wargę, na tyle głęboko że
zadzwoniłam do mojego męża, który na szczęście ma dziś dyżur w pogotowiu.
No i Kubuś właśnie w komfortowych warunkach jedzie sobie do szpitala na szycie
i nawet biedak nie wie co go czeka crying(((
Obserwuj wątek
    • simonhektor Re: moja małpa pojechała właśnie do szpitala ;((( 03.11.05, 16:43
      No biedny gosc! Ale na pewno, podobnie jak Sid - dzielnie przetrzyma wszelkie
      trudnosci!
    • hankam Re: moja małpa pojechała właśnie do szpitala ;((( 03.11.05, 16:54
      Ojej...
      Bądźcie dzielni!
    • hanti Re: moja małpa pojechała właśnie do szpitala ;((( 03.11.05, 18:25
      Mała małpka była ardzo dzielna, ma założone 7 szwów. Ale już nie płacze, dostał
      od chirurga prezenty i teraz dumny i blady chodzi po domu mówiąc że był "odwaźny".
      Ehhh narazie działa znieczulenie z szycia, ale coś czuję że nocka będzie nie
      ciekawa ...
      • tabaluga0 Re: moja małpa pojechała właśnie do szpitala ;((( 03.11.05, 22:15
        Kurde, wy to też sie macie, jak nie urok to sraczkasmile
    • tiya Re: moja małpa pojechała właśnie do szpitala ;((( 03.11.05, 20:21
      O matko...
      Ale, Hanti, bede szczera... uśmiechnęlam się, czytajac okoliczności wypadku smile.
      Co nie zmienia faktu, że bardzo Kubusiowi wspólczuję. Biedny dzieciak...
      "trochę" go poboli...
      Jak najspokojniejszej nocy życzę.
      • mamaemmy Re: moja małpa pojechała właśnie do szpitala ;((( 03.11.05, 21:45
        o BożesmileKolejna ofiara Epoki lodowcowej!
        Mój mąz też to uwielbiasmile

Pozdrów dzielnego Kubusia!Biedaczek...!
        • tiya Re: moja małpa pojechała właśnie do szpitala ;((( 05.11.05, 14:29
          mamaemmy napisała:

> o BożesmileKolejna ofiara Epoki lodowcowej!
          > Mój mąz też to uwielbiasmile

Danusiu, KOLEJNA ofiara? Czyżby mąż... też...po futrynie... i do szpitala
          potem...? wink
    • hanti nocka 04.11.05, 09:21
      Nocka minęła dość spokojnie. Naszykowałam sobie ibuprom w strzykawce, żeby podać
      Kubie jak zacznie go w nocy boleć. Nie słyszałam żeby budził się w nocy, ale
      rano nie było ibupromu w strzykawce smile)) sam się obsłużył.
      • mamaigora1 Re: nocka 04.11.05, 09:29
        Hanti,
        ja nie rozumiem - co sam sobie zrobił zastrzyk? Czy żartujesz?
        • hania.wiecewicz Re: nocka 04.11.05, 10:08
          w strzykawce tzn pewnie ze podaje leki strzykawka. Ja tez tak robie z malym i chyba przy tym zostane bo b. wygodne.

:0))) sam sie obsłużył ... spryciarz

buziaki
          Hania
          • mamaigora1 Re: nocka 04.11.05, 11:10
            Teraz rozumiem, strzykawka ale bez igły - no to wszystko gra - spryciarz mały ;-
            ))
            • hanti Re: nocka 04.11.05, 20:01
              hihi a ja dzięki temu sprytowi mogłam pospać smile ale młody spuchł jak balon,
              olbrzymi ma ten policzek, a wargi jak z silikonem wink Chociaż jak daję mu ibuprom
              to nawet do nie boli, tylko jedzonko musi dostawać przetarte.
              Ale już dziś przyłapałam go na próbie wtrapywania sę po framudze...no myślałąm
              że uduszę.
              • kasiamarias Re: nocka 04.11.05, 20:46
                niezły jest ten Twój Mały smile
                jak to czytam to oczami wyobraźni widzę moją Małpeczkę jak spada z drabinek na
                placu zabaw, na które ostatnio uwielbia sie wspinać. Bo dla niej im wyżej tym
                ciekawiej...
                Mam nadzieję że Mały dzielnie to zniesie
                powodzenia dla wspinacza.
                A może zapisz go na ściankę wspinaczkową wink
                • hanti ścianka 05.11.05, 18:58
                  hihi ja już myślałam o ściance wspinaczowej, mój mąż się troszkę wspina, ja też
                  już próbowałam swoich sił. Więc myślę nad tym żeby ululać Karolkę w wózku i
                  wybrać sie raz w tygodniu z tą małą małpką, niech się wyżyje wink))

A szew troszkę się babrze, ale trudno w takim miejscu żeby było inaczej,
                  narazie młody pod wpływem szantarzu (" albo ja albo doktor w szpitalu") pozwala
                  mi to szyścić, w poniedziałek pokażemy to lekarzowi, no i mam nadzieję że szybko
                  się zagoi.
                  Po tegorocznej operacji przepukliny została już tylko malutka kreseczka smile))
              • tiya Re: nocka 05.11.05, 14:32
                > Ale już dziś przyłapałam go na próbie wtrapywania sę po framudze...no myślałąm
                > że uduszę.

smile))

Dobrze, że sobie maly jakoś radzi z bólem.
                • mlagodna Nie noo 05.11.05, 22:30
                  jest niezły - jak żyw widzę moją siostrę której została tylko blizna jak wpadła
                  na kaloryfer i przedziurawiła sobie wargę - zaraz pod linią ust... ja też w tym
                  samym miejscu tongue_outP Nie trzeba było epoki lodowcowej smile)
    • hanti kontrola 07.11.05, 17:25
      Właśnie bylismy na kontroli, wcześniej rzecz jasna wytłumaczyłam Kubusiowi że
      doktor nie będzie już nic robił tylko sprawdzi czy ładnie się goi.
      OK Kubuś przyjął to do wiadomości, weszliśmy do szpitala, Kubuś z uśmecham
      przywitał wszystkich smile)) wszedł do zabieowego i WRZASK!!! dwa razy mi uciekł, w
      końcu złapałam, włożyłam go na stół. Tak się wyrywał że musiąłm się na nim
      położyć. Lekarz sprawdził jest oki, tylko póściłam Kubę a on z uśmiechem " a
      teraz dostanę jajko z niespodzianką??? " No poprostu rozłożył mnie na łopatki...
      w przyszły wtorek zdejmujemy szwy, znów pewnie będzie walka sad((

--
      Kubuśi Karolinka
      "...nie ma nikt takiej nadzieji jak ja..."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka