Dodaj do ulubionych

byłyśmy u neurologa

24.11.05, 22:18
Obserwuj wątek
    • natka282 Re: byłyśmy u neurologa 24.11.05, 22:30
      oczywiście za szybko nacisnęłam enter i oto efekt ale dokończę wątek wczoraj
      byłyśmy u neurologa i doktor jest bardzo zadowolona z rozwoju mojej Natalki
      taka jestem szczęśliwa i mam nadzieję że dalej będzie tak dobrze,również
      wczoraj odwiedziłyśmy pediatrę Natalka waży 6850 g w wieku 9 miesięcy
      korygowane 6 myślicie że to dobrze czy może za mało waga wyjściowa 680 g to
      chyba nieźle?Poruszę jeszcze jeden temat ktore mnie trochę dręczy otóż znajomi
      mają synka waga wyjściowa 820 g 28 tc i ostatnio nas odwiedzili przeraziłam się
      troche jak zobaczyłam małego robiącego mostki łącznie z główką i trzymającego
      wyprostowne nóżki łącznie z paluszkami u nóg moją małą jak wezmę na ręce to ona
      jest taka sprężysta natomiast on jest zupełnie prosty i sztywny bardzo lubię
      tych znajomych i oczywiście nie chcę się wtrącać bo wiem że mały jest pod
      opieką neurologa i jest rehabilitowany ja oczywiącie nie znam się aż tak dobrze
      ale rozmawiałam z moją rehabilitantką i neurolog i one powiedziały na podstawie
      objawów przedstawionych przeze mnie że może to być początek mpd nie chcę tych
      ludzi urazić ale czy myślicie że powinnam z nimi porozmawiać i ewentualnie
      zasugerować zmianę lekarz nie wiem naprawdę co robić pomóżcie.
      Pozdrawiam Was i Wasze maluchy
      • tabaluga0 Re: byłyśmy u neurologa 24.11.05, 22:51
        moj maly ma 14 m i waga 7800.Wiec chyba twoja mala ok wazy.

Szymon robil mostki tak jak ten wasz znajomek, wszystko mu przeszło, nie wolno
        na to pozwalac, trzeba go ukłądac raczej w łódeczke anizeli prosto, nosic tez z
        nozkami ugietymi tak jak w siadzie.Szymek robil mostki tak ze czubiem głowy
        dotykal ziemi i paluszkami, na prawde strasznie to wygladalo,równiez przesuwal
        sie w ten sposób do tyłu, ale neurolog nas uspokoila , mowila ,ze to minie, ze
        to jest jego sposob na poruszanie sie , na przemieszczanie, bo inaczej nie umie.
        • mamaemmy Re: byłyśmy u neurologa 24.11.05, 23:12
          Wagę macie super-moja Emka start prawie identyczny jak u Was 690gram,a wagę na
          12 miesięcy ma 6830.
          A co do znajomych to powiedz im tak ,jak napisała Tabaluga,że nie wolno na to
          pozwalać,zasugeruj im zmianę lekarza,ale o mpd im nie wspominaj,bo to przeciez
          powinien ocenić lekarz po zbadaniu dziecka,a nie rehabilitantka,która nawet go
          nie widziałasmileAle lekarza niech zmienią,co im szkodzi isc do innego,lepiej
          dmuchać na zimne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka