natka282 Re: byłyśmy u neurologa 24.11.05, 22:30 oczywiście za szybko nacisnęłam enter i oto efekt ale dokończę wątek wczoraj byłyśmy u neurologa i doktor jest bardzo zadowolona z rozwoju mojej Natalki taka jestem szczęśliwa i mam nadzieję że dalej będzie tak dobrze,również wczoraj odwiedziłyśmy pediatrę Natalka waży 6850 g w wieku 9 miesięcy korygowane 6 myślicie że to dobrze czy może za mało waga wyjściowa 680 g to chyba nieźle?Poruszę jeszcze jeden temat ktore mnie trochę dręczy otóż znajomi mają synka waga wyjściowa 820 g 28 tc i ostatnio nas odwiedzili przeraziłam się troche jak zobaczyłam małego robiącego mostki łącznie z główką i trzymającego wyprostowne nóżki łącznie z paluszkami u nóg moją małą jak wezmę na ręce to ona jest taka sprężysta natomiast on jest zupełnie prosty i sztywny bardzo lubię tych znajomych i oczywiście nie chcę się wtrącać bo wiem że mały jest pod opieką neurologa i jest rehabilitowany ja oczywiącie nie znam się aż tak dobrze ale rozmawiałam z moją rehabilitantką i neurolog i one powiedziały na podstawie objawów przedstawionych przeze mnie że może to być początek mpd nie chcę tych ludzi urazić ale czy myślicie że powinnam z nimi porozmawiać i ewentualnie zasugerować zmianę lekarz nie wiem naprawdę co robić pomóżcie. Pozdrawiam Was i Wasze maluchy Odpowiedz Link
tabaluga0 Re: byłyśmy u neurologa 24.11.05, 22:51 moj maly ma 14 m i waga 7800.Wiec chyba twoja mala ok wazy. Szymon robil mostki tak jak ten wasz znajomek, wszystko mu przeszło, nie wolno na to pozwalac, trzeba go ukłądac raczej w łódeczke anizeli prosto, nosic tez z nozkami ugietymi tak jak w siadzie.Szymek robil mostki tak ze czubiem głowy dotykal ziemi i paluszkami, na prawde strasznie to wygladalo,równiez przesuwal sie w ten sposób do tyłu, ale neurolog nas uspokoila , mowila ,ze to minie, ze to jest jego sposob na poruszanie sie , na przemieszczanie, bo inaczej nie umie. Odpowiedz Link
mamaemmy Re: byłyśmy u neurologa 24.11.05, 23:12 Wagę macie super-moja Emka start prawie identyczny jak u Was 690gram,a wagę na 12 miesięcy ma 6830. A co do znajomych to powiedz im tak ,jak napisała Tabaluga,że nie wolno na to pozwalać,zasugeruj im zmianę lekarza,ale o mpd im nie wspominaj,bo to przeciez powinien ocenić lekarz po zbadaniu dziecka,a nie rehabilitantka,która nawet go nie widziałaAle lekarza niech zmienią,co im szkodzi isc do innego,lepiej dmuchać na zimne. Odpowiedz Link