tabaluga0 09.07.07, 10:31 gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/747498.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
100ania Re: artykuł 10.07.07, 11:37 Niestey to sama smutna prawda, która dotyczy nie tylko woj. pomorskiego, ale całego kraju. W CZD spotkałam się z mama bliźniaczek, która 10 tygodni spędziła na patologii ciąży w IMiD. Poród rozpoczął sie 4-go listopada (31tc) i musieli przewieźć ją na Czerniakowską, bo dwa ostatnie respiratory zajęli dzień wczesniej moi chłopcy. Na szczęście u jej dziewczynek zadziałaly sterydy i respirator nie był potrzebny Odpowiedz Link
ola75 Re: artykuł 10.07.07, 15:46 Jej, tam uratowano mojego Synka, jest mi bardzo przykro z powodu zaistniałej sytuacji Ola Odpowiedz Link
hankam Re: artykuł 10.07.07, 17:55 A na dodatek każde przewożenie małego wcześniaka to ogromne ryzyko. Odpowiedz Link
ania290679 Re: artykuł 10.07.07, 20:01 tak to straszne,i rzeczywiście nie tylko tam są takie warunki, my spędziłyśmy trzy m-ce w ICZMP w Łodzi,to poprostu aż chce się płakać,jaki tam jest sprzęt,nawet pompy,te do odmierzania jedzonka dla maluszków karmionych sondą jak już wyhodziłyśmy zostały wycofane-jako nie dające się do użytku,a wiecie co jest najgorsze nie dano nic w zamian,wyobrażcie sobie,że pielęgniarka wieszała przyklejoną strzykawkę przyklejoną plastrem do ściany do niej podłączona śonda i tak dzieci w nocy dostawały jeść,a jeden z lepszych inkubatrorów otwór,który powinien być zamknięty-taki z boku,był wypchany dwoma kocykami-bo był zepsuty. Wszystko do góry nogami u nas,dziękuję Bogu,że Madzia mino takich warunków została tak piękinie wyratowana,choć przez pierwsze dwa dni też nie było dla niej inkubatora,była w takiej cieplarce,pod folią.ale co z kolejnymi maluszkami???!!! Odpowiedz Link
gruchotka Re: artykuł 12.07.07, 20:09 Jaki Oddział, taka opieka / Ciągle brak Gospodarza z prawdziwego zdarzenia. Piotrusiowi zabrakło inkubatora, ale gdyby mama była prywatną pacjentką, nie byłoby takiego problemu. Myślałam, że po prawie 8 latach nic mnie nie ruszy w związku z "Kliniczną", ale przez tyle lat nic się nie zmienia, a dr Thrun jest zastępcą ordynatora... Szok, szok, szok Więcej nic nie napiszę... Odpowiedz Link
tabaluga0 Re: artykuł 13.07.07, 00:01 Kurcze, jednak lekarz, szpital to instytucja ktorej powinno sie ufać, placi sie kolosalne skladki a w sumie jak nie zaplacisz (czyt. dasz w łapę)to strasznie ryzykujesz, czyz nie? My mamy za soba takie doswaidczenia i strach w oczach przed kazda wizyta w przychodni czy w szpitalu, a takie mlode mamy nieswiadome niczego? Oby nic zlego ich nie spotkalo. Odpowiedz Link