Dodaj do ulubionych

do 78goska

28.12.07, 16:37
Witaj! Pisałaś że dzwoniłaś do Ciechana, ja też próbowałam, ale nikt się nie
zgłaszał pod numerem który znalazłam. Czy mogłabyś mi podać numer pod jaki
dzwoniłaś?? Jak Twoja maleńka?? Ile waży?? Pozdrawiam serdecznie i z góry
dziękuję.
Obserwuj wątek
    • 78goska Re: do 78goska 28.12.07, 18:32
      0 602 19 98 46 - znaleziony w internecie.Ze 3 razy dzwoniłam zanim
      odebrał.Ale wyraźnie mi powiedział, że wcześniaków prywatnie nie
      przyjmuje i muszę iść na Chmielną.Moja mała waży z 5,5 kg w Boże
      Narodzenie skończyła 6 miesięcy, w styczniu kontrola oczek, mam
      nadzieję, że już będzie ok, chociaż stres trochę mnie zżera.
    • 78goska A czy przypadkiem Twój Stasio 28.12.07, 18:41
      nie leżał na sali z moją Paulinką? Bo wiek by mi się zgadzał i ten
      akademik teżsmile
      • agasonesta Re: A czy przypadkiem Twój Stasio 29.12.07, 07:06
        tez mi sie wydaje ze sie znamy z "kółka laktacyjnego",Gośka to
        blądynka z krzywżą grzywką(sorry Gosiu za okreslenie)a mnie mysle ze
        pamietasz,Agnieszka mały mój lezał na erce w ciezkim stanie,wazył
        kilogram,,długo sie snułam po oddziale w piżamie,ciagle płakałam i
        zameczałam Cię pytaniami
        • 78goska Re: A czy przypadkiem Twój Stasio 29.12.07, 15:38
          Nie gniewam się - zawsze mogłaś mi pojechać z biustemwinkwinkwink
          Basia daj znać czy w styczniu jedziesz do Ciechana na Chmielną - i
          jak tak to kiedy.
          • agasonesta Re: A czy przypadkiem Twój Stasio 29.12.07, 16:37
            a wiesz ze mnie kusiło
            • zurawska.barbara WITAJCIE MOJE DROGIE:) 29.12.07, 20:27
              Obie Was pamiętamsmile, co do Gosi się domyślałam, nawet napisałam do Ciebie
              jakiegoś posta kiedyś, ale nie pojawił się (no cóż może nie wcisnęłam
              "wyślij"smile. A Ciebie Aga też tu szukałam, ale nie udało mi się Ciebie
              "zlokalizować". Co do Ciechana, mamy złe wspomnienia, z resztą same wiecie jak
              to badanie wyglądasad. Jeśli nie będzie chciał nas przyjąć prywatnie to poszukamy
              kogoś na miejscu.
              Jestem STRASZNIE ciekawa jak Wasze maleństwa się miewają?? Rehabilitujecie??
              Stasio niby nie ma wskazań do rehabilitacji ale Kawa coś mówiła że za wolno
              nadrabia do rówieśników. Ale ostatnio chce siadać, podciąga się i denerwuje sie
              jak chce go położyć. Ale nie przewraca się na brzuszek, a to powinien robić. No
              i jak pisałam ma zeza i jeszcze szmer w serduszku słychać.
              Dzięki Gosia za ten telefon. Ja z nim rozmawiałam na Chmielnej i też mi
              powiedział ze nie przyjmuje wcześniakow, ale nie wiem czy chodzi o retinopatię
              tylko czy w ogóle niemowlakow nie przyjmuje. Nie wiem.
              Czekam na wieści moje kochane, jestem bardzo ciekawa jak radzą sobie Wasze
              dzielne dzidzie.
              Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla Was i maleństw, no i mężówsmile (Mój właśnie
              ogląda z małym teledyski na viviesmile )
              • agasonesta Re: WITAJCIE MOJE DROGIE:) 29.12.07, 22:17
                witam Ciebie Kochana ciesze sie bardzo z naszego odnalezienia,my
                jestesmy juz 2 m-ce w domu ,rozpoczelismy rehabilitacje(wspomaganie
                rozwoju) bo u nas była IV wylew,no i mamy niestety ROP V, i z mojego
                doswiadczenia wiem ze tylko Ciechan od wczesniaków,my bylismy na
                chmielnej i nie było tak zle do tego kupe znajomych z oddziału, a
                jak Twój maluszek ?pewnie wielki,a do dr K.. to mozna z donoszonym
                noworodkiem i to zdrowym na dodatek ,musze leciec bo maly
                płacze ,mój adress :aga.h-k@neostrada.pl
                • 78goska Re: WITAJCIE MOJE DROGIE:) 29.12.07, 23:11
                  Witam, witam równieżsmile Często się z mężem zastanawialiśmy co u
                  małego Stasia, mój mąż do dziś pamięta, że chłopak nie lubił cycasmile
                  Czym karmisz - zaczął ssać czy odciąganym?
                  Co to znaczy, że nie przewraca się na brzuszek? W sensie, że z
                  plecków? Bo jak o to chodzi to chyba na nasze dzidzie za wcześnie, a
                  jak o coś innego to napisz proszę, bo się zaniepokoiłam.
                  Moja próbuje się podnosić do siadania,ale niezbyt wychodzi; głowę
                  trzyma sztywno jak ją noszę w pionie, ale uważam, bo czasem jej
                  jeszcze poleci.Chwyta zabawki, wali łapami w karuzelkę,odpowiada na
                  uśmiech i czasem jak ma humor śmieje się głośno.Próbuje gaworzyć,
                  ale nie jest to żadne "a-gu" (chociaż się zdarza) tylko taki
                  bełkocik nieokreślony.Przesypia w nocy 6 godzin.Podnosi się na
                  przedramionach z unoszeniem klatki piersiowej, ale muszę jej masować
                  łapki, bo podnosi się na piąstkach a nie na całych dłoniach(powoli
                  masaże łapek przynoszą efekty).Mamy lekki niedosłuch w jednym uchu,
                  ale nie widzę na razie żeby rzutował na jej rozwój.Neurolog nie
                  mieał zastrzeżeń co do rozwoju.Ma tak jak Stasio (ur.25 czerwca) 6
                  miesięcy, powinna mieć 3.I na 3 się zachowuje. Co do pani dr
                  słyszałam podobne opinie, ale na własnej skórze nie sprawdzałam to
                  się nie wypowiadam.Na pewno lepsza od pediatry z przychodni, bo
                  przynajmniej ma do czynienia z wcześniaczkami.
                  • zurawska.barbara Re: WITAJCIE MOJE DROGIE:) 30.12.07, 11:30
                    Też się cieszę że się spotkałyśmysmile Miło mi że nawet Twoj mąż Gosia Stasia
                    pamietasmile. Z cycem to u nas jest tak, że maly jak jeszcze budził się w nocy to
                    dostawał tylko cycka i to mu wystarczało (no przyzwyczajał sie do tego kilka
                    tygodni), nadal tak jest, tzn rano dostaje z piersi, w ciagu dnia przystawiam
                    go, ale różnie to bywa, jak jest dobry dzień, to w ogóle nie odciągam bo Stasio
                    zjada wszystko, ale zazwyczaj jeszcze raz dwa razy odciągam. Generalnie
                    uzupełniam sztucznym mlekiem, teraz już daje mu kaszki, zupkę i jabłuszko. Ale
                    zależy mi na tym zeby miał ode mnie przeciwciała, jak na razie ani raz nie
                    chorował.
                    Przesypia całe noce prawie zawsze, potrafi spać od 22 do 9 rano jak jest dobra
                    nocsmile.
                    A z tym przewracaniem to chodzi o takie normalne przewracanie się z plecków na
                    brzuszek, Stasio nie lubi leżeć na brzuszku, i neurolog twierdzi że dlatego nie
                    chce się przewracać. Na boku się kładzie, ale dalej nie chce. Ale na brzuszku
                    leży ładnie, tylko krótko, szybko mu się nudzi i płacze.
                    Aha, no zabawki łapie, gryzie, z rączki do rączki przekłada, karuzelę zaczepiasmile
                    śmieje się, nawet ostatnio tak się śmiał, ze omal się nie zaszedł. Ale dopiero
                    zaczyna się tak śmiać.
                    Guga, mówi a-gu, bu, gi-łi, grrr i takie tam.
                    Próbuje siadać. Rozwija się psychicznie szybciej niż fizycznie.
                    Heh, mogła bym o nim jeszcze pisać i pisać.
                    A dlaczego Aga piszesz że do dr K. tylko dzieci donoszone i zdrowe??? My
                    jesteśmy z niej zadowoleni, bo tu też mamy neonatologa, ale K sprawdza się, a ta
                    tutaj - różnie bywa.
                    Pozdrawiam Was serdecznie!!
                    • 78goska Re: WITAJCIE MOJE DROGIE:) 30.12.07, 12:09
                      Aga ma niefajne doświadczenia z dr K.,a w ogóle ona ma taką opinię,
                      ale skoro jest szefem na wcześniakach to te opinie może nie dokońca
                      sprawiedliwe, ważne że jesteście z niej zadowoleni.Trochę mnie
                      zmartwiłaś, moja niunia nawet na boczek się nie przewraca za bardzo,
                      chyba że przypadkiem.Na brzuszku też nie chce - jak miała problem z
                      ulewaniem 3 tygodnie leżała głównie na plecach i się od brzucha
                      odzwyczaiła.Idę w styczniu o neurologa, zobaczymy co powie.
                      Buziaki dla Stasiasmile
                      • zurawska.barbara Re: WITAJCIE MOJE DROGIE:) 30.12.07, 12:20
                        No jeśli chodzi o to przewracanie się na boki, Stasio robi to od dwóch - trzech
                        tygodni, a on jest 31tc, Twoja Paulinka więcej miała przejść i jest młodsza od
                        Stasia,z reszta juz na pewno słyszałaś to setki razy, "cierpliwość". Pozdrawiam
                    • agasonesta Re: WITAJCIE MOJE DROGIE:) 30.12.07, 16:43
                      o dr k to nie moja opinia lecz "średniego personelu medycznego,"a
                      one wiedza kto ma pojecie a kto nie,a w ogóle to ona nie czai do
                      końca myliła nas z brz....kiem,a co tam ,jak bedziesz chciała
                      kontakt do lekarza z oddziału to mamy,Basiu ile wazy STAŚ?Badanie
                      okulistycznie zawsze wyglada dramatycznie bo trzeba rozszezyc
                      zrenice,a zezem sie nie przejmuj,dzieci do 1 roku maja takie
                      rozbiegane oczy ale niech Go zobaczy lekarz,my wybieramy sie na
                      chmielna na poczatku lutego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka