mamakubusia9 23.05.08, 19:42 Bo ja do tej pory używałam jednorazowych z nuka dla wcześniaków, ale chcę to zmienić. Mam butelki z Aventu ale moje maluszki jakoś nie potrafią z tego pić. Jakie Wy używacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tunelinda Re: Jakich butelek i smoczkó używacie? 23.05.08, 19:54 fizjologiczny smoczek kauczukowy chicco i butelka chicco Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Dra Browna 23.05.08, 20:21 Antykolkowych. Na początku 60-ki, potem długo 120-ki, a teraz 250 ml. Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: Dra Browna 23.05.08, 21:45 na początku Canpol babies silikonowy smoczek,później Aventu (jakieś 3 tygodnie)- mała sobie nie radziła więc wróciliśmy do canpol i tak jest do dziś, a ja zostałam z 5 butelkami i 10 smoczkami aventu Odpowiedz Link
meg24 Re: Jakich butelek i smoczkó używacie? 23.05.08, 22:14 My już wprawdzie okres butelkowy mamy za sobą, ale młody był bardzo wybredny i dzięki temu w domu nazbierała mi się imponująca kolekcja butelek i smoczków U nas zdecydowanym numerem jeden było fizjologiczne chicco, numer 2- najzwyklejszy Canpol, potem długo długo nic i nr 3 to tomee tippee. Odpowiedz Link
lennor Re: Jakich butelek i smoczkó używacie? 23.05.08, 22:16 My używamy butelek Avent,ale smoczków już nie,bo są za twarde.Na szczeście pasują do nich inne smoczkiMy używamy smoków Canpol LOVI-smoczek dynamiczny. Odpowiedz Link
78goska Re: Jakich butelek i smoczkó używacie? 23.05.08, 23:16 Zwykłe canpolu, Paulinka niezbyt umie pić z tych szerokich smoczków (też mam sporą kolekcję,pewnie jest już mocno przyzwyczajona do wąskich(10 mies.)Do picia mam smoczki dr brown 1, bo mają najmniejszy przepływ, większy=krztuszenie.Do mleka canpol S(trochę większe), do kaszki i zupki Canpol "Fast".Butelki mam canpolu i medeli. Odpowiedz Link
flowercia Re: Jakich butelek i smoczkó używacie? 24.05.08, 09:41 Moja niunia najlepiej je z NUKa najmniejszego, ale tez calkiem niezle z chicco. Odpowiedz Link
lazy_lou Re: Jakich butelek i smoczkó używacie? 24.05.08, 10:28 u nas avent sie sprawdzil, wrecz uratowal mi zycie bo kuba po wyjsciu ze szpitala nie chcial jesc- nie wiedzialam ze szpitalne smozki maja 3 dziurki (zeby szybciej nakarmic te czerede pacjentow) i kuba nie mial sily ciagnac z 1 dziurki. po zmianie na avent jakos zalapal szybko jak to sie robi i tak jestesmy wierni marce do szis- teraz dokupilismy do butelek uszy do trzymania i smoczki wymienilismy na ustniki niekapki i jest ok Odpowiedz Link
mamaewci Re: Jakich butelek i smoczkó używacie? 24.05.08, 11:45 Ja sprawdzilam chyba wszystkie po wyjsciu Ewy ze szpitala i sprawdzily sie jedynie Dr Brown - nie zachlystywala sie mlekiem, nie lecialo jej bokami i powietrze bylo dobrze odprowadzone. Nie najgorsze byly tez tommee tippee. Reszta tragedia, albo za szybko lecialo i wiekszosc mleka wylatywala bokami, albo mialy kiepskie odpowietrzanie. Odpowiedz Link