Dodaj do ulubionych

jednak nie zasłużyłam :-(

22.03.09, 08:32
we wtorek wylot wszystko opłacone, a w nocy koncert starszy mało płuc nie
wypluje, a młodszy gęsty zielony katarsad co robić!!!!!!!!
CZy gęsty zielony glut znaczy antybiotyk? pomóżcie, podpowiedzcie
cała noc nieprzespana...
Obserwuj wątek
    • mama-cudownego-misia Re: jednak nie zasłużyłam :-( 22.03.09, 10:10
      Jechać, przecież nie zostawiasz dzieci samych, a ich tata się na pewno poczuje
      dowartościowany, bo to taki sprawdzian jego tacierzyństwa.
      A przedtem (najlepiej dzisiaj) do lekarza, żebyś mogła tatę przetrenować w
      kwestii ewentualnych inhalacji czy podawania leków.
      Będzie dobrze, poradzą sobie bez Ciebie.
    • mama-cudownego-misia Re: jednak nie zasłużyłam :-( 22.03.09, 10:14
      Acha, i zielony glut zwykle oznacza antybiotyk, ale wcale niekoniecznie ogólnie.
      Jak poza tym nie ma jakichś strasznych objawów, to często wystarczy miejscowo
      maść czy kropelki - Małgosię też nie tak dawno wyciągaliśmy z zielonego kataru
      tubką maści (60 zł kosztowało 5 g., ale za to po 1 dniu stosowania nie było
      śladu po katarku).
      • mama_janka007 Re: jednak nie zasłużyłam :-( 22.03.09, 13:40
        a co to za specyfik Beatko? pytam juz teraz bo mnie rozlozylo
        starszliwie, kaszle, kicham i to wszystko przy malym bo nie mam
        wyjscia, niestety. chodze chora juz od 3 dni. narazie malego nic nie
        rusza ale boje sie, ze to tylko kwestia czasu.
        • skomroch1 Re: jednak nie zasłużyłam :-( 22.03.09, 14:04
          Zielony glut to najczęściej infekcja bakteryjna, i trzeba antybiotyk, ale jak
          nie ma gorączki i innych objawów to miejscowo.Ja bym na twoim miejscu jechała,
          mąż nie jest tatą od tygodnia, tylko ma spory staż, na pewno sobie
          poradzi.Idźcie dziś do lekarza i już. W hotelach jest internet, możecie być cały
          czas w kontakcie, np.przez skype. Mimi, po twoich postach widzę, że jesteś już
          bardzo zmęczona, taki wyjazd to będzie najlepsze lekarstwo, wrócisz silniejsza.
          • anjazzielonego Re: jednak nie zasłużyłam :-( 22.03.09, 16:03
            A jedźże, tyle na to czekałaś!!!
            Nawet nie myśl o rezygnacji.
            Wiem, że się martwisz, ale nic im nie będzie i tato da sobie świetnie radęsmile
        • mama-cudownego-misia Mamo Janka 22.03.09, 17:24
          Usiłujemy sobie z mężem przypomnieć, ale nie pamiętamy sad
          Na pewno był to sulfonamid, nie antybiotyk, w maści do noska, na literę "B",
          malutka tubka, kosztował 60 zł i chyba był firmy Galaxo smithkline. Pediatra
          powinien wiedzieć. Na dorosłych tez super działa.
          • mimi0080 Re: Mamo Janka 22.03.09, 17:41
            Dzięki dziewczyny, ale ja od zmysłów odchodzę strasznie się martwię...czuję się
            podle naprawdę...
            gdyby ten katar Jaśka wyszedł kilka godzin wcześniej odmówiłabym tego wyjazdu.
            Rozmawiałam z lekarzem na razie mam podawać eurespal i krople do nosa w środę
            Mąż może skonsultować dzieciaki z panią doktor...
            • mama-cudownego-misia Re: Mamo Janka 22.03.09, 17:45
              Mimi, będzie dobrze. Dzieci duże, mąż dorosły. Wyżyją i nic im nie będzie.
              • natka282 Re: Mamo Janka 22.03.09, 17:51
                Witam
                Maść się nazywa Bactroban stosuje się ją 3 x dziennie przez 7 dni
                Pozdrawiam
                • mama_janka007 Re: Mamo Janka 22.03.09, 19:26
                  ogromne dzieki dziewczyny!!!
                  • mimi0080 jednak nie zasłużyłam :-( 22.03.09, 19:47
                    Skoro Mamo Cudownego Misia tak mówisz to tak będzie wink
                • mama-cudownego-misia Dokładnie tak! 22.03.09, 20:14
                  Dzięki, Natko, to jest Bactroban. Rewelacyjny na gronkowca.

A Ty, Mimi, pomyśl tak: tata sie sprawdzi jako tata, dzieci wykuruje (zresztą
                  założę się, że będą zachwycone, bo je będzie psuł i rozpieszczał, jak większość
                  ojców smile, żona do niego wróci wypoczęta, opalona... Czysty zysk smile
              • marlena11111 Re: Mamo Janka 22.03.09, 19:50
                ty się nie zastanawiaj tylko jedź kochana. Podobno szczęśliwa mama to szcześliwe
                dzieci są wowczas. Miłego pobytu buziaki
    • skomroch1 Re: jednak nie zasłużyłam :-( 22.03.09, 19:48
      Kilkumiesięczniaka to bym może nie zostawiła, ale takich dużych facetów tak.
      • mama_janka007 Re: jednak nie zasłużyłam :-( 22.03.09, 20:13
        a w jakim wieku chlopiny?
        • mimi0080 Re: jednak nie zasłużyłam :-( 22.03.09, 21:08
          6 lat i 2 lata 3 miesiące...wiele razy rezygnowałam z przyjemności teraz będzie
          inaczej...nie wiem co zabrać, nie jestem spakowana, zarośnięta wink
          szok normalnie...
          Odezwę się po powrocie nie wiem tylko jak z opalaniem, bo jestem na plastrach
          antykoncepcyjnych, a podobno plamy wyskakują...
          • mama-cudownego-misia Re: jednak nie zasłużyłam :-( 22.03.09, 21:18
            Niektórym wyskakują, innym nie. Mi wyskakują "wąsy" pod nosem :-p. Pomaga filtr
            przeciwsłoneczny.

Zabierz koniecznie kilka "długich" ciuchów (bluzki z długim rękawem, długie
            spódnice), żebyś mogła wyjść na ulicę nie gorsząc otoczenia. Ja sobie zawsze
            wszywam w ciuchy przy gumce w pasie małe kieszonki na forsę i dokumenty, ale w
            sumie wystarczy dobrze zapinana torebka z długim paskiem, żeby można było nie
            tylko zawiesić na ramieniu, ale przez szyję przeciągnąć.

A kupując pamiątki od ulicznych handlarzy koniecznie sie trochę targuj, inaczej
            się obrażą smile
            • mimi0080 Re: jednak nie zasłużyłam :-( 23.03.09, 08:57
              Jak pech to pech wstaję rano i czuję cudnie zawalony nos i gardło no i od 2 dni
              mam strasznie cuchnący pot dało się zauważyć różnicę co to jest?...no jasny
              gwint jak ktoś już ma pod górkę to do końca...dzieciaczki lepiej, a my
              źle...chyba będę musiała rezerwowo wziąć jakiś antybiotyk ze sobą
              ...no nie mogę ucieszyć się tym wyjazdem...
              • mama-cudownego-misia Re: jednak nie zasłużyłam :-( 23.03.09, 09:30
                Oj... To jeszcze sobie weź w podróż nasivin, jakąś aspirynę albo paracetamol i
                tabletki na ból gardła. Może do jutra się rozejdzie po kościach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka