Dodaj do ulubionych

Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!

27.04.09, 16:19
Tym razem nie chodzi o mojego Filipka a o moją 10 letnią bratanice.W
piątek spuchło jej oczko i bratowa pojechała z nią do
okulisty.Podczas badania okazało się ,że ma tylko 20% wzroku sad W
lutym była jeszcze na badaniach okulistycznych bo nosi okularki i
było dobrze.To koszmar w ponad 2 miesiące stracić tak bardzo wzrok!!
Proszę was o kontakt do dobrego okulisty!! Musimy szybko działać a
nie mamy rozeznania gdzie są najlepsi specjaliści . Proszę was o
szybką pomoc !!!
Obserwuj wątek
    • tolka11 Re: Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 27.04.09, 16:30
      Gdzie ten okulista ma być? Warszawa, Śląsk, kraków?
      I co to znaczy, że ma 20% wzroku? nie czuła,ze jest gorzej?
      • misiowa_i_jej_misiatko Re: Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 27.04.09, 16:54
        Jesteśmy z Gdynia ale jeśli dobry specjalista jest na śląsku to nie
        ważne.Widzi tylko 20 % .Jak to się stało... nie mam pojęcia może
        myślała,że tak ma być?? Nie narzekała,że gorzej widzi. To tylko
        dziecko.Jestem załamana. Dowiedzieliśmy się,że jedną z przyczyn tak
        szybkiej utraty wzroku może być guz w mózgu, który uciska nerw.
        • tolka11 Re: Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 27.04.09, 18:06
          Prof Hautz warszawa CZD, prof Prost prywatnie. A najlepiej zapytaj
          tu:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37296
          • tolka11 Re: Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.04.09, 18:06
            No i oczywiscie lekarz zleci rezonans lub tomografię.
        • zurawska.barbara Re: Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 27.04.09, 18:12
          nie wiele pomogę, ale skoro szukacie pomocy wszędzie, coś napiszę jest taka
          pani doktor w Krakowie, co prawda zajmuje się leczeniem zeza i oczoplasu ale ma
          podobno rozległe kontakty, swoich pacjentów konsultuje z jakimiś lekarzami w
          Stanach, zawsze można do niej zadzwonić i poprosić o radę do kogo się zwrócić
          gabinetzeza.pl/ tu są namiary na nią, to pani Wójcik pozdrawiam i
          życzę Wam żeby te czarne diagnozy się nie sprawdziły
        • skomroch1 Re: Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 27.04.09, 18:13
          Mój Tata jest niewidomy, ma barwnikowe zwyrodnienie siatkówki, więc trochę sobie
          poczytałam o różnego rodzaju problemach z oczami, sama mam -10 i nosze szkła
          kontaktowe. A kto wam powiedział o ew. guzie? Bo i owszem, guz może być
          przyczyną utraty widzenia, ale jeśli wystąpił obrzęk oka, to raczej problem tkwi
          w samym oku, a nie w mózgu, choć niestety nie można wykluczyć nowotworu. Mój
          tata na początku swojej choroby miał rezonans magnetyczny głowy, bo coraz gorzej
          widział a nie było żadnych objawów w samych oczach.I od razu napiszę , że nie ma
          raczej u dziecka o którym piszesz barwnikowego zwyrodnienia siatkówki, bo to
          jest choroba genetyczna, atakująca oba oczy jednocześnie, bez obrzęków i
          postępująca powoli.
          Nie mogę polecić dobrego okulisty, ale spróbuj wejść na forum np.dzieci
          słabowidzące, tam ktoś może udzieli ci porady.
          • misiowa_i_jej_misiatko Re: Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.04.09, 19:29
            Oczko najprawdopodobniej było przewiane a lekarz zbadał tak
            kontrolnie przy okazji i wyszło to co wyszło.Z tym guzem to jedna z hipotez ,sami jeszcze nie wiemy co się stało i jak to zatrzymać.
            • makarcia Re: Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.04.09, 23:02
              Mysle, ze w przypadku dzieci to tylko prof. Prost w Warszawie.Czasami mam
              wrazenie, ze on wie prawie Wszystko. Powodzenia
    • isiunia-1 Re: Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 27.04.09, 23:28
      moja mama tez coś takiego miała utrata wzorku na jednym oku ponad 50%
      a na drugim jeszcze gorzej. W szpitalu w naszym mieście nie mogli jej
      zdiagnozować, cały czas mówili, że wszystko ok, gdzie mama już co raz gorzej
      widziała. Ogólnie taka utrata wzroku prowadzi do ślepoty
      znalazła klinikę prywatną w Gdańsku, i tam jej w obu oczach wymienili soczewki,
      sprowadzili z Usa, nie wiem czy Twoja bratanica ma coś podobnego, ale ta klinika
      zajmuje się bardzo trudnymi przypadkami, takimi jak np moja mama.Jeżeli chcesz
      podam Ci na nią namiary..
      • misiowa_i_jej_misiatko Re: Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 28.04.09, 00:02
        Tak ,bardzo proszę o namiary !!!
        • gajmal Re: Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 28.04.09, 09:01
          Polecam ordynator okulistyki dziecięcej AMG -
          www.koberda.pl/flash/flash.php
          Ona przyjmuje prywatnie na Przymorzu (chyba w poniedziałki i w
          czwartki), ale spokojnie możesz zadzwonic do niej komórkę - może
          przyjmie Was wcześniej niż w czwartek.
          Zadzwoń, ona ułatwi Ci zrobienie wszystkich koniecznych badań w AMG.
    • nombrilek Re: Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 28.04.09, 10:51

Grzegorz Pojda, ale Katowice sad jest rewelacyjny, a tel 601481625
      • bartosztomasz Re: Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 28.04.09, 11:37
        tak Grzegorz Pojda , przyjmuje również prywatnie w Katowicach, podobno najlepszy
        na ten rejon, ojciec również okulista , ale chyba w Bytomiu przyjmuje.
    • agajedi Re: Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 28.04.09, 11:23
      My jeździmy do profesora Prosta do Warszawy. Wiadomo wizyta nie tania, ale jak
      już dobry okulista dziecięcy to tylko on.
      przyjmuje prywatnie na ul. Hertza 9
      tel. 022 815 20 09.
      Dzwońcie po 17.00
      Kolejki na 3 miesiące, więc musicie szybko zdecydować.
      • misiowa_i_jej_misiatko Re: Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 28.04.09, 18:59
        isiunia1 proszę o te namiary na prywatna klinikę
        • isiunia-1 Re: Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 29.04.09, 13:03
          Gdańsk przy szpitalu MSW ul. kartuzka 4
          LAGUNA, nie wiem czy leczą dzieci, ale na pewno pokierują gdzie trzeba,
          moja mama widzi bez okularów,szok! ponoć to jest jakaś nowa technika dopiero od
          miesiąca w Polsce.Groziła jej wcześniej ślepota.
          • motylk-kk Re: Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.04.13, 10:21
            jestem na bieżąco w temacie przeżywam koszmar od prawie miesiąca u mojej córki prawie 3 letniej zdiagnozowano wadę wzroku początkowo -15 zeszliśmy na -10 po atropinie. Po pierwsze najpierw trzeba wykonać Badanie Potencjałów wzrokowych (VEP) Bo może być tak że nerw jest słabo rozwinięty asymetria amplitudy lub uszkodzony i żadne soczewki okulary nie pomogą wada będzie się pogarszać, w cale nie musi zezować przy nieprawidłowościach nerwu tak jak w przypadku mojego dziecka żadnych oznak. Życzę powodzenia odezwij się.
            • t.tolka Re: Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.04.13, 10:41
              Nie wiem czy zauwazylas, ale to post z 2009 roku. Troche dawno.
    • zbiszkopcik Re: Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 11.04.13, 14:27
      Dr Monika Modrzejewska:
      www.modrzejewska.ifg.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka