malgoha1 Re: no to się pochwalę zakupami ;) 14.03.05, 18:39 No to czym się pochwalisz? Odpowiedz Link
ajlii Re: no to się pochwalę zakupami ;) 14.03.05, 18:41 no i poszło za szybko... A więc: dzisiaj dzięki Eirenne zwiedziłam kawałek Łodzi (rzekłabym że nawet ten najlepszy - sklepy firmowe z włóczką i hurtownię pasmanteryjną). No i mam 1kg czarnej włóczki na sweter, 1,25 kg czerwono-bordowej włóczki, 3 motki różnych śliczności , kilka par drutów, kredek do tkanin (zamiast mydełek), drobne przybory krawieckie itp. A jeszcze wcześniej maż zabrał mnie do sklepu z koralikami i antykwariatów... To był super udany dzień )) Dziękuję Eirenne za "przewodnictwo" po sklepach i miłe towarzystwo )) Odpowiedz Link
mamiczu Re: no to się pochwalę zakupami ;) 14.03.05, 18:45 to faktycznie udane zakupy) Odpowiedz Link
malgoha1 Re: no to się pochwalę zakupami ;) 14.03.05, 18:53 To ja też się pochwalę .Dzisiaj na allegro kupiłam to www.allegro.pl/show_item.php?item=45137826 Myslę ze ułatwi mi zwijanie włny do prania. małgorzata co ma szlaban na zakupy włóczkowe Odpowiedz Link
maryna_cz Re: no to się pochwalę zakupami ;) 14.03.05, 20:00 to motowidło to jest super sprawa,kupiłam je razem z maszyną Odpowiedz Link
maryna_cz Re: no to się pochwalę zakupami ;) 14.03.05, 20:05 Jeszcze nie skończyłam, no bo ja też chcę do Łodzi,buuuuuuuuuuuu. ajlii,a zerknij no do skrzynki, zakupy były super,opowiedz coś dokładniej też o koralikach,bo to mnie mocno interesuje.;przejrzyj też to karkołomne tłumaczenie kukiełek-strasznie zagmatwane,przynajmniej dla mnie. Już Ci tyle nazadawałam,że skończę Marynia Odpowiedz Link
ajlii Re: no to się pochwalę zakupami ;) 14.03.05, 22:04 )) do skrzynki zajrzałam - dziękuję ale muszę spokojnie usiąść z drutami, wydrukiem i obrazkiem i pokombinować (narazie jestem u teściowej, wracam jutro do domu) A co koralików - 1 łyżeczka (na serio!) kosztuje ok. 1,20 zł - podobno starcza na sznurek koralików na szyję spory wybór odcieni i wielkości od maleńkich po spore "perełki", są i duże drewniane - ale na sztuki. Nie wiem jaka to ulica - wiem tylko że w bok od ul. Piotrkowskiej i podobno naprzeciwko teatru Jaracza (?). Odpowiedz Link
eirenne Re: no to się pochwalę zakupami ;) 14.03.05, 22:07 Teatr Jaracza i ulica też Jaracza)) Widziałam te koraliki i ta łyczeczka to naprawdę dużo. Odpowiedz Link
eirenne Re: no to się pochwalę zakupami ;) 14.03.05, 20:10 Ja również dziękuję za przemiłe towarzystwo, fajnie tak razem iść i się wzajemnie ponakręcać na zakupy)) Zapraszam serdecznie do Łodzi ponownie, ale na dłuuużej!... Wtedy zabiorę Cię do siebie, zrobię kawcię i pobuszujemy w moich zasobach DD Odpowiedz Link
inka-lublin Re: no to się pochwalę zakupami ;) 14.03.05, 21:59 Ja tez chce do Łodzi! I skoro tak duzo nas chce wiec moze zlocik zrobic) Odpowiedz Link
eirenne Re: no to się pochwalę zakupami ;) 14.03.05, 22:00 To właśnie chciałam zaproponować)) Odpowiedz Link
ajlii Re: no to się pochwalę zakupami ;) 14.03.05, 22:07 )))))))) zostaję w Łodzi do jutra, ale zpowodu braku kluczy musze wrócić do domu przed 16.00... (moja opiekunka do "dzieci" wychodzi na uczelnię)... a ja zapraszam do Warszawy na rajd po może niezbyt tanich sklepach z włóczką i przegląd moich zapasów, szczególne tych tkaninowych Odpowiedz Link
ajlii Re: no to się pochwalę zakupami ;) 15.03.05, 15:42 aha! mogę Cię zabrać w W-wie do sklepu z materiałami, przede wszystkim włoskimi + trochę polaru i sztruksu. Wybór nie za wielki może, ale za to o połowę taniej niż w innych sklepach... tylko naprawiaj szybko tą maszynę Odpowiedz Link
morgiana_le_fay Re: no to się pochwalę zakupami ;) 15.03.05, 16:59 oj ajlii niech ja tylko wreszcie sie wyrwe z tej szwajcarii (. dzis mam straszna melancholie i chce do wawy. na stare miasto i na kawe do coffee heaven! zlosci mnie, ze nie moge... i jeszcze na dodatek zla wloczke mi przyslali... to zdecydowanie nie moj dzien.... chce do wawy i polazic po sklepach Odpowiedz Link
ajlii Re: no to się pochwalę zakupami ;) 15.03.05, 18:37 no to jazda - samolot? pociąg? samochód? kiedy mam się Ciebie spodziewać w W- wie? Odpowiedz Link
morgiana_le_fay Re: no to się pochwalę zakupami ;) 15.03.05, 18:45 oj ajlii... buuuu, mysle ze jezeli wszystko dobrze pojdzie i sklep na mnie zarobi to moze uda mi sie przyjechac w koncu maja, a jak nie to w pazdzierniku ( oczywiscie ze samolot... niech zyje air berlin Odpowiedz Link
eirenne Re: no to się pochwalę zakupami ;) 15.03.05, 19:47 Ajlii, pozostaje mi tylko zagrać w Lotto, bo nie wyrobię finansowo;-DDD Odpowiedz Link
ajlii Re: ajlii 17.03.05, 18:37 hmmm... wiem jak tam trafić, ale nie wiem jaka ulica i nr... Można dojechać tramwajem 15, 17 i 6 w stronę Huty, wysiada się chyba na przystanku AWF i idzie do przodu - sklep jest po lewej stronie (w ciągu kamienic), ma pomarańczowy szyld. Nie jest to może duży wybór, ale tanio w porównianiu z innymi sklepami. Odpowiedz Link