eirenne 19.04.05, 18:38 )) Zaraz się dowiemy, kim jest Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eirenne Re: Habemus Papam:))) 19.04.05, 18:59 Joseph Ratzinger, Ojciec Święty Benedykt XVI. Dziś możemy się cieszyć Odpowiedz Link
maksi Re: Habemus Papam:))) 19.04.05, 20:51 nareszcie )) najgorsze jest bezkrólewie, teraz przynajmniej wiemy w która strone Kościół zamierza podążać na kolejne lata Odpowiedz Link
mysza36 Re: Habemus Papam:))) 19.04.05, 22:07 Ja się też cieszę,ale jednak gdzieś głęboko w sercu czuję smutek.Takiego jak nasz Jan Paweł II chyba już nie będzie... Odpowiedz Link
ilonek-71 Re: Habemus Papam:))) 20.04.05, 07:24 Czuję to samo................mimo wszystko smutek. Postanowiłam,że następną robótką będzie obraz Jana Pawła II krzyżykami;niech tylko skończę to, co zaczęłam.Ilona. Odpowiedz Link
eirenne Re: Habemus Papam:))) 20.04.05, 11:22 Oj, dziewczyny, nie smućcie się. Przecież następcą Jana Pawła II został jego najbliższy współpracownik i przyjaciel. Pewnie nie będzie już tak polsko w Watykanie- ale myślę, że smutek z tego powodu naszemu Papieżowi nie bardzo by się podobał. Wczoraj, gdy ogłaszali wybór Ratzingera, miałam wrażenie, że oto duch JP II wraca do nas) A teraz przed nami wielkie zadanie, pokazać, że Jego nauki nie poszły w las. Wcześniej mogliśmy byc bierni. Dziś trzeba zdać egzamin z tego, co do nas dotarło Widziałyście, jak Ratzinger się uśmiechał? Przed nim jest również trudne zadanie, będzie wciąż porównywany do poprzednika... Ale on z pokorą przyjął wybór i z ufnością. Nie będzie nam z nim źle Odpowiedz Link
wojkam5 Re: Habemus Papam:))) 21.04.05, 09:11 ale dziwnie się patrzy na te białe szaty na innej osobie prawda? Kamila Odpowiedz Link