liimonka 31.10.07, 13:53 witam drogie Panie! Czy macie może w swoich zapasach wzór na czapkę-worek. Są teraz w każdych najmodniejszych sklepach, a kosztują mega-dużo! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kevalt Re: POMOCY! czapka 31.10.07, 14:04 wejdź na www.garnstudio.com/lang/en/visoppskrift_nye.php po prostu duper czapki, Właśnie szukam włóczki na wzór nr.ee-136 jak chcesz to służę tlumaczonkiem Odpowiedz Link
liimonka Re: POMOCY! czapka 31.10.07, 14:16 Dziękuję! Czapki wymiataj po prostu! Teraz trzeba coś wybrać . Odpowiedz Link
violaszelag Re: POMOCY! czapka 31.10.07, 14:21 witam czy moge prosic o opis czapki worek,dziekuje Odpowiedz Link
liimonka Re: POMOCY! czapka 31.10.07, 14:34 Hmm... czapka-worek to czapka, która sie rozszerza i nie kończy na czubku głowy a jest długa . Odpowiedz Link
violaszelag Re: POMOCY! czapka 31.10.07, 14:30 witam wszystkie panie jestem tu nowa,tez lubie robic na szydelku i drutach,napewno nie mam takiej wprawy jak wy ale mysle ze duzo sie od was naucze,czy moze mi ktos dopomoc w sprawie czapki worek,jak ja zrobic,bylby to prezent na urodz,dziekuje pieknie Odpowiedz Link
urszula97 Re: POMOCY! czapka 31.10.07, 16:02 kevalt napisała: > wejdź na www.garnstudio.com/lang/en/visoppskrift_nye.php > po prostu duper czapki, > Właśnie szukam włóczki na wzór nr.ee-136 jak chcesz to służę > tlumaczonkiem Moje drogie może mnie ktoś oswieci czy tam gdzieś sa pochowane wzory i gdzie trzeba kliknąć gdyż interesują mnie pewne rzeczy i znów z kompem byłabym troche do przodu.ula Odpowiedz Link
kevalt Re: POMOCY! czapka 31.10.07, 16:10 trzeba kliknąć na "see pattern" pod obrazkiem, a nie na samo zdjecie Aleksandra PS też sie na to złapałam... Odpowiedz Link
violaszelag Re: DO kevalt 31.10.07, 16:42 violaszelag napisała: > a czy moge prosic opisik Odpowiedz Link
kevalt Re: DO kevalt 31.10.07, 16:52 OK czapka jest robiona na okrągło. najpierw z dwu niktek, a potem jedna nitką. Próba: 9o na 16 rz = 10 cm dwoma nitkami 11o na 15 rz = 10 cm jedna nitką HAT ścieg ozdobny: 1 runda *1op, 1ol* powtarzane, 2 runda o prawe przerabiac jak lewe i na odwrót, i dalej powtarzać 2 rundę Nabrać 44o (dwie nitki), 1 runda op, druga runda ol, od trzeciej rundy wzorek jw. Az czapka ma 9 cm. Dalej przerabiać ściegiem gladkim i jedną nitką. Po zmianie na jedną nitkę dodac oczek w tej rundzie. Przy prejściu na jedna nitkę trzeba dodawać oczka w taki sposób: pojedyńczo przerabiać podwójne nitki na lewym drucie, co czwarte oczko przerobić "normalnie". Czyli 1 oczko z podwójnej nitki zmienia sie w dwa oczka z pojedyńczej nitki, i tak 3 razy i 1 raz normalnie w sumie powinno być 77 oczek. Sciegiem gładkim aż czapka ma 45 cm. W kolejner rundzie przerabiać 2 oczka razem co 2 oczka - 39 oczek. Kiedy czapka ma 48 cm powtorzyć rundę zmniejszającą 2 razy - zostanie 10 o, przepleść nitkę przez oczka i zacisnąć. Czapka ok 51 cm. Pompon ma ok 13 cm średnicy. Powodzenia Aleksandra Odpowiedz Link
majeczka401 Re: POMOCY! czapka 07.11.07, 10:14 Czy mogę prosić o przetłumaczenie wzorów ee145, ee161 i sa025 ze strony www.garnstudio.com/lang/en/visoppskrift_nye.php . Bardzo mi zależy i z góry dziękuję Odpowiedz Link
michasia156 Re: POMOCY! czapka 31.10.07, 20:53 Witam /P O M O C Y ! ! !/ mam pewien problem podobają mi się bardzo 2 swetry www.garnstudio.com/lang/en/drops_oppskrift_oversikt.php?drops=100 => to jest strona na której sie znajdują a swtetry to pierwszy w pierwszym rzędzie 1 pierwszy w drugim rzędzie. Chciałabym się dowiedzieć wszystkich możliwych rzeczy na temat tego jak mam je wykonać,jakim ściegiem ile oczek itd... i jeszcze jedno. Mam zamiar zrobiś 12-letniemu synkowi czapkę z włóczki na drutach tylko problem polega na tym,że nie mam zielonego pojęcia jaką(wiem tylko,że ma pożądnie chronić uszy).Jeżeli ktoś ma pomysł,lub wie gdzie można sie jakims wzorom przyjjrzeć to prosiłabym o informację pozdrawiam Lidia Odpowiedz Link
kevalt Re: POMOCY! czapka 31.10.07, 21:16 klikając na flage pojawi się opis wykonania po angielsku. Jesli potrzebujesz pomocy w tłumaczeniu - slużę A co do czpki wejdź na www.knittingpatterncentral.com i wpisz hat do szukacza. lista wzorów przed tobą ) Odpowiedz Link
michasia156 Re: POMOCY! czapka 31.10.07, 21:34 dziękuje za pomoc ale jeżeli możesz to przetłumacz mi proszę bardzo mi zależy Odpowiedz Link
michasia156 Re: POMOCY! czapka 31.10.07, 22:01 kittyville.com/knit/adult_devil_hat.html znalazłam rózwnież czapkę...mogłabym również prosić o tłumaczenie? jedynym mankamentem w tej czapce są te (rogi/uszy na przodzie ) Odpowiedz Link
michasia156 Re: POMOCY! czapka 02.11.07, 21:12 mogę liczyć na Twoją pomoc?? bardzo mi zależy... Odpowiedz Link
kevalt Re: POMOCY! czapka 05.11.07, 15:54 Jasne, przeprazam, ale po prostu musiałam sie wylogowac, no a potem były święta - zaraz wkleję tłumaczonko Odpowiedz Link
i_ona Re: POMOCY! czapka 19.11.07, 10:45 Mam wielką prosbę do Ciebie Aleksandro. Oferowałaś pomoc w tłumaczeniu, a ja mam problem ze zrozumieniem opisu do czapki sa-025. Wydaje sie byc prosta, ale ja jestem początkująca wiec nie radze sobie bez opisu. Bardzo prosze. iwona Odpowiedz Link