niebieskipies
29.12.09, 12:06
Witam. Mam mały problem i chciałabym prosić o informację. Mieszkam w bloku należącym do OSM. W piwnicy znajduje się suszarnia. Spore pomieszczenie. I tu moje pytanie: kto ma prawo korzystać z tej suszarni? Pytam ponieważ klucz do tego pomieszczenia posiada tylko jedna sąsiadka. 3 lata temu chciałam korzystać z tej suszarni i miałam niemiłe sytuacje z panią, która dysponuje kluczem. Podam przykład. Po rozwieszeniu prania pani pilnowała i jeśli wg niej pranie było suche dzwoniła domofonem do mnie kazała mi zabierać swoje pranie bo inni może też będą chcieli suszyć pomimo tego, że zajmowałam jeden z 6 dostępnych sznurów.( Z tego co zauważyłam tylko dwie rodziny sporadycznie korzystają z suszarni). Kilkakrotnie przed samym moim wyjściem do pracy musiałam biec i zebrać. Przyznaję niewygodna sytuacja. Drażniła mnie ta ciągła kontrola i zrezygnowałam z użytkowania. Teraz jednak szukam alternatywy ponieważ pomimo non stop rozszczelnionych okien i codziennego wietrzenia mieszkania pojawia mi się wilgoć w domu. Pranie robię codziennie, a tam mi wtedy ładnie schło i chociaż minimalnie zniwelowałam bym wilgoć w mieszkaniu. Chcąc unikną nieprzyjemnych sytuacji pomyślałam, że mogłabym rozstawić tam swoją suszarkę stojącą zamiast korzystać ze sznurów. Pomieszczenie jest na tyle duże, że z boku nie przeszkadzałaby. Tylko mam problem z tym kluczem... Czy mam prawo dorobić sobie swój żeby nie prosić się za każdym razem wyżej opisanej sąsiadki? Dodam że pani chodzi spać o wczesnych porach (19-20) czyli kiedy ja wracam z pracy. A rano wcześnie wychodzę.No i pat:( Przepraszam za długość i nieskładne zdania ale jeśli ktoś mógłby mi odpowiedzieć byłabym bardzo wdzięczna:)
Pozdrawiam