artur.59 10.10.10, 08:37 witam chciałbym się dowiedzieć od naszych otwoczaninów :-) czego brakuje u nas w otwocku mam na myśli sklepów ,barów itp. Zapraszam :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maryshaa Re: Czego brakuje 10.10.10, 10:43 Było już kilka takich wątków, polecam wyszukiwarkę. Brakuje wszystkiego, a przede wszystkim profesjonalnej obsługi w istniejących już lokalach i sklepach, kina, basenu, fajnej restauracji a nie kolejnego pseudo baru, może kawiarni z czytelnią coś jak czuły barbarzyńca, choć w sumie po zastanowieniu wątpię czy akurat w Otwocku by to przeszło...ale jak chcesz szybko zarobić to otwórz kolejną mordownię z piwem, ala mkwadrat czy warka, szybko zagęści się od małolatów i nikt nie będzie patrzył na jakość lokalu, byle by pywo było. Odpowiedz Link
patsik Re: Czego brakuje 10.10.10, 19:34 maryshaa - widzę, że Tobie też powoli wszystko opada? bo ja już straciłam nadzieję, że w Otwocku może być fajnie..... tu zawsze będzie dziura - taka, jak ta w centrum miasta.... co fajnego utrzyma się i będzie prosperować w innych miastach, w Otwocku polegnie totalny marazm czego trzeba? kina basenu klubu fitness z normalnymi cenami i instruktorami na poziomie za mało jest kawiarni nie ma żadnej (ŻADNEJ!!!) restauracyjki niezobowiązująco - obiadowej (poniżej Zalesina, powyżej pizzerio-kebabowni) nie ma winiarni nie ma wypożyczalni rowerów (ale po co...?) nie ma naleśnikarni - pierogarni - sałatkowni - kanapkowni mogłabym tak w nieskończoność, ale już mi się nie chce - po początkowym entuzjazmie, że oto powracam do mojego Otwocka i mam szereg pomysłów, żeby COŚ zrobić, opadły mi skrzydełka - tu nie ma sensu NIC robić - to jest miasto kiepskich fryzjerów, działających na czarno salonów kosmetycznych, płonących świdermajerów i dziurawych dróg tu nigdy nie będzie dobrze dla kogoś, kto chce czegoś więcej, niż zakorzeniony otwocczanin, co to nosa poza ul. Andriollego i bazar nie wyściubił no, to sobie trochę ulałam żółci.... Odpowiedz Link
patsik Re: Czego brakuje 10.10.10, 21:29 zapomniałam o najważniejszym: jeśli masz pomysł na kolejny bank albo "salon" używanej odzieży - wróżę Ci wielki sukces - od razu pomyśl o stworzeniu jakiejś sieci, bo tych dwóch działalności w Otwocku nigdy nie jest za dużo i nie słyszałam, żeby któraś upadła Odpowiedz Link
weasel_82 Re: Czego brakuje 04.01.11, 20:58 wiecie mnie tez dziwi ile fryzjerni i sklepow z ciuchami moze sie utrzymac na tym samym terenie. W tej nowej galerii szkoda ze nie ma zadnej kregielni, bo slyszalam ze taki pomysl byl, tez wiekszosc lokali to ciuchy :| fryzjer i materialy. A..jest jeszcze sklep z pamiatkami i kolejne biuro podrozy Odpowiedz Link
weasel_82 Re: Czego brakuje 04.01.11, 20:55 ja tu zaraz wyjdę na jakiegoś krypto spamera reklamujacego to miejsce, ale na prawde brakowalo czegos takiego w Otwocku jak pisze przedmowca - miejsca do posiedzenia! Polecam lokal w galerii górna, na prawdę fajny, super miejsca na spotkania z koleżanką jak i większą grupą bo miejsca dostatek, do tego njest co zjeść i wypić, a ceny niższe jak w wawie i nie trzeba dojezdzac. Brakuje mi jeszcze hotspotow, chetnie posiedzialabym sobie wtakiej knajpie nie tyle co z ksiazka co z laptopem, by moc popracowac troszke i poczytac co w swiecie slychac. Brakuje tez bankomatow euronetu :P Mam dosc barbarzynskich prowizji w PKO :| Placów zabaw na świeżym powietrzu dla dzieci, poki co najlepiej sposije sie sala zabaw tez na ul. górnej. Tam tez od niedawna można usiąść wypic herbatke, kawkę kiedy maluchy się bawią :) To super pomysł!! Odpowiedz Link
maryshaa Re: Czego brakuje 04.01.11, 21:49 ja mam prowizje z euronecie to mi nie brakuje hihihi! Lokal na zdjęciach ze strony nie wygląda jakoś super, ale może na żywca lepiej, pewnie sprawdzę bo opis jedzenia zachęca... :-) Szkoda, że do 21.. ale masz rację, przynajmniej kolejne miejsce do posiedzenia, bez nachalnej muzyki albo meczy na wielkich TV. Mam nadzieję, że kelnerki nie zabierają sprzed nosa stolików jak to jest w zwyczaju M-kwadrat, albo nie przesadzają do innych stolików nagle w trakcie jedzenia jak to mają w zwyczaju w Warce...brrrr fuj! Odpowiedz Link
patsik Re: Czego brakuje 04.01.11, 22:12 oj, z euronetami to się nie zgodzę - teraz to luksus jest! jeden jest w Aliorze drugi w Lukasie a trzeci na ścianie tzw. "stodoły" kiedyś - to nie było WCALE - i to był dopiero dramat..... ;0 Odpowiedz Link
weasel_82 Re: Czego brakuje 05.01.11, 14:36 nie ma kelnerek to i nikt nie przeszkadza hihi ;) Odpowiedz Link
kurczak-online Re: Czego brakuje 07.01.11, 15:15 Witam, Dopiero trafiłem na to forum, jako że niedawno przeprowadziłem się do Otwocka własnie w okolice galerii. lokal faktycznie fajny na spotkania, poki co niewiele się tam dzieje, ale zjeść coś dobrego można, czy po pracy wziąść sobie na wynos w drodze do domku. Myślę, że i cała galeria niebawem się rozkręci, kolejne dwa lokale są w remoncie Odpowiedz Link
nova24 Re: Czego brakuje 08.01.11, 17:16 Faktycznie przyjemnie jest w lokalu "Jasmin" na Górnej. Czy to w tej "galerii" miał być Empik? Odpowiedz Link
maryshaa Re: Czego brakuje 09.01.11, 15:57 Ja kiedyś słyszałam, że Empik miał być w "dziurze w ziemi", tzn tam gdzie kiedyś były pawilony, a od 5 lat jest dziura w ziemi w centrum miasta. Odpowiedz Link
freda8 Re: Czego brakuje 13.01.11, 14:03 Byłam w JASMIN. Ceny jak gdzie indziej, ale za to wszystko świeżutkie i smaczne. Odpowiedz Link
kurczak-online Re: Czego brakuje 16.01.11, 11:00 Na stronie developera jak najbardziej jest empik www.stok.info.pl/pl/oferty/1/galeria_gorna__mieszkania/ tylko fizycznie go jakoś brak, może jeszcze się sprowadzą, rok się zaczyna to i nowe budzety w firmach tego typu. Fajnie by bylo gdyby sie sprowadzili rowniez do Otwocka, podobnie jak cos typu Saturn Odpowiedz Link
chiste EMPiK zabija książki 16.01.11, 15:50 Po co Wam EMPiK? Księgarni internetowych do wyboru do koloru. Nie ma czegoś w ksiegarni na sąsiednie ulicy, zamawiacie netem. Czy kiedykolwiek byliście w otwockiej księgarni? Ja jestem dosyć często. Są sympatyczne, mozna w nich kupić to samo, co w empikach, za tę sama cenę. Poza tym dostaniecie w nich wydawnictwa lokalne, których w empiku nie zamówicie nigdy. Pojawi się empik, znikną wszystkie lokalne księgarnie. Po co empik w Otwocku? Odpowiedz Link
otwocczanga Re: EMPiK zabija książki 17.01.11, 00:37 Empik jest po to, żeby przez internet zamawiać książki po niższej cenie, niż w normalnej księgarni, i odbierać w księgarni. Bez płacenia za przesyłkę. Odpowiedz Link
freda8 Re: EMPiK zabija książki 17.01.11, 01:09 Chyba jesteś właścicielką tej księgarni. Tak coś czuje mój nos. Odpowiedz Link
patsik Re: EMPiK zabija książki 19.01.11, 00:00 Chiste, dość przystojnA jesteś, jak na właścicielkę księgarni ;) ale tak serio-serio - otwockie księgarnie drogie są i mają ubogą ofertę...niestety... i gdyby empik zaistniał, księgarnie by padły - niestety.... no, może z wyjątkiem tej dziecięcej, na Bazarowej, bo to zupełnie INNA księgarnia :) Odpowiedz Link
nova24 Re: EMPiK zabija książki 17.03.11, 16:51 Po co nam empik? To tak, jakby zapytać, po co łatać dziury w otwockich drogach, skoro mozna je omijać? Nie, nie można kupić w otwockich księgarniach tego, co znajdę w empikach. W tym tygodniu szukałam ksiązki w naszych księgarniach. Oczywiście nie ma. Oczywiście mogą ja sprowadzic, za tydzień. Oczywiście nie skorzystałam z tej oferty. Na szczęście codziennie jestem w Warszawie i książkę kupię w pierwszym lepszym empiku. Nie wspomne juz o braku sklepu z płytami i filmami. Nie, ten na bazarku nie ma tak bogatej oferty, jak empik. Z propozycji zamawiania kolejny raz rezygnuje. Szybciej mogę liczyć na dostawę kurierem, jeżeli zamówię np. w merlinie. Po co więc nam te otwockie księgarnie? A lokalne wydawnictwa? Można je sprzedawać np. w Muzeum Ziemii Otwockiej, w bibliotekach itd. Bardzo zirytowała mnie wizyta w otwockich ksiegarniach, nie pierwszy raz niestety i dlatego wlasnie jestem za empikiem w Otwocku. Odpowiedz Link
weasel_82 Re: Czego brakuje 19.01.11, 21:45 Ja to bym wolała coś w stylu Saturna ze sprzętem komputerowym oraz serwis, myślę ze to by się cieszyło popularnością wśród mieszkańców okolicy Odpowiedz Link
juki4 Re: Czego brakuje 18.03.11, 19:04 może ktoś mi podpowie, gdzie jest najbliższy sklep z tapetami? Odpowiedz Link
maryshaa Re: Czego brakuje 19.03.11, 09:18 Na górnej TWF. Mniej więcej tam gdzie był skład celny, za urzędem komunikacji. Tam powinien być spory wybór. Odpowiedz Link