Dodaj do ulubionych

Łączny koszt

IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 20:39
Jak w tytule. Mam na myśli kategorię B. Ile naprawdę kosztuje otrzymanie upragnionego dokumentu. U mnie:
1500 - kurs
200 - (4 jazdy doszkalające)
460 - 4 opłaty za sam egzamin
80 - zaświadczenie o odbyciu dodatkowych pięciu godzin po trzech oblanych egzaminach (instruktor zostawił mi wybór - mogłam wyjeździć 5h za 250zł lub wziąć zaśw.bez dodatkowych jazd za 80zł, wybrałam wersję, na którą wówczas było mnie stać)
Nie pamiętam już ile płaciłam za zaświadczenie lekarskie.

Łącznie wychodzi ponad 2200. A ile wy wydaliście by otrzymać prawo jazdy?
Obserwuj wątek
    • elfkabezhaltera Mniej więc tyle samo 08.02.11, 21:16
      Kurs - 1600, 4 czy też 6 godzin jazdy przed egzaminami, dwa razy teoria i dwa razy praktyka - też jakieś 2200-2500
    • mdrive Re: Łączny koszt 08.02.11, 21:29
      ...
      " 80 - zaświadczenie o odbyciu dodatkowych pięciu godzin po trzech oblanych egzaminach (instruktor zostawił mi wybór - mogłam wyjeździć 5h za 250zł lub wziąć zaśw.bez dodatkowych jazd za 80zł, wybrałam wersję, na którą wówczas było mnie stać) ".

Suuuper, zgodnie z prawem. :(:(:(. W normalnym OSK nikt nie dostanie takiego zaświadczenia jak nie wyjeździ tych 5-ciu godzin ( oczywiście koszt ).

Fiu, fiu! 80 zeta za kawałek papieru? O rany!
      • Gość: raczkującykierowca Re: Łączny koszt IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 07:27
        Nie jestem z tego dumna. Instruktor jest przyjacielem rodziny, dlatego poszedł nam na rękę. Zresztą gdybym oblala za czwartym razem, wykupiłabym te godziny.
      • permanentne_7_niebo Re: Łączny koszt 10.02.11, 14:35
        > Fiu, fiu! 80 zeta za kawałek papieru? O rany!

NIE MAM CZASU WAM ROBACZKI MOJE KRWI PSUĆ.
        MOIM ZDANIEM TO ZA MAŁO O:
        170ZŁ
        5H Z ŻYCIA
    • Gość: a Re: Łączny koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 21:41
      Nie było Cię stać na wykupienie pięciu godzin?
      A auto za co kupisz?
      No chyba że nie masz zamiaru kupować.
      • Gość: raczkującykierowca Re: Łączny koszt IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 07:26
        Auto już mam:)
    • Gość: ala Re: Łączny koszt IP: *.kosnet.pl 08.02.11, 21:50
      kurs 1500 egzamin łączony 134 razem 1634 zł pozdrawiam
      • Gość: ja Re: Łączny koszt IP: *.play-internet.pl 08.02.11, 23:16
        Gdzieś już był taki wątek...
        A moglibyście napisać, kiedy zdawaliście? Bo ceny się różnią...
        Ja: kurs i egzaminy - jesień 2010 - zima 2011;
        kurs 1300 PLN
        jazdy doszkalające przed 1 egzaminem - 500
        egzamin ok 130
        jazdy doszkalające przed drugim - 500
        drugi egzamin - 115
        jazdy doszkalające przed trzecim - 250
        trzeci egzamin - 115
        To jest 2900. Duuuużo!

Byłoby mniej, gdyby nie pierwszy instruktor, który robił wszystko, by mnie nie nauczyć. Niestety za późno się zorientowałam... Wykastrować go!!!
        Reszta instruktorów była OK albo prawie OK.
        Aha, zdałam dzisiaj :)) więc jeszcze tylko prawko, i koniec przygód :)) Albo raczej początek :) :) :)
        Czyli całość kursu, egzaminów itd - ok. 3000 PLN

• Gość: a Re: Łączny koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 08:14
          Ja robiłam kurs dwa lata temu,w sumie cały kurs wyszedł około 2,500 zł.Mój instruktor jeździł ze mną np.5 godzin jednego dnia z przerwą na kawę.Były wakacje i każdy odmawiał mu jazdy,więc jeździł ze mną.Byłam wtedy zielona w tych sprawach,więc zgodziłam się na tyle godzin.Teraz wiem,że to bez sensu,ale niestety dokupiłam wiele godzin na doszkolenie,zdałam za drugim podejściem.
    • Gość: Abecadło Re: Łączny koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 09:20
      1160 - kurs
      180 - dodatkowe godziny (6 godz.)
      134 - egzamin - zdałam za pierwszym razem :)

Łącznie 1474 zł

• Gość: ja Re: Łączny koszt IP: *.play-internet.pl 09.02.11, 12:30
        w jakim to mieście masz dodatkowe za 30 PLN? 8-|
        A może to było z 10 lat temu?
    • Gość: Prwao jazdy Re: Łączny koszt IP: *.krus.gov.pl 10.02.11, 09:32
      Gdzie wy robiliscie te kursy, że były takie drogie. Szkoła jazdy Warszawa - MONZA zobacz te ceny, bo to co piszecie jest czymś strasznym. Tyle kosztuje kurs prawa jazdy w mormalnej szkole i jak widac w cenniku wszystko jest za darmo, czyli podręczniki, badania, egzaminy wewnętrzne. A ta wersja z opłatą 80 zł za zaświadczenie to kwalifikuje się do zamknięcia szkoły.
      • Gość: ja Re: Łączny koszt IP: *.play-internet.pl 10.02.11, 23:16
        No, 1100 w osk monza...
        dwie stówy, duża różnica?
        Powiedz może lepiej, że to jest pierwsza wpłata, a potem zacznie się cała reszta - jazdy doszkalające, egzaminy, jazdy, zaświadczenia ....
        Czy może w tej szkole jest 100% zdawalności? Już to widzę...
        • Gość: dux Re: Łączny koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 08:54
          I tak was przebiję. Jak dotąd - ok. 7 tysięcy (w ciągu dwu lat) i nadal bez efektu. Używany i w nie najgorszym stanie samochodzik kosztował mniej. Utrzymuję ze dwie rodziny biednych instruktorów i egzaminatorów. Przynajmniej taka korzyść społeczna...
          • Gość: gość Re: Łączny koszt IP: *.play-internet.pl 11.02.11, 09:28
            Żartujesz????
            Jeżeli nie - udało się Ci :|
            I tak spokojnie o tym mówisz?
            • Gość: gość Re: Łączny koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 09:59
              Za tyle kasy można trzy kategorie zrobić(z doszkoleniem).
              • Gość: dux Re: Łączny koszt IP: *.polskieradio.pl 11.02.11, 10:53
                Najgorsze jest to, że z powodów życiowych MUSZE jeździć. Jak dotąd mam wyjeżdżonych na tzw. doszkoleniach gdzieś tak z 160-170 godz i 10 prób z egzaminami. Jestem łakomym kąskiem dla przemysłu nauki jazdy. Nie lubie samochodu i on mnie też.
                A ile kosztuje zatrudnienie szofera (mundur, czapka itd?)
              • Gość: dux Re: Łączny koszt IP: *.polskieradio.pl 11.02.11, 11:10
                Najśmieszniejsze jest to, że z powodów życiowych muszę (powinieniem) poruszać się samochodem. Ja go nie lubię i on mnie nie lubi. Dotąd wyjeździłem ok 170 godz (zgubiłem się w rachunkach).I 10 prób z egzaminami. Niestety, nie jestem najmłodszy, a trafiałem prawie zawsze na bystrych (także bystre damy - ale ze słabą kindersztubą) młodzieńców, którzy traktowali mnie raczej pogardliwie i częściej zniechęcali do trudno mi przychodzącej nauki niż zachęcali.
                No dobrze - a jaki jest koszt zatrudnienia kulturalnego szofera (co to przywiezie gościa z lotniska, zagada po angielsku, ubierze się odpowiednio na przyjęcie)? Czy ktoś orientuje się w tej materii?
                Żartuję. Ale nie całkiem.
                • Gość: gość Re: Łączny koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 11:28
                  Gdyby było można ,chętnie bym poszła zdać za Ciebie to prawko.
      • permanentne_7_niebo Re: Łączny koszt 11.02.11, 11:56
        zaiste... mormalna szkoła...
        gov.pl - pracuj chłopie nad poprawą państwa, bo jest co robić, a nie spamuj na forum.
    • permanentne_7_niebo Re: Łączny koszt 11.02.11, 11:53
      Kiedyś miałam to wyliczone co do godziny, ale już nie pamiętam.

Badanie: 70zł
      Okulista: 50zł
      Okulary: 400zł

Pseudoinstruktor z niedopieszczonym ego kurs podstawowy: -1190zł
      Pseudoinstruktor z niedopieszczonym ego doszkalanie: -1350zł
      Instruktor nowy doszkalanie: jakoś po taniości, ok -175zł
      Instruktor właściwy : + 20zł na fajki i doładowanie
      Egzaminy: uhuhuhuhu -675 praktyka -44 teoria (nie jestem wcale pewna, czy płaciłam za wszystkie swoje egzaminy)
      Wydanie prawka: -78zł

Tekst egzaminatora "NIE MAM ŻADNYCH ZASTRZEŻEŃ" - bezcenne.
    • a.b1 Re: Łączny koszt 11.02.11, 12:46
      z powodów życiowych robiłam prawo jazdy 3 lata
      w tym czasie zaliczyłam 3 ośrodki egzaminacyjne w różnych województwach, 4 instruktorów
      w sumie 7 podejść do egzaminu
      kosztowało mnie to od wpłaty na kurs do odebrania prawa jazdy 5300
      mam wyjedzonych bardzo dużo godzin, po otrzymaniu prawa jazdy nie była dla mnie problemem długa trasa, czuje się pewnie, dlatego uważam że kasa która wydałam nie jest stracona
      Jedyne czego żałuje to to, że nie pogoniłam pierwszego instruktora, teraz wiem, że był mizerny i sam powinien wielu rzeczy się nauczyć a nie brać się za szkolenie kursantów
      AAAAAAAAAAAAAA i jeśli komuś przyjdzie do głowy komentowanie ile wydałam na całą imprezę......szczerze mam w dupie, bo dla mnie najważniejsze było poczuć pewność siebie za kierownicą i stać mnie było na jazdy doszkalające i zero kombinowania, w kwestii bezpieczeństwa ni idę na kompromisy
      • Gość: Qwe Re: Łączny koszt IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.11, 18:24
        I to jest prawda, nieważne za którym razem się zda, ważne, żeby zdać i po pierwszej samodzielnej jeździe nie wylądować na drzewie. Pozdrawiam.

Kurs 1300 zł (wliczone w cenę badania)
        jazdy doszkalające 240 zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka