Dodaj do ulubionych

powrót do prawka

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.05.11, 09:04
w sierpniu 2008 zaczęłam kurs prawa jazdy, w styczniu 2009 zdawałam egzamin niestety nie udało się.
Później wyjechałam za granice i juz nic z tym nie robiłam dalej.
W miedzy czasie wyszłam za mąż i zmieniłam nazwisko.
Teraz wracam do pl i bardzo chce końcu zdać ten egzamin.
Czy myślicie że muszę zaczynać cały kurs od nowa czy mogę po takim czasie normalnie przystąpić do egzaminu?
a może muszę wykupić jakaś ilość dodatkowych godzin? jeśli tak to ile?
zmiana nazwiska nie bedzie problemem(w papierach i na karciejedne nazwisko a teraz inne)?
Obserwuj wątek
    • elfkabezhaltera Re: powrót do prawka 25.05.11, 10:26
      Masz ukończony kurs, czyli nie musisz go powtarzać.
      Ale warto pouczyć się przepisów, jak i wykupić kilka(naście) godzin jazd doszkalających.
      Po zdaniu teorii masz dwa podejścia do praktyki (bo rozumiem, że jedno oblałaś), na co masz pół roku.

Co do zmiany nazwiska - widzę co żona robi - łazi z odpisem aktu małżeńskiego i wszędzie przerabia w papierach na nowe ...
      • Gość: asiaasia222 Re: powrót do prawka IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.05.11, 10:35
        wiadomo wykupie kilka godzin, zastanawiam sie tylko czy po takiej przerwie nie muszę miec udokumentowanych tych kilku przejeżdżonych h?
        • elfkabezhaltera Dodatkowe godziny 25.05.11, 16:57
          Nie, nie musisz udokumentowywać tych godzin wzietych dla "odświeżenia" umiejętności.
          To by ciebie czekało dopiero po oblaniu trzech egzaminów praktycznych.
        • w357 Re: powrót do prawka 25.05.11, 20:11
          Gość portalu: asiaasia222 napisał(a):
          > wiadomo wykupie kilka godzin, zastanawiam sie tylko czy po takiej przerwie nie
          > muszę miec udokumentowanych tych kilku przejeżdżonych h?

Ile godzin (dla przypomnienia) potrzebujesz, to zależy od Ciebie i Twoich umiejętności......
          Jeżeli nie jesteś pewna (co do Egzaminu), to od razu powiedz w OSK, że "być może" będziesz potrzebować Zaświadczenie o jazdach dodatkowych (i jaka będzie różnica w cenie jeżeli "tak" - oby nie...)

Poza tym -Twoje "papiery" ze szkolenia i ostatniego Egzaminu są w Wydziale Komunikacji (zgodnie z miejscem zameldowania podanym na oryginalnym wniosku).
          Jak już do nich pójdziesz, to zapytaj o procedurę zmiany nazwiska w dokumentach !
          Prawdopodobnie będziesz musiała wypełnić nowy WNIOSEK (już ze zmienionym nazwiskiem) i dołączyć xero Aktu Małżeństwa - i po problemie .
      • Gość: a Re: powrót do prawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 13:27
        To ty elfka facetem jesteś-dlatego taka złośliwa bestia.Nigdy nie zrobiłeś błędu ortograficznego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka