lubie_pisac 30.06.11, 12:46 Szukam Pani, która zrobiła prawo jazdy po 40-stce i zgodzi się o tym opowiedzieć (i podzielić doświadczeniami) dla gazety. Proszę o kontakt mailowy na maila gazetowego. Z góry bardzo dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
batutka Re: kobieta i prawo jazdy po 40-stce 30.06.11, 20:16 Przepraszam, a cóż to za wiek ta "czterdziestka" - jaka jest różnica w robienia prawa jazdy przez osobę dwudziestoletnią, trzydziestoletnią, a tą po czterdziestce? nie róbmy z osoby po 40-tce ciekawego tematu do wywiadu w gazecie :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: kobieta i prawo jazdy po 40-stce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 22:05 Moim zdaniem ciekawszym tematem mógłby okazać się wywiad o szkołach nauku jazdy,byłoby o czym pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
elfkabezhaltera Różnice 01.07.11, 10:03 Są różnice. Inny refleks. Większa wyobraźnia. Inne poczucie odpopwiedzialności. Brak wiary we własne mistrzowstwo za kółkiem oraz nieśmierlność. Dlatego moim zdaniem PJ powinno sie robic za młodu, bo łatwiej. Małpi refleks i brak wyobraźni - to pomaga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Różnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 11:10 "ELFKA" TY CHYBA MASZ CZTERDZIESTKĘ ,JA PRAWIE TEŻ.ZROBIŁAM KILKA KATEGORII NIEDAWNO.NIE PYTAJ DLACZEGO,MOGĘ TYLKO NAPISAĆ,ŻE SWOBODNIE Z TYCH UPRAWNIEŃ KORZYSTAM,WIĘC NIE PISZ ,ŻE ZA MŁODU JEST ŁATWIEJ.JA PROBLEMU Z POZYTYWNYM ZALICZENIEM EGZAMINU NIE MIAŁAM I MYŚLĘ,ŻE TO ZALEŻY OD KONKRETNEGO PRZYPADKU,JAK KTO PRZYSWAJA UMIEJETNOŚCI,NIE OD WIEKU. Odpowiedz Link Zgłoś
elfkabezhaltera Re: Różnice 01.07.11, 15:04 Gość portalu: Ula napisał(a): > "ELFKA" TY CHYBA MASZ CZTERDZIESTKĘ Zaiste, piąty kryżyk mi idzie > ,ZROBIŁAM KILKA KATEGORII NIEDAWNO. Odczuwam podziw. > NIE PYTAJ DLACZEGO A broń mnie Panie Boże, nigdy by mi tak pomysł do głowy nie przyszedł! > MYŚLĘ,ŻE TO ZALEŻY OD KONKRETNEGO PRZYPADKU,JAK KTO > PRZYSWAJA UMIEJETNOŚCI,NIE OD WIEKU. Może i masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Różnice IP: *.lublin.mm.pl 01.07.11, 15:52 A ja tam się zgadzam w 100% z Elfką. Dokładnie to co napisała: "Inny refleks. Większa wyobraźnia. Inne poczucie odpopwiedzialności. Brak wiary we własne mistrzowstwo za kółkiem oraz nieśmierlność. Dlatego moim zdaniem PJ powinno sie robic za młodu, bo łatwiej. Małpi refleks i brak wyobraźni - to pomaga!" Podpisuję się obiema rękami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OOO Re: Różnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 16:02 DZIEWCZYNY PO CZTERDZIESTCE NIE WYCHODŹCIE Z DOMU,JESTEŚCIE SKAZANE NA SAME NIEPOWODZENIA,IDĘ ŚMIAĆ MI SIĘ CHCE ,ANNO JAK BĘDZIESZ W MOIM WIEKU,TO MOŻE ZMIENISZ ZDANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Nie krzycz! IP: *.lublin.mm.pl 02.07.11, 23:20 Skąd wiesz, w jakim jestem wieku????????? Złość zalewa Ci mózg, mam nadzieję, że to nie cecha kobiet w Twoim wieku:-). Elfka nie napisała nic złego ani obraźliwego, ale musisz odrzucić złość aby to zrozumieć. Jeszcze raz napiszę to samo, bo to właśnie odczuwałam jeżdżąc "L": rozumienie niebezpieczeństwa, rozumienie tego, że życie jest jedno (nie jak w grach...), odpowiedzialność za siebie i innych użytkowników dróg. Tego młodzi nie czują w takim stopniu, dlatego łatwiej im się uczyć. Prą po prostu do przodu i już. To napisała trafnie ujmując Elfka, ale Ty, mimo swego "dojrzałego" wieku, nie zrozumiałaś i pyrgasz się jak potłuczona, w dodatku wdając się w domysły ile to lat ma ktoś, kogo na oczy nie widziałaś:-). Po co? Twoja wypowiedź ma się nijak do tego, co napisała Elfka i co poparłam ja. I nie krzycz, nikt tu nie ma zamiaru czytać twoich wrzasków, Twoja wypowiedź wcale nie jest przez krzyk prawdziwsza. Pomyśl, zastanów się, przeczytaj jeszcze raz, może zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0 Re: Nie krzycz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 06:59 PRZECZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM TO,CO NAPISAŁAM,BO CHYBA TEGO NIE ZROBIŁAŚ.NIE OBCHODZI MNIE,W JAKIM JESTEŚ WIEKU I NIE PISAŁAM DO CIEBIE. NIE MÓW ZA WSZYSTKICH,MÓW ZAWSZE ZA SIEBIE ZŁOŚĆ MÓZG ZALEWA TOBIE Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Różnice 01.07.11, 20:24 elfkabezhaltera napisała: > Są różnice. > Inny refleks. Większa wyobraźnia. Inne poczucie odpopwiedzialności. > Brak wiary we własne mistrzowstwo za kółkiem oraz nieśmierlność. > Dlatego moim zdaniem PJ powinno sie robic za młodu, bo łatwiej. > Małpi refleks i brak wyobraźni - to pomaga! nie zgadzam się - robiłam dwa razy kurs na prawo jazdy raz jak miałam 22 lata i teraz jak mam 34 i widzę różnicę: otóż teraz uczę się szybciej, mam większy luz i spokojniej jeżdżę (bez emocji, gwałtownych ruchów, paniki jak za "młodu" ;-)), jestem bardziej zdeterminowana, wiem czego chcę (wcześniej zaczęłam kurs, skończyłam, ale nie podeszłam nigdy do egzaminu państwowego) teraz czuję się pewnie, znam swoje możliwości i mam większą pewność,że egzamin zdam ale nadal nie sądzę,żeby zdanie przez kobietę czterdziestoletnią egzaminu było szczególnym tematem do gazety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Różnice IP: *.lublin.mm.pl 02.07.11, 23:24 Zaczęłaś zadnie od "nie zgadzam się", a potem napisałaś dokładnie to, co zauważyła i trafnie ujęła Elfka... Czego to dowodzi? Chęci zaprzeczenia komuś mimo wszystko! Nie zgodzę się, choć myślę tak samo... Tylko po co? Dlaczego? I W TYM WIEKU????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: kobieta i prawo jazdy po 40-stce IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.11, 23:11 o matuchno - SENSACJA: kobieta po 40-ce zdała egzamin na prawo jazdy rewelacyjny temat do gazety :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: kobieta i prawo jazdy po 40-stce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 06:26 Mi do czterdziestki brakuje około roku i w krótkim czasie zrobiłam cztery kategorie,i co-nic. Nie ma sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: kobieta i prawo jazdy po 40-stce IP: *.lublin.mm.pl 02.07.11, 23:28 A jednak chwalisz się tym, jakbyś sama uważała ten fakt za coś nadzyczajnego:-). Więc może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0 Re: kobieta i prawo jazdy po 40-stce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 07:03 CZYMŚ NADZWYCZAJNYM MOŻE BYĆ CUD,CUDEM NIE UWAŻAM ZROBIENIA PRAWKA W WIEKU OKOŁO CZTERDZIESTU LAT,TO COŚ NATURALNEGO I DLA MNIE ZWYCZAJNEGO. NIE CHWALĘ SIĘ,BO NIE MA CZYM TO GAZETA CHCE ZROBIĆ SENSACJE Z FAKTU,ZE KOBIETA ZDAŁA EGZAMIN W TYM WIEKU . Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_41 Re: kobieta i prawo jazdy po 40-stce 02.07.11, 18:02 Podaj e-maila :) Odpowiedz Link Zgłoś