Dodaj do ulubionych

Prawo jazdy kat. C

IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.12, 18:13
Witam

Mam pytanie związku z pojazdem szkoleniowym na kursie na prawo jazdy kat. C. Samochód w szkole jazdy oraz w WORD jest ten sam lecz różnią się paką. Przykład szkoła www.oskgruda.pl.tl/Galeria/kat-26.htm oraz WORD www.naukajazdy.bydgoszcz.pl/c.php Czy taka różnica może utrudnić zdanie egzaminu? Czy są jakieś różnice w prowadzeniu między tymi samochodami?

Oraz jeszcze jedno pytanie, aby ubiegać się o kat. C trzeba mieć kat. B. Mam prawko na osobówki lecz od 3 lat nie prowadziłem czy brak doświadczenia może poważnie wpłynąć na problemy szkoleniowe na kat. C?
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Prawo jazdy kat. C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.12, 18:50
      Trzeba mieć B dasz radę idź na kurs.
      • autocash Re: Prawo jazdy kat. C 19.06.12, 20:29
        Jak wyżej. Bardzo szybko przypomnisz sobie jazdę. Poza tym samochodami dostawczymi jeździ się trochę inaczej (np. jeśli chodzi o hamowanie), dlatego każdy ma lekko pod górkę. Co do paki - wiadomo, że lepsza byłaby identyczna, ale jeśli nauczysz się jeździć (a nie np. liczyć obroty kierownicą), to dasz radę.
        ---
        http://www.wypozyczauto.pl
        • Gość: ><>< Re: Prawo jazdy kat. C IP: *.elnetplus.waw.pl 20.06.12, 19:29
          Żartujesz, czy pytasz poważnie ???????????????

Kat. C , to pojazdy o dużo większej masie i wymiarach.
          Poza tym hamulce są pneumatyczne, a nie hydrauliczne (jak w osobówkach)......
          "C" nie jest pojazdem wyścigowym, a bardziej transportowym i zachowanie kierowcy jest (powinno być) ździebełko inne (o ile nie chcesz sie roz......ć o jakąś Mazdę)......

Jak dla mnie, to prowadzenie "C" jest łatwiejsze , niż "B" !
          (ale to zależy od upodobań)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka