Dodaj do ulubionych

Auto stop Wrocław

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 17:36
Chciałabym wszystkim niezdecydowanym polecić szkołę Auto Stop, bo jest najlepsza.
Ja trafiłam tam pierwsza, jako studentka szukałam dobrej szkoły na Grunwaldzie,połowa już mojej rodziny i znajomych zrobiła kurs w tej szkole i każdy został tak samo dobrze przygotowany -egzaminy zdane za 1 i 2 razem :) większość jeździła z instruktorem Mariuszem, ale z innymi też się zdarzało i nikt na nikogo nie narzekał. Ciekawe wykłady,bardzo rzetelni instruktorzy i ogólnie fajna atmosfera.Jeszcze raz polecam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: J.B Re: Auto stop Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 15:57
      Szczerze polecam szkołe AUTO STOP, przy ulicy Szczytnickiej, ja dojeżdzam tam z Biskupina. Kurs zaczęłam w styczniu, teoria naprawdę spoko, teraz już właśnie kończę jazdy, instruktor bardzo spokojny i cierpliwy, nie ma problemu z umawianiem się na jazdy.Znajomi ze szkoły mi polecili, bo robili kurs w Autostopie i się też nie zawiodłam. Zobaczymy jak pójdą egzaminy :)
    • Gość: mlle popo Re: Auto stop Wrocław IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.13, 17:17
      Nie zgadzam się z opinią poprzedniczki: o ile pan Mariusz (właściciel) jest bardzo dobrym instruktorem i potrafi nauczyć do egzaminu (zdałam za pierwszym razem) to inni instruktorzy nie dorastają mu nawet do pięt. Wiem, bo instruktorzy często się między sobą zmieniają z racji egzaminów wewnętrznych. Pierwsze 20 godzin wyjeździłam z typem, który mało co się moją jazdą interesował, za to siedział cały czas w telefonie i wywoził mnie poza strefę egzaminacyjną by wziąć z domu kanapki. Każda jazda w autostop zaczyna się zazwyczaj 15 minut po umówionym czasie i kończy zwykle 10-15 minut przed końcem (czyli za każdym razem traci się około 30 minut). Czasami więcej bo coś wypadnie, np. skończy się płyn do spryskiwacza (w słoneczny dzień)- cóż, siła wyższa, Pani instruktor musiała pobiec do Biedronki (!), a z powodu kolejki wróciła po 20 minutach. Egzamin wewnętrzny bardzo łatwo oblać , a każdy oblany egzamin pociąga za sobą obowiązek wykupienia 10h (koszt 400 zł) i tak do skutku, inaczej nie wydadzą ci papieru, który pozwoli ci na zapisanie się na państwowy egzamin. Sumując, jeżeli chcesz wybrać autostop, to tylko i wyłącznie dla pana Mariusza (w kilka godzin nauczył mnie więcej niż reszta w 40h i podziwiam go za to do dziś), inaczej gra jest nie warta świeczki.
      • Gość: Kursantka Re: Auto stop Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.13, 22:49
        Witam!
        Zdałam,zdałam,zdałam 2 tygodnie temu :) udało sie za pierwszym razem,choć testy zdałam za drugim.Kurs robiłam w Autostopie,jeździłam z kilkoma instruktorami i od każdego nauczyłam sie czegoś nowego.Z początku koniecznie chciałam jeździć z kobieta,ale niestety szkoła nie ma instruktorek,ale teraz już inaczej na to patrzę i naprawdę nie żaluje.Szkoła ta ma najlepsza kadrę instruktorska jaka mozna sobie wyobrazić!Najważniejsze dla mnie jest to,ze nie boje sie jeździć samochodem i czuje sie pewnie i wkrotće już sama będę jeździć po wrocławskich drogach :)
    • Gość: Fisiu Re: Auto stop Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.13, 15:30
      o jest wątek mojej szkoly,w ktorej sie szkolilem, to sie pochwale, wczoraj zdalem egzamin w WORDZie, AUTO STOP the best-polecam
      • Gość: Konrad Re: Auto stop Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.13, 22:12
        W zeszłym roku robiłem kurs na A u Mariusza z Auto-Stopu,byłem bardzo zadowolony ze szkolenia, jak zresztą większość na A u tego instruktora.Pełen profesjonalizm, to był doskonały wybór. Teraz wybieram się na B,wiem nietypowo...także odwiedzę szkołę jeszcze w tym miesiącu i fajnie by było z tym samym instruktorem.
    • gnom_opluwacz Re: Auto stop Wrocław 11.05.13, 09:59
      Na sześć wypowiedzi pięć entuzjastycznych, wszystkie z adresu: neoplus.adsl.tpnet.pl

Chłechłechłe.
    • Gość: Gosc Re: Auto stop Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.14, 20:51
      W lutym 2014 robiłem kurs w Auto Stopie we Wrocławiu, w zeszłym tygodniu zdałem egzamin za pierwszym podejściem i z teorii i z jazdy :) Chialbym wyrazić szczera i rzetelną opinię.Naprawdę już pierwsze wrażenie było bardzo pozytywne,przemiła pani w biurze udzieliła mi konkretnych informacji o kursie(a odwiedzilem wcześniej kilka szkół i słabo to wypadło),wiec zdecydowałem sie zapisać,potem teoria,sprawnie i rzeczowo.Na instruktora przypadł mi Mariusz i tu znowu dziękuje,ze to wlasńie on został mi przydzielony.Kilka jazd było z Krysztofem,tez w porządku.Mariusz równy gość,konkretny,w jasny sposób tłumaczy wszelkie sytuacje drogowe,parkowania ćwiczy do perfekcji,trasy egzaminacyjne znałem jak własna kieszeń,tym sposobem nic mnie nie zaskoczyło na egżaminie,a sam egzaminator pogratulowal i nawet pytał o iństruktora i szkołę.Dlatego gorąco zachęcam do szkolenia sie w ośrodku Auto Stop i instruktora Mariusza.Szkoła jest na Szczytnickiej, w pobliżu pl.Grunwaldzkiego.
      • Gość: Motocyklista Re: Auto stop Wrocław IP: *.centertel.pl 21.04.14, 19:30
        Na kurs zapisałem się na podstawie opinii zamieszczonych na necie,kategoria A - motocyklową,ciężko było wybrać.Kurs przebiegł ekspresowo,teoria i jazdy.Pełna gama motocykli do szkolenia,motorki w bardzo dobrym stanie.Biuro,teoria,co dużo mówić,wszystko sprawnie i profesjonalnie.Najwazniejszy Instruktor,Mariusz,równy z niego gość,jak trzeba to jest opr....przygotował mnie do egzaminu na najwyższym poziomie,jazdy były indywidualne.Wizyta w Wordzie jednorazowa :) Dlatego podpisuje się obiema rękami i nogami pod opiniami i gorąco polecam szkole Auto Stop niezdecydowanym,ta szkoła was nie zawiedzie.
    • aryel26 Re: Auto stop Wrocław 05.09.16, 22:41
      Niestety opinie mam raczej negatywną - jakkolwiek uczą dobrze, tak też nie traktują tu klientów za poważnie :\ Chociaż to chyba mało powiedziane...

Ogólnie miałem zapisać się na egzamin państwowy, mieć w tygodniu 5 godzin jazd pod rząd, każdego dnia, umówione telefonicznie z Panem Krzysztofem G, no ale niestety przychodzę na jazdy, i co się dowiaduje? Jazd nie ma, nie raczył mnie nikt telefonicznie poinformować, to bym się nawet nie fatygował jakbym wiedział. Tylko jakieś wykrętki że niby "spadło dużo kursantów" czy coś w ten deseń. I później w biurze co? Że niby miejsc nie ma, że nie mogą mi ustalić żadnych jazd, nawet na-za-miesiąc, nic pewnego, no chyba że bym zapłacił więcej to wtedy ok. Tzn nie powiedziane wprost że mam płacić więcej, tylko pod pozorem że jak jakieś jazdy w "trybie przyśpieszonym", ale to kosztuje więcej.... Dodam tylko, że chciałem po prostu parę jazd "na doszlifowanie", bo już przeszedłem porządnie kurs, i tylko tyle, że sobie egzamin oblałem przez jeden głupi błąd tudzież miałem "pecha". Mniejsza z tym, no ale po prostu zostałem odprawiony z kwitkiem, z całego tygodnia umówionych jazd to nie zostało ani jednej - znaczy się, miałem mieć tylko jedne, ale po raz drugi Pan Krzysztof G. nie raczył mnie nawet poinformować że jazdy odwołane - gdyby nie to, że coś mnie tknęło, i że zadzwoniłem wieczorem, dzień przed, by się upewnić, to bym przychodził nadaremno po raz kolejny.
      Cóż, nie "umią" zadbać o klienta, albo też u nich organizacja leży. I nie dajcie sobie wmówić, że to dlatego, że "nie ma miejsc, nie ma terminów". Terminy są, o ile jest kasa. A nawet kwestię terminów - organizacja po prostu LEŻY. Człowiek jest spławiany w sposób mało poważny. Dlatego, jakkolwiek uczą dość dobrze i konkretnie, i tu dla nich szacun, tak też WIELKI MINUS za farmazony (bo nawet nie wykręty) i burdel jaki tam panuje.

Oczywiście wisienką na torcie było to, że twierdzili w biurze, że niby gdybym miał ustalony egzamin państwowy to by się pod to dopasowali i niby by się znalazło miejsce. Jak powiedziałem że MIAŁEM MIEĆ, ale odwlekłem zaklepanie terminu z przyczyn losowych, to zaczęli za przeproszeniem łapać za słówka i się trzymać tego że nie zaklepałem terminu, nie zaklepałem, nie mam państwowego więc jest ok. A ja że sorry, MIAŁEM zaklepać, ustaliłem tak z instruktorem więc według tej umowy to bym się po prostu wkopał gdyby nie to że szczęściem i nieszczęściem się te 2 dni spóźniłem z zaklepywaniem terminu (czyli sprawa na szczęście wyszła ZANIM zdążyłem pójść do wordu). I co oni wtedy? Że niby cośtam tłumaczą, i czy ja niby nie rozumiem, i jakieś pitu-pitu że niby jak już będę miał etermin państwowy załatwiony to wtedy bym przyszedł. Nosz kur.... zapytałem ich jaką mam pewność jak już raz zostałem zrobiony w bambuko, i że sorry, nie zamierzam nic zaklepywać puki nie mam u nich PEWNOŚCI, bo takie że pierw zaklepywać termin w WORDZIE a potem ich się prosić o jakiekolwiek terminy jazd, to chyba jakaś kpina. I oni że niby nie i takie rżnięcie głupa, i jeszcze wykrętki że niby oni nie odpowiadają za to jak instruktor ustala sobie terminy jazd... really?! No po prostu nie tylko pełen nieprofesjonalizm ale jeszcze wyjątkowo kiepskie techniki manipulacyjne, mydlenie oczu i po prostu szkoda słów   Z przykrością muszę stwierdzić że chyba czas się rozejrzeć za konkurencją, nawet za jakimś instruktorem nie zrzeszonym w "renomowanej" szkole, i sobie zarobi ktoś kto nie ma w d..... klientów i kto nawet jak odwołuje jakieś jazdy to przynajmniej szanuje ludzki czas.

• oskmars Re: Auto stop Wrocław 04.02.17, 10:26
      MARS Szczecin - Motocyklowa Szkoła Nauki Jazdy
      Szkolimy MOTOCYKLISTÓW i MOTOROWERZYSTÓW !!!
      Jako jedna z nielicznych szkół w Szczecinie prowadzimy kursy na kategorię AM
      Nasi kursanci zdają egzamin państwowy na tym samym pojeździe, którym uczyli się jeździć ( podstawiamy nasze motocykle na egzamin w WORD Szczecin) dodatkowo w egzaminie uczestniczy instruktor, który wspiera kursanta mentalnie i duchowo co eliminuje „stres egzaminacyjny”
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka