Dodaj do ulubionych

Powrót po latach

IP: *.4web.pl 31.03.14, 22:16
Cześć.

W telegraficznym skrócie: zrobiłem kurs na prawko kat. B jakieś 5 lat temu, podchodziłem kilka razy do egzaminu praktycznego, bez skutku, temat odpuściłem. W chwili obecnej sytuacja poniekąd trochę zmusza mnie do odświeżenia tematu, w związku z tym mam kilka pytań do osób zorientowanych w temacie:
1)czy kurs prawa jazdy ma jakiś 'termin ważności'? Jak z badaniami lekarskimi?
2)co trzeba teraz zrobić, aby podejść do egzaminu? O ile dobrze pamiętam kiedyś po kilku nieudanych próbach trzeba było wykupić jakąś tam ilość godzin jazd, teoria była ważna przez pół roku
3)jak już jestem przy teorii, bo zapewne trzeba będzie ją zdawać od nowa - jak to teraz wygląda? Kiedyś było chyba z 300 pytań, zawsze tych samych, z których losowało się ileś tam. Jak to teraz wygląda - czy te pytania są gdzieś opublikowane, czy należy się raczej nastawiać na znajomość przepisów niż fotograficzną pamięć?
4)Długo się teraz czeka na egzamin? Zapewne zależy to od miasta i WORDu - jestem z Łodzi.

Z góry dzięki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Powrót po latach IP: *.net.pl 31.03.14, 23:17
      Byłam w podobnej sytuacji. Kurs jest ważny bezterminowo, badania też, jesli były bezterminowe. Teorie musisz zdawac na nowo, dokupic godz jazdy. Ja robiłam cały kurs od początku, ponieważ teraz to wszystko inaczej wygląda. Inne testy inny też wygląda egzamin praktyczny. Nie opłaca sie dokupić tylko godzin jazdy, bo za te pieniądze zrobisz cały kurs na "świeżo". Zdałam za 1 razem po 6 niezdanych egz 10 lat wczesniej. Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka