Dodaj do ulubionych

POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowice

IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.14, 18:51
Witam, mam taką nieprzyjemną sprawę. Mianowicie w połowie grudnia wykupiłam kurs na prawo jazdy kategorii B z grouponu do OSK Adrian Szpiech w Katowicach. Przyznam, skusiło mnie głównie zaoszczędzenie kilkuset złotych. I mam za swoje!
Schody zaczęły się po skończeniu teorii i zdaniu ich egzaminu wewnętrznego, przez trzy tygodnie nie moglam się dowiedzieć jaki jest jego wynik. Póżniej przez tydzień próbowałam umówić się na jazdy. W końcu się udalo, pełna nadzieji, że teraz już bedzie lepiej w połowie lutego odbyłam pierwszą jazde. Wtedy dopiero zaczął się koszmar. Słyszac opowiesci znajomych i rodziny nastawilam się że najpóźniej do końca marca wyjeżdże te 30h... Dziś jest 20 maja a ja mam zaliczone 18 godzin praktycznych. Dodzwonienie się do pana Szpiecha graniczy z cudem! 8 czy nawet 10 razy odwoływał jazdy, nie raz byłam umówiona na 1,5h (po 2h nigdy nie jezdzilam!) a jezdzilam 1h bo tak sobie wymyślił.
Mam tego dosyć, wielokrotnie interweniowali moi rodzice co nie przyniosło żadnego skutku również. Poradzie mi co mam zrobić w takiej sytuacji? Jest szansa na odzyskanie jakiejś części pieniędzy by przepisac się gdzie indziej?
W umowie jest zapis "Ośrodek zobowiązuje się do rzetelnego przekazywania wiedzy", zachowanie pożal się boże "właściciel" całkowicie łamie ten podpunkt. Czy dzięki temu jest szansa na odzyskanie pieniędzy przy zerwaniu umowy? Dodam, że niestety nie mam 600zl żeby wykupić pozostałe 12h w innej szkole więc taka opcja nie wchodzi niestety w grę..
Obserwuj wątek
    • Gość: qwerty Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.14, 11:27
      Jeśli masz kartę jazd prowadzoną na bieżąco to zwróć się do szkoły o odesłanie numeru PKK.Powiedz ze rezygnujesz i prosisz o zwrot gotówki za pozostałe jazdy.Jak nie to szukaj pomocy w wydziale komunikacji.
      • Gość: Paulina I Karolina Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.play-internet.pl 23.06.14, 20:40
        Witam mam taki sam problem z panem Adrian Szpiech jak Ja z moja siostra . zaczełyśmy robić kurs 11 stycznia i do dziś go nie skończyłyśmy mamy wyjeżdzone po 12 godzin . też szukamy pomocy .Pan Adrian powiedział że możemy rozwiązać z nim umowę i oddać mu kase za wyjeżdżone jazdy a wtedy nie zostanie nam z tych pieniędzy nic .A zaczęcie nowego kursu wiąże się z kolejnymi kosztami . Pan Adrian zlikwidował stary numer twierdząc że umowa mu się skończyła i ma nowy dzięki bogu kiedyś z niego zadzwonił do mojej siostry i mogłyśmy się z nim skontaktować . Ja i moja siostra jesteśmy z sosnowca i prosimy o kontakt 502-956-225 . Pozdrawiam Paulina Naszydłowska
      • Gość: Paulina I Karolina Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.play-internet.pl 23.06.14, 20:42
        proszę o kontakt złożymy pozew zbiorowy może wtedy pan Adrian nie bedzie taki szczęsliwy .Moi rodzice chcą złożyć zawiadomienie do prokuratury o przestępstwie ktoś musi mu podciąć skrzydła . TELEFON 502956225
    • Gość: Iwona Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.14, 14:53
      Witam
      Mam identyczny problem. Jeśli nie sprawi to problemu to proszę o kontakt mailowy: iwonarotko@vp.pl Wspólnymi siłami możemy coś zdziałać. Pozdrawiam
    • Gość: eo18 Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.internetia.net.pl 30.05.14, 08:39
      Proszę o kontakt mam podobną sytuację.
    • Gość: eo18 Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.internetia.net.pl 30.05.14, 08:51
      Pan Szpiech twierdz, że nie dostał za 36 osób pieniędzy od Groupna.
      Żąda abyśmy zwrócili się o zwrot pieniędzy do Groupona i zapłacili bezpośrednio jemu, w przeciwnym wypadku nie podpisze dokumentów na egzamin państwowy.
      Natomiast od Groupona odzyskac pieniądze jest bardzo ciężko.
    • Gość: Mnie też oszukał Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.14, 17:07
      Oszust !!! Unika jazd, nie odbiera telefonów. Umawia się i po przyjedzie dowiadujemy sie, że nie ma wolnych instruktorów zwodzi caly czas! Kaze dzwonić pozniej, zaraz za chwile albo mowi ze oddzwoni. Kazal mi przyjechac po papiery jak mi sie nie podoba a pieniedzy nie chce oddac !!!!!!!! ale jak ma sie podobać skoro nie moge dokonczyc kursu !?!?!?! Duzo gada malo robi
    • Gość: gość Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.14, 16:41
      ja również nie mogę dokonczyć kursu i zeby was pocieszyc robie go prawie 2 lata i nie widac konca zostalo mi 8h do wyjezdzenia ale co z tego jak i tak nic nie potrafie bo mam tak dlugie przerwy w jazdach.
      prosze o kontakt 793664647 :)
      • Gość: autor Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.14, 21:34
        To ja założyłam wątek, udalo mi się odzyskać pieniądze od groupona i czekam juz na egzamin państwowy, 28.07 godzina 8 rano :)
        Napisalam do groupona ze kupilam usluge i gdy poszlam do OSK odmówiono mi wykonania tejże usługi i proszę o zwrot pieniędzy, dzien później pieniążki byly juz na moim koncie. Szpiech ma brata Mateusza który razem z ich siostra prowadza zupełnie inny ośrodek - zielony listek. Mialam z nim kilka godzin jazd juz wcześniej i bardzo podobało mi się to ze ciągle kazał robic jakies zawracanie parkowanie itp. I zadzwonili do niego mówiąc jak sprawa wygląda i ile pieniędzy chciałby za zrobienie ze mna 11h - 380zl bodajże. Wyjezdzilam to w ciagu 5 dni. Później zadzwoniłam do Szpiech ze mam godziny wyjezdzone i kiedy moge zdawać wewnętrzny teoretyczny, umówiłam się, zdalam i rozliczylam. Za 19h+teoria zplcilam 450zl (tyle wyliczyl "księgowy"). I kamień spadł mi z serca gdy dostalam z powrotem mój PKK i jak n skrzydłach pognalam na drugi dzień z samej rana do WORDu umowic sie na egzamin
        • Gość: fredziowy Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.ists.pl 23.07.14, 16:43
          bardzo proszę autorkę wątku o kontakt na fredziowy@gmail.com
          zostałem również oszukany, muszę działać szybko a ułatwiła by mi to informacja od Ciebie gdzie i jak dokładnie uderzać do groupona, aby odzyskać pieniądze... ew. jakie dowody im przedstawiać itp.

będę wdzięczny za pomoc!
        • roberto77ola Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic 29.07.14, 17:28
          Witam prosimy o kontakt, pomoc. Ja z koleżanką w zeszłym roku zaczęłyśmy kurs u Pana Adriana.
          Niestety podobnie jak u Pani i innych do teraz nie udało nam się go zakończyć. Telefony nic nie dają. Nie ma odzewu, tylko zbywanie.... Chcemy zakończyć ten kurs, lub odzyskać pieniądze nie powiem już o stratach tzw. moralnych....

Pozdrawiamy O i A
          Z góry dziękuje za pomoc.
          • Gość: Poszkodowana Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.14, 00:14
            Witam

Byłam w podobnej sytuacji a ściślej moja córka , dzięki że już udało się jej zaliczyć wszystkie egzaminy. Ale mieliśmy podobne sytuacje tz. brak odpowiedzi na telefony i smsy niedotrzymywanie słowa co do ilości godzin jazdy oraz odwoływanie już zaplanowanych. Jest wyjście proszę skierować sprawę do Federacji Konsumenta ( tak właśnie zrobiłyśmy) Pan prawnik tam urzędujący zadzwonił do pana Adriana i poinformował go że pomoże nam odzyskać pieniądze. A proszę się jeszcze dowiedzieć czy został zarejestrowany pański kupon z goupona bo nasz nie był i pan Adrian Chciał gotówkę do ręki .

Pozdrawiam
            • Gość: kolejna oszukana Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.katowice.multimetro.pl 09.09.14, 13:30
              Mozna sie z Pania jakos skontaktowac?
              • Gość: sandra sielska Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.centertel.pl 09.09.14, 13:40
                Prosze o kontakt na maila mogiel321@gmail.com. Albo tel 605164269
              • Gość: . Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.centertel.pl 09.09.14, 14:05
                adren@onet.pl
              • Gość: gosc Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 11.09.14, 19:08
                515488324
          • Gość: sandraSielska Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.14, 19:27
            witam. również mam problem z tym Panem. na dodatek koleś znowu zmienił numer telefonu więc kontakt z nim jest niemożliwy, bo w biurze oczywiscie nie mozna go zastać;/ zgłosiłam dzisiaj sprawę do groupona i czekam na odzew z ich strony (chociaz nie mam pojecia jak niby oni mogliby sie z nim skontaktowac). Jeśli są tu jeszcze osoby w tej samej sytuacji to bardzo proszę o kontakt na mogiel321@gmail.com. Sandra Sielska
            • Gość: Ania Re: Groupon uważajcie! IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.09.14, 09:30
              Przypominam,że w regulaminie Groupon jest wyraźnie napisane,że Groupon nie odpowiada w żaden sposób za poczynania usługodawców jedynie skojarzonych za jego pośrednictwem. Uważajcie!
            • Gość: kursant Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 11.09.14, 19:01
              ja tez mialam ten problem ale po 5 tygodniach odzyskałam pieniądze numer jest zastępczy do przyszlego tygodnia 515-488324 pozdrawiam
    • Gość: rzecznik@fundacjas Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.centertel.pl 21.09.14, 16:55
      Informujemy, iż Rzecznik Praw Kursanta Fundacji SOS Odpowiedzialne Szkoły Jazdy świadczy pomoc i konsultacje w trudnych sytuacjach.
      Zapraszamy do kontaktu!
      www.fundacjasos.org
      • Gość: Pozew Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.14, 13:34
        Witam ! Jestem w takiej samej sytuacji robie kurs od listopada 2013r. a mam wyjezdzone około 10h jazd.. Ten kurs na pewno nie odbywa się tak jak powinien. Mam zamiar pisać pozew do sądu o odzyskanie pieniędzy , które zostały wyłudzone. Jeśli jest ktoś kto chciałby się do mnie przyłączyć i również wypowiedzieć się w tej sprawie proszę o kontakt pod numerem 505228102.
        Pozdrawiam Kinga
        • Gość: Kinga Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.14, 13:59
          Odpowiadam na swój wcześniejszy post , którego nie mogę usunąć a mianowicie jest on już nie aktualny. Ja osobiście dogadałam się z Panem Adrianem i mam gwarancje ukonczenia kursu w najbliższe 3 tygodnie.Osobą z podobnym problemem proponuję się kontaktować bezpośrednio z Panem Adrianem. Myśle że tym razem nasza współpraca dojdzie do skutku i życze innym również powodzenia.

Pozdrawiam
          • Gość: Rozżalona Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.14, 20:18
            Naprawdę w to wierzysz?
            • Gość: RPK Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic IP: *.centertel.pl 30.09.14, 22:02
              Wybór szkoły jazdy to bardzo ważna rzecz bo na rynku pośród odpowiedzialnych autoszkół wiele i jest podmiotów nierzetelnych a nawet nieuczciwych. Jeżeli przytrafi Wam się nieprzyjemna przygoda z OSK lub samym instruktorem możecie się do nas zwrócić o pomoc. Udzielamy bezpłatnej pomocy kursantom szkół jazdy w rozwiązywaniu ich problemów związanych kursami nauki jazdy.

Zapraszamy na stronę www.fundacjasos.org

Dodaj Rzecznika do znajomych! Nigdy nie wiesz, kiedy się przyda...

m.facebook.com/profile.php?ref=bookmark&soft=more
              • natsq Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic 13.11.14, 11:10
                Witajcie! Oczywiście problem mam dokładnie taki sam...chcę zmienić OSK i okazało się, że nie jest to takie proste...chciałabym odzyskać swój PKK i na spokojnie zmienić ośrodek, aby po ponad roku oczekiwań na jazdy skończyć kurs. Nie mam już siły próbować kontaktować się z Adrianem, bo to walka z wiatrakami. Czy jest inny sposób, aby zwolnić swój PKK? Będę wdzięczna za pomoc: natsku_m@o2.pl
    • angus22 Re: POMOCY! nieuczciwe OSK Adrian Szpiech Katowic 14.11.14, 12:56
      Swojego czasu rowniez mialem takie problemy z tym Panem, na szczesie udalo mi sie jakos odzyskac pieniadze i zmienic szkole.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka