Dodaj do ulubionych

Egzamin praktyczny

13.08.14, 12:58
Witam, mam pytanie, czy przed rozpoczęciem egzaminu mogę poprosić egzaminatora, żeby pozwolił mi się przejechać do przodu i do tyłu samochodem w celu wyczucia auta ? Bo w poniedziałek oblałam na łuku właśnie przez to, że nie wyczułam gazu, zgasł mi samochód, zestresowałam się i najechałam na pachołek. Chciałabym nie popełnić drugi raz tego samego błędu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Witek Re: Egzamin praktyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.14, 15:10
      Lepiej nie pytaj.
      Za to poćwicz sztukę panowania nad emocjami, stresem ...
      Ćwiczenia
    • xadam30 Re: Egzamin praktyczny 16.08.14, 19:30
      Zgasł i jeszcze Ci zgaśnie nie raz, jeśli będziesz uważała, że podczas ruszania najważniejszy jest gaz. Moim zdaniem ważniejsze jest wyczucie sprzęgła. Odpowiedz, proszę, którą częścią ciała najlepiej wyczuwamy sprzęgło?
      • ama147 Re: Egzamin praktyczny 18.08.14, 19:36
        Nogą.
        • xadam30 Re: Egzamin praktyczny 18.08.14, 23:28
          :) spodziewałem się takiej odp. Nogą TYLKO sprzęgło wciskamy bądź popuszczamy. "Branie" sprzęgła dobrze jest czuć w plecach i tyłku (nie żartuję). Gdy podnosząc sprzęgło, w tych częściach ciała poczujesz wibracje, przez chwilę go przytrzymaj, nie podnoś. Popuść całkiem jak samochód nabierze "lekkości".
          • bluejeans456 Re: Egzamin praktyczny 04.09.14, 19:12
            Z tego co mi wiadomo, egzaminator nie może przystać na taką prośbę-w końcu każdy musi mieć równe szanse...Kolega powyżej dobrze pisze, posłuchaj jego rady, poćwicz przed kolejnym podejściem i będzie dobrze :)
    • domina009 Re: Egzamin praktyczny 06.09.14, 10:08
      Wydaje mi się, że egzaminator nie może Ci pozwolić na „wyczucie” samochodu, bo właśnie na tym polega egzamin – trzeba wsiąść i jechać  Nie stresuj się, spokojnie wyczuj sprzęgło zanim ruszysz, polecam robić Ci łuk najwolniej jak tylko potrafisz, dzięki temu nie pomylisz się i zrobić to dokładnie ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka