Dodaj do ulubionych

Darcross Warszawa - najgorsza szkoła jazdy

IP: *.aster.pl 09.11.04, 18:04
Ostrzegam wszystkich przed ta parodią szkoły jazdy mieszczącej się w Wilanowie.
Wykłady odbywają się na zasadzie czytania z książki, jest nudno, nieciekawie,
niczego nauczyć się nie można. Ale jazdy to dopiero tragedia ! Plac manewrowy
to kpiny ! Ledwo widoczne linie, pełno dziur na placu ! Jeżdząc po takich
dziurach nawet nie daje się prowadzić samochodu na "pół-sprzęgle" !
Instruktorzy odwalają zajęcia aż miło. Chodzi im tylko o to, aby pozałatwiać
jak najwięcej swoich prywatnych spraw - robienie zakupów, odwiedziny rodziny
podczas jazd... i tym podobne "manewry". I tak się dzieje niemal na każdych
jazdach - blisko połowa czasu jest marnowana na jakieś pierdoły nie związane z
kursem. Nie zapisujcie się do tego badziewia, bo to strata czasu i pieniędzy.

Heniu
Obserwuj wątek
    • Gość: karol Re: Darcross Warszawa - najgorsza szkoła jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 11:40
      Zgadzam sie z ta opinia. Wyklady prowadzone sa w nudny sposob -odczytywanie
      pytan i odpowiedzi z testow egzaminacyjnych. Poza tym dziurawy plac manewrowy i
      malo widoczne linie. Dlugie odstepy pomiedzy kolejnymi jazdami, co znacznie
      utrudnia nauke, bo np. do kolejnej jazdy za 2 tygodnie zapomina sie juz to
      czego nauczylo sie na poprzedniej. Ponadto marnowanie czasu jazd kursanta na
      stanie pod sklepem albo zakladami sportowymi, bo instruktor musial kupic tanszy
      proszek do prania albo zagrac w zaklady sportowe, a ze byla kolejka to kursant
      musial poczekac np. 20 min. I jeszcze instruktor na pytanie o pierwszenstwo
      przejazdu na skrzyzowaniu rownorzednym stwierdzil, ze tego sie nie powinno
      rozumiec, tylko nauczyc na pamiec. Nie wiem czy ja mialem pecha do instruktora
      czy w tej szkole taki jest system nauki.......

Karol.
      • Gość: Beata Re: Darcross Warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.05, 23:28
        Ztymi terminami to przesadziłeś,ja skończyłam kurs w dwa miesiące.Czemu nie
        zmieniłeś instruktora?
    • Gość: Anka Re: Darcross Warszawa - najgorsza szkoła jazdy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.04, 22:01
      Zgadzam się z tą opinią w 100%! Dwa lata temu chodziłam tam na kurs i zraziłam
      się jeżdżeniem samochodem na tyle, że nie podeszłam ani razu do egzaminu.
      Dopiero teraz oprzytomniałam i póki co w ubiegły piątek zdałam teorię. Teraz
      zacznę od nowa naukę jazdy już w innej szkole jazdy i miejmy nadzieję przestanę
      się bać jeździć samochodem. Pozdrawiam.
      • Gość: Arti Re: Darcross Warszawa - najgorsza szkoła jazdy IP: *.bloknet.org / *.org 21.12.04, 23:03
        Bravo, właśnie o takie opinie tutaj chodzi. Umieszczając na forum, swoje
        doświadczenia z ośrodków nauki jazdy, pomagacie innym ustrzec się podobnych
        błędów. Pamiętajcie że nauka jazdy, to świadczenie usług, a każdą usługę można
        zareklamować, złozyć skargę lub zażalenie. Proponuję zapoznać z Art. 101 - 108
        Ustawy prawo o ruchu drogowym (www.abc.com.pl/serwis/du/1997/0602.htm) i
        zacząć działać, jeżeli uda Wam się przekonać kierownika rejonowego urzędu
        rządowej administracji ogólnej, taki ośrodek przestanie istenieć.
        Pozdrawiam
        • Gość: Bolek Re: Darcross Warszawa - najgorsza szkoła jazdy IP: *.aster.pl 19.02.05, 22:56
          Ja zdalem dzis praktyczny na Odlewniczej.
          Ale dlatego, ze jazdy doszkalajace wzialem w innym osrodku.
          Darcross niczego mnie nie nauczyl, gdybym podchodzil po 30 godzinach jazdy w
          Darcrossie to bym nie zdal na 100% ! Tam nie ma nauki jazdy - tam jest
          odpie..nie. Poza tym caly kurs ciagnie sie w nieskonczonosc - na kolejne
          jazdy trzeba czekac po 2 tygodnie ! Ja caly kurs robilem az 7 miesiecy, to jest
          po prostu paranoja !
          • Gość: Oleńka Re: Darcross Warszawa - najgorsza szkoła jazdy IP: *.zus.pl 09.03.05, 11:53
            Ja tez tam chodziłam i wogole mi sie nie podobalo. Zero profesjonalizmu, wyklady
            na zasadzie "odbębnić", bardzo dlugie terminy oczekiwania na kolejne jazdy. Nie
            dosc ze plac manewrowy jest okropny (dziura na dziurze, starte linie, nic nie
            widac), to jeszcze instruktor uczyl mnie mozliwie najtrudniejszymi metodami !!!
            Widac liczyl na godziny dodatkowe. Jazdy dodatkowe wzielam w innej szkole i od
            razu zalapałam o co chodzi w manerwach. Nie dajscie sie zwiesc ich reklamom oraz
            stronie www. To po prostu oszustwo.
            • Gość: kleo Re: Darcross Warszawa - najgorsza szkoła jazdy IP: *.aster.pl 18.04.05, 23:54
              Wszystko sie zgadza o Darcrossie. A chyba najgorszym na swiecie instruktorem
              jest Dariusz Golebiewski, odpier....lanko na calego. Dopiero w Bartku mnie
              nauczyci manewrow.
              • Gość: monika Re: Darcross Warszawa - Wilanow IP: *.aster.pl 26.04.05, 22:15
                to prawda !
          • Gość: Ola Re: Darcross Warszawa - najgorsza szkoła jazdy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.05, 23:44
            Ja miałam mało czasu i poprosiłam o przyspieszenie jazd.Jezdziłam z dwoma
            instr.Kurs skończyłam w półtora miesiąca i ZDAŁAM!!!!!!
        • Gość: S KAPUS JAK HEJNAŁ Re: Darcross Warszawa - najgorsza szkoła jazdy IP: *.elwico.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 09:51
          JESTES KAPUSTA
          • Gość: kursant Re: Darcross Warszawa - najgorsza szkoła jazdy IP: *.zus.pl 28.04.05, 10:09
            Co kapusta, co kapusta, prawda w oczy kole ?
            Zamiast uczyć jazdy, to się załatwia swoją prywate.
            I to nie raz na jakiś czas, ale ciągle. Nauka w Darcross to strata pieniędzy i
            czasu. Przerwy między jazdami są po 2 tygodnie, zanim się wyjeździ te 30 godzin
            to mija pół roku. Nie mówiąc o tym, że na 15 minut przed jazdami instruktor
            odwołuje zajęcia.
        • Gość: Dla ARTI Re: Darcross Warszaw IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.05, 00:04
          Nie TY wydawałeś zezwolenie na prowadzenie ośrodka i nie TY będziesz je
          odbierał.Natomiast powielasz opinie niewiadomo KOGO.Każda osoba niezadowolona
          zgłosiła by problem w ośrodku szkolenia.Natomiast żadnych skarg nie było.Jeżeli
          płacisz pieniądze,to czegoś wymagasz.To nie wkładasz głowy w piasek.Chyba ,że
          masaz kłopoty natury osobistej.TO WTEDY NIE POMOŻE CI ŻADEN INSTRUKTOR,TYLKO
          LEKARZ.
      • Gość: DEDE Re: Darcross Warszawa - najgorsza szkoła jazdy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.05, 23:23
        Aniu,wykończyłaś dwóch instruktorów,z dwóch różnych szkół.Czas najwyższy
        piomyśleć o testach psychotechnicznych.Być może nie nadajesz się na
        kierowcę.Więc w twoim przypadku nie wolno oceniać instruktora ,który CIĘ
        uczył.Natomiast testów można się wykuć.
    • Gość: aga Re: Darcross Warszawa - najgorsza szkoła jazdy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.05, 23:31
      Ty masz takie odczucie.Ja miałam instruktora ,który nauczył mnie
      wszystkiego.Zdałam za drugim razem.Pozdrawiam.
    • Gość: Przemek Re: Darcross Warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.05, 23:23
      Czemu nie zmieniłeś instruktora?Jezdziłem z p.Andrzejem i jestem zadowolony.
      • Gość: kleo Re: Darcross Warszawa IP: *.aster.pl 02.05.05, 16:13
        Bo jak chodzisz zupelnie od podstaw to nie zdajesz sobie nawet sprawy, ze tak
        nie powinno byc. Dopiero jak zapiasalam sie juz do innej szkoly, to zobaczylam
        kontrast. A odnosnie Pana Andrzeja zgadzam sie, ze jest w porzadku.
        • Gość: adaś Re: Darcross Warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.05, 22:50
          i ja się zgadzam.jeżdżę do spółki z p.Andrzejem i Zdzisiem i jest OK.Co prawda
          z p.Zdzisiem jest spokojniej ale jest w porzo.
          • Gość: ania Re: Darcross Warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.05, 23:11
            jeżdżę z p.JRZYM i chyba to co wypisujecie to jest złość.plac placem ale
            wymieniają się stanowiskami.Więc jeżdżę po normalnym placu,choć zdarzyło mi się
            jeżdzić po płytach betonowych.Ale to mi nie przeszkadzało ,bo wszystko zależy
            od osoby prowadzącej.A ja jestem zadowolona.
      • Gość: kleo Re: Darcross Warszawa IP: *.aster.pl 03.05.05, 12:00
        Ja na jazdy dodatkowe (po Darcrossie) zapisalam sie do Bartka z Odlewniczej i
        co ciekawe, ze przez 30 godz. w Darcrossie nie nauczylam sie manewrow, a w
        Bartku w 5 godzin je opanowalam (zaczynalam od poczatku-bo zupelnie inna
        metoda). Poza tym instruktor z Bartka zlapal sie za glowe, ze po 30 godzinach
        wlasciwie nic nie umialam (ani jezdzic ani manewrow), ze wlasciwie za co ja
        zaplacilam....
    • Gość: DEDE Re: Darcross Warszawa - najgorsza szkoła jazdy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.05, 23:39
      HENIU ,wydałeś opinię dość srogą.Miałeś zastrzeżenia to czemu nie zgłosiłeś w
      ośrodku.Jest możliwość anonimowo zgłosić Wasze spostrzeżenia o sposobie
      działania tego ośrodka.Tego nie zgłosiłeś.DLACZEGO?Może jesteś jedną z firm
      konkurencyjnych.Próbujesz nas skompromitować.Jeśli jesteś kursantem proszę o
      kontakt osobisty w każdy poniedziałek pod adresem Warszawa ul./Sobieskiego 68 w
      godz.17:30-19:30.
      • Gość: heniu Re: Darcross Warszawa - najgorsza szkoła jazdy IP: *.aster.pl 03.05.05, 11:40
        Nie jestem zadna z firm konkurencyjnych ani juz kursantem. Na szczescie jestem
        od 3 miesiecy szczesliwym posiadaczem prawa jazdy :-) Opinia moja byla
        zasluzona i sprawiedliwa, poniewaz te 30 godzin w Darcrossie to byla dla mnie
        strata pieniedzy i czasu.
        • Gość: MB78 Re: Darcross Warszawa - najgorsza szkoła jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 19:37
          Zobaczcie, że większość pozytywnych opinii jest spod jednego
          IP:*.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl. Dziwne, co?
          • Gość: gosc Re: Darcross Warszawa - najgorsza szkoła jazdy IP: *.cdma.centertel.pl 01.05.13, 15:11
            ja i kilku moich kolegów jeździliśmy z p.Januszem K.wszyscy zdali za pierwszym razem ,pełen profesjonalizm i zdrowe podejście ,polecam p.Krymskiego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka