Dodaj do ulubionych

zielona strzałka i linia bezwzględnego zatrzymania

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 15:49
Mam taką sytuację: skręcam w prawo, mam zielona strzałkę, więc zatrzymuję się
przed sygnalizatorem, sprawdzam sytuację, jadę i tuż przed wykonaniem skrętu
natykam się na linię ciągłą zatrzymania. Czy powinnam zatrzymać się po raz
drugi, mimo że już raz stałam przed sygnalizatorem? Nie wiem, czy mój
instruktor dobrze mnie uczy, że nie muszę stanąć po raz drugi.
Obserwuj wątek
    • Gość: kleo Re: zielona strzałka i linia bezwzględnego zatrzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:14
      z tego co ja sie orientuje to jak masz zielona strzalke to:
      1/ zatrzymujesz sie przed pasami dla pieszych -jesli nie ma pieszych to
      przejezdzasz i
      2/ zatrzymujesz sie przed linia -ogladasz sie i jesli z lewej strony masz
      wolne -to jedziesz dalej.
      Pozdrawiam,k.
      • Gość: tarararara Re: zielona strzałka i linia bezwzględnego zatrzy IP: *.acn.waw.pl 06.06.05, 16:32
        Ciekawy przypadek,ale przed strzalka trzeba sie zatrzymac.Z drugiej strony
        przeciez to ze mamy warunek nie zwalnia nas z obowiazku ustapienia
        pierwszenstwa.Ja jakbym mial cos takiego to bym poczekal przed swiatlami az sie
        zwolni :)
        • Gość: kleo Re: zielona strzałka i linia bezwzględnego zatrzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:39
          no i w tym przypadku masz oblany egzamin, bo strzalke masz nie od parady i po
          co blokowac skrzyzowanie i przejazd ? :-)
          • Gość: tarararara Re: zielona strzałka i linia bezwzględnego zatrzy IP: *.acn.waw.pl 06.06.05, 18:48
            Czyli zatrzymujemy sie dwa razy? raz na strzalce i raz gdy cos jedzie.
            no ale w sumie nieraz jedziemy po strzalce i musimy sie zatrzymac przed pasami
            wiec na jedno wylazi
            • tszche Re: zielona strzałka i linia bezwzględnego zatrzy 06.06.05, 21:23
              Ponieważ światła są ważniejsze od oznakowania poziomomego to zachowujesz sie
              jak przy normalnym skrzyżowaniu z zieloną strzałką:
              Zatrzymujesz się przed strzałką (czyli przed skrzyżowaniem i ewentualnie
              przejściem dla pieszych) i to jest jedyne przymusowe stop.
              Potem ewentualnie przepuszczasz pieszych na przejściach i samochody jadące od
              Twojej lewej strony. Na ewentualnym przejściu dla pieszych za skrzyżowaniem
              piesi powinni mieć czerwone.

Pozdrawiam

Sz"Che"Pan

PS. Kleo - widzę, że nie na darmo Cię przepuścili na egzaminie ;-)

• Gość: kleo Re: Tsche IP: *.aster.pl 06.06.05, 23:42
                przepuscili mnie, tak ?? :-) czy mowil Ci juz ktos kiedys, ze jestes
                zlosliwy ?? :-)
                • tszche do kleo 07.06.05, 09:03
                  Przepraszam. Już nie będę :-(

Tak. Często słyszę, że jestem złośliwy.
                  • Gość: kleo Re: do Tsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 09:23
                    mam nadzieje ... :-) i dobrze Ci z tym ? :-)
                    • tszche do kleo 07.06.05, 09:26
                      Nie :-( Ale staram się walczyć ze swoją złośliwością. Najwyraźniej z miernym
                      skutkien :-(

• tszche do kleo 07.06.05, 09:27
                      Chciałem tylko powiedzieć, że bardzo dobrze znasz przepisy i będzie z Ciebie
                      bardzo dobry kierowca. Już nie boję się spotkania z Tobą na drodzę ;-)
                      • Gość: kleo Re: do Tsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 09:32
                        ooo, dziekuje :-)))) Przepisy to moja specjalnosc :-) - ja szybko sie ucze :-)
                        na co dzien mam doczynieia z przepisami (moze troche z innymi), wiec latwo
                        przyswajam :-) Pozdrowionka i milego dnia.

P.S. a jak tam przygotowania do obrony ?
                        • tszche do kleo 07.06.05, 09:34
                          Yyy. Dobrze, że mi przypomniałaś. No cóż trzeba będzie zajrzeć do książek ;-)
                          • Gość: kleo Re: do Tsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 09:37
                            chyba jednak wolisz zagladac na forum :-) (niz do ksiazek :-)
                            • tszche do kleo 07.06.05, 09:44
                              A teraz to Ty jesteś złośliwa ;-) Sugerujesz, że jestem nieukiem (a to z kolei
                              moja złośliwość ;-)
                              No cóż książeczki poczytam sobie w pracy, a w domu czytam wypowiedzi na forum.
                              Trzeba odpowiednio rozdysponowywać czas na obowiązki i przyjemności ;-)
                              • Gość: kleo Re: do Tsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 09:54
                                to byl zart... ja nie jestem zlosliwa... nie chcialam, zeby to tak
                                zabrzmialo ... z cala pewnoscia nie jestes nieukiem !
                                • tszche do kleo 07.06.05, 10:00
                                  Koniec wzajemnego docinania sobie!
                                  • Gość: kleo Re: do Tsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:05
                                    OK !! Pozdrowionka !!
                                    • tszche do kleo 07.06.05, 10:07
                                      Pozdrowionka i strzałeczka (zielona ;-)

Sz"Che"Pan

• tszche do kleo 07.06.05, 10:05
                                  Kiedy kolejna jazda samochodzikiem? W weekend?
                                  • Gość: kleo Re: do Tsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:06
                                    nie wiem, teraz szukam sobie swojego samochodzika
                                    • tszche do kleo 07.06.05, 10:09
                                      Wow. Ja jeszcze się nie dorobiłem takiego luksusu. Ostatnio tak rzadko jeżdżę,
                                      że chyba poproszę u Ciebie jazdy doszkalające ;-)
                                      • Gość: kleo Re: do Tsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:17
                                        hm... jazdy doszkalajace u mnie ? :-) a jaka jest stawka ??
                                        • tszche do kleo 07.06.05, 10:22
                                          To zależy, jak bardzo cenisz swoje autko i jak bardzo jesteś skłonna zaufać
                                          moim umiejętnościom
                                          • Gość: kleo Re: do Tsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:25
                                            dodam tylko, ze jeszcze nie mam autka :-) dopiero go szukam :-)
                                            • tszche do kleo 07.06.05, 10:30
                                              Wiem, wiem. Żartowałem z tymi jazdami. Nie bój się, nie zniszczę Ci autka.
                                              Podobnie jak Ty, przepisy znam perfekt. Gorzej z praktyką (zwłaszcza bez
                                              własnego autka). Ale nie uważam się za złego kierowce. A po obronie wyjeżdżam
                                              na wakacje i mam zamiar wypożyczyć sobie autko i potrenować moje umiejętności w
                                              ekstremalnych warunkach.
                                              • Gość: kleo Re: do Tsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:31
                                                a gdzie wyjezdzasz ??
                                                • tszche do kleo 07.06.05, 10:34
                                                  Do Ameryki. A ściśle mówiąc do jednego z krajów latynoamerykańskich.
                                                  • Gość: kleo Re: do Tsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:39
                                                    ooo, super !!! zazdroszcze Ci :-)
                                                  • tszche do kleo 07.06.05, 10:46
                                                    To jeszcze nic pewnego, bo mam problemy z biletem. Także szanse są około 50%.
                                                    Ale ponieważ już od trzech lat nigdzie nie wyjeżdżałem na wakacje w tym roku
                                                    postanowiłem gdzieś pojechać. Druga opcja to Portugalia - też samochodowa.
                                                  • Gość: kleo Re: do Tsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:50
                                                    fajnie masz... ja chyba nigdzie nie pojade... autko pochlonie wszystkie moje
                                                    rezerwy finansowe :-)
                                                  • tszche do kleo 07.06.05, 10:53
                                                    No cóż. Ja stwierdziłem, że wolę wydać kasę na podróże niż na autko. To mogą
                                                    być ostatnie duże wakacje w moim życiu więc warto.
                                                  • Gość: kleo Re: do Tsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:56
                                                    ostatnie w zyciu ?? :-) planujesz zejscie z tego padolu ? :-)
                                                  • tszche do kleo 07.06.05, 10:59
                                                    Nie koniecznie zejscie. Ale różne rzeczy mogą Cię powstrzymywać przed
                                                    podróżowaniem: praca, brak finansów, jędza w domu, która zwie sie Twoją żoną ;-)
                                                    Któż to wie, co się wydarzy w przyszłosci
                                                  • Gość: kleo Re: do Tsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 11:08
                                                    to po co Ci jedza ? :-) znajdz nie-jedze :-) nie rozumiem mezczyzn, po co sie
                                                    zenia, skoro pozniej tylko narzekaja... chyba, ze to tylko taka kokieteria :-)
                                                  • tszche do kleo 07.06.05, 11:12
                                                    To tylko taki przykład, co może czekać mężczyznę w przyszłości ;-) Żona i
                                                    dzieci z pewnością utrudniają realizację marzeń o podróżowaniu (albo będąc
                                                    profeministyczny - zmieniają punkt widzenia na podróżowanie ;-)
                                                  • Gość: kleo Re: do Tsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 11:22
                                                    z pewnoscia zalozenie rodziny utrudnia realizacje marzen.. albo moze to tylko
                                                    przesunac w czasie... pomysl tylko co czeka kobiete... rodzenie dzieci,
                                                    gotowanie, prasowanie.. :-)
                                                  • tszche do kleo 07.06.05, 11:28
                                                    Widzę, że zmieniamy powoli temat forum ;-)
                                                    Nie, ja wcale nie uważam, że kobiety mają lepiej. Ale lubie czasami pobiadolić
                                                    nad własnym losem ;-)
                                                  • Gość: kleo Re: do Tsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 11:35
                                                    :-)) no wlasnie z forum o prawo jazdy zrobilismy pogawedki o zyciu i nie
                                                    tylko :-)i to jeszcze tak publicznie :-) ja tez czasami biadole nad soba :-)ale
                                                    ostanio znalazlam u siebie w domu super ksiazke.. taka madra, filozoficzna o
                                                    zyciu i probuje stosowac sie do niej :-)

musze sie zabrac do pracy, bo mnie zwolnia :-)
                                                  • tszche do kleo 07.06.05, 11:37
                                                    Ja też szykuje sie do pracy.

Miłego dnia życzę :-)

Sz"Che"Pan
                                                  • Gość: kleo Re: do Tsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 11:39
                                                    i wzajemnie .. milego dnia :-)
    • adik.s Re: zielona strzałka i linia bezwzględnego zatrzy 06.06.05, 17:07
      jesli nic nie jedzie ani nie idzie to nie musisz
    • Gość: coś wiem o TYM Re: zielona strzałka i linia bezwzględnego zatrzy IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 06.06.05, 21:38
      Kochana!ta linia ciągła jest na pewno dla znaku STOP , ktory obowiązuje gdy nie
      działają światła.Na pewno ON tam jest(przyjrzyj się).Gdy działa sygnalizacja
      swietlna , to znaki pionowe nie obowiązują , a co za tym idzie-linia
      bezwzględnego zatrzymania dla znaku STOP.Instruktor ma rację -zatrzymujesz sie
      obowiazkowo przed sygnalizatorem ze strzałką warunkową i jeśli nikt Ci nie
      przeszkadza nie musisz sie juz zatrzymać.
      • Gość: iksi Re: zielona strzałka i linia bezwzględnego zatrzy IP: *.chello.pl 07.06.05, 22:57
        Wielkie dzięki wszystkim za wyjaśnienia. Nie lubię uczyć się na pamięć;
        najważniejsze to rozumieć, w czym rzecz. Pozdrowienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka