Dodaj do ulubionych

Dąbrowa Górnicza czy Katowice

20.09.05, 18:55
Witam! Chciałem się dowiedzieć czegoś na temat WORDów w Dąbrowie Górniczej i
Katowicach, a mianowicie gdzie jest lepiej zdawać egzamin na prawo jazdy?
Chodzi mi zarówno o informacje na temat samochodów jak i organizacji ruchu
(gdyz egzamin będę zdawał zimą na zaśnieżonych drogach :)) w obydwu miastach.
Za pomoc z góry wielkie dzięki! Acha i jeszcze o jakiej porze dnia Waszym
zdaniem jest najlepiej zdawać egzamin?
Obserwuj wątek
    • Gość: kaffka Re: Dąbrowa Górnicza czy Katowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 21:45
      siemanko:)
      no mnie sie zdaje ze lepsza jest DG bo ja tam zdawalam. miasto jest na prawde
      proste, mniejszy ruch, tak na prawde fajnie sie tam jezdzi.
      co do k-c to nie poszlabym tam zdawac bo duzo sie nasluchalam o autach
      egzaminacyjnych(choc sama w nich nie siedzialam to jednak takie plotki
      zniechecaja)
      w DG autka sa spoko, punta na placu na prawde dobrze sie zbieraja, nie gasna.
      corsa na miescie tez OK, jezdzilo sie na prawde dobrze.
      ale to tylko od ciebie zalezy co wybierzesz-jedni wola katowice inni DG. ja
      obstaje za DG.

co do pory to zdawalam po poludniu i byl looz na drogach.jesli bedzie to zima
      to zdecydowanie pora wczesniejsza-jak nie bedzie ciemno.
      zycze milego kursiku i prawka od reki:) pozdro:D
      • Gość: Anita Re: Dąbrowa Górnicza czy Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:09
        Witam
        jaki mozesz polecic osrodek w Dabrowie__Pozdrawiam
      • dorobiszpiotr Re: Dąbrowa Górnicza czy Katowice 21.09.05, 15:56
        Wielkie dzięki za poradę, a jeśli chodzi o prawko od ręki, to nie zamierzam
        żywić darmozjadów i zdać za pierwszym razem :P
        • Gość: lulum Re: Dąbrowa Górnicza czy Katowice IP: *.devs.futuro.pl 21.09.05, 19:29
          poczatkowo chodzac na kurs prawa jzady mylsałam zeby zdawac w D.G. Jednakże po
          2ch jazdach po tym miescie i kolejnych po k-cach zmienilam zdanie. Dla mnie D.G
          jest słabo onzakowana jesli chodzi o znaki drogowe, mam na mysli słaba
          widocznosci pasów, znakow drog.Tam mozesz jezdzic wszedzie sa uliczki itp.
          Katowice natomiast... jezdzi sie tam powoli gdyz co chwile sa swiatła, zajezdza
          sie na rodno ( tak mialam na egzaminie panst) kolo komendy wojewo. np )ponoc
          tez na rondo kolo 3 ch stawow. Ale jak mowie co chwile sa swiatła wie sie przez
          to jak jechac, pasy sa dobrze widoczne, jest ok moim zdaniem.
          pojedz sobie na kursie do obu miast i sam zobacz gdzie Ci sie bedzie lepiej
          jezdziło.
          Ja zdawałam niedawno w K-cach udało sie za 1 wszym razem, zdawałam jak byly
          koreczki, ale idzie przezyc tylko trzeba byc czujnym.co do egzaminatorów...
          ponoc oni sie stale zmieniaja ci sami raz sa w D>G a raz w katowicach.
          Pozdrawiam zycze powodzenia.
          • dorobiszpiotr Re: Dąbrowa Górnicza czy Katowice 22.09.05, 22:16
            Dzięki za radę! Jeżdziłem i po Katowicach i po Dąbrowie Górniczej i podzielam
            Twoje zdanie, że po Katowicach się lepiej jeździ, gdyż sa lepiej oznakowane niż
            Dąbrowa Górnicza. I tu mam dylemat, wszyscy z mojego miasta, Zawiercia, zdają
            egzamin w Dąbrowie Gorniczej i mnie rownierz doradzają abym tam właśnie zdawał
            egzamin, ale z drugiej strony mnie lepiej jeździ sie po Katowicach. Druga
            sprawa to samochody, podobno w Katowicach są one bardziej wyeksploatowane niż w
            Dąbrowie Gorniczej. Jeszcze mam 3 miesiące to może coś wymyśle :P
            • Gość: lulum Re: Dąbrowa Górnicza czy Katowice IP: *.devs.futuro.pl 23.09.05, 21:42
              Co do samochodów... podobno czesciej naprawiane sa samochody w k-cach gdyz tam
              jest wojewodzkiosrodek( tak przynajmniej tłumaczyli mi instruktorzy na kursie)
              Osobiscie wiem jedno lusterka w puncie na placu, jak ja zdawałam, były
              uszkodzone, trdunosci z ustawieniem ich. Ale nie jest tak zle. Ktos na forum
              skarżył sie na sprzegło w puntach w K-cach... ponoc auta gasna łatwo i trzeba
              pomagac sobie gazem. Nie jestem w tym ekspertem ja tam jechalam tak ze noga
              twrado lezała na pedale sprzegla i nie zgasl.To zalezy od siły nacisku:)
              Co do corsy po miescie to nie mam zastrzeżeń mnie sie jechało dobrze.
              Ale jak mowisz masz jeszcze troche czasu do namysłu.
              Radze Ci nie sugeruj sie tym gdzie wiekszosc znajomych zdaje, ważniejsze jest
              jak i gdzie Ty sie lepiej czujesz!powodzenia
              • dorobiszpiotr Re: Dąbrowa Górnicza czy Katowice 25.09.05, 16:45
                Lepiej się chyba czyję w Katowicach, ale jest taki problem, że mój instruktor
                zna trasy egzaminacyjne tylko w Dąbrowie Gorniczej, i jeszcze jest drugi
                problem: egzamin będę zdawał pod koniec grudnia i boję się, że drogi będą
                przykryte sniegiem i gorzej będzie sie jeździło, gdyż nie będą widoczne znaki
                poziome, które dużo pomagają.
                • Gość: lulum Re: Dąbrowa Górnicza czy Katowice IP: *.devs.futuro.pl 27.09.05, 19:40
                  To jest nieciekwie skoro Twój instruktor zna tylko trasy w D.G. Mysle ze jest
                  jakis inn w osrodku gdzie sie uczysz ktory jezdzil po k-cach. To niemożliwe
                  zeby nie bylo goscia ktory zna trasy w obu miastach.Popytaj sie u siebie. A co
                  do sniegu.... myśle ze zima raczej ulice powinny byc odsniezone i pasy beda
                  widoczne. A poza tym wg mnie lepsze beda k-ce ( nawet jesli maja byc osniezone
                  drogi )anizeli D>G. Badz db mysli.
                  • dorobiszpiotr Re: Dąbrowa Górnicza czy Katowice 28.09.05, 16:40
                    Dzięki za otuchę. Właśnie dzisiaj zdałem wewnętrzny egzamin z teorii i zaczynam
                    jazdy :P
    • dorobiszpiotr Re: Dąbrowa Górnicza czy Katowice 28.09.05, 21:56
      Po długim wahaniu się gdzie zdawać egzamin na prawo jazdy, zdecydowałem się
      zdawać egzamin w Dąbrowie Górniczej. Na moja decyzję wpłynął jeden ale istotny
      czynnik, którym jest odleglość, do Katowic z Zawiercia jedzie się ponad 50
      min. , natomiast do Dąbrowy Górniczej jedzie się około 40 min., tak więc biorąc
      2 godziny jazd w jednym dniu na jazdę po mieście pozostało by mi analogicznie
      20 min. i 40 min., więc zdecydowanie lepiej poznam Dąbrowę Góeniczą niż
      Katowice. P.S. jedyną osobą, która może wpłynąć na zmianę mojej decyzji jest
      Kasia B. ;)
    • Gość: D.G. Re: Dąbrowa Górnicza czy Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 11:01
      Podbno łatwiej jest zdać egzamin w Dąbrowie Górniczej, bo jest mniejszy ruch.
      Życzę powodzena ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka