Dodaj do ulubionych

KTO ZDAJE WE WROCŁAWIU??

IP: 194.146.216.* 02.11.05, 19:31
Witam!
Ja robie prawko we wrocku,(nie bede robił reklamy szkoły),jestem dopiero po 4
jeździe myslałem że bedzie trudniej a jest w miare łatwo.
A jak ustalane są terminy egzaminu państwowego we wrocławiu?Wie ktoś?Tak
sobie mysle zebym do końca roku już zdał to prawo jazdy.zdąże.....:/
Obserwuj wątek
    • Gość: oTTo Re: KTO ZDAJE WE WROCŁAWIU?? IP: *.czerniakowska / 212.160.106.* 02.11.05, 19:54
      Jeżeli dopiero zaliczyłeś 4 godzinki, to chiiiba się nie wyrobisz.
      Nie wiem czy na kursie ktoś tłumaczył jaka jest procedura zapisów na egzaminy?

Otóż są dwie metody zapisu na egzamin.
      1. Po zaliczeniu wszystkich jazd, OSK składa Twoje papiery w najbliższym WORD i
      czekasz w kolejce!!!
      2. Po zaliczeniu wszystkich jazd, OSK daje Ci do ręki "laurkę" o zakończeniu
      szkolenia i idziesz osobiście do któregololwiek WORD, gdzie zapisujesz się na
      termin który Ci pasuje (oczywiście znów czekasz w kolejce).

Jeżeli chcesz zorientować się o realnych terminach, to zadzwoń do WORD(który
      Ciebie interesuje) i zapytaj na kiedy są najbliższe terminy?

W wielu WORD'ach trzeba czekać nawet 2-3 miesiące na termin egzaninu!!!
      • Gość: elcia Re: KTO ZDAJE WE WROCŁAWIU?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.05, 23:27
        Byłam w WORD-zie w poniedziałek i ustaliła mi kobieta termin dopiero za trzy
        tygodnie :/
        • Gość: oTTo Re: KTO ZDAJE WE WROCŁAWIU?? IP: *.czerniakowska / 212.160.106.* 02.11.05, 23:46
          To jest bardzo szybko, w porównaniu do innych dużych miast.
          • Gość: ja Re: KTO ZDAJE WE WROCŁAWIU?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.05, 09:06
            slyszalam ze nie może kursant czekac na egzamin dlużej niż 30 dni, ze niby taki
            przepis, ale nie wiem czy to prawda. Ja mialam termin na za okolo 25 dni ale
            zadzwonilam z pytaniem czy nic sie nie zwolnilo i okazalo się ze tak - jutro
            mam egzamin. Na kurs zapisalam sie w czerwcu i teraz zdaje juz 4 raz wiec nie
            wiem czy sie wyrobisz, biorąc pod uwagę kolejki.
            • Gość: VVVV Nowa Ustawa IP: *.czerniakowska / 212.160.106.* 03.11.05, 16:13
              Poczytajcie nowy Dz.U.217.poz.1834 z 31.10.2005

Paragraf 28.ust.1.
              - Ośrodek egzaminowania wyznacza termin umożliwiający przeprowadzenie egzaninu
              w okresie NIE DŁUŻSZYM NIŻ 30 DNI od dnia ZŁOŻENIA WYMAGANYCH DOKUMENTÓW!!!

i dalej
              Paragraf 29.ust.2.pkt.1.
              ...........Egzamin Państwowy (praktyczny).....nie później jak 6 miesięcy...

Czyli jak ktoś ma dłuuuugą przerwę , to MUSI się oficjalnie "dokształcić"!
              • Gość: az Re: Nowa Ustawa IP: *.wroclaw.mm.pl 03.11.05, 21:44
                Też byłam w poniedziałek w Wordzie i zapisałam się na egzamin 21listopada.
    • Gość: ja Re: ZDAŁAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.05, 14:04
      Ale jazda !!! Mówie wam przy drugim podejsciu na łuku zgasł mi silnik (chyba
      był tam jakiś pagórek)ja juz czarna rozpacz - rozkładam głowe na kierownicy ,
      obracam sie dotyłu żeby zerknąc co pokazuje facio a on woła " prosze jechać,
      prosze jechać!". Może w tym miejscu wszystkim czesto gaśnie i dlatego
      przymknął oko na to.
      Na mieśc elegancko, miły pan nie wymyślał żadnych "specjalnych" zadań.
      Pozdrawiam i życze szczęścia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka