Dodaj do ulubionych

Ile sie czeka na wyrobienie prawka?

IP: 212.122.214.* 28.12.05, 09:22
Witam zdalem 27 grudnia kiedy moge sie spodziewac prawka do odbioru? Jestem z
Bydgoszczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: dianda Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? IP: *.icpnet.pl 28.12.05, 11:31
      jesli trwa postepowanie administracyjne... od 7-14 dni to tu będzie to pisało ze
      takie postepowanie trwa...
      cpdpub.pwpw.pl/apps/PJ.aspx (link kieruje do PL gieldy papierow)

jesli jest do odbioru... zobaczysz piękny napis: prawko gotowe ;)
      Powodzenia.

Ja mialam miec odbior po 14 dniach... prawko bylo do odbioru po 7 wg. giełdy,
      poszlam po 9 dniach i dostałam je.

Prościej:
      29.11 examin, tego samego dnia poszłam zapłacić i dostałam info że odbiór za 14
      dni, tj. 13.12

29.11-6.12 trwa postępowanie adm. wg. strony

6.12 sprawdzam czy prawko gotowe do odbioru... jest!

8.12 odbieram prawko

Na prawku jest data: 1.12, czyli wydano je pierwszego grudnia, a do mojego
      okręgu doszło 6.12. Czyli wcale nie taka biurokracja straszna ;)
      • thorpe Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? 29.12.05, 14:43
        -zdałem 16 grudnia (piątek po południu)
        -20 grudnia (wtorek) pojawiło się na stronie "trwa postępowanie administracyjne"
        -dzisiaj (29 grudnia, czwartek) pojawiło się "dokument gotowy do odbioru"
        -i dzisiaj je odebrałem w urzędzie w mieście. w sumie 13 dni.
        pozdrawiam!
        • mativvv Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? 02.01.06, 19:42
          ja zdałam 27.12 dziś jest 2.01 i nic brak otwartych spraw co jest grane miał
          tak ktoś????
          • Gość: x Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? IP: *.sasiedzi.pl 02.01.06, 20:26
            pociesze Cie - tez zdawalem 27.12 i sam nic nie mam :P wiec wspolnie czekamy :)

pozdr
            • Gość: Magda Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:36
              ale Wy juz zaplaciliscie ?? trzeba od razu zaplacic czy przy odbiorze ??
            • mativvv Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? 02.01.06, 20:37
              już mi lepiej myślałam że tylko ja mam jakiegoś pecha ha pozdro
              • mativvv Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? 02.01.06, 20:40
                jak już coś będziesz wiedział X to daj znać
                • Gość: MAgda Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:42
                  niech mi ktos odpowie na moje pytanie :(( zdałam prawko, nie mam zadnego
                  potwierdzenia na pismie, mam isc tak bez niczego do UM i zapłacic ??
                  • mativvv Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? 02.01.06, 20:47
                    magda nikt nie dostaje potwierdzenia płacisz za prawko jak go odbierasz
                    • Gość: Magda Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:48
                      aha :) dzieki :) bo niektórzy co sie ich pytałam to placili przed odbiorem... :|
                      w kocnu jestem zdezorientowana, ale chyba Tobie zaufam :)) czekam aż sie zacznie
                      moje postepowanie administracyjne :D jak sie nie zacznie za tydzien to chyba
                      pojde zapłacic..
                      • mativvv Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? 02.01.06, 20:50
                        a kiedy zdałaś ten egzamin ja już czekam od 27.12 i nic brak otwartch spraw???
                        na pewno płaci sie przy odbioze
                  • mativvv Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? 02.01.06, 20:49
                    cpdpub.pwpw.pl/apps/PJ.aspx na tej stronie możesz sprawdzić czy twoje
                    prawko jest gotowe pozdro!!!!!!!
                    • Gość: Magda Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:50
                      no teraz bede pewnie codziennie sprawdzac :) jak na razie brak otwartych
                      spraw... ale to dopiero kilka dni po zdaniu :D Pozdro :)
                  • w357 Za prawko płacisz przed odbiorem ! 02.01.06, 21:13
                    Gość portalu: MAgda napisał(a):

............ mam isc tak bez niczego do UM i zapłacic ??
                    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                    Płacisz przed obiorem.

Tyle, że to może być nawet na minutę przed odbiorem :-)
                    Kwitek opłaty zostaje w aktach.
                    • Gość: Magda Re: Za prawko płacisz przed odbiorem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 22:31
                      w koncu juz sama nie wiem :(((((((

jeden z uzytkownikow napisał :
                      A czy opłaciles juz plastik czy czekasz na przesłanie dokumentów z WORDU do
                      starostwa?? bo dopoki nie oplacisz prawa jazdy (71zł+7zł znaczki)niemasz co
                      szukac na tamtej stronie!! A tak wogole to ja mialem taka www.kierowca.pwpw.pl
                      Radze ci abys zadzwonil do Starostwa i zapytal czy doszly twoje dokumenty z
                      WORDU!! Jeśli zrobisz tak jak ci mowie to mysle ze nie masz sie co martwić ;)
                      • mativvv Re: Za prawko płacisz przed odbiorem ! 03.01.06, 08:57
                        magda dziś dzwoniłam do starostwa i powiedzieli mi że mam najpierw zapłacić a
                        potem dopiero beda przesłane dokumenty i prawko do 14 dni ja mam starostwo na
                        węgrzcach małe nieporozumienie moim zdaniem dlaczego egzaminatoży nie informują
                        o takich sprawach powinni odrazu w ośrodku pobierać za prawko kase i byłoby
                        zgłowy pozdro pa
                        • imlardis2 Re: Za prawko płacisz przed odbiorem ! 03.01.06, 09:22
                          Nie wiem, jak jest gdzie indziej, ale u mnie nic nie musiałam płacić wcześniej.
                          jak zobaczyłam, że gotowe do odbioru to pobiegłam, zapłaciłam i odebrałam.
                          WORDU nie obchodzi kiedy zapłacisz, zdałaś to wysyłają dokumenty, przecież jak
                          nie zapłacisz przy odbiorze, to Ci nie wydadzą! Nie rozumiem...
                          • Gość: Dziadek PRZESTAŃCIE WYMYŚLAĆ PRZEPISY Z MARSA !!! IP: *.czerniakowska / 212.160.106.* 03.01.06, 10:35

W WORD`zie, MORD`zie , czy innej tego typu instytucji płaci się za EGZAMINY
                            i z tym związaną procedurą papierkową.
                            W procedurze tej jest także wysłanie raportu o osobach które zdały egzamin do
                            odpowiedniego Urzędu Komunikacji(zgodnie z miejscem zamieszkania/zameldowania).

Opłatę "za odbór" masz zapłacić przy ODBIORZE !
                            Jeżeli ktoś chce być nadgogliwy, to może zapłacić nawet przed egzaminami,
                            ale TO NIC NIE ZMIENI.
                            • mativvv Re: PRZESTAŃCIE WYMYŚLAĆ PRZEPISY Z MARSA !!! 03.01.06, 11:36
                              to wcale nie są przepisy z marsa wyobraź sobie byłam dziś w starostwie
                              powiatowym na węgrzcach bo tam należe i pani poinformowała mnie ze w urzędzie
                              miasta mozna zapłacić przy odbiorze a w starostwie bynajmniej na węgrzcach musi
                              być wniesiona opłata i dopiero starostwo wysyła dokumenty do warszawy więc nie
                              mów że ktoś wymyśla jak nie wieżycie to prosze sobie przedzwonić a nie
                              mędrkować telefon na węgrzce to 012/2593436 ja zdałam 27.12 i do dziś papiery
                              jeszcze nie poszły do warszawy bo były nie opłacone NAJPIERW SIĘ DOWIEDZCIE JAK
                              JEST W DANYM REJONIE A POTEM PISZCIE BANIALUKI POZDRO!!!!!!!
                              • Gość: lilka Re: PRZESTAŃCIE WYMYŚLAĆ PRZEPISY Z MARSA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:05
                                Zależy od miejscowych zwyczajów, np. w okolicach Warszawy płaci się przy
                                odbiorze (zadzwoniłam i sprawdziałam w praktyce - odebrane przed Nowym Rokiem).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka