Gość: Mariusz IP: 212.122.214.* 28.12.05, 09:22 Witam zdalem 27 grudnia kiedy moge sie spodziewac prawka do odbioru? Jestem z Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dianda Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? IP: *.icpnet.pl 28.12.05, 11:31 jesli trwa postepowanie administracyjne... od 7-14 dni to tu będzie to pisało ze takie postepowanie trwa... cpdpub.pwpw.pl/apps/PJ.aspx (link kieruje do PL gieldy papierow) jesli jest do odbioru... zobaczysz piękny napis: prawko gotowe ;) Powodzenia. Ja mialam miec odbior po 14 dniach... prawko bylo do odbioru po 7 wg. giełdy, poszlam po 9 dniach i dostałam je. Prościej: 29.11 examin, tego samego dnia poszłam zapłacić i dostałam info że odbiór za 14 dni, tj. 13.12 29.11-6.12 trwa postępowanie adm. wg. strony 6.12 sprawdzam czy prawko gotowe do odbioru... jest! 8.12 odbieram prawko Na prawku jest data: 1.12, czyli wydano je pierwszego grudnia, a do mojego okręgu doszło 6.12. Czyli wcale nie taka biurokracja straszna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
thorpe Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? 29.12.05, 14:43 -zdałem 16 grudnia (piątek po południu) -20 grudnia (wtorek) pojawiło się na stronie "trwa postępowanie administracyjne" -dzisiaj (29 grudnia, czwartek) pojawiło się "dokument gotowy do odbioru" -i dzisiaj je odebrałem w urzędzie w mieście. w sumie 13 dni. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mativvv Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? 02.01.06, 19:42 ja zdałam 27.12 dziś jest 2.01 i nic brak otwartych spraw co jest grane miał tak ktoś???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? IP: *.sasiedzi.pl 02.01.06, 20:26 pociesze Cie - tez zdawalem 27.12 i sam nic nie mam :P wiec wspolnie czekamy :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:36 ale Wy juz zaplaciliscie ?? trzeba od razu zaplacic czy przy odbiorze ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mativvv Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? 02.01.06, 20:37 już mi lepiej myślałam że tylko ja mam jakiegoś pecha ha pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
mativvv Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? 02.01.06, 20:40 jak już coś będziesz wiedział X to daj znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAgda Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:42 niech mi ktos odpowie na moje pytanie :(( zdałam prawko, nie mam zadnego potwierdzenia na pismie, mam isc tak bez niczego do UM i zapłacic ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mativvv Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? 02.01.06, 20:47 magda nikt nie dostaje potwierdzenia płacisz za prawko jak go odbierasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:48 aha :) dzieki :) bo niektórzy co sie ich pytałam to placili przed odbiorem... :| w kocnu jestem zdezorientowana, ale chyba Tobie zaufam :)) czekam aż sie zacznie moje postepowanie administracyjne :D jak sie nie zacznie za tydzien to chyba pojde zapłacic.. Odpowiedz Link Zgłoś
mativvv Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? 02.01.06, 20:50 a kiedy zdałaś ten egzamin ja już czekam od 27.12 i nic brak otwartch spraw??? na pewno płaci sie przy odbioze Odpowiedz Link Zgłoś
mativvv Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? 02.01.06, 20:49 cpdpub.pwpw.pl/apps/PJ.aspx na tej stronie możesz sprawdzić czy twoje prawko jest gotowe pozdro!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Ile sie czeka na wyrobienie prawka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:50 no teraz bede pewnie codziennie sprawdzac :) jak na razie brak otwartych spraw... ale to dopiero kilka dni po zdaniu :D Pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Za prawko płacisz przed odbiorem ! 02.01.06, 21:13 Gość portalu: MAgda napisał(a): ............ mam isc tak bez niczego do UM i zapłacic ?? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Płacisz przed obiorem. Tyle, że to może być nawet na minutę przed odbiorem :-) Kwitek opłaty zostaje w aktach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Za prawko płacisz przed odbiorem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 22:31 w koncu juz sama nie wiem :((((((( jeden z uzytkownikow napisał : A czy opłaciles juz plastik czy czekasz na przesłanie dokumentów z WORDU do starostwa?? bo dopoki nie oplacisz prawa jazdy (71zł+7zł znaczki)niemasz co szukac na tamtej stronie!! A tak wogole to ja mialem taka www.kierowca.pwpw.pl Radze ci abys zadzwonil do Starostwa i zapytal czy doszly twoje dokumenty z WORDU!! Jeśli zrobisz tak jak ci mowie to mysle ze nie masz sie co martwić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mativvv Re: Za prawko płacisz przed odbiorem ! 03.01.06, 08:57 magda dziś dzwoniłam do starostwa i powiedzieli mi że mam najpierw zapłacić a potem dopiero beda przesłane dokumenty i prawko do 14 dni ja mam starostwo na węgrzcach małe nieporozumienie moim zdaniem dlaczego egzaminatoży nie informują o takich sprawach powinni odrazu w ośrodku pobierać za prawko kase i byłoby zgłowy pozdro pa Odpowiedz Link Zgłoś
imlardis2 Re: Za prawko płacisz przed odbiorem ! 03.01.06, 09:22 Nie wiem, jak jest gdzie indziej, ale u mnie nic nie musiałam płacić wcześniej. jak zobaczyłam, że gotowe do odbioru to pobiegłam, zapłaciłam i odebrałam. WORDU nie obchodzi kiedy zapłacisz, zdałaś to wysyłają dokumenty, przecież jak nie zapłacisz przy odbiorze, to Ci nie wydadzą! Nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek PRZESTAŃCIE WYMYŚLAĆ PRZEPISY Z MARSA !!! IP: *.czerniakowska / 212.160.106.* 03.01.06, 10:35 W WORD`zie, MORD`zie , czy innej tego typu instytucji płaci się za EGZAMINY i z tym związaną procedurą papierkową. W procedurze tej jest także wysłanie raportu o osobach które zdały egzamin do odpowiedniego Urzędu Komunikacji(zgodnie z miejscem zamieszkania/zameldowania). Opłatę "za odbór" masz zapłacić przy ODBIORZE ! Jeżeli ktoś chce być nadgogliwy, to może zapłacić nawet przed egzaminami, ale TO NIC NIE ZMIENI. Odpowiedz Link Zgłoś
mativvv Re: PRZESTAŃCIE WYMYŚLAĆ PRZEPISY Z MARSA !!! 03.01.06, 11:36 to wcale nie są przepisy z marsa wyobraź sobie byłam dziś w starostwie powiatowym na węgrzcach bo tam należe i pani poinformowała mnie ze w urzędzie miasta mozna zapłacić przy odbiorze a w starostwie bynajmniej na węgrzcach musi być wniesiona opłata i dopiero starostwo wysyła dokumenty do warszawy więc nie mów że ktoś wymyśla jak nie wieżycie to prosze sobie przedzwonić a nie mędrkować telefon na węgrzce to 012/2593436 ja zdałam 27.12 i do dziś papiery jeszcze nie poszły do warszawy bo były nie opłacone NAJPIERW SIĘ DOWIEDZCIE JAK JEST W DANYM REJONIE A POTEM PISZCIE BANIALUKI POZDRO!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: PRZESTAŃCIE WYMYŚLAĆ PRZEPISY Z MARSA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:05 Zależy od miejscowych zwyczajów, np. w okolicach Warszawy płaci się przy odbiorze (zadzwoniłam i sprawdziałam w praktyce - odebrane przed Nowym Rokiem). Odpowiedz Link Zgłoś