renka14 08.01.06, 11:51 jak ktoś z Was będzie zdawał na nowych zasadach to czy będzie tak miły i podzieli się wiedzą na forum? Ze swej strony bardzo proszę !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rafalec Re: Apel - nowe zasady IP: 81.219.179.* 08.01.06, 12:17 Ja zdaje no hmmm, zę tak powiem 10 stycznie ;( napewno ci powiem co i jak było pierwszego dnia zmian w Łodzi :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: Apel - nowe zasady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 12:23 Ja zdaje, no hmmm, ze tak powiem 11-go stycznia. I też się podziele wrażeniami z drugiego dnia na nowych zasadach w Siedlcach. Odpowiedz Link Zgłoś
marc.fugnac Re: Apel - nowe zasady 08.01.06, 12:57 W Warszawie egzaminy po 10 stycznia odwołane!!! Takoż i zapisy na egz. praktyczny wstrzymane do odwołania. Wczoraj miałem pierwsze podejście - spalone - więc też będę zdawał na nowych zasadach. Egzaminatorzy bardzo niezadowoleni - mój mówił, że będą musieli uważać na każde swoje słowo, więc atmosfera w czasie egzaminu będzie bardzo sztywna. No i nie wiadomo, kiedy wznowią zapisy. I co z ważnością teoretycznego - powinni o ten okres przedłużyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.n.i.a. Re: Apel - nowe zasady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 13:06 Ja tez wczoraj zdawałam (1-wszy raz) i oblałam. Zapisałam się od razu na kolejny egzamin - 14 lutego. Co ciekawe płaciłam po "staremu" czyli 74 zl. "Wisi" ogłoszenie o odwołaniu egzaminow, ale chyba tylko dla tych którzy zapisują się pierwszy raz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: Apel - nowe zasady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 14:17 Zapłaciłaś 74 złote, ponieważ do 10-go stycznia obowiazuje stary cennik i mimo tego,ze zapsałas sie na nowy egzmin, placisz po staremu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.n.i.a. Re: Apel - nowe zasady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 11:54 Domyśliłam się :-) a informację podałam jako ciekawostke dla zainteresowanych Odpowiedz Link Zgłoś
renka14 Re: Apel - nowe zasady 09.01.06, 13:59 czekam na Wasze wrażenia, wzięłam właśnie zamówiłam jazdy dodatkowe i instruktor pojęcia nie miał na jakich zasadach ma mnie uczyć, egzamin mam 6 lutego Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.b Re: Apel - nowe zasady 09.01.06, 18:44 powiedzcie mi....mam praktyke 11 stycznia w wawie na odlewniczej,jednak sa wstrzymane od 10 stycznia. to mam ja w koncu czy nie???i kiedy bede miec; (((kurw....jest napisane ze sa wstrzymane ale ja juz dawno temu mmialam ten termin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam100 Re: Apel - nowe zasady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 09:45 Bardzo prosze o wiadomosc, od tych co zdali i / nie zdali na nowych zasadach. Jak wyglada plac? Jak mozna miec lusterka ustawione? Jak z tym parkowaniem? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Apel - nowe zasady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:06 Szukaj tu: www.prawko-kwartnik.info/plac.html Odpowiedz Link Zgłoś
renka14 Re: Apel - nowe zasady 10.01.06, 11:17 rozumiem, ze jest teraz jasno powiedziane, że na wzniesieniu używamy hamulca ręcznego, świetnie, muszę się nauczyć, czy w ruchu ulicznym także? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafalec Re: Apel - nowe zasady IP: 81.219.179.* 10.01.06, 22:36 a więc tak...zdawałem dzisiaj na nowych zasadach po 2 próbach neiudanych na starych zasadach i .... i cholera zdałęm : DDD woził mnei po mieście chyba z 50 minut ale się udało (nei podobało mu sie ze przez 3 skrzyżowania nei mogłęm skrecić w lewo :DDD i zę trąbiłęm na pieszego który wchodził mi na przejście przy czerwonym). przez wykonaniem manewrów na placu musiałem mu pokazać gdzie sią sprawdza olej, gdzie jest płyn hamulcowy, płyn chłodzący i płyn do spryskiwaczy. potem musziałęm sprawdzić WSZYSTKIE światł. następnie lusterka fotel itp. Rekaw jest prościutki ale nei można opuszczać lusterek na linie (ale jest wiekszy wiec nei jest to aż tak potrzebne). na zatrzymanie masz koperte o wymiarach 3x5. na końcu jest pachołęk po środku więc łatwo się jest zatrzymac. nastepnei górke i na miasto. tam mnei ciągał chyab z 50 minut. pod koneic jak wracałem kazał mi zaparkować prostopadle przode. wyechałęmi pojechałem do ośrodka :] i powiedział magiczne słowa ...."zdał pan" :DDD żeby nei było niejasności to zdawałem w Łodzi. pozdrawiam :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SebaLdz Re: Apel - nowe zasady IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.01.06, 22:42 Naprawde w Łodzi zdawałeś? Czy możesz powiedzieć jakimi ulicami jechałeś? Czy ktoś wie jakim ulicami się jeździ teraz po Łodzi na egzaminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafalec Re: Apel - nowe zasady IP: 81.219.179.* 10.01.06, 22:57 uwierz mi, nei da sie tego opisać. ciągają po całym mieśice. wkońcu masz na jazde kupe czasu. byłem pod pabianicami, na rynku bałuckim, placu dąbrowskeigo. poprostu wszędzie się da przez tą godzine dojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SebaLdz Re: Apel - nowe zasady IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.01.06, 22:59 Czy możesz mniej więcej podac jakimi ulicami jeździłeś? Czy parkowania sie losuje czy jak to jest? Czy egzaminator jest spoko czy jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafalec Re: Apel - nowe zasady IP: 81.219.179.* 10.01.06, 23:04 ale stary, każdy inaczej jeździ. nie ma czegoś takiego jak trasy egzaminacyje. gdzie się egzaminatorowi zachce tam jedzie. mój był jakiś głupi :/ wogul eani me ani be ani kukuryku. tylko "lewo", "prawo". a jakimi ulicami jeździłęm to nei pamiętam. wiem napewno zę na smutnej byłem :PPP a parkowanie wybrał mi prostowadłę przodem. a robięłm je pod aresztem jak już do ośrodka wracałem. kazał mi zwolnić i wybrać sobei miejsce do parkowania prostopadłego. i wsio. DZAŁEM :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SebaLdz Re: Apel - nowe zasady IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.01.06, 23:08 Masz gg to bym z Tobą porozmawiał o tycm egzaminie bo mnie nie długo też to czeka dlatego sie tak interesuje. Czyli dokąd dojechałęś? jest ta niby jazda drogą szybkiego ruchu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafalec Re: Apel - nowe zasady IP: 81.219.179.* 10.01.06, 23:10 GG:2610708 tylko szybko ina niedługo ba zaraz ide w kime :] zresztą troche senny jestem bo prawko oblewaliśmy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SebaLdz Re: Apel - nowe zasady IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.01.06, 23:16 Napisałem do Ciebie na gg odezwij sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafalec Re: Apel - nowe zasady IP: 81.219.179.* 11.01.06, 17:05 nie dostałem żadnej wiadomości od ciebie. wczoraj odrazu poszedłem spać. napisz dzisiaj jak chcesz pogadać :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SebaLdz Re: Apel - nowe zasady IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.01.06, 17:34 Pisze Do Ciebie na gg i nie odzywasz sie czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafalec Re: Apel - nowe zasady IP: 81.219.179.* 11.01.06, 17:37 nic nei dostaje! 2610708 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: Apel - nowe zasady IP: *.chello.pl 11.01.06, 17:39 może masz ustawione GG na nie pokazuj wiadomości od nieznajomych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafalec Re: Apel - nowe zasady IP: 81.219.179.* 11.01.06, 17:42 nie to nei to chyba, przed chwilą gadałemz innym kolesiem któy też miał mój numer z forum i wszystko było ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.D. Re: Apel - nowe zasady IP: *.autocom.pl 11.01.06, 00:55 Jak to jest z płynami? :P Instruktor mi pokazal tylko gdzie sa poszczegolne zbiorniki i bagnet do pomiaru oleju wyciagnal. Mam otwierac te wszystkie zbiorniki? :D A co do swiatel: mijania, dlugie, awaryjne, kierunkowskazy, swiatla stopu...a czy przeciwmgielne i pozycyjne tez mam sprawdzac? Aha no i ostatnie pytanie: miejsca do zatrzymania na luku sa wyznaczone przez 4 tyczki czy tylko dwie ( + ta srodkowa ). Z gory dzieki za info. Pozdro ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betis Re: Apel - nowe zasady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 23:18 Łuk to nic jest łatwiejszy o płynach trzeba wiedzieć wszystko lusterka mają być ustawione tak aby było widać bok samochodu.Na mieście trzeba sie wykazać . Odpowiedz Link Zgłoś