Dodaj do ulubionych

Dzis oblałam na Bemowie :P

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 16:34
Nie byłpo tak strasznie.Moj egzaminator byl sympatyczny.Nie kazał mi
sprawdzac swiateł,ale płynów mi nie odpuścił ;) Oblałam na łuku.Niestety
jesli ktos wczesniej nie jezdził bez użycia lusterek to nie bedzie mu
łatwo... :/ Wogóle mało kto wyjeżdzał na miasto.Łuk to był pogrom. Ale jestem
dobrej myśli i czekam na kolejny egzamin :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ana Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.tychy.msk.pl 13.01.06, 16:43
      Egzaminator powiedzial wam przed placem ze nie mozecie opuszczac lusterek??jak
      to było,napisz,trzeba bylo lookac przez tylna szybe,ile razy?cały czas?
      dlaczego na łuku nie zdałas?
      • Gość: kuku Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 16:48
        Na spotkaniu całą grupą w sali egzaminator zarządzający (czy jakos tak)
        tłumaczył zasady egzaminu i mówił,że lusterka ustawia się tylko raz na cały
        egzamin. Inne dziewuchy opowiadały,ze na łuku egzaminatorzy krzyczeli na nie,że
        mają patrzec do tyłu i wogóle nie mogły patrzec zbytnio przez przednią szybę!!!
        Mój tak nie mówił,ale po tym jak się od dziewczyn nasłuchałam to bałam się
        patrzec do przodu i orzez to zawaliłam.Bo nie zauważyłam jak samochód mi
        skręcił w prawo za mocno tuż przy samym koncu i najechałam na linię!Ale dał mi
        jeszcze jedną szansę i niestety wtedy już na zakręcie nie wyrobiłam i
        najechałam na linię.
        • Gość: ana Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.tychy.msk.pl 13.01.06, 16:55
          ale ze co? przy cofaniu balas sie patrzec przez przednia szybe? przeciez nawet
          nie wolno patrzec przez przednia przy cofaniu,bo to nic nie da,czemu nie
          patrzylas w boczne lusterka? nie mozna zabronic patrzenia w boczne lusterka..
        • Gość: ana Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.tychy.msk.pl 13.01.06, 16:58
          Inne dziewuchy opowiadały,ze na łuku egzaminatorzy krzyczeli na nie,że
          >
          > mają patrzec do tyłu i wogóle nie mogły patrzec zbytnio przez przednią
          szybę!!!
          >

Jak to nie mogły patrzec przez przednia szybe??jesli jedziesz do przodu musisz
          patrzec przez przednia szybe,nie ma innej mozliwosci,
          a jesli patrzyly przez przednia przy cofaniu to sie nie dziwie ze nie mogły..
          • Gość: kuku Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 17:01
            No nie mogły przy cofaniu.Patrzenie przez przednia przuy cofaniu na prostej
            jest przydatne,bo wtedy obserwujesz czy jedziesz prosto,a przez to,że sie
            odwracałam to skręciłam neiznacznie kierownicę i wystarczyło... :/ a na
            lusterka nie można patrzec!
            • Gość: ~ Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 17:03
              mialam dzisiaj to samo... ale trdno - trzeba jeszcze pocwiczyc. kiedy masz
              kolejny termin?
              • Gość: kuku Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 17:04
                15 lutego
                • Gość: ~ Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 17:06
                  ja 16 lutego:) zycze powodzenia nastepnym razem i mam nadzieje ze bedziemy juz
                  to mialy z glowy
            • Gość: ana Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.tychy.msk.pl 13.01.06, 17:09
              nie no, w to ze nie mozna patrzec na lusterka to na pewno nie uwierze!
              kto Cie w taki bład wprowadził?

>Patrzenie przez przednia przuy cofaniu na prostej
              > jest przydatne,bo wtedy obserwujesz czy jedziesz prosto,a

Jest przydatne???To Ciebie instruktor uczyl cofac na przednia szybe?wybacz, ale
              nie skontrolujesz dokladnie samochodu czy nie zbliza sie do prawej/lewej lini
              jesli nie popatrzysz w lusterka.w lusterkach widac dokladnie czy jedziesz
              rownolegle do lini czy nie,w przedniej tego nie widac dokladnie,ja jak tylko
              spojrzalam przez przednia szybe to zaraz dostawalam opieprz
              • Gość: ~ Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 17:14
                dzisiaj przede mna robil luk taki chlopak ktory zrobil go bardzo dobrze. ale
                nagle podchodzi do niego egzaminator i cos mowi. okazalo sie ze musi go zrobic
                drugi raz bo patrzyl sie w lusterka za pierwszym. i jak za pierwszym bylo
                idealnie tak za drugim o maly wlos bylby nie zdal. choc w koncu oblal na miescie
                • Gość: kuku Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 18:30
                  Instruktor mnie uczył cały czas na starych zasadach,wiec patrzyłam w lusterka.
                  A jak nie chcesz wierzyc,że już nie można to Twoja strata.Wszystkie dziewczyny
                  miały opieprz za patrzenie w lusterka.A co do przedniej szyby- tak się
                  składa,że jak jadę do tyłu i patrze do tyłu to nie widzę przy koncu linii tylko
                  wystajjące pachołki jako tako i nie wiem czy jade idealnie prosto czy nie.I
                  niestety przy odwracaniu się do tyłu minimalnie skręcam kierownicą....
      • Gość: jaro Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.rwe.com 16.01.06, 11:05
        co za głąby was uczą jazdy do tyłu na lusterkach opuszczonych?
        Tak się nie uczy jazdy! Nauka na sztuke potem się wszyscy dziwią że oblewają!
    • pullpecja Re: Dzis oblałam na Bemowie :P 13.01.06, 19:29
      Może miałyśmy dziś tego samego instruktora:o)???

Nie zawsze taki diabeł straszny jak go malują.
      Szkoda, że Ci nie poszło:o(
      Ja się niestety nie zapisałam na kolejny egzam -po prostu spłukałam się wydając
      na jazdy doszkalające:o( Groszem nie śmierdzę...
      Powodzenia! Życzę Ci abyś znowu trafiła na miłego instruktora. No i opanowania
      nerwów:o)
      • Gość: kuku Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 19:33
        dziękuję bardzo, Tobie też życzę powodzenia(obys wygrzebała te 112zeta :P )
        • Gość: zdziwiony Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 20:08
          Z tego co wyczytałem na forum wynika, że wg. nowych zasad egzminowania podczas
          cofania nie można używać lusterek wstecznych. Chciałbym się dowiedzieć czy
          chodzi tylko o lusterko wewnętrzne, czy również o lusterka zewnętrzne. Jeżeli
          wogóle nie można do cofania używać lusterek, to jest to totalna bzdura. Bo jak
          egzaminator jeden z drugim wyobraża sobie cofanie gdy nie ma widoczności przez
          tylną szybę, a przecież takie sytuacje nie należą do rzadkości.
          • Gość: ~ Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 20:36
            w czasie cofania trzeba byc odwroconym twarza do tylu. egzaminator ustawia sie
            tak zeby z zewnatrz widziec przez tylnia szybe gdzie patrzymy. nie wolno
            korzystac z zadnych lusterek: wewnetrznego ani zewnetrznych.
            • if_ona Re: Dzis oblałam na Bemowie :P 14.01.06, 10:38
              Gość portalu: ~ napisał(a):

> nie wolno
              > korzystac z zadnych lusterek: wewnetrznego ani zewnetrznych.

poczytaj najpierw rozporządzenie:

"dla kategorii B, B1, C, C1, D1 - płynna jazda pasem ruchu do przodu i tyłu (w
              przypadku kategorii B i B1 w trakcie jazdy do tyłu obserwacja toru jazdy
              pojazdu zgodnie z techniką kierowania przez tylną szybę pojazdu i lusterka), "

www.prawojazdy.com.pl/index.php?id=97
              • Gość: ~ Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 11:45
                powiedz to egzaminatorowi
                • Gość: kuku Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 11:50
                  dokładnie
                  • Gość: a.n.i.a. Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 12:10
                    A ja jak zdam mam do dyspozycji Opla Combo. I powiedzcie mi jak mam wtedy jechac
                    łukiem patrząc do tyłu, jeśli Combo ma pake i nic nie widac?
                    Zostają tylko lusterka.

co do opuszczania lusterek przy manewrach, to niektore auta mają automatyczne
                    sterowanie opuszczania lusterek na wstecznym.

ja 7 stycznia oblałam pierwsze podejście.
                    instruktor na dzien dobry zaskoczył mnie pytaniem "który egzamin?"
                    palnęłam, że pierwszy i usłyszałam "A to Pani jeszcze bez obciążeń!"
                    teraz przy drugim podejściu powiem ze to mój 4-ty egzamin.

pozdrawiam
                    ps. zdawałam na odlewniczej
                    • Gość: a.n.i.a. Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 12:17
                      A co do znajomości świateł i zawartości "pod maską" uważam, że każdy powinien to
                      wiedziec. Opel combo jest prawie identyczny w srodku co corsa, wiec szkole sie
                      pod okiem mojego faceta.
                      Mnie dziwi, jesli ktos uwaza "po co mi wiedziec, gdzie wlewa sie płyn do
                      spryskiwaczy albo borygo". To podstawowa obsługa samochodu. Można nie umieć
                      zmienić koła (ja nauczyłam się gdy złapaliśmy kapcia w trasie), ale nie
                      wyobrażam sobie, zeby wzywac pomoc bo skonczyl mi sie plyn.

• Gość: nieznajomy kierowc Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.01.06, 21:58
                      Oplem combo w zaleznosci od wersji nadwozia mozna patrzec przez wnetrze pojazdu
                      zeby ocenic odleglos od przeszkody znajdujacej sie za pojazdem gdzie w
                      luserkach niezawsze (nie każdy) moze wyczuc ta odleglosc. Jestem kierowca i
                      prowadzilem niejeden pojazd z zakresu do 3,5 tony od "malucha" do forda
                      tranzita z blandeka i tutaj eczywiscie mozna tylo lusterek uzywac a i citroenem
                      C5 terz jezdzilem pozdrawiem :)
                • if_ona Re: Dzis oblałam na Bemowie :P 14.01.06, 14:32
                  Gość portalu: ~ napisał(a):

> powiedz to egzaminatorowi

Na razie mówię/piszę to Tobie, bo piszesz nieprawdę..
              • Gość: J.D. Re: Dzis oblałam na Bemowie :P IP: *.autocom.pl 14.01.06, 13:12
                Heja, ja zdawałem ostatnio ( już na nowych zasadach ) i powiem wam tyle:
                lusterek opuszczac nie wolno, ale mozna z nich korzystac. Trzeba sie patrzec
                przez tylnia szybe, ale mozna kontrolowac tor jazdy patrzac w lusterka ( bo
                widac linie tylko, ze moze sie wydawac, ze jest sie za blisko niby ale to
                zludzenie, bo po prostu widac dalszy odcinek niz przy opuszczonych
                lusterkach ), do przodu tez sie popatrzylem na chwilke, wlasnie zeby zobaczyc
                jak wyglada moje polozenie wzgledem slupków przednich. I zaliczylem, nikt nie
                miał do mnie pretensji :D
                • charlotta_lotta Re: Dzis oblałam na Bemowie :P 16.01.06, 11:11
                  J.D a moze miales poprostu szczescie? :P
                  Nie no dobra ;P) zartuje ;o)
                  Zobacze jak to bedzie ze mna .... sesese... podejrzewam, ze wszystkie pachołki
                  moje!! :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka