Dodaj do ulubionych

Autko dla kobiety

21.01.06, 16:03
Czy ktoś mógłby mi polecić jakieś autko (markę), które mało by paliło, byłoby
świetne dla początkującego kierowcy dopiero po odebraniu prawka, no coś
kobiecego i oczywiście niezawodnego. Wiem, że duże auto lepiej się prowadzi,
ale ja wolałabym coś mniejszego. A jakim autem Wy jeździliście na pierwszych
samodzielnych jazdach? Tylko proszę o nieproponowanie mi taczki, lub rowera,
bo pewnie taka propozycja wpadnie go głowy jakiemuś żartownisiowi ;-/
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Autko dla kobiety IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.06, 16:23
      ja na ten przykład moje pierwsze samodzielne jazdy robiłam na polonezie :-0
      no cóż tatuś ma to korzystam :D
      ale chciałabym opla corse, a tico jest ponoć dość ekonomiczny
      • ecikp Re: Autko dla kobiety 21.01.06, 16:28
        Ja jeżdżę Hyundaiem Accentem. Calkiem duże autko, ale polecałabym dla kobiety
        GEtz'a - ekonomiczny, bezawaryjny i gabaryty mniejsze.
      • Gość: jasiek Re: Autko dla kobiety IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 26.05.06, 17:16
        dla baby to najlepszy jest autobus albo tramwaj komunikacij mjejskiej
        przynajmniej na drogach bylo by bezpieczniej,baba na drodzo to smierc na drodze
        • Gość: Marysia Re: Autko dla kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 00:15
          a widziałes ile kobiet prowadzi te środki komunikacji miejsckiej? Zreszta
          wiesz, kobieta czy mezczyzna nie ma znaczenia to dla głupoty ludzkiej i
          brawurowej jazdy! A przemyśl sobie swoje zachowania, czy Ty nie stwarzasz
          zagrożenia na drodze. A tak ogólnie to stwarzasz zagrożenie przez Twoją
          zabójczą złośliwość. Zabijasz powoli sam siebie Jasiu! Złośliwość zjada od
          środka, a może dodatkowo palisz?! Przemyśl sobie czy taka dawka jadu jaka
          obdarzasz otoczenie nie jest do zredukowania? Obraższ tyle fajnych dziewczyn...
    • Gość: mija Re: Autko dla kobiety IP: *.76.classcom.pl 21.01.06, 16:49
      na poczatek polecilabym matiza: tani - wiec jak rozbijesz to mala strata, malutko pali, nieduze gabaryty wiec latwiej sie parkuje, eksploatacja tez niezbyt kosztowna, bo czesci powszechnie dostepne i niedrogie, ogolnie calkiem przyjemne autko jak na poczatek.
      • Gość: mija Re: Autko dla kobiety IP: *.76.classcom.pl 21.01.06, 16:50
        ja na poczatek jezdzilam lanosem i peugeotem 307. a chcialam matizem... ale nie wyszlo. dlatego polecam go tobie :)
        • Gość: ola Re: Autko dla kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 16:59
          Ja osobiscie marze o Citroenie C1 ewentualnie C2 lub C3, fajny jest jeszcze
          Peugeot 107 i Toyota Aygo, Yaris tem moze byc
          • charlotta_lotta Re: Autko dla kobiety 21.01.06, 17:32
            Matiz to beznadziejny samochod... ze wzgedu na jego chociazby ksztalt! wysoki i waski ..
            Jest znacznie wiecej samochodow, prownywalnych cenowo z matizem, ze tak naprawde mozna wybierac ;)
            • Gość: :)) Re: Autko dla kobiety IP: 87.207.231.* 21.01.06, 18:03
              a mnie się marzy Opel Tigra albo jakaś nie duża terenówka :)) ale do tego etapu
              jeszcze daleka droga -najpierw trzeba zdac egzamin :))
              • Gość: pati Re: Autko dla kobiety IP: *.chello.pl 21.01.06, 18:56
                A co powiecie o Fordzie Ka?
                • Gość: :)) Re: Autko dla kobiety IP: 87.207.231.* 21.01.06, 19:25
                  co do Forda Ka
                  mnie się akurat nie podoba -strasznie szeroki z tyłu, kształt beznadziejny i ja
                  osobiście źle bym sie w tym aucie czuła, więc nawet gdyby mało palił i miał
                  duzo plusów to odpada :))
                  • marti64 Re: Autko dla kobiety 21.01.06, 22:08
                    Kazdy ma swoje ulubione,ale ja mam opla kadetta,a marzę o calibrze.W sumie to
                    sportowe auto,ale ja kocham takie...
                    • Gość: jola Re: Autko dla kobiety IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.06, 10:33
                      a jesli chodzi o marzenia to chciałabym honde civic :)
                      • ecikp Re: Autko dla kobiety 22.01.06, 10:59
                        marzenia :) - mnie się marzy Crysler 300 C lub jaguar - klasyk :) Choć mając
                        Hummera też bym pewnie nie narzekala.
                      • Gość: ona Re: Autko dla kobiety IP: *.telpol.net.pl 24.01.06, 18:27
                        rany... moje pierwsze jazdy poodebraniu prawka byly honda civic tatusia :-) nie
                        dosc ze ten sie o nia bal to mi sie wydawalo ze 3 razy wieksze od punciaka czy
                        corsy... nie mowie ze sie boje nim parkowac... ale moze z czasem mi to
                        przyjdzie... mzoe to przyzwyczajenie... jedno moge powiedziec - prowadzi sie
                        samo :-)
                    • Gość: SPORTOWIEC Re: Autko dla kobiety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 14:30
                      Calibra sportowa? a jaki sport sie uprawia takim samochodem?
            • Gość: mija Re: Autko dla kobiety IP: *.76.classcom.pl 22.01.06, 13:16
              a co masz do jego ksztaltu? jezeli potrzebuje samochodu dla siebie to po co
              charlotta_lotta napisała:

> Matiz to beznadziejny samochod... ze wzgedu na jego chociazby ksztalt! wysoki i
              > waski ..
              > Jest znacznie wiecej samochodow, prownywalnych cenowo z matizem, ze tak naprawd
              > e mozna wybierac ;)
              >

wiekszy?
              i jakie inne samochody masz na mysli??

ja tu nie pisalam ze matiz jest fajny bo jest piekny i przestronny. jest fajny dla poczatkujacego dlatego ze jest tani zarowno sam w sobie jak i w utrzymaniu, wiec przy ewentualnych stluczkach koszty nie bede gigantyczne.
              wg mnie np taki ford ka tez jest fajny na poczatek tylko porownajcie sobie koszty naprawy/czesci do daewoo i do forda
              • Gość: DORKA Re: Autko dla kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 21:19
                polecam forda fieste-małe zgrabne rezolutne!!!Jeżdze od sierpnia i jest okey
    • 28ingrid Re: Autko dla kobiety 22.01.06, 12:08
      Dzięki za rady. Sprawa wygląda tak, że z mężem mamy samochód, ale.. wiadomo,
      dopóki nie będę miała nic własnego częściej będę siedziała po stronie pasażera.
      A ja bardzo lubię jeździć i baaardzo chciałabym mieć własne cztery kółka, więc
      już powoli zaczęłam się za czymś rozglądać. Na początek na pewno nic drogiego,
      bo pewnie jakieś "otarcia" się przytrafią, a czegoś niedrogiego mniej szkoda.
      Dzięki!
    • Gość: mazdusia Re: Autko dla kobiety IP: 213.134.184.* 22.01.06, 13:39
      Ja zaraz po zdaniu prawka kupuję malutką mazdę 121 z otwieranym (częsciowo)
      dachem:D
      K.
      • Gość: Ulik Re: Autko dla kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 14:45
        a ja kupuję FORDA KA.

Piękny,kobiecy, idealny na 1 samochodzik..
        super;]
        • diegosia Re: Autko dla kobiety 22.01.06, 16:29
          Gość portalu: Ulik napisał(a):

> a ja kupuję FORDA KA.
          >
          > Piękny,kobiecy, idealny na 1 samochodzik..
          > super;]

Hmm... a co w nim kobiecego??? ten wielki tylek?
          Wg mnie kobiece sa bardziej zgrabne, smukle modele...
    • Gość: mp Re: Autko dla kobiety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 16:33
      KUP SOBIE MALUCHA PALI MAŁO POD MASKĄ MA DUŻO <ALE ZŁOMU> DLA POCZOĄTKUJĄCEGO JAK MARZENIE
      • Gość: :)) Re: Autko dla kobiety IP: *.chello.pl 22.01.06, 16:46
        a czemu tak krzyczysz???
        • Gość: Ulik Re: Autko dla kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 16:55
          moim zdaniem Ka jest kobiecym samochodem i wiem,ze sporo osob ma o nim taką
          opinie :)

• Gość: jola Re: Autko dla kobiety IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.06, 17:22
            fajny ten ford ale mnie nie stać na takie auto zarabiam tylko 700zł
            miesięcznie :(
            • Gość: :)) Re: Autko dla kobiety IP: *.chello.pl 22.01.06, 17:51
              zależy co sie komu podoba :)
              Ford Ka z boku wygląda całkiem całkiem ale ten tył :( jak rozdeptana żaba :))
              • Gość: Ulik Re: Autko dla kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 18:02
                Mi się podoba jeszcze Yaris
                • Gość: :)) Re: Autko dla kobiety IP: *.chello.pl 22.01.06, 18:09
                  o tak! Yaris jest śliczna :)) u mnie w rankingu na 3 miejscu :))
                  • Gość: izabella Re: Autko dla kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 18:19
                    Na kursie i na egzaminie jeździłam Fiatem Punto i Oplem Corsą, a zaraz po
                    odebraniu prawka przesiadłam się na kombika (Forda Eskorta) i jestem bardzo
                    zadowolona, mimo tego, że długie :)
    • diegosia Re: Autko dla kobiety 23.01.06, 11:21
      Ja przejme po mezu fiata panda.
      Rewelacyjne auto: malo pali, zawsze jest miejsce zeby zaparkowac, zadnych
      problemow nawet przy -20°C, nadaje sie nawet na wieksze zakupy w ikea (!) mimo
      ze taki maly. No i nie wyglada jak jakies dziwne jajo!
    • Gość: student Jelcz IP: *.man.olsztyn.pl 23.01.06, 13:57
      wprawdzie bez air bag ale i bez tego bezpieczny i pojemny
    • dzagaa20 Re: Autko dla kobiety 23.01.06, 14:06
      jak dla mnie to najfajniesze i w miare kobiece autko to renault clio :) mnie
      sie takie wlasnie marzy, albo ewentualnie mazda 323 ale nie wiem jak to jest z
      czesciami :/ Za to stosunkowo nie duzo palą :)
      • Gość: magdziocha Re: Autko dla kobiety IP: *.ismedia.pl / *.ismedia.pl 23.01.06, 14:51
        gdy robilma prawko, rodzice kupili mi fordzika Ka - jezdzilam nim 3 lata, jak
        na poczatek super autko dla kobietki, ale nie tylko bo kolegom tez fajnie sie
        prowadzilo. Co do wygladu - jest troszke kontrowersyjny - jedni sie zachwycaja,
        drudzy wyzywaja od żab... rzecz gustu. Jesli chodzi o awaryjnosc to sie nie
        wypowiem bo byl kupiony w salonie i nie bylo z nim problemu.

Teraz pa paru latach gdy widze fordzika na drodze to mam poprostu ogromny
        sentyment do tego samochodzika, alu juz bym takiego nie chciala...
        • charlotta_lotta Re: Autko dla kobiety 23.01.06, 14:58
          na mnie czeka fiat uno;-) nic wspanialego, ale jezdzi i taki strasznie maly nie jest. szkoda tylko ze pali 10l w miescie :(
          ale.... spoko w wakacjie planuje dorwac prace i sobie coś kupić lepszego :)
    • dorobiszpiotr Re: Autko dla kobiety 23.01.06, 16:59
      Powiem tak: jeśli chodzi o wymiary i koszty eksploatacji zapewne najlepszym
      wyborem bedzie samochód klasy A lub B, ewntualnie jakiś samochód kompaktowy
      (klasa C). Kup sobie jakiś aktualny katalog samochodowy i właśnie z tego
      przedziału wybierz sobię samochód, który Ci się najbardziej podoba
      (stylistycznie), Prawda jest taka, że dzisiaj wszystkie samochody są do siebie
      podobne pod względem kosztów eksploatacji i awaryjności (roznice te są naprawdę
      minimalne i nie mają większego znaczenia). Podsumowując: kup sobie samochod,
      który Ci się najbardziej podoba i na który Cie stać. I nie sluchaj tych, którzy
      mówią, że najlepiej kupić samochod niemiecki albo japoński, to nie jest żadan
      regula, i nawet jak się popatrzy to samochody tych marek nie są wcale w
      czołówce najlepiej się sprzedających :P Pozdrawiam i ma nadzieję, że jeśli to
      będzie tylko Twój wybór, to będziesz z niego zadowolona :D
      • charlotta_lotta Re: Autko dla kobiety 23.01.06, 17:29
        O dziekuje za rady.. :)
        Mam nadzieję, że Londyn moj kochany nie zamknie się przede mna w wakacje ;-)
        Myślę, że do ew.zyskow z tytulu podjetej pracy, troche dorzuca się rodzicę -chociaz chciaalabym tego uniknac:-)

Zobaczymy... najpierw jednak powinnam zdać egzamin ;]
        • ewosia Re: Autko dla kobiety 24.01.06, 16:01
          Ja sobie kupilam miesiąc temu Toyotę Carinę (mąż tam w świecie za funtem
          odkładał funt, na Toyotę przepiękną aż strach...)- duża, ale taka jakaś sexi. a
          dzisiaj zdałam egzamin, więc tylko papier w rękę i tnę w miasto...
    • zamienswojastara Re: Autko dla kobiety 27.01.06, 21:05
      allegro.pl/show_item.php?item=83420578
    • pontus_euxinus Re: Autko dla kobiety 12.02.06, 10:59
      a co Panie sadzą o Suzuki Swift? www.suzukiswift.pl/
      (prosze zwrocic na wyposazenie i silnik:))

Marcin
      • Gość: dianda Re: Autko dla kobiety IP: *.icpnet.pl 12.02.06, 11:48
        a ja myslalam ze seicenta to domena pan ;]
        a jak widzę, żadna nie wspomniała o małym, w miare ekonomicznym i dosc tanim
        autku :]
        • Gość: szczęśliwa Re: Autko dla kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 22:08
          A ja zdałam wczoraj (za 2 razem), z czego się bardzo cieszę :):) i jak tylko
          odbiorę upragniony dokumencik, to będę "śmigać" Sienką, nie wiem czy to dobrze
          czy też nie, autko sporo większe od Pandy z kursu i egzaminu, ale innego wyboru
          nie mam...mam nadzieję, że szybko się przyzwyczaję i dam sobie radę:).
          Pozdrawiam.
    • anthonette Re: Autko dla kobiety 18.02.06, 22:23
      heheh, Mieli pisac propozycje poparte wlasnymi doswiadczeniami, a tymczasem
      wlaczyly sie im marzenia:) Matiz jest tani i tani w utrzymaniu, ale wszyscy
      wiemy, ze daewoo, to plastik. Osobiscie zaczynalem od nissana micry i jestem
      bardzo zadowolony. Czesci moze nie naleza do najtanszych, ale za to sa solidne.
      Jesli tylko bedziesz dbac o nissana, to na pewno bedziesz bardzo zadowolona.
      Poza tym micra prowadzi sie bardzo dobrze- zawieszenie troche twarde, wiec
      polskie ulice dadza sie we znaki, ale za to swietnie trzyma sie drogi.
      Widocznosc jest bardzo dobra. Spalanie bardzo ekonomiczne. Polecam
      • Gość: szczęśliwa Re: Autko dla kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 22:51
        A jakie macie opinie, doświadczenia związane z prowadzeniem Sienki? Nadaje się
        ona dla osoby początkującej, świeżutko po egzaminie?? :)
        • Gość: kierowczyni Re: Autko dla kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 14:34
          Ja rowniez czekam na odbior tego magicznego dokumentu, a zasiade za kierownica
          Fiata Pandy :):).
        • anthonette Re: Autko dla kobiety 20.02.06, 02:00
          Pamietaj, ze auto nigdy nie pojedzie za Ciebie. Byc moze cos juz japonczycy tam
          wykombinowali, ale na chwile obecna, to przede wszystkim licza sie Twoje
          umiejetnosci. Mysle, ze kobieta powinna zaczynac jazde malym autem, ale nie
          ograniczac sie tylko do takich.
          Powodzenia:)
    • pontus_euxinus Re: Autko dla kobiety 24.05.06, 21:31
      28ingrid napisała:

> Czy ktoś mógłby mi polecić jakieś autko (markę), które mało by paliło, byłoby
      > świetne dla początkującego kierowcy dopiero po odebraniu prawka, no coś
      > kobiecego i oczywiście niezawodnego. Wiem, że duże auto lepiej się prowadzi,
      > ale ja wolałabym coś mniejszego. A jakim autem Wy jeździliście na pierwszych
      > samodzielnych jazdach? Tylko proszę o nieproponowanie mi taczki, lub rowera,
      > bo pewnie taka propozycja wpadnie go głowy jakiemuś żartownisiowi ;-/

wracam z watkiem...
      kochane PANIE, jakim autkiem jezdzic lubicie:)
      • malcontenta Re: Autko dla kobiety 25.05.06, 21:45
        Lubie ToyoteRave4&4,ale mnie na nia nie stac..hehe,jestem poczatkujacym kierowca
        i od miesiaca jezdze 6-letnimVolstswagenem Polo, jestem
        zachwycona,zwrotny,zgrabny i mam nadzieje ze pojezdze nim sobie jescze pare
        ladnych latek..pozdrawiam poczatkujacych kierowcow!

:-)))))))))))))
      • hepinka Re: Autko dla kobiety 25.05.06, 21:45
        ja się przymierzam do zakupu :)
        moje typy: vw polo, renault clio, ford ka, punto, seicento... w tej kolejności :)
        a prawko dziś odebrałam <jupi> :)
        • pontus_euxinus Re: Autko dla kobiety 25.05.06, 21:47
          hepinka napisała:

> ja się przymierzam do zakupu :)

a moze Suzuki Swift, nowe oczywiscie:)
          • hepinka Re: Autko dla kobiety 25.05.06, 21:59
            pontus_euxinus napisał:

> a moze Suzuki Swift, nowe oczywiscie:)

a ile ta przyjemność kosztuje i czemu tak dużo?

na pierwsze autko planuję wydać do 14 tysiaków, więc raczej nowe odpadają ;)
            raczej coś 6-8 letniego... rozejrzę się za jakiś tydzień i zdecyduję :)
            • hepinka JUż widzę suzuki... 25.05.06, 22:03
              36 900 prawie gołe... nie stać mnie :)
              • pontus_euxinus Re: JUż widzę suzuki... 25.05.06, 22:07
                ale za 44 tys. pelen wypas, nawet podgrzewane foteliki:)
                • Gość: Marysia Re: JUż widzę suzuki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 22:10
                  Ponus Ciebie tak namawia, może Ci troszkę dołoży;-P a jak nie to zrób rundkę z
                  kapeluszem...
                  A tak serio to troszku drogie;9 ale sliczne
                  • hepinka Re: JUż widzę suzuki... 25.05.06, 22:13
                    dołoży 30 tys? ]:->
                    ale vw polo bardziej mi "leży" :D
                    jeszcze jak bym trafiła dieselka... mmmm... marzenie :)
    • naa123 Re: Autko dla kobiety 26.05.06, 07:13
      Ja kupiłam Fiata Seicento. Mało pali i jest malutki więc wszędzie można się
      wcisnąć.
      • aneczka0106 Fiat Uno 26.05.06, 10:46
        Moje pierwsze autko to 10- letni Fiat Uno (1.4 benz/gaz). Polecam to tanie
        rozwiązanie i to nie tylko dla samej kobiety. Mam wersję 5-cio drzwiową, więc
        mąż i dziecko też się zmieszczą. Autko ekonomiczne, bo na gaz (bez gazu ten
        silniczek sporo pali).Poza tym malutkie, lekkie, prosta budowa pod maską i co
        najważniejsze: tanie części zamienne!
        Niestety trochę trzeba było do autka dołożyć, ale od zakupu nim jeżdżę i na
        drodze nigdy nie stanął. Byłam na początku pod ogromnym wrażeniem jego dynamiki.
        Na kursie jezdziłam Corsą i Yarisem. Mój Uniaczek o wiele szybciej rusza.
        Poza tym jestem niska i Yarisie jakoś widoczność była kiepska, słabo go czułam
        przy precyzyjnym parkowaniu, a w Uno jak na dłoni. Dużo szczegółów zaskoczyło
        mnie pozytywnie, np. wsteczny wrzucany identycznie, jak w Yarisie, blokada
        tylnych drzwi przed otwarciem przez dzieci, składane i przesuwane w przód tylne
        fotele.
        Też na początku bałam się otarć- na razie zero (na szczęście). Fajnie byłoby
        mieć samochód prosto z salonu, ale jak poczytałam o awariach po kilku tys. km,
        to mi się odechciało marzyć.

Do Charlotty: a może zagazuj swojego Uniaczka? Jakie ty masz z nim
        doświadczenia? Czyżby to był taki sam silnik?
        • pontus_euxinus Re: Fiat Uno 26.05.06, 23:41
          aneczka0106 napisała:

> Fajnie byłoby
          > mieć samochód prosto z salonu, ale jak poczytałam o awariach po kilku tys. km,
          > to mi się odechciało marzyć.

z calym sercem odradzam Opla, szczegolnie Corse. Psuje sie to jak glupie, a
          serwis Opla to w ogole dziwne praktyki...

>
          > Do Charlotty: a może zagazuj swojego Uniaczka? Jakie ty masz z nim
          > doświadczenia?

zagazuj:DDD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka