Gość: majka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 15:35 Hej Poszukuję linku na którym bedzie dokładnie opisana budowa punto, chodzi mi o konkretnie o układ pod maska a także opis funkcji przy kierownicy. Dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agnes Re: budowa punto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 18:10 www.prawko-kwartnik.info patrz: pod pokrywą silnika punto i obsługa świateł punto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: budowa punto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 21:38 Dziekuje bardzo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: budowa punto IP: *.kom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 16:04 jak sie wlancza swiatla drogowe w puncie? egzamin moge miec na puncie a w szkole mialam tylko corse :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: budowa punto IP: *.metronet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:46 trzeba pchnac te wajche gdzie jest przelacznik swiatel od siebie...albo pociagnac do siebie:) w kazdym badz razie jedno z dwoch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: budowa punto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:31 A mnie się wydawało, że trzeba tą "wajchę" po lewej przekręcić do przodu, raz na światła postojowe, a dwa na drogowe :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pupu Re: budowa punto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:47 Przełącznik po lewej stronie kierownicy okręcasz raz - masz światło pozycyjne; okręcasz dwa - masz światło mijania; popychasz w przód masz światła drogowe,; ciągniesz ku sobie uzyskujesz sygnał świetlny; A światło postojowe w PUNTO włączysz naciskając guzik przy kluczyku i okręcając kluczyk w lewo. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: budowa punto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 15:42 czy światła postojowe też trzeba sprawdzić na egzaminie? jeszcze przeciwmgielne tylne i awaryjne - przyciski na tablicy z przyciskami - oraz wsteczne - przez wrzucenie wstecznego biegu - ale tu nie wiem, czy trzeba włączyć też mijania czy te od wstecznego same się świecą? a może ktoś objaśnić OBSŁUGĘ WYCIERACZEK W PUNTO? bo wiem, że się kręci i odpycha od siebie i do siebie i ciągle mi się to myli. jak będę jeździć sama, to mogę sobie próbować do skutku, gorzej, jak na egzaminie będzie padało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pupu Re: budowa punto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 20:22 Postojowych nie musisz sprawdzać - one są na tych samych żarówkach co pozycyjne - ale wiedzieć nie zaszkodzi. Światło wsteczne zapala się zawsze po włożeniu biegu wstecznego. Światło przecwmgielne tylne świeci wtedy jak światła mijania są włączone (kluczyk w stacyjce w położeniu włączonego zapłonu). Dżwignia wycieraczki w górę to jednokrotne przetarcie szyby. W dół trzy prędkości - czym niżej tym szybciej. Okręcanie pokrętła włącz wycieraczkę z tyłu. Do kierownicy pryska przód - od kierownicy spryskuje szybę tylną. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: budowa punto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:30 dzięki. a co do świateł, to spotkałam się z teorią, że warto sprawdzić też kierunkowskazy i postojowe, bo wprawdzie na tych samych żarówkach, ale jakiś tam kabelek w środku może się zepsuć itp. ale na egzaminie chyba tego nie wymagają i chodzi tylko o żarówki. Odpowiedz Link Zgłoś