Dodaj do ulubionych

budowa punto

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 15:35
Hej
Poszukuję linku na którym bedzie dokładnie opisana budowa punto, chodzi mi o
konkretnie o układ pod maska a także opis funkcji przy kierownicy.
Dzięki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: agnes Re: budowa punto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 18:10
      www.prawko-kwartnik.info
      patrz: pod pokrywą silnika punto i obsługa świateł punto
      • Gość: majka Re: budowa punto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 21:38
        Dziekuje bardzo!!!
        • Gość: monia Re: budowa punto IP: *.kom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 16:04
          jak sie wlancza swiatla drogowe w puncie? egzamin moge miec na puncie a w
          szkole mialam tylko corse :/
          • Gość: ppp Re: budowa punto IP: *.metronet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:46
            trzeba pchnac te wajche gdzie jest przelacznik swiatel od siebie...albo
            pociagnac do siebie:) w kazdym badz razie jedno z dwoch.
            • Gość: Wojtek Re: budowa punto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:31
              A mnie się wydawało, że trzeba tą "wajchę" po lewej przekręcić do przodu, raz na
              światła postojowe, a dwa na drogowe :D
          • Gość: pupu Re: budowa punto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:47
            Przełącznik po lewej stronie kierownicy okręcasz raz - masz światło pozycyjne;
            okręcasz dwa - masz światło mijania; popychasz w przód masz światła drogowe,;
            ciągniesz ku sobie uzyskujesz sygnał świetlny;

A światło postojowe w PUNTO włączysz naciskając guzik przy kluczyku i okręcając
            kluczyk w lewo.
            pozdr
            • Gość: kaśka Re: budowa punto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 15:42
              czy światła postojowe też trzeba sprawdzić na egzaminie?

jeszcze przeciwmgielne tylne i awaryjne - przyciski na tablicy z przyciskami -
              oraz wsteczne - przez wrzucenie wstecznego biegu - ale tu nie wiem, czy trzeba
              włączyć też mijania czy te od wstecznego same się świecą?

a może ktoś objaśnić OBSŁUGĘ WYCIERACZEK W PUNTO? bo wiem, że się kręci i
              odpycha od siebie i do siebie i ciągle mi się to myli. jak będę jeździć sama,
              to mogę sobie próbować do skutku, gorzej, jak na egzaminie będzie padało...
              • Gość: pupu Re: budowa punto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 20:22
                Postojowych nie musisz sprawdzać - one są na tych samych żarówkach co
                pozycyjne - ale wiedzieć nie zaszkodzi.
                Światło wsteczne zapala się zawsze po włożeniu biegu wstecznego.

Światło przecwmgielne tylne świeci wtedy jak światła mijania są włączone
                (kluczyk w stacyjce w położeniu włączonego zapłonu).

Dżwignia wycieraczki w górę to jednokrotne przetarcie szyby. W dół trzy
                prędkości - czym niżej tym szybciej. Okręcanie pokrętła włącz wycieraczkę z
                tyłu.
                Do kierownicy pryska przód - od kierownicy spryskuje szybę tylną.
                pozdr
                • Gość: kaśka Re: budowa punto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:30
                  dzięki. a co do świateł, to spotkałam się z teorią, że warto sprawdzić też
                  kierunkowskazy i postojowe, bo wprawdzie na tych samych żarówkach, ale jakiś
                  tam kabelek w środku może się zepsuć itp. ale na egzaminie chyba tego nie
                  wymagają i chodzi tylko o żarówki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka