Dodaj do ulubionych

Ile to wszystko trwa?

22.05.06, 15:11
Wiem, że ze zdawaniem może być różnie;)
Ale sam kurs: teoria, jazdy, czekanie na egzamin...
Jak to wygladało u Was?
Dodam, ze mieszkam w Wawie.
Czy ma ktoś tu może doświadczenia z mega szybkiego np. zaliczania godzin
teorii.
Czekam na rady, ostrzeżenia, konkretne przykłady, itp.:))
Obserwuj wątek
    • Gość: kizii Re: Ile to wszystko trwa? IP: 193.59.91.* 22.05.06, 16:12
      Hej :)
      U mnie to było tak:
      na kurs zapisałam się 16 stycznia (OSK Test - Warszawa) wykłady w trybie
      poniedziałek x8 lub poniedziałek x4 i sobota x4. Pierwszą jazdę miałam już 26
      stycznia. Jednak wiem, że niektóre OSK nie pozwalają zacząć jazd, dopóki nie
      skończysz teorii. Jazdy rozpisane miałam po kilka godzin tygodniowo, więc
      ostatnią jazdę miałam jakoś na początku kwietnia. 19 kwietnia egzamin (zdałam)
      i 28 kwietnia miałam już w ręku prawko :D Wychodzi hmm 3,5 miesiąca :) Szybko,
      co?:)

Pozdrawiam
      K.
    • tullia.blair Re: Ile to wszystko trwa? 22.05.06, 17:11
      Hej,

Ja zaliczyłam taki "przyspieszony" kurs. Polegało to na tym, że zajęcia
      teoretyczne zaliczało się w jeden weekend (sobota + niedziela po ok. 6 godzin).
      Potem wyjeżdżenie obowiązkowych 30 godzin zajęło mi 8 tygodni. Na pierwszy
      egzamin czekałam dokładnie miesiąc.

Jeśli chodzi o tę przyspieszoną teorię, to w sumie byłam z niej zadowolona. Na
      zajęciach poruszono najważniejsze zagadnienia, a ja potem w domu jeszcze raz na
      spokojnie przestudiowałam sobie materiały, które otrzymałam na kursie. I to
      wystarczyło.

Pozdrowienia! :-)
      t.b.
      • guolla Re: Ile to wszystko trwa? 22.05.06, 21:10
        > Ja zaliczyłam taki "przyspieszony" kurs. Polegało to na tym, że zajęcia
        > teoretyczne zaliczało się w jeden weekend (sobota + niedziela po ok. 6
        godzin).

A czy było to może w Warszawie?
        • tullia.blair Re: Ile to wszystko trwa? 24.05.06, 18:28
          Tak, w Warszawie. W "Zielonym Listku". Z tego co widziałam organizują te kursy
          w różnych punktach miasta.

Pozdrawiam
          t.b.
    • Gość: teresa 3,5 mies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 17:20
      Cały kurs zajął mi 1,5 miesiąca. Wszystko zależy od tego, jak szybko uda Ci się
      zrobić wszystkie jazdy. Potem 4 tyg czekania na egz. teoretyczny, potem 5 tyg.
      na praktyczny. Mogłam zdawać oba naraz po 6 tygodniach od skończenia kursu.
      Czyli, gdybym wybrała ten wariant i zdała pomyślnie, to w 3 mies. + 2 tyg.
      oczekiwania na prawo jazdy miałabym prawko.
      • Gość: ktoś Re: 3,5 mies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 18:32
        Mój kurs nie liczące egzaminu trwał 6 miesięcy!!!
    • hepinka Re: Ile to wszystko trwa? 22.05.06, 18:39
      pierwsza godzina kursu 22 marca [plus dodatkowe 7 h jazd]
      egzaminy 12 maja... zdane za 1 podejściem... wyszło mi 52 dni :)
      z tym że było intensywnie jeżdżone no i nauka kompletnie od zera
    • guolla Re: Ile to wszystko trwa? 22.05.06, 21:12
      Ogromnie dziękuję Wam za odpowiedzi!!

A czy moglibyście powiedzieć, jak to wygląda w konkretnych szkołach w Warszawie?
      • Gość: X Re: Ile to wszystko trwa? IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 00:39
        Jeżeli interesuje Cię Wola, to w "QLQ" możesz dość szybko zrobić teorię i
        praktykę (bez kolejek).
        Adres masz na www.qlq.pl/

Później jeżeli chcesz szybki Egzamin, to w Skierniewicach !
        Oczekiwanie dla kat."B" 7-10 dni !!!
        • Gość: X Re: Ile to wszystko trwa? IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 00:44
          Więcej podpowiedzi na ---> www.forum.kursjazdy.pl/
          • ania-gda U mnie 3 m-ce i prawko mam w ręce 24.05.06, 16:15
            Kusy po 6 godz teorii tygodniowo.W 3 tygodniu zaczęły się jazdy po
            2godz.dziennie (oprócz niedziel i poniedziałków).Przy zapisie na egzam.ktoś
            wyskoczył i dostałam termin za 2 tyg. gdzie normą było w tym czasie oczekiwanie
            około 6 tygodni.Zaznaczam że nie robiłam żadnego tzw.szybkiego kursu.W czasie
            oczekiwania na egzamin zdążyłam dokupić i wyjeżdzić dodatkowe 10godz.Egzamin
            zdany za pierwszym podejściem.tak oto z dużą dozą szczęścia prawko odebrałam
            równo 3 mce po zapisaniu na kurs.Pozdrawiam
    • czoobek Re: Ile to wszystko trwa? 24.05.06, 18:32
      Odpowiadajac na pytanie w temacie:

- STANOWCZO ZA DLUGO! :-)
    • Gość: damian Re: Ile to wszystko trwa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 18:46
      Ludzie macie jakies chore OSK, ze to tak dlugo trwa. Ja na pierwsza jazde zapisalem sie na 1h teorii, a mialem ja 4 dni po tym fakcie. Druga rzecz egzaminy. Piszecie ze po skonczeniu jazd czekacie np. miasiac na egz. teoretyczny. No to przeciez jak wiecie ze jest taki okres oczekiwania to czy nie rozsadne jest zapisanie sie wczesniej? Ja teorie zdawalem po 15h wyjezdzonych, a po jej zdaniu zapisalem sie na praktyczny [okres oczekiwania ok miesiac]. Teraz zostalo mi gdzies jeszcze 12 godzin, ktore sobie spokojnie wyjezdze do dnia egzaminu. Zapisalem sie na poczatku kwietnia, egzamin w polowie czerwca. Mozna to bylo zrobic szybciej, ale mi sie nigdzie nie spieszy, choc instruktor mi mowil, ze kiedys komus bardzo zalezalo, wiec przeribil wszystko z dana osoba w 2 tygodnie, no ale to juz jest szczegolny przypadek. Reasumujac, okres od rozpoczecia kursu do otrzymania prawka w duzej mierze zalezy od kursanta, ale chyba wiekszej od roznego typu urzednikow.
      • Gość: halo Re: Ile to wszystko trwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 15:30
        Przecież na egzamin państwowy można się zapisać dopiero wtedy, gdy skończy się
        kurs !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka