Dodaj do ulubionych

Sierpień/Wrzesień

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 14:23
no i we Wrocławiu zapisyod wczoraj są już na wrzesień ja na szczęście zdażyłam
na poczatku sierpnia ale co z tego??? przecież to jest nie do pomyslenia! tyle
miesiecy oczewkiwać na tak ważną chwile, stresować się całe wakacje no a tylko
nie zdaj to nastepny termin w lutym następnego roku. ehhh straszne co się
porobiło.
Obserwuj wątek
    • pontus_euxinus Re: Sierpień/Wrzesień 28.05.06, 14:29
      Gość portalu: wrocław WORD napisał(a):

> no i we Wrocławiu zapisyod wczoraj są już na wrzesień ja na szczęście zdażyłam
      > na poczatku sierpnia ale co z tego??? przecież to jest nie do pomyslenia! tyle

jak to mozliwe, skoro egzamin mozna wyznaczyc nie wiecej jak 30 dni?
      • Gość: wrocław WORD Re: Sierpień/Wrzesień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 17:59
        jednka jest możliwe i bardzo realne. i ja taki mam termin i setki innych ludzi.
        musimy min dwa miesiące poczekać. oczywiście miejsce może zwolnić się wcześniej
        lecz co z tego? skąd o tym będzie wiadomo? no pewnie stąd że trzeba tam koczować
        i czekac aż będzie wolny blizszy terminek. tylko komu chce się śledzić ludzi
        wkoło WORDU codziennie? można też zadzwonić ale te panie co tam są nie mowią
        prawdy. sama byłam świadkiem. wrrrrr no masakra
    • agrafka18 Re: Sierpień/Wrzesień 28.05.06, 18:18
      Ło matko! w maju zapisy na wrzesień???! <szok>
      To jest delikatnie mówiąc chore!
      • pontus_euxinus Re: Sierpień/Wrzesień 28.05.06, 18:31
        mysle ze tym powinnien zajac sie... wlasnie, kto? Ministerstwo maja kursant w
        d... i tyle. ale skoro sami kursanci tlumnie sie tegoe nie domagaja, to tak
        bedzie...:)
    • Gość: zielony Re: Sierpień/Wrzesień IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.06, 18:31
      w przyszłym tygodniu będę się zapisywał na pierwszy termin. Myślełem, że
      maksymalnie czeka się 3 tygodnie do miesiąca. Nie mam zamiaru czekac 3
      miesiące. Czy można gdzies napisać jakąś skargę albo coś, może do radia
      zadzwonic i Cebuli z "Uwagi" na TVN. Czy WORD to jest prywatna firma? Myslę,że
      nie, a kto nadzoruje jego pracę. Jakiś urzędas od komunikacji? Trzeba coś z tym
      zrobic, przeciez ludziska pozapominają czego się uczyli, jak im przez 3 miechy
      przed egzaminem nie można jeździć. poza tym ile jest ważny teoretyczny? pół
      roku, prawda. To mozna max 2 razy na niego praktykę zgadać. Nie che biadolic,
      tylko coś z tym zrobić. czy ktoś wie do kogo można się zwrócić
      • agrafka18 Re: Sierpień/Wrzesień 28.05.06, 18:39
        no byłoby dobrze coś z tym zrobić, bo jeśli juz trzeba czekać na egzam 3 miechy
        to powinni przedłużyć ważność teorii
        a z tą "Uwagą" to nie taki głupi pomysł, spróbować można
        • pontus_euxinus Re: Sierpień/Wrzesień 28.05.06, 18:46
          agrafka18 napisała:

> a z tą "Uwagą" to nie taki głupi pomysł, spróbować można

pod warunkiem ze program ten bedzie obiektywny:)
    • pontus_euxinus Re: Sierpień/Wrzesień 28.05.06, 18:34
      tym bardziej ze sa osrodki ktor przestrzegaja przepisow. skoro jednen osrodek
      moze, to czemu drugi nie moze?
      wszystko zalezy od samych K U R S A N T O W.
      • Gość: wrocław WORD Re: Sierpień/Wrzesień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 19:37
        ja się zapisywałam około 4 dni temu czyli był to 24 no a termin mam na 4
        sierpnia. pare dni poznije juz jest na koniec sierpnia a poczatek wrzesnia. tez
        bym chetnie cos z tym zrobiła ale gdzie co i jak? bo w koncu wszyscy są tam
        skorumpowani i napewno szkoły jadzy na tym doskonale wychodza bo w końcu jak się
        czeka na egzamin ponad dwa miesiące to i godzinki będą dodatkowe. ja np
        chodziłam do kursanta i za godzine płaciłam 35 złotych a w przeliczeniu na dwa
        miechy to dużo poza tym ja jedna tak nie czekam. ehhh. bo odrazu wzełam sobie
        teorie i praktyke nie wiem czy to dobrze czy źle ale to i tak narazie większego
        znaczenia nie ma. po co się martwic teraz jak można za trzy miesiące!! wrr
        • pontus_euxinus Re: Sierpień/Wrzesień 28.05.06, 19:45

> bo w koncu wszyscy są tam
          > skorumpowani i napewno szkoły jadzy na tym doskonale wychodza bo w końcu jak
          się czeka na egzamin ponad dwa miesiące to

wypraszam sobie. ja nie jestem skorumpowany! i napewno nie wszystkie szkoly,
          ciesza sie z takiego stanu rzeczy!
          • agrafka18 Re: Sierpień/Wrzesień 28.05.06, 19:51
            pontus_euxinus napisał:

napewno nie wszystkie szkoly,
            > ciesza sie z takiego stanu rzeczy!

czyżby? :)
            w końcu im dłużej kursant czeka na egzamin tym więcej godzin musi dokupić, bo
            powiedzmy sobie szczerze 2 miesiące bez jeźdzenia a jak widać nawet 3 odbije
            się negatywnie na kursancie

a skoro szkoły tak bardzo martwią się o biednego kursanta to czemu nic z tym
            nie zrobią?!!

• Gość: Marysia Re: Sierpień/Wrzesień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 19:43
        W Łodzi tez się czeka ponad ustalone 30 dni. Ja czekałąm ponad 2 miesiące. Po
        rozmowie z moim instruktorem zadzwoniłąm do dyrektora WORD-u i zapytałam, czemu
        tak jest. Odpowiedział mi grzecznie, że to wynika ze zmiany w przebiegu
        egzaminów (mniej osób jest wstanie przeegzaminować jeden egzaminator) i dużej
        liczby zgłaszających się na egzamin. Dodał jeszcze, że sytuacja tak ma miejsce
        w wielu ośrodkach. Możliwość zdawania w sob i ndz miała rozwiązać problem, ale
        jak widać problem pozostał. Zapytała,, wtedy pana dyrektora o ważność teorii i
        odpowiedział mi, że ustawowo jest ważna 6 miesięcy i nic mu nie wiadomo o
        zmianie. Można postawić pytanie, czemu jedne przepisy są tak rygorystycznie
        egzekwowane, a inne nie? Przecież takie długie terminy oczekiwania na kolejny
        egzamin zmniejszają szansę na zdanie na ważnych testach i strasznie bije w
        cierpliwość kursantów.
        Pozdrawiam.
        • pontus_euxinus Re: Sierpień/Wrzesień 28.05.06, 19:50
          Gość portalu: Marysia napisał(a):

Dziwne ze np. w Piotrkowie terminy zmiejszaja sie i teraz to ok. 21 dni, a
          zaraz po zmianie przepisow bylo ok. 5 tyg.
          Dyrektor powinien zatrudnic kolejnych egzaminatrow.

Queen... co z tym mozna zrobic?
          • Gość: wrocław WORD Re: Sierpień/Wrzesień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:04
            ja i tak dalej uważam że kursańci w tym momęcie są bardzo pokrzywdzeni i dalej
            będę uważała że każda szkoła jazdy tylko o tym myśli żeby dobić. Ty jesteś
            pontusie_euxinusie instruktorem (jak sam podkreślasz) więc nie wiesz czym
            kieruje się Twój szef! a napewno kieruje się dobrem kursantów i martwi się żeby
            wszyscy zdali bo w końcu reputacja szkoły jest ważna ale najważniejsza jest
            KASA! czy tego pojąć nie możesz? zresztą Twój problem. mi chodzi tylko o to by
            zrobić coś z tym WORDEM bo z tego co widze to nie wiem czy będziemy mieć
            jakiekolwiek szanse.
            • pontus_euxinus Re: Sierpień/Wrzesień 28.05.06, 20:11

> jak sam podkreślasz) więc nie wiesz czym
              > kieruje się Twój szef! a napewno kieruje się dobrem kursantów i martwi się
              żeby

kieruje sie:) bo ja sam sobie szefem:)
            • Gość: lekko wnerwiona Re: Sierpień/Wrzesień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:14
              ehh na to sie chyba nic nie poradzi, boshhe, mi to sie za przeproszeniem
              w "pale nie mieści", jak sie chce zmieniać przepisy to tez tzreba troche
              pomyśleć, nowych egzaminatorów zatrudnić itp. Mam egzamin w naszym kochanym
              Wrocławiu 12 czerwca zapisałm sie na niego 6 kwietnia. Ciarki mnie przechodza
              jak pomyśle co bedzie jak nie zdam ( a pewnie nie zdam bo niestety rodzice mi
              20 dodatkowych godzin nie wykupią, co najwyżej z 5)to szlak trafi i teorie! to
              bedzie mój 3 egzamin...
              • agrafka18 Re: Sierpień/Wrzesień 28.05.06, 20:20
                Mimo, że ja juz zdałam to tez jest wkurzona, ale mam zamiar coś z tym zrobić,
                wyśle maila tu i tam, może ktos się zainteresuje tym problemem bo to jest chory
                system i trzeba to zmienić!
                Właśnie usiłuje sklecić coś sensownego :D

• ania.19851 Re: Sierpień/Wrzesień 29.05.06, 14:22
      Nie to po prostu przechodzi ludzkie pojęcie. Ja miałam pierwszy egzamin 26
      kwietnia i niestety oblałam.Ale ie o to się rozchodzi. Ja wtedy zapisałam sie
      na egzamin na 17 lipca. Po prostu myslałam ze oszaleje przeciez człowiek
      zapomni wszystko co i jak, ale przeciez egzamin teoretyczny ważny jest tylko 6
      miesięcy.Nie weim czy 3 egzaminy zdąże zaliczyć.Przeciez to jest rozbój w biały
      dzień.Nie dość ze trzeba czekać to jeszcze wysłuchiwać humorki egzaminatora.
      Nie weim moze żona mu nie dała. A na to wszystko trzeba wykupywać dodoatkowe
      godziny zeby nie wyleciało z głowy. Ja nie wiem kogo na to stać. Ludzie trzeba
      cos z tym zrobic, tak nie moze być dłużej. A zgadzam sie z opinią jednej
      forumowiczki ze te panie w WORDzie to są niekompetentne.Każa dzwonic a jak sie
      dzwoni to mówią ze to pomyłka albo nie odbierają telefonu, lub mówią ze nic nie
      ma. Nie wiem trzeba chyba tam sie przeprowadzic i na ławeczce pomieszkać może
      cos sie w końcu złapie jakiś wolny termin.
      • anka12311 Re: Sierpień/Wrzesień 29.05.06, 17:17
        ania.19851 napisała:

> A zgadzam sie z opinią jednej
        > forumowiczki ze te panie w WORDzie to są niekompetentne.Każa dzwonic a jak
        sie
        > dzwoni to mówią ze to pomyłka albo nie odbierają telefonu, lub mówią ze nic
        nie
        >
        > ma. Nie wiem trzeba chyba tam sie przeprowadzic i na ławeczce pomieszkać może
        > cos sie w końcu złapie jakiś wolny termin.
        Ja termin egzaminu praktycznego mam w ostatnim tygodniu lipca!!!
        Dzwoniłam właśnie pytając czy jest coś wcześniej i "Pani" w WORDZIE
        <Wrocław>powiedziała , ze są trzy terminy na 6.06.br. a wrazie zmiany terminu
        na wcześniejszy nierobi żadnej rezerwacji!!! Za koniaka pewnie by zrobiła!!!
        Mieszkam ok. 30 km. od Wrocławia i niejestem w stanie przepisać terminu jeśli
        już jest jakiś wolny:((( Dała by mi godzine i już bym tam była. Ale jak nie to
        nie. Wiele programów tylko czeka na sensacje. Bedą ja mieli.(*_*)
        • ania.19851 Re: Sierpień/Wrzesień 29.05.06, 19:47
          POPIERAM:))
          • Gość: wrocław WORD Re: Sierpień/Wrzesień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 18:21
            oj to jest straszne co tam się wyprawia! jakbym mogła to bym te PANIE
            rozsztrzelała1 trzeba się aniu przenieść i nocować tam to wtedy może coś się
            zwolni. a ja widziałam przy zapisie jak taka pani jednak nie mogła zdawać i
            termin był wolny! ale jak już przyszedł jakiś koleś spytac się czy coś się
            zwolniło to ona nie nikt dziś nie skreślał się z terminu... eeeeeeeeeee
            chamstwo! chcaiłoby się coś zrobic ale jak przedtem pisałam wszyscy są tam
            skorumpowani... wrrrr
            • paula20_20 Re: Sierpień/Wrzesień 30.05.06, 22:54
              ...już to pisałam w innym wątku,więc w Częstochowie na szczęście czeka się około
              3tyg.-myślałam,że to długo(za1razem czekałam w marcu tydzień,za 2gim -początek
              kwietnia:2 tyg,na 3 i 4 termin czekałąm 3 tyg.)Ale na szczęście zdałam tydz.temu
              i już mnie to nie dotyczy;)ŻYCZĘ POWODZENIA I DUŻO CIERPLIWOŚCI W CZEKANIU np.we
              Wrocku ALBO ZAPRASZAM DO WORD W CZĘSTOCHOWIE:)Ps.Swoją drogą zgłoszenie tego
              Weissowi z "Zetki"lub do "Uwagi"uważam za niezły pomysł!!-działajcie
    • Gość: Mózgojad Re: Sierpień/Wrzesień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 00:03
      A u nas w Bytomiu to się czeka 2 tygodnie hehe
    • Gość: amdziata Re: Sierpień/Wrzesień IP: 80.50.48.* 31.05.06, 09:33
      Ja też mam już tego dosyć. 25 maja zapisywałam się na kolejny egzamin (już
      będzie 5) i termin mam na 3 sierpnia! jakby nie małe szczęscie, to czekałabym
      jeszcze dłużej! To jest nie do pomyślenia! Nie stac mnie na dokupowanie
      kolejnych godzin jazd... Już i tak za dużo wydałam na te prawojazdy. Powoli się
      odechciewa. A na poprzednich egzaminach niewiele mi brakowało do zdania, ale
      nadchodził jeden mały głupi moment i koniec egzaminu... Qrde ile mozna zdawac i
      czekac?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka