09.06.06, 09:26
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: jurek Re: Zostań Instruktorem Nauki Jazdy IP: *.nsw.bigpond.net.au 09.06.06, 10:24
      Mam pytanie do tych, ktorzy orientuja sie jakie mniej wiecej zarobki ma srednio
      osrodek szkolenia w przecietnym, nieduzym miescie albo ile mniej wiecej zarabia
      forsy na siebie jeden samochod szkoleniowy, ktory jezdzi np. 10 godzin dziennie.
      Tylko prosze o opinie tych, ktorzy naprawde sie na tym znaja.
      • pontus_euxinus Re: Zostań Instruktorem Nauki Jazdy 09.06.06, 21:13
        Gość portalu: jurek napisał(a):

> forsy na siebie jeden samochod szkoleniowy, ktory jezdzi np. 10 godzin
        dziennie

liczac ze godzina jazdy to ok. 30 do 40 zl. to ok. 300-400
        • Gość: jurek Re: Zostań Instruktorem Nauki Jazdy IP: *.nsw.bigpond.net.au 13.06.06, 12:26
          czy warto zostac instruktorem, jakie sa zarobki instruktora nauku jazdy, to
          byloby dobrze wiedziec zanim wyda sie na kurs - czy warto ?
          • yunnan Re: Zostań Instruktorem Nauki Jazdy 13.06.06, 12:55
            Ta "kalkulacja" [30/40zł razy 10godz = 300/400zł] to niezbyt precyzyjna
            odpowiedź.
            Zwłaszcza że pontus_euxinus podpisuje się jako instruktor.
            Powinien zatem wiedzieć że koszty tego rodzaju działalności są złożone i
            stosunkowo wysokie;
            - cena samochodu,
            - dostosowanie go do nauki jazdy,
            - amortyzacja samochodu,
            - ubezpieczenia komunikacyjne,
            - paliwo,
            - naprawy,
            - ubezpieczenia i podatki,
            - koszt szkolenia teoretycznego,
            - wynajem sali,
            - materiały szkoleniowe/wyposażenie OSK,
            - prowadzenie biura/dokumentacji,
            - pozostałe.

Podobnie jesli jesteś zatrudniony w OSK. Jeśli ośrodek kasuje za jazdę 35-40zł
            to instruktor dostaje w najlepszym przypadku od 8-12zł netto.

A czy warto zostać instruktorem?
            Względy finansowe znasz. Jesli będziesz prowadził osrodek z kilkoma samochodami
            zyski bedą większe. I ryzyko większe. Wiecj inwestujesz wiecej ryzykujesz. A to
            branża sezonowa. Bardzo czuła na wiele czynników [pora roku, sezon urlopwo
            wakacyjny, zima, czas sesji/matur/egzaminów]. Konkurencja duża. Bo zostać
            instruktorem i założyć OSK jest bardzo łatwo. Zreszta OSK można zakładać nie
            będąc instruktorem.
            Ale bardzo ciekawa praca. Tyle że trzeb aja lubić. Podobnie jak każdą inna
            pracę. Ciężka i odpowiedzialna. Rynek eliminuje partaczy. Niestety czasem to
            trwa dłużej.
            • pontus_euxinus Re: Zostań Instruktorem Nauki Jazdy 13.06.06, 23:13
              yunnan napisał:

> Ta "kalkulacja" [30/40zł razy 10godz = 300/400zł] to niezbyt precyzyjna
              > odpowiedź.

precyzyjna. tyle mniej wiecej jest w stanie "przerobic" jedeo auto. a co do
              reszty masz racje, z tym ze te koszty w rozych miastach i w roznych regionach
              polski sa rozne, wiec dokladna kalkulacja to juz indywidualne podejscie
              podejmujacego ryzyko.

Problem jest inny... w jaki sposob znalezc obsane kursantow na te 10 godzin
              jazd dziennie;)
              • pontus_euxinus Re: Zostań Instruktorem Nauki Jazdy 13.06.06, 23:15
                pontus_euxinus napisał:

> Problem jest inny... w jaki sposob znalezc obsane kursantow na te 10 godzin
                > jazd dziennie;)

byla mowa w malym miescie, oczywiscie w duzym auto moze pacowac nawet 16 godzin.
      • Gość: simona Re: Zostań Instruktorem Nauki Jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:15
        jak zostac instruktorem nauki jazdy?
        • Gość: mid Re: Zostań Instruktorem Nauki Jazdy IP: *.chello.pl 13.06.06, 22:28
          nalezy odbyc szkolenie i zdac egzamin ;)
          szkolenie to m.in. wyklady, obserwacje podczas wykladow na kursie na prawko,
          obserwacje podczas jazdy kursantow na prawko, samodzielne prowadzenie lekcji
          itd...
          • Gość: instruktor Re: Zostań Instruktorem Nauki Jazdy IP: *.kopnet.pl 15.06.06, 08:48
            Jestem od 21 lat instruktorem.Mam wlasna szkole.Pracuje teraz sam.Do niedawna
            mialem jeszcze 2 instruktorow.Nie sprawdzilo sie to,zanizali poziom,tracilem
            klientow.Haruje po 250-280 godz.Czyli nie zgodnie z Rozporzadzeniem.Dochodza
            soboty,niedziele i swieta.Plus wyklady.Szkole mam w duzym miescie(200tys.)w
            samym centrum.Najwieksze koszty czyli biuro,sala,pracownica biurowa ,plac
            manewrowy,samochod,paliwo to ok. 2 tyg mojej pracy.Pozostale 2 tyg.
            sa"moje".Czyli wychodze netto ok.3000zl do 3500.
            Duzo?
            Przy takiej ilosci godzin ,nie wiem,Czasami chce juz z tego zrezygnowac.
            ktos napisze,pracuj krocej.Ale nie moge odmowic klientowi zapisanie sie na
            kurs,lub ograniczyc ilosc przyjec.strace renome.A rynek jest
            niestabilny.Czasami w miesiacu mam 30 kursantow,czasami 3.
            stac ma na wiele.Szczegolnie na dalekie podroze,ale czesto nie moge wyjechac,bo
            duzo ludzi.
            • Gość: atlantyk Re: Ile kosztuje kurs na instruktora? IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 05.07.06, 19:30
              Witam

Czy wie ktoś, gdzie i w jakiej cenie mógłbym zrobić kurs na instruktora?
              Konkretnie chodzi mi o Wrocław. Szukam w internecie, ale nigdzie nie znajduję
              konkretnych ogłoszeń.
              Powiedzcie też proszę, czy dobrym pomysłem jest to, żeby jako student dzienny
              pracować u kogoś w weekendy? Właściciel mógłby sobie odpocząć, a ja mogę
              jeździć cały weekend. Nie chodzi o większą kasę, to jasne- w końcu tylko
              weekendy i ewentualnie wieczory w tygodniu. Chodzi o nabranie doświadczenia i
              pierwszego obrócenia się w tej branży.

Dzięki za odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka