paula35 09.06.06, 09:26 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jurek Re: Zostań Instruktorem Nauki Jazdy IP: *.nsw.bigpond.net.au 09.06.06, 10:24 Mam pytanie do tych, ktorzy orientuja sie jakie mniej wiecej zarobki ma srednio osrodek szkolenia w przecietnym, nieduzym miescie albo ile mniej wiecej zarabia forsy na siebie jeden samochod szkoleniowy, ktory jezdzi np. 10 godzin dziennie. Tylko prosze o opinie tych, ktorzy naprawde sie na tym znaja. Odpowiedz Link Zgłoś
pontus_euxinus Re: Zostań Instruktorem Nauki Jazdy 09.06.06, 21:13 Gość portalu: jurek napisał(a): > forsy na siebie jeden samochod szkoleniowy, ktory jezdzi np. 10 godzin dziennie liczac ze godzina jazdy to ok. 30 do 40 zl. to ok. 300-400 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Zostań Instruktorem Nauki Jazdy IP: *.nsw.bigpond.net.au 13.06.06, 12:26 czy warto zostac instruktorem, jakie sa zarobki instruktora nauku jazdy, to byloby dobrze wiedziec zanim wyda sie na kurs - czy warto ? Odpowiedz Link Zgłoś
yunnan Re: Zostań Instruktorem Nauki Jazdy 13.06.06, 12:55 Ta "kalkulacja" [30/40zł razy 10godz = 300/400zł] to niezbyt precyzyjna odpowiedź. Zwłaszcza że pontus_euxinus podpisuje się jako instruktor. Powinien zatem wiedzieć że koszty tego rodzaju działalności są złożone i stosunkowo wysokie; - cena samochodu, - dostosowanie go do nauki jazdy, - amortyzacja samochodu, - ubezpieczenia komunikacyjne, - paliwo, - naprawy, - ubezpieczenia i podatki, - koszt szkolenia teoretycznego, - wynajem sali, - materiały szkoleniowe/wyposażenie OSK, - prowadzenie biura/dokumentacji, - pozostałe. Podobnie jesli jesteś zatrudniony w OSK. Jeśli ośrodek kasuje za jazdę 35-40zł to instruktor dostaje w najlepszym przypadku od 8-12zł netto. A czy warto zostać instruktorem? Względy finansowe znasz. Jesli będziesz prowadził osrodek z kilkoma samochodami zyski bedą większe. I ryzyko większe. Wiecj inwestujesz wiecej ryzykujesz. A to branża sezonowa. Bardzo czuła na wiele czynników [pora roku, sezon urlopwo wakacyjny, zima, czas sesji/matur/egzaminów]. Konkurencja duża. Bo zostać instruktorem i założyć OSK jest bardzo łatwo. Zreszta OSK można zakładać nie będąc instruktorem. Ale bardzo ciekawa praca. Tyle że trzeb aja lubić. Podobnie jak każdą inna pracę. Ciężka i odpowiedzialna. Rynek eliminuje partaczy. Niestety czasem to trwa dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
pontus_euxinus Re: Zostań Instruktorem Nauki Jazdy 13.06.06, 23:13 yunnan napisał: > Ta "kalkulacja" [30/40zł razy 10godz = 300/400zł] to niezbyt precyzyjna > odpowiedź. precyzyjna. tyle mniej wiecej jest w stanie "przerobic" jedeo auto. a co do reszty masz racje, z tym ze te koszty w rozych miastach i w roznych regionach polski sa rozne, wiec dokladna kalkulacja to juz indywidualne podejscie podejmujacego ryzyko. Problem jest inny... w jaki sposob znalezc obsane kursantow na te 10 godzin jazd dziennie;) Odpowiedz Link Zgłoś
pontus_euxinus Re: Zostań Instruktorem Nauki Jazdy 13.06.06, 23:15 pontus_euxinus napisał: > Problem jest inny... w jaki sposob znalezc obsane kursantow na te 10 godzin > jazd dziennie;) byla mowa w malym miescie, oczywiscie w duzym auto moze pacowac nawet 16 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simona Re: Zostań Instruktorem Nauki Jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:15 jak zostac instruktorem nauki jazdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mid Re: Zostań Instruktorem Nauki Jazdy IP: *.chello.pl 13.06.06, 22:28 nalezy odbyc szkolenie i zdac egzamin ;) szkolenie to m.in. wyklady, obserwacje podczas wykladow na kursie na prawko, obserwacje podczas jazdy kursantow na prawko, samodzielne prowadzenie lekcji itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor Re: Zostań Instruktorem Nauki Jazdy IP: *.kopnet.pl 15.06.06, 08:48 Jestem od 21 lat instruktorem.Mam wlasna szkole.Pracuje teraz sam.Do niedawna mialem jeszcze 2 instruktorow.Nie sprawdzilo sie to,zanizali poziom,tracilem klientow.Haruje po 250-280 godz.Czyli nie zgodnie z Rozporzadzeniem.Dochodza soboty,niedziele i swieta.Plus wyklady.Szkole mam w duzym miescie(200tys.)w samym centrum.Najwieksze koszty czyli biuro,sala,pracownica biurowa ,plac manewrowy,samochod,paliwo to ok. 2 tyg mojej pracy.Pozostale 2 tyg. sa"moje".Czyli wychodze netto ok.3000zl do 3500. Duzo? Przy takiej ilosci godzin ,nie wiem,Czasami chce juz z tego zrezygnowac. ktos napisze,pracuj krocej.Ale nie moge odmowic klientowi zapisanie sie na kurs,lub ograniczyc ilosc przyjec.strace renome.A rynek jest niestabilny.Czasami w miesiacu mam 30 kursantow,czasami 3. stac ma na wiele.Szczegolnie na dalekie podroze,ale czesto nie moge wyjechac,bo duzo ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atlantyk Re: Ile kosztuje kurs na instruktora? IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 05.07.06, 19:30 Witam Czy wie ktoś, gdzie i w jakiej cenie mógłbym zrobić kurs na instruktora? Konkretnie chodzi mi o Wrocław. Szukam w internecie, ale nigdzie nie znajduję konkretnych ogłoszeń. Powiedzcie też proszę, czy dobrym pomysłem jest to, żeby jako student dzienny pracować u kogoś w weekendy? Właściciel mógłby sobie odpocząć, a ja mogę jeździć cały weekend. Nie chodzi o większą kasę, to jasne- w końcu tylko weekendy i ewentualnie wieczory w tygodniu. Chodzi o nabranie doświadczenia i pierwszego obrócenia się w tej branży. Dzięki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś