Dodaj do ulubionych

Odwołanie.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 14:11
Przed chwila oblalem egzamin, kompletnie nie zgadzam sie z egzaminatorem. W jaki sposob mozna sie odwolac, co musze zrobic, jak wyglada procedura i co moge zyskac?

juz 4ty raz, powoli rece mi opadaja... w kilku miejscach widzialem, jak zawczasu sobie ustawial noge nad hamulcem, wiec nie sadze, zeby intencje mial czyste.
Obserwuj wątek
    • Gość: juzek Re: Odwołanie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 14:47
      W kazdym wordzie jest odpowiedni pokoj, w ktorym mozna zlozyc skarge, wtedy oni ogladaja to i oceniaja. Sporo ludzi z mego otoczenia tak robilo i przyznano im wynik pozytywny.
      • Gość: oblany Re: Odwołanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 15:27
        jestes pewien tego co piszesz? Istnieje mozliwosc zmiany wyniku egzaminu? Czy moglby ktos to potwierdzic?
        • queen-of-angels Re: Odwołanie. 10.06.06, 15:37
          Gość portalu: oblany napisał(a):

> Istnieje mozliwosc zmiany wyniku egzaminu? Czy moglby ktos to potwierdzic?

Według moich informacji niestety N na P nie mozna zmienic. Decyzja egzaminatora
          jest ostateczna, więc jedyne co mozna zyskac to dodatkowy egzamin - za darmo.

Z chęcią napisałabym więcej o samej procedurze ale niestety czas mnie goni :),
          więc pozwól że wkleję Ci dwa linki, gdzie powinieneś znaleźć wszystkie info.
          Bardzo proszę:

www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=5000&highlight=odwo%B3anie
          www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=4600&highlight=odwo%B3anie
          PS. Popieram Twoją decyzję - jeśli masz *jakiekolwiek* wątpliwości co do
          przebiegu egzaminu to masz święte PRAWO przynajmniej obejrzeć zapis z kamer!

pzdr i powodzenia nastepnym razem :)
          • Gość: kenoj Re: Odwołanie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 18:21
            Wlasnie, ze nie!! Sam wiem od instruktora, ze wynik egzaminu byl zmieniany na pozytywny po obejrzeniu zapisu z kamer i stwierdzenia, ze egzaminator nie mial racji!
            • patina3 Re: Odwołanie. 10.06.06, 18:57
              Ja tez tak słyszałam że wynik może się zmienić.

Mój instruktor mówi, że zapisy na taśmie są przechowywane przez 2 tygodnie od
              dnia egzaminu, i w tym czasie można się odwołać.

Jeśli po przejżeniu taśmy okaże się że faktycznie nie było błędów albo ich
              rodzaj nie dyskwalifikuje egzaminu, to jest szansa na zmianę wyniku, aczkolwiek
              to się zdarza nieczęsto.

Jeśli jednak ktoś ma racje, to zdarzają się ponoć zmiany wyniku egzaminu.

Powyższa wypowiedź przytaczam za moim Instruktorem z jednej z warszawskich
              szkół. Pytałam go dziś o to w trakcie jazd a Pan jest bardzo ok.
              • Gość: CD Re: Odwołanie. IP: *.chello.pl 10.06.06, 20:06
                może "pan z jazd jest ok" ale samo OK nie wystarczy...
                polecam lekturę rozporządzenia 217 z 2005 roku...przed złożeniem odwołania i
                "panu z jazd"
                wyniku nie można zmienić...może być egzamin unieważniony ale NIE zmieniony...
                ponowne zdawanie na koszt WORD...to jedyna [duża] korzyść...
                powodzenia
                • patina3 Re: Odwołanie. 10.06.06, 20:26
                  Hmmm a nie było jakiejś nowelizacji tego przepisu czy co?

Ja tam uważam że unieważnienie egzaminu to chyba trochę za mało ;/
                  Czy w takiej sytuacji jedzie ten sam egzaminator??? Bo jesli tak to ja dziękuje
                  bardzo......
                  • Gość: ewelina23K Re: Odwołanie. IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 11.06.06, 00:33
                    no własnie egzamin jest z tym samym egzamiantorem. Taki poprawkowy egz. to na
                    pewno wiekszy stres, błąd łatwiej popełnić a tym samym nie zdać. Czy na
                    następnym egzaminie egzaminatorzy mają gdzies wpisane, ze zgłaszałm kiedys
                    odwolanie. Przeciez to koledzy, moze zemscic się za to. Nie wiem co oni mają
                    wpisane na tych karteczkach gdzie nasze nazwiska, ale raz jeden egzaminator
                    wiedzial który to moj egz i na czym poprzednio oblałam
                    • Gość: X Re: Odwołanie. IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 00:52
                      Który jest to Egzamin, to widać z numeru Ewidencyjnego (pierwsza cyfra na
                      Zaproszeniu).

Jakie błędy spowodowały "N" na poprzednim Egzaminie, to mogą zawsze sprawdzić
                      zaglądając w "teczkę" kandydata.

Czy ten sam Egzaminator ?
                      Trzeba by się wczytać w Dz.U.Nr.217......
                      Z tego co pamiętam , to na poprawkowym powinno być w samochodzie dwóch
                      Egzaminatorów.

Tak z ciekawości sam sobie poczytam :-)
                      • pontus_euxinus Re: Odwołanie. 11.06.06, 08:57
                        Ogolnie to chialem powiedziec, ze bzdury gadacie. Myslenie, ze pozniej
                        egzaminator sie zemsci jest mylne. Wg. mnie im mniej osob bedzie sie odwolywac,
                        tym dluzej egzaminatorzy beda czuli sie bezkarnie.

Gość portalu: X napisał(a):

> Który jest to Egzamin, to widać z numeru Ewidencyjnego (pierwsza cyfra na
                        > Zaproszeniu).

niekoniecznie - bo ta pierwsza cyferka to numer kolejnego zaswiadczenia, tak
                        wiec jesli ktos juz rozklada teorie i praktyke, to juz sa 2. a jesli na jednym
                        nie byl, to na kolejnym ma 3 - a moze podchodzic piewszy raz.

> Jakie błędy spowodowały "N" na poprzednim Egzaminie, to mogą zawsze
                        sprawdzić zaglądając w "teczkę" kandydata.

rownie dobrze wpisujac po egzaminie, egz. moze zamiast N wpisac P;)

> Tak z ciekawości sam sobie poczytam :-)

poczytaj, poszukaj i napisz - bo ja dzis mam wolne :)
                        • Gość: ewelina23k Re: Odwołanie. IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 11.06.06, 10:50
                          czyli nie powinien pozniej egzaminator wiedziec, ze wczesniej składałam
                          odwołanie?a to, ze raz egz wiedział który to moj egz i ze pierwszy raz na
                          miescie, to dlatego, ze zajzał w moją teczke?
                          • Gość: CD Re: Odwołanie. IP: *.mofnet.gov.pl 12.06.06, 13:57
                            teczki z dokumentami zdają się w innym pomieszczeniu i teoretycznie jeśli
                            egzaminator dostaje kandydata do przeegzaminowania od koordynatora to musiałby
                            iść i sobie teczkę pooglądać...sądzisz że egzaminując ponad 10 osób dziennie i
                            ze 300 miesięcznie za każdym razie chciałoby mu się lecieć i sprawdzać ile razy
                            kto oblał? wątpię...
                            natomiast jeśli masz watpliwości co do bezstronności to możesz po DWUKROTNIE
                            oblanym egzaminie praktycznym zgłosić do organu nadzorującego [urząd
                            marszałkowski] wniosek o obecność osoby z nadzoru w kolejnym egzaminie...wtedy
                            masz osobę z zewnątrz na egzaminie już...
                            nie musisz się odwolywać ....odwołanie swoją drogą a nadzór swoją...
                            zresztą jeśli masz zamiar coś w temacie robić to zrób to porządnie...czyli
                            zacznij od Rozporządzenia 217 z 2005 roku a nie słuchaj ludzi którzy daja rady
                            które gdzieś zasłyszeli...często takie półprawdy...
                            • pontus_euxinus Re: Odwołanie. 12.06.06, 23:09
                              Gość portalu: CD napisał(a):

[ciach]

racja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka