Dodaj do ulubionych

w poniedzialek mam egzamin na Powstancow-RADY!!!!!

12.07.06, 16:57
Witam w poniedzialek mam egzamin a w niedziele wykupilem 2 godziny jazd jakie
macie rady na co uwazac i w ogole...zdaje pierwszy raz wiec prosze o wszystko
co wam przyjdzie do glowy!Oczym gadac z egzaminatorem i w ogole...Prosze.
Obserwuj wątek
    • jacek666b Re: w poniedzialek mam egzamin na Powstancow-RADY 12.07.06, 16:58
      Oczywiscie na Powstancow Slaskich w Warszawie
    • Gość: river Re: w poniedzialek mam egzamin na Powstancow-RADY IP: *.aster.pl 12.07.06, 18:38
      uwazaj przede wszystkim na swiatla na piastow slaskich jezeli zdajesz popoludniu
      slonce tak mocno swieci w lampy ze nie widac jakie jest swiatlo. z rozmowa
      lepiej sie nie narzucaj sam czasem bedzie zagadywal to odpowiadaj ale nie daj
      sie rozproszyc
      • Gość: X Re: w poniedzialek mam egzamin na Powstancow-RADY IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:37
        Z uwagi na to, że głos weenątrz samochodu jest nagrywany na taśmę, to ostatnio
        Egzaminatorzy są mało rozmowni !

Jedna uwaga co do pieszych - Pieszy na przejściu ma Pierwszeństwo, ale jeżeli
        dopiero zbliża się do przejścia, to jeszcze nie !

Jeżeli pieszy jest na przejściu z sygnalizacją , a zapali się dla
        nas 'zielone', to i tak nie wolno nam przeciąć drogi pieszemu !!!
        Mało ważne, że pieszy łamie Prawo ! Od tego jest Policja(teoretycznie).
        • jacek666b Re: w poniedzialek mam egzamin na Powstancow-RADY 13.07.06, 10:52
          no wlasnie egzamin mam o 14...boje sie jak holera bo uwazam ze nierealne jest
          zdac za pierwszym razem...od tego czy teraz zdam zalezy wiele rzeczy....i na co
          oni zwracaja bardzo uwage o co sie czepiaja i na jakich drobnostkach mozna
          oblac?
          • jacek666b Re: w poniedzialek mam egzamin na Powstancow-RADY 13.07.06, 10:59
            i jeszcze jedna sprawa slyszalem ze egzamin na powstancow mozna oblac od razu
            przy wyjezdzie na ulice poniewaz jest sciezka rowerowa chodnik przystanek no i
            dopiero ulica.trzeba sie zatrzymac przed sciezka chodnikiem i przystankiem i
            wyczekiwac okazji na przejazd?
            • Gość: river Re: w poniedzialek mam egzamin na Powstancow-RADY IP: *.aster.pl 13.07.06, 11:42
              Zatrzymujesz sie przed sciezka i chodnikiem upewniasz sie ze nikomu nie
              utrudnisz i wyjezdzasz tam gdzie ci kaze instruktor.
              • olgie79 Re: w poniedzialek mam egzamin na Powstancow-RADY 13.07.06, 13:42
                jak każe Ci jechać w lewo, to od razu spytaj się, a gdzie dalej, bo po skręcie
                w lewo od razu musisz ustawić się na właściwym pasie; niemal od razu zaczynają
                się ciągłe linie i trzeba to wiedzieć wcześniej.
                Nie zapomnij na placu zapiąć pasów i o kierunkach.
                Nie zapomnij również, że jak pojedziesz w lewo to na bielanach jest dużo ulic,
                gdzie nie ma wyznaczonych pasów, są na tyle szerokie jednak, że można uznać, że
                są tam 2 pasy ruchu, trzymaj się prawej.
                Powodzenia.
                Ja zdaję dziś o 18-j też na powstańców.
                • jacek666b Re: w poniedzialek mam egzamin na Powstancow-RADY 13.07.06, 15:53
                  no dzieki wielkie bardzo mi pomogliscie zycze wam zdania egzaminu jak
                  najlepiej,jak najmniej nerwow i zero bledow.Pozdrawiam!
                • olgie79 Re: w poniedzialek mam egzamin na Powstancow-RADY 13.07.06, 22:52
                  no i zdałam :)

Do rad mogę dorzucić spokój, więcej gazu przy ruszaniu, to na pewno nie zgaśnie.
                  Miałam bardzo sympatycznego egzaminatora, nie pamiętam nazwiska, bo w grupie
                  wylosowano nas od razu 5 osób, ale poszło. Po mieście jeździłam około 35 minut.

Powodzenia w poniedziałek..

A ha - postawili niedawno znak - zakaz zawracania na powstańców śląskich, jak
                  jedziesz od ośrodka w kierunku wrocławskiej i tam właśnie na wysokości mc
                  donalda od niedawna nie wolno zawracać. To nowość, 3 tygodnie temu znaku
                  jeszcze nie było.. Najlepiej więc jechać wolniej nawet, ale uważnie obserwować
                  znaki.
    • Gość: m Re: w poniedzialek mam egzamin na Powstancow-RADY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 14:18
      Napisz po examie jak Ci poszlo. Ja od siebie moge powiedziec zeby zachowac spokoj gdy egzaminator probuje wyprowadzic nas z rownowagi, tj. krzyczy i zachowuje sie jak gbor. Z egzaminatorem nie rozmawiaj chyba, ze Cie o cos spyta. Z reguly wydaja tylko polecenia, w koncu to egzamin a nie spotkanie towarzyskie. Na placu upewnij sie 2x, ze wszystko jest ok przed ruszeniem, tj. pasy, zwolnienie recznego. Niby oczywiste, ale na egzaminie niejeden o tym zapomnial. Staraj sie jezdzic plynnie zgodnie ze znakami, takze predkosci. Stosuj sie do nich, nie tamuj ruchu, tj. jedz 50km/h w miescie jak jest taka mozliwosc i nie ma ograniczen predkosci. To chyba tyle z mojej strony.
      • Gość: ktosia Re: w poniedzialek mam egzamin na Powstancow-RADY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:45
        piszesz głupoty o egzaminatorze, jak mógłby robić takie rzeczy /krzyk/,
        przecież wszystko się nagrywa !!
        • Gość: ulka Re: w poniedzialek mam egzamin na Powstancow-RADY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.06, 22:57
          wyobraź sobie, że może :(
          • tori86 Re: w poniedzialek mam egzamin na Powstancow-RADY 16.07.06, 11:12
            moze, moze, na mnie krzyczal, i w ogole, kiedy jechalam 45km on na mnie sie drze, ze mam jechac rowno 50, to ja przyspieszylam, chociaz mu powiedzialam ze jest ograniczenie do 50, a nie nakaz jazdy 50
            • Gość: Madziulkaa Re: w poniedzialek mam egzamin na Powstancow-RADY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 12:50
              mam pytanie?! czy na egzaminie jest obowiązek jechania na 4 biegu? czy mozna
              pozostac przy 3 biegu? prosze o odp

pzdr!
              • Gość: 520-bez-klimy 4 bieg gryzie ! IP: *.toya.net.pl 20.07.06, 14:03
                Gość portalu: Madziulkaa napisał(a):
                > czy na egzaminie jest obowiązek jechania na 4 biegu? czy mozna pozostac przy
                3 biegu?

mozesz jechac nawet caly czas na 1. nie ma obowiazku zmiany nawet na 2.
                powodzenia
                • Gość: Madziulkaa Re: 4 bieg gryzie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 14:04
                  oki dzieki ;]
    • Gość: diiii Re: w poniedzialek mam egzamin na Powstancow-RADY IP: 217.8.164.* 20.07.06, 14:33
      DUZO gazu na gorce. Ja dzisiaj uwalilem wlasnie na tym :( nigdy nie bylo tak
      zeby mi gorka nie wyszla a tutaj taka niespodzianka !! nie uwazam tez ze to wina
      samochodow egzaminacyjnych. Juz slyszalem jak ludzie narzakaja ze sa w oplakanym
      stanie a prawda jest taka ze nauka przewaznie odbywa sie na starszych
      samochodach, ktore zachowuja sie jak stary wyrobiony kapec i ladnie mozna go
      wyczuc. Te na egzaminie sa duzo nowsze i bardzo czule sprzeglo maja :( ja dalem
      za malo gazu i nie zdolalem wyczuc sprzegla. Silnik nie wpadal w wibracje, a
      przod unosil sie tylko minimalnie. Generalnie polecam nie spieszyc sie na gorce.
      Ja sie pospieszylem i zle sie skonczylo ;) ale generalnie jezdzilem z Panem
      Marciniakiem i bylo sympatycznie. To moja rada - skupic sie, opanowac nerwy i
      nie oszczedzac gazu :D
    • Gość: Madziulkaa godzina egzaminu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 17:03
      jak to jest z godziną egzaminu praktycznego na powstancow slaskich? mogę sobie
      sama wybrac o ktorej mi pasuje egzamin czy komputer losuje godziny czy jak?
    • karolcia56 odp 20.07.06, 17:12
      ja trafilam na egzaminatora gadule,gadal i gadal wiec mu odpowiadalam po czym
      swierdzil ze za duzo tej gadki.wiec moja rada brzmi przytakuj albo grzecznie i
      krotko odpowiadaj(zadnych osobistych spraw bo ich to nie obchodzi wiem cos o
      tym)skup sie na jedzie,trasie,manewrach i poleceniach.postaraj sie nie
      denerwowac.uwazaj na wiazd przy przystanku juz przy prwrocie do wordu.musisz
      przejechac cala dlugosc przystanku i dopiero wjechac.to chyba tyle.daj znac jak
      ci poszlo.trzymam kciuki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka