Dodaj do ulubionych

Smart na B1, czyli problemy..

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 19:06
Witam.Chcialbym zrobic kategorie B1 i kupic auto smart.(B1 poniewaz niedlugo
koncze 16 lat).Przepisy mowia, ze na ta kategorie pojazd moze miec silnik
600cm3 max + 550 kg wagi max .Problem w tym , że smart wazy ok. 700kg. Mysle
ze autko moznaby odchudzic i zarejestrowac jako SAM .Tu sie wlasciwie zaczyna
problem - jak to zrobic??Bardzo prosilbym o odpowiedz ludzi znajacych sie
troche na procedurach urzedowych.Mozecie tez doradzic mi jak zbic z wagi??
Jezeli nic by z tego nie wyszlo prosilbym o nazwy samochodow jakie mozna
zarejestrowac na owa kategorie(tylko nie takich bardzo drogich).
Obserwuj wątek
    • Gość: roman Re: Smart na B1, czyli problemy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 21:36
      Moje jest takie zdanei poczekaj do 18 lat czy az tak bardzo ci sie spieszy ??

pozdro
    • Gość: Jurek Re: Smart na B1, czyli problemy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:25
      Smarta? O 150kg? To jest nierealne, biorąc pod uwagę, że chcesz tym samochodem
      normalnie jeździć. Lepiej za te pieniądze przez dwa lata jeździć taksówkami, a
      potem zrobić normalne prawo jazdy i kupić normalny samochód.
      • Gość: Pan P Re: Smart na B1, czyli problemy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:47
        Chce zrobic A1 (to na pewno bo mam motorek 125) i B1 tez by sie przydalo bo w
        zime to motorem nie pojezdze. Rodzice quada nie chca zasponsorowac(tym mozna
        na b 1 niektorymi).30 tysiecy to tez duzo za jakis mini wozek z zachodu.
        Smarta mozna jednak kupic duzo taniej- polowa tego.A do tego to w koncu
        mercedes :) .I mi sie bardzo podoba. Wstrzymanie do 18 na B byloby troche nudne
        dla mnie...
        • Gość: darek Re: Smart na B1, czyli problemy.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 20:20
          smart to glupie auto, wg mnie nieladne. Choc jestes bogaty to szkoda kasy na takie badziewie. Poczekaj te 2 lata i wtedy sobie kupisz normalne auto.
          • Gość: Paweł Re: Smart na B1, czyli problemy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 23:20
            Ale mu doradzacie...
            Jest taka kategoria prawa jazdy, więc niech z niej korzysta jak chce (ja sam
            choć mam teraz skonczone 18 lat żałuję, że wcześniej nie wiedziałem o tej
            kategorii i nie zrobiłem wcześniej prawka na nią). Po cholere mu mówicie żeby
            sobie odpuścił? On się pyta tylko o nazwy samochodów odpowiednich do tej
            kategorii oraz o to jak 'odchudzić' Smarta, więc trzymajcie się tego tematu.
            Pozdro
    • misiania Re: Smart na B1, czyli problemy.. 01.08.06, 10:35
      no to może nie smarta kup, tylko o, to, ligier nova. pojemność silnika i masę
      ma odpowiednie. nie wiem, czy strona z cenami jest aktualna - zresztą i tak
      uważam, że lepiej poczekać te dwa lata i wtedy kupić prawdziwy samochód. ale
      jeśli masz kasę i możesz sobie pozwolić na samochód tymczasowy, to twoja sprawa.

www.kelkoo.nl/b/a/ss_ligier_nova_occasion.html
      • Gość: Pan P Re: Smart na B1, czyli problemy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 20:56
        Dzieki za strone z tymi "ligierami".Z tym samochodem moglbym miec jednak jeden
        problem- w przypadku jakiejkolwiek awarii chyba nigdzie w Polsce nie znajde
        czesci zamiennych. Po prostu musze szukac. Ale jezeli jest kategoria prawa
        jazdy i doslownie 2 km. ode mnie jest nauka jazdy z takim mini-wozem to chyba
        takie auta istnieja.W tej szkole stoi autko "jdm", wlasciciel mowi jednak ze
        dal za nie ok. 50 tys.zl!! To jednak troszke za duzo.
        • Gość: jurek Re: Smart na B1, czyli problemy.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 08:59
          Dla ciebie za duzo? No nie mow..
          Kup smarta, przeciez zaden milicjant podczas kontroli ci go wazyl nie bedzie!
        • pam_pa_ram_pam Re: Smart na B1, czyli problemy.. 21.08.06, 20:46
          Kup Fiata 500.
          5000 zeta na Allegro. Za następne 2-3 tysiące zrobisz z niego cacko. I będzie
          jeździł przez 2 lata, bo części od "malucha" pasują. Po zrobieniu prawka kat. B
          sprzedasz, jak nie z zyskiem, to przynajmniej bez straty następnemu 16-latkowi.
          • tony100 Re: Smart na B1, czyli problemy.. 22.08.06, 12:19
            na Allegro zdarzają sie samochody za ok 5-7tys zł na które nie trzeba zadnego
            prawka.Tyle ze jadą jedynie 50km/h ale są rejestrowne jako motorower,i wystarczy
            ze masz karte motorowerową(jak nie masz-to chyba łatwiej zrobic)

Jak cos to gg 571305 udziele potrzebne info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka