Dodaj do ulubionych

grande punto

29.09.06, 19:41
mam pytanie do tych, ktorzy ucza sie Grande Punto?

jak Wam jezdzi sie tym autem.
jest on nieco duzy, czy nie przerazaja Was jego rozmiary? macie klopoty z
parkowaniem, z widocznoscia? moze macie jakies swoje zdanie o tym aucie.
Bede wdzieczy o wszelkie opinie.

z gory dziekuje:)
Obserwuj wątek
    • deeedeee Re: grande punto 29.09.06, 22:00
      w moim osrodku kupuja Grande Punto i bedzie od poniedzialku :) szkoda tylko ze
      dzis mialam ostatnia jazde przed egzaminem (3.10)(jeszcze na Punto II), ale
      zostaly mi do wykorzystania 2h po egzaminie (tak wyszlo;)) i w nastepny piatek
      pojade juz chyba na Grande [swoja droga ciekawe czy bede jezdzic juz jako
      'prawdziwy kierowca z prawem jazdy' czy bedzie to kolejna jazda doszkalajaca
      przed nastepnym egzaminem :P] . Przypatrze sie wszystkiemu co mozliwe, porownam
      ze starym PII i opisze [jak za tydzien jeszcze znajde ten watek ;)]
    • Gość: m. Re: grande punto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 23:37
      Pontus, blagam, zrob cos z tym niezrownowazonym psychicznie czlowiekiem, bo
      zaczyna wyzywac sie na kazdym wątku tego forum za swoje nieudolnosci zyciowe, z
      litosci chociaz mozna by go delikatnie zablokowac do czasu az sie zastanowi nad
      samym soba... Pewnie biedaczek ma z 70 lat, egzaminator zaliczyl mu jazde z
      litosci za 1 razem, a zadna babka go nie chciala, wiec swoje podniecenie
      probuje wyladowac na ublizaniu niewinnym i cieszacym sie zyciem ludziom. Az sie
      wchodzić na wątki nie chce, zeby przypadkiem nie zobaczyc jego kolejnych
      żalosnych wywodow.
      • socka2 Re: grande punto 30.09.06, 00:03
        jak dla mnie jest za "czuly" - lekkie nacisniecie hamulca i leci sie na szybe.
        Przesiadlam sie na niego z punto II i na poczatku czesto mi gasl, ale po 2
        godz, jazdy bylo ok.
        dla kogos, kto wyjezdzil 30 godzin i pierwszy raz wsiada do niego na egzaminie,
        moze sie to zle skonczyc.....
        • Gość: devon Re: grande punto IP: *.efekt.net.pl 30.09.06, 09:58
          ja jezdze nim od poczatku jak i oplem corsa i fiat jest zajebisty lepiej mi sie
          nim jezdzi niz oplem ale rzeczywiscie jest czuly nawet myslalam zeby go sobie
          ehehhe kupic
      • pontus_euxinus Re: grande punto 30.09.06, 13:22
        Gość portalu: m. napisał(a):

> litosci chociaz mozna by go delikatnie zablokowac do czasu az sie zastanowi
        nad samym soba...

nie reagowac na jego posty. sam przestanie.
    • deeedeee Re: grande punto 07.10.06, 15:06
      ok, no wiec mialam przyjemnosc pojezdzic na Grande Punto wczoraj przez ok. 2,5h.
      Moje wrazenia? Hmmm....
      -rozmiary - raczej normalne, nie przerazil mnie ;)
      -tylna szyba jest chyba duzo mniejsza niz w poprzednich modelach, to jest
      minus...
      -co do widocznosci podczas parkowania nie moge sie wypowiedziec bo nie
      parkowalam, prawdopodobnie bede parkowac nastepnym razem wiec dopisze do watku
      jak mi sie parkowalo:).
      -elektryczne ustawianie lusterek jest super...
      -wygodnie sie siedzi w fotelu kierowcy, ale juz mniej miejsca jest na nogi
      jezeli chodzi o szerokosc (niewygodnie mi bylo z prawa noga, uderzalam kolanem o
      plastik od kokpitu na wysokosci pokretel od dmuchawy, mniej wiecej ;)))
      -teraz troche powymyslam :P : w tym modelu nie ma podporki na reke miedzy
      fotelem kierowcy a pasazera - widzialam Punta z taka podporka i myslalam ze tu
      tez bedzie, ale zadowolilam sie czyms innym - jadac w korku na dwojce lub
      normalnie na czworce mozna idealnie oprzec reke na lewarku od skrzyni biegow :D
      galka jest splaszczona u gory :)
      -Silnik (w naszym przypadku) 1,2 gaz - troche muli, chociaz wydaje mi sie ze
      moze miec mimo wszystko lepsze przyspieszenie niz PII na ktorym jezdzilam. Takie
      mialam odczucie, raz sobie ruszylam tak porzadnie z kopyta ;) i bylo w miare OK.
      dla poczatkujacych - moga byc trudnosci z tylna szyba (mniejsza widocznosc)
      dla zaawansowanych - raczej nie bedzie problemow :)

opisalam autko raczej nie od tej strony od ktorej bys chcial, pontus_euxinus,
      ale mam nadzieje ze taka miniminimini recenzyjka tez sie przyda ;)
      • pontus_euxinus Re: grande punto 07.10.06, 18:18
        dzieki:)
    • deeedeee Re: grande punto 25.10.06, 18:44
      oki, dzis znowu mialam 'przyjemnosc' jezdzic na GP, robilam koperte i parkowanie
      prostopadle przodem i prostopadle tylem. Podtrzymuje to co powiedzialam -
      widocznosc przez tylna szybe jest beznadziejna, przy upewnieniu sie przez lewe
      ramie przeszkadza slupek miedzy drzwiami, strasznie szeroki jest, nic nie
      widzialam jak sie odwrocilam :(
      latwo sie nim manewruje, jest zwrotny, ale widocznosc kiepska!
      • enclave Re: grande punto 25.10.06, 20:18
        ja jezdzilem nim tylko 2h - nie czulem sie pewnie to wiadome, widac postep
        techniczny w porownaniu do II czy IIFL (chociaz one sie nie roznia wiele), auto
        jest masywniejsze i czulem sie w nim duzo bezpieczniej. Co do tylnej szyby fakt
        - nic przez nia nie widac ale za to w lusterkach widac wszystko (sa ogromne) -
        ustawiajac je normalnie do jazdy na luku widac w nich bez problemu linie i
        wszystkie slupki ;]. Tak jak ktos juz tu mowil - hamulec byl niewiarygodnie
        czuly - moglbym hamowac z piskiem samym malym palcem od stopy ;]

Podsumuwujac - wole punto 2. Grande jak dla mnie za duze, szyba za mala, ale za
        to biegi chodza jak miod :)
        • deeedeee Re: grande punto 26.10.06, 15:55
          enclave napisał:

> ale za to w lusterkach widac wszystko (sa ogromne) -
          > ustawiajac je normalnie do jazdy na luku widac w nich bez problemu linie i
          > wszystkie slupki ;].

zgadzam sie w 100% z tym (na egzaminie to tez zauwazylam)

> Tak jak ktos juz tu mowil - hamulec byl niewiarygodnie
          > czuly - moglbym hamowac z piskiem samym malym palcem od stopy ;]

prawda jezeli chodzi o samochod egzaminacyjny, jak zahamowalam to o malo nie
          wlecialam na szybe ;) ale ten na ktorym mam jazdy doszkalajace nie ma juz tak
          czulych hamulcow, a samochod ma dopiero 4 tygodnie. nie wiem od czego to zalezy :/

> Podsumuwujac - wole punto 2. Grande jak dla mnie za duze, szyba za mala, ale
          > za to biegi chodza jak miod :)

prawda, prawda, prawda!!! :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka