Dodaj do ulubionych

Jaki to jest dobry instruktor ?

04.12.06, 10:50
Witam,

W mojej szkole już miałem 4 instruktorów. Jeden od razu absolutnie mi się nie
spodobał. A z tych 3 - to tylko jeden był cierpliwy i spokojnie tłumaczył.
Mam przejechane dopiero 11 godzin. I juz ustawione inne jazdy,ale już chcę
iść ustawić po raz drugi godziny. Czy tylko ja tak wymagam?
Żeby instruktor był cierpliwy, nie mądrzył się (cwaniaczek), dobrze tłumaczył.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Jaki to jest dobry instruktor ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 11:04
      Polecam Marian Dadela tel.505 942 639.Bardzo dobry spokojny i opanowany.Dzieki
      niemu zdałam egzamin.
    • Gość: Laura Re: Jaki to jest dobry instruktor ? IP: *.chello.pl 04.12.06, 15:20
      Hej,

miałam podobne "wymagania" jak Ty. Poradziłam sobie w ten sposób, że zapisując
      się w biurze szkoły na jazdy powiedziałam o jakiego instruktora mi chodzi
      (oczywiście pod względem cech charakteru ;)).No i trafili w 10-tkę ;)
      Dobrze jeśli osoba pracująca w biurze jest kompetentna i szczerze Ci doradzi.

Pozdrawiam!
    • Gość: Ewa Re: Jaki to jest dobry instruktor ? IP: 195.116.125.* 04.12.06, 18:09
      Nie tylko Ty masz takie wymagania, musisz mieć dobrego instruktora żeby się
      nauczyć jeździć. Zazdroszczę Ci, że masz w ogóle możliwość zmiany instruktora,
      ja się zapisaląm do malej szkoly i nie mam takiego manewru. Moim zdaniem bycie
      cierpliwym to i tak nie wszystko, co z tego że mój instruktor jest cierpliwy i
      nie nerwowy jeśli ciągle slyszę, że takich kursantów jak ja- to ma na kopy, że
      jeśli ktoś chce się nauczyć to się nauczy (a ja myślalam glupia, że od uczenia
      jest instruktor:/), że jemu to tak na prawdę nie zależy na tym czy się kursanci
      nauczą jeżdzić czy nie, a jeśli się nie nauczą to na pewno wina lezy po stronie
      ucznia a nie instruktora. Cierpliwośc to nie wszystko, instruktorzy powinni mieć
      jeszcze trochę szacunku do ludzi, którzy ich żywią i zdecydowanie twierdzę, że
      kursant z instruktorem muszą się dobrać charakterami- jedni wolą żeby na nich
      pokrzyczeć bo cisza i brak reakcji instruktora na błędy wyprowadza ich z
      rownowagi, inni potrzebują, żeby ich ciagle pocieszać, że będzie lepiej i
      wszystko przyjdzie z czasem. Dobry instruktor to moim zdaniem polowa sukcesu.
      Pozdrawiam
    • agatelek2 Re: Jaki to jest dobry instruktor ? 04.12.06, 19:15
      Trzeba naprawdę trafić na dobrego instruktora.Ja uczyłam się jeżdzić w SARBO na
      warszawskim bemowie.Bardzo fajna szkoła.Mój instruktor,corsa nr.4.Bardzo
      cierpliwy,umie bardzo dobrze tłumaczyć.Siostra chodziła do innej szkoły,ale nie
      odpowiadali jej tamci instruktorzy,przepisała się do p.Marka.I dopiero wtedy się
      wyluzowała w czasie jazdy.BARDZO POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • agatelek2 Re: Jaki to jest dobry instruktor ? 04.12.06, 19:18
        nIE NAPISAłAM,żE ZDAłYśMY ZA PIERWSZYM RAZEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Ula Re: Jaki to jest dobry instruktor ? IP: *.net-serwis.pl 06.12.06, 13:55
          Moj instruktor mówił ze musi kazdego tak dobrze nauczyć jeżdzić prawie jak sam
          umie bo moze go spotkać na drodze i nie może sie za niego wstydzić . Mnie
          przygotował świetnie na egzamin a teraz spokojnie jezdzę i moja mama zachwycona
          jak ze mną jezdzi ze ma takiego kierowce z którym spokonie wszedzie moze
          pojechać bez stresu .Polecam pana Włodka 601-371-441 spokój ,
          opanowanie ,kultura ,wiedza i lata doswiadczenia . Jak mi polecała koleżanka
          to nie bardzo jej wiezyłam ale tacy instruktorzy jeszcze pracują.
    • Gość: Gość Re: Jaki to jest dobry instruktor ? IP: *.zabki.net.pl 05.12.06, 16:17
      Ja miałam świetnego instruktora. Cierpliwy, spokojny, opanowany i rzeczowy. Do
      tego z niesamowitym refleksem. Hamował tylko w sytuacjach podbramkowych, na
      całym kursie może tylko ze dwa razy złapał za kierownicę jak miałam zamiar
      zrobić coś głupiego:) Zdałam za pierwszym razem. Polecam! P. Wojtek ze szkoły
      Strefa-L.
    • Gość: grzeszny-aniol Re: Jaki to jest dobry instruktor ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 16:22
      Hehe moj jeden instruktor przedstawil sie "jestem najwiekszym ch*** w osrodku
      ale i mnie jest zdawalnosc 100%". Mimo takiej prezentacji nie chcialam z nim
      jezdzic bo ciagle sie darl...
    • kate21.07.07 Dobry Instruktor 05.12.06, 16:28
      Myślę że oprócz tego by był dobry powinien być tylko 1 dobry instruktor.
      Ja cały kurs zrobiłam z 1 instruktorem, dodatkowe jazdy też. Z dobrym
      instruktorem, który traktował mnie bardzo indywidualnie, a nie jak kolejnego
      klienta, z którym trzeba pojeździc parę godzin eLką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka