Gość: mb Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: 212.76.37.* 26.02.09, 21:58 Witam, Robiłam kurs w Imoli w Warszawie. Trafiam na beznadziejnego instruktora z ktorym przejeżdziłam 40 godzin i nauczyłam się podstaw. Dwa egzaminy niezdane. Polecono mi szkołę PIK na Ursynowie, a w zasadzie konkretnego instruktora - Eryka. Poszłam nie mając nic do stracenia. Wykupiłam jakieś 10 gdzin i dopiero tu nauczyłam się jeździć. Wszystko tłumaczy, lekcje są intensywne nie polegają na "wyjeżdżeniu" opłaconej godziny. Udzielił mi szreg rad i wskazówek tak technicznych jak i praktycznych. idąc na trzeci egzamin w zasadzie wiedziałam, że zdam. Z perspektywy czasu, cieszę się, że nie udało mi się jamś fartem zdać za pierwszym czy drugim razem, bo bylabym teraz kiepskim kierowcą. życzę powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.chello.pl 26.02.09, 22:02 tak, znowu autoreklama. Pozdrawiam Eryka. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werami Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.aster.pl 27.02.09, 00:10 a ja tez slyszalam o Eryku, ze to dobry instruktor, ale nie wiem czy to prawda - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przestrzegam Szkoła PIK z Warszawy Ursynów to złodzieje!! IP: *.acn.waw.pl 27.02.09, 08:23 Widzę,że ta pseudo szkółka na siłę sobie spamuje na tym forum i może jakiś nie zorientowany da się złapać na tę autoreklamę.Proponuję przed wyborem tej oszukańczej szkółki poczytać opinię klientów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=154&w=82509192&a=82608479 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Szkoła PIK z Warszawy Ursynów to złodzieje!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.08.09, 16:31 zupelnie popieram!!!! i rowniez szczerze odradzam!!!, instruktorzy kaza dokupowac jazy po 10godz i juz nie wnikam czy za namowa kierownika czy jego zony!!! przez 30godz,.nie uczylam sie tony rzeczy, ktore juz od poczatku powinnam miec robione!!!, a na koniec kazano mi dokupic nastepne 30 godz, z czego kazda kosztuje 50zl, zatem zabieram papiery i nikomu nie polecam!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor Re: Szkoła PIK z Warszawy Ursynów to złodzieje!! IP: *.subscribers.sferia.net 02.02.12, 23:09 Egzamin wewnętrzny jest podsumowaniem całego szkolenia, jeśli kursant nie posiadł odpowiednich umiejętności musi się doszkolić. Tu idzie o jego własne bezpieczeństwo i innych użytkowników dróg, tu chodzi o życie. Doszkalać się możesz w innym ośrodku, a na koniec przyjść do swojego instruktora i pokazać mu że umiesz jeździć. Nie jestem instruktorem w PIK ani nie mam z nim żadnych związków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIK TO ZŁODZIEJE Re: Szkoła PIK z Warszawy Ursynów to złodzieje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.12, 19:34 W PIKu wykupiłam 5 godzin doszkalających, z czego po tygodniach czekania i ciągłego dodzwaniania się wyjeździłam 3. Po 3 miesiącach przerwy chciałam wyjeździć brakujące 2 godziny- na co otrzymałam odpowiedź, że już je wyjeździłam!?!? Nie potrafią odnaleźć karty z moimi podpisami, żeby to sprawdzić. Generalnie ta Pani "szefowa" to kawał ... Rozłącza się w czasie rozmowy, mówi, że oddzwoni po czym albo wychodzi z biura albo nie odbiera. Podsumowując wykonałam chyba ze 20 połączeń do nich w ciągu 2 tygodni, a oni cały czas zbywali, że muszą to sprawdzić. Na razie wysłałam do nich list polecony z potwierdzeniem odbioru. Zażądałam zwrotu pieniędzy (100zł) na mój rachunek w terminie 7 dni oraz powołałam się na odpowiedznie paragrafy kodeksu cywilnego. Miesiąc minął i oczywiście pieniędzy nie oddali. Ale potwierdzenie zapłaty mam, potwierdzenie odbioru też, więc w trybie uproszczonym (30zł) wyślę opis i dokumentację do sądu i po otrzymaniu tytułu egzekucyjnego złożę wniosek o dopisanie tej firmy do Krajowego Rejestru Długów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U W A G A U W A G A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.10, 00:36 NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ na oferowaną promocję cenową! Wszystko jest dokładnie wyliczone, i w ramach "PROMOCJI" zanim zaczniecie jeździć, siedząc w aucie przez kilka godzin uczycie o światłach w aucie i innych głupotkach które można się nauczyć w max godzinę a jak już dojdzie do jazd to lekcje są skracane, ciągłe jazdy po placu aby zrobić jak najmniej kilometrów a Żeby "PROMOCJA" się zwróciła nawet jak dobrze sobie radzisz na kursie to na koniec dostajesz polecenie żeby dokupić kilka godzin (45zł/h) bo bez tego nie dostaniesz zaświadczenia o kursie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczeń Re: Szkoła PIK z Warszawy Ursynów to złodzieje!! IP: *.147.255.140.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.12.10, 14:46 Polecam tę szkołę, te rewelacje na temat Piku są wyssane z palca i mają znamiona dziwnej taktyki konkurencji, żenujące... jako nieliczni mają automat i szkolą niepełnosprawnych, to mnie zainteresowało i poszłam pogadać. Mój wybór okazał się bardzo dobry, niedługo kończę kurs, jestem zadowolona i z obsługi klienta i z kadry. Sama prowadzę działalność i wiem co nieco na tematy oczerniania na forach internetowych. Ci co chcą sprawdzą zanim uwierzą. Odezwę się po egzaminie a teraz namawiam na PIK, z tego co wiem dla uczących się mają teraz atrakcyjną zniżkę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik oszuści Re: Szkoła PIK z Warszawy Ursynów to złodzieje!! IP: *.um.warszawa.pl 05.05.11, 14:20 oszukują zarówno klientów jak i instruktorów: - samochody mają w fatalnym stanie - na jezdy trzeba czekać tygodniami - zmuszają do wykupywania dodatkowych godzin - materiały dydaktyczne i sala to tragedia - nie wypłacają wynagrodzeń instruktom zaległości po kilka tysięcy i dlatego ciągle odchodzą instruktorzy - bardzo czeste awarie samochodów - odwoływanie jazd w ostatniej chwili bo używają aut do celów prywatnych - jazda tylko po ursynowie a nie po trasach egzaminacyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawka Re: Szkoła PIK z Warszawy Ursynów to złodzieje!! IP: *.nat.student.pw.edu.pl 04.10.11, 14:42 Z przykrością muszę się zgodzić z powyższą opinią. nikomu nie polecam szkoły Pik na ursynowie Na jazdy rzeczywiście muszę czekać tygodniami, co więcej mimo że zapłaciłam za kurs łączony Skoda + Toyota to mam wielkie problemy by zapisać się na jazdy na Skodę z moim instruktorem Zdarzyło mi się też że odwołano mi jazdy i nie powiadomiono mnie o tym !!!! Zapisy na jazdy tylko osobiście- wielkie utrudnienie. A jazdy odbywają się głównie po Ursynowie. Na radarowej z obecnych 22h kursu byłam tylko 2 razy.... Podsumowując może kiedyś była to dobra szkoła ale teraz NIE POLECAM JEJ NIKOMU !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.jmdi.pl 27.02.09, 22:15 Polecam goraco Silvera ul. Modlińska310/312 na Białołece a szczególnie instruktora Krzyśka Kamińskiego:)) Nie pożałujecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Silver Warszawa SILVER Warszawa-uważajcie! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.09, 20:31 To też jedni z większych spamerów ostatnio na tym forum. Wypowiedzi klientów nie pozostawiają złudzeń: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=154&w=75055781&a=75313842 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: SILVER Warszawa-uważajcie! IP: *.jmdi.pl 28.02.09, 21:07 Te wypowiedzi sa zamieszczone sprzed roku.. Ja zaczełam kurs w wakacje. Jazdy wyrobiłam prawie w dwa miesiące, mogłam wczesniej. Jest kilku nowych instruktorów. Wykładowca tez się zmienił. Są instruktorzy, którzy jeżdża w weekendy i wieczory. A od niedawna zmienił sie właściciel szkoły i zależy mu na kursantach. Może to jednak Cię przekona, ze nie jest tak tragicznie jak piszesz. Albo przynajmiej, że zmiany idą ku lepszemu. Nie wszystkim da się dogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kka SILVER Polecam! IP: *.acn.waw.pl 19.06.09, 09:46 Absolutnie nie zgadzam się z opinią, w której autor przestrzega przez Silverem. być może kiedyś rzeczywiście tak było. Teraz jest tak, jak pisze madzik. Niebawem kończę tam kurs i nie umiem znaleźć żadnego minusa tej szkoły. Instruktorów jest 5, Pani z sekretariatu jest bardzo miłą osobą, instruktorzy jezdzą o każdej porze i każdego dnia-jak komu pasuje, nie ma problemu z umowieniem sie na jazdy, wyklady trają non stop więc w każdej chwili można dołączyc, poza tym wszelkie informacje mozna uzyskac zarowno przez telefon, maila jak i nawet gg. Ja jestem bardzo zadowolona zarówno z częsci teoretycznej jak i praktycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
zloty.strzal Re: SILVER Polecam! 19.06.09, 10:08 A najfajniejsza jest, jak ci wypłatę przysyłają? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakarka o nie nie IP: *.acn.waw.pl 19.06.09, 13:20 powyższy post pisałam ja, kakarka;-) tylko coś mi się klawiatura przycięła i dopiero teraz zobaczyłam, że podpisałam się kka. Uprzejmnie informuję, że nie mam nic wspólnego z tą szkołą oprócz tego, że jestem ich kursantką. Zdążyłam się troszkę już zapoznać z tym forum i zdaję sobie sprawę, że wszystkie pozytywne opinie traktowane są jak autoreklama. Troszkę to dziwne bo w takim razie należałoby tylko narzekac na wszystkie szkoły i wtedy wszyscy byliby zadowoleni. Jeszcze raz powtarzam - nie jestem pracownikiem tej szkoły, jestem zadowoloną kursantką. Naprawdę zadowolona. Jeśli ktoś nie chce wierzyć- Wasza sprawa. J anapisałam co myślę i nie mam zamiaru ich oczerniać jeśli uważam, że są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p7 Re: o nie nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 17:08 a nie można być zadowolonym pracownikiem i zadowolonym kursantem? ja byłam z 1,5 roku, zaczęło się od kursu, dlatego, że dobrze szkolili chciało mi się tam pracować. z chłopakami mam do tej pory kontakt, z dziewczętami z biura też;) wiem dobrze, kogo stamtąd nie polecę, ale są ludzie godni polecenia, tyle, że to zależy komu, wam to nie:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakarka Re: o nie nie IP: *.acn.waw.pl 19.06.09, 17:22 a mozesz podac kogo polecisz? Pytam z ciekawosci. Ja mam swietnego instruktora i za nic go nie zamienie na innego, jestem ciekawa czy jego bys polecila. Nie wiem kiedy tam pracowalas, byc moze jeszcze nie za jego czasow;-) bo on jest tam od dosc niedawna. Podasz imię/imionA? Albo chociaz inicjały?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p7 Re: o nie nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 22:04 nigdy w życiu:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakarka Re: o nie nie IP: *.acn.waw.pl 29.06.09, 22:29 Oj, dlaczego? Może chociaż na priv? Proszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p7 Re: o nie nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 22:37 .. niepisana umowa jest niepisaną umową;) neee. a umówiłam się, że robię tu co chcę, byleby nie podawać jego tożsamości, inicjałów, niczego;) ale ja w tym siedziałam 1,5 roku temu, więc marne szanse, że chodzi o tego samego;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakarka Re: o nie nie IP: *.acn.waw.pl 29.06.09, 22:47 Aaa to "mojego" jeszcze tam nie było:) W takim razie na pewno mówisz o K. lub G. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik o nie nie IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.09, 23:51 Kakarka a Ty jeździsz może z K.K.? Jesli tak to nie staszny będzie Ci egzamin:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakarka Re: o nie nie IP: *.acn.waw.pl 29.07.09, 09:14 nie, nie z K.K. ale z S.J :) Kiedy uczęszczałaś tam na kurs? NIedawno jakoś? Jeśli tak to mojego znasz na 100% bo prowadzi większość wykładów. Szczerze powiem, że nie zastąpiłabym go na żadnego innego choć wiem, że K jest też bardzo dobry ale jakoś S szczególnie mi podpasował:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez prawny Re: o nie nie IP: 109.243.143.* 09.01.10, 21:49 a co sadzicie o euroszkole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: SILVER Polecam! IP: *.222.241.250.spray.net.pl 22.06.10, 01:13 nie rozumiem tego wpisu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: SILVER Polecam! IP: *.centertel.pl 08.01.10, 21:33 Zgadzam się z Tobą. Jeździłam z instruktorem tej szkoły- instruktor Krzysztof i jestem bardzo zadowolona. Jest dokładnie tak jak napisałaś. Bez problemu można się umówić na jazdę i dopasować godziny jak komu pasuje. Dzięki instruktorowi Krzysztofowi wczoraj zdałam egzamin bez problemu. Bardzo dobrze uczy, jeździ trasami egzaminacyjnymi. Fajnie tłumaczy i widać, że mu zależy, żeby nauczyć kursanta. I naprawde nauczył mnie jeździć. Teraz bez problmu skręcam w lewo i zmieniam pasy. Dzięki Instruktorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: SILVER Polecam! IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.11, 19:29 Jeśli chcecie poznać czym jest przyjemność jazdy, jak dobrze jeździć i szybko zdać egzamin, to tylko SILVER, a najlepiej jeszcze z instruktorem Krzysztofem. Absolutny profesjonalizm, rzetelność i do tego rewelacyjna atmosfera. Z czystym sumieniem polecam swoim znajomym i wszystkim oczekującym konkretnych efektów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: SILVER Warszawa-uważajcie! IP: 62.69.216.* 21.05.10, 12:24 a ceny? znalazłem artykuł, że można zrobić kurs za 800 zł!!! niewiarygodne www.szkola-jazdy.pl/artykuly/single/id/553 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania SARBO-NIE! IP: *.acn.waw.pl 21.05.10, 21:13 Wywaliłam pieniądze, instruktor jeździł ze mną po 1 godzinie, niczego mnie nie nauczył, jeszcze brałam dodatkowe jazdy i oblałam 3 razy egzamin. Przez znajomą trafiłam do pani Kasi ze szkoły Aurinko. Dopiero tam nauczyłam się jeździć i zdałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: SARBO-NIE! IP: *.subscribers.sferia.net 04.01.12, 11:23 No po jednej godzinie cie nie nauczył to rzeczywiście wywaliłeś kupę kasy, a może jesteś mało kumaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: SARBO-NIE! masakra!!!! IP: 78.133.196.* 20.03.13, 11:27 nie nauczyli mnie tzw koperty.nawet nie miałam pojecia, ze taki manewr wymagany jest na egzaminie, dopóki egzaminator kazał mi go wykonać !!!!! oczywiście nie zdałam i śmię twiedzić, że wielce prawdopodobne, że właśnie przez niedopełnienie przez SARBO obowiązków szkolenia własnie tak się stało. Egzaminator powiedział, że nie naprawdę nie miał sie o co do mnie doczepić do momentu kiedy wydał polecenie parkowania równoległego tyłem. MASAKRA JAKAŚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a już apogeum wkurzenia osiągnęlismy kiedy mąż usłyszał od jednego z szefów szkoły, że pewnie nie było warunków do nauki tego manewru na mieście a poza tym pańska zona jest chyba osobą dorosłą więc powinna wiedzieć czego mają ją uczyć !!!! ŻENADA NORMALNIE !!!!! ODRADZAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef sarbo Re: SARBO-NIE! masakra!!!! IP: *.subscribers.sferia.net 26.03.13, 22:08 Szanowny Panie Gliński i wielce Szanowna Pani Glińska przyszła Pani po kursie z Ostrołęki gdzie instruktor prowadzący powinien był zapoznać Panią z podstawowymi manewrami , jakie obowiązują na egzaminie w tym również parkowanie równoległe. Cały postęp Pani szkolenia jest zapisany w karcie przeprowadzonych zajęć w Ostrołęce. Zasady szkolenia w całej Polsce są takie same co reguluje dziennik ustaw. Pani zgłosiła się do nas na jazdy uzupełniające gdzie instruktor zwykle próbuje się dowiedzieć w czym kursant czuje się najsłabiej, by potem dostosować do tego szkolenie. Szanowna Pani przejeździła w sarbo 12 godzin, próbowałem wyjaśnić z instruktorami czy manewr parkowania równoległego był ćwiczony, jednakże ponieważ jazdy były realizowane w dość długich odstępach czasu i z trzema instruktorami nie byłem stanie 100% stwierdzić faktu tego faktu o czym w rozmowie powiadomiłem Pani męża. >,,już apogeum wkurzenia osiągnęliśmy kiedy mąż usłyszał od jednego z szefów szko > ły, że pewnie nie było warunków do nauki tego manewru na mieście”< W istocie w trochę innej formie powiedziałem- jazdy odbywały się w godzinach wieczornych i w zimie w tym roku dość śnieżnej, ponieważ manewry odbywają się na mieście i ze względu na zalegający śnieg czasami mogą wystąpić okoliczności że danego manewru nie można ćwiczyć. Ale proszę Panią dlaczego podczas tylu godzin jazd nie wspomniała Pani o tym aby taki manewr przećwiczyć? TO JEST RÓWNIEŻ PANI WINA” >,,Egzaminator powiedzi ał, że nie naprawdę nie miał sie o co do mnie doczepić do momentu kiedy…………………….”< W powyższym zdaniu przeczy Pani sama sobie, mówiąc że nic Panią nie nauczyliśmy a skąd nabyła Pani te umiejętności o których mówił egzaminator? Paszkwil jaki Państwo napisaliście pokazałem instruktorom i zrobiło im się bardzo przykro bo wkładali w naukę Pani dużo serca , tego na pewno Pani nie zaprzeczy i ja wiem że są to rzetelni i dobrzy instruktorzy. Najbardziej boli mnie to że Pani mąż powołując się na pracownika Hondy Plaza z którą mam dobre relacje ,,wyżebrał” u mnie zniżkę na Pani jazdy, a później po nie zdanym egzaminie chciał jeszcze wymusić na mnie 2 godziny gratis rzekomo za straty moralne. Po odmowie pojawił się ten wpis. Zapewniam Państwa że tym paszkwilem nie zaszkodzicie szkole sarbo bo większość z naszych klientów zdaje egzamin za pierwszym razem a szkolenie jest prowadzone na najwyższym poziomie. Swoją drogą mam nadzieję że nie wszyscy z Ostrołęckiego są tak zawistni. I czy Państwo każdą szkołę tak szkalują jeśli nie uda się wyłudzić jazd darmowych? Internet nie jest anonimowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: SARBO-NIE! masakra!!!! IP: *.hondaplaza.pl 27.03.13, 10:13 Nie chce mi się komentować tych ,,rewelacjii'' ale ponieważ podał Pan do publicznej wiadomości moje i żony dane informuję pana , że jest to KARALNE!!!!!! Rozpisywanie się tutaj byłoby zniżaniem, się do poziomu , który Pan reprezentuje więc uniknę tego błędu. Informuję Pana, iż rozpocząty tutaj wątek został zapoczątkowany przez innych ,,zadowolonych'' klientów, którzy to tak jak pan twierdzi ,,chwalą'' pana szkołę. Niech pan sobie poczyta fora na ten temat. Nie chce mi się więcej pisać na temat tego, że w Ostrołęce nie ma parkowania równioległego na egzaminie bo pan powinien o tym wiedzieć oraz o tym, że stwierdził pan , że w ciągu wykupionych 12 h jazd nie było jak to pan stwierdził warunków ku temuy , aby kursantowi pokazać parkowanie równoległe - żenada. Najpierw twierdził pan , że to nie mozliwe, aby takiego manewru nie ćwiczono, a nazajutrz stwierdził pan to co powyżej. Potem jeszcze wycofując się żałośnie zwala Pan na kursanta mówiąc , ze to kursant ma wiedzieć co jest na egzaminie A ja myślałem , że wy..... Kto tu zaprzecza sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursant Re: SARBO-NIE! masakra!!!! IP: 78.133.196.* 28.03.13, 08:56 Po pierwsze to ,że używa Pan mojego nazwiska na takim forum jest karygodne! a skoro już Pan to zrobił to sam powinien się również podpsiać nazwiskiem pod swoim "tekstem" Nie mam pretensji to sposobu szkoelnia i podejścia instruktorów z Sarbo tylko do tego, że nie przećwiczyli wszystkigo, dosłownie wszystkiego co wymagane jest na egzaminie. Instruktorzy wkładają swoje serce w pracę szczególnie Adam i Artur, ale wybaczy Pan, że to ja powinnam mówić "że mam ćwiczyć równoległe tyłem" jak po prostu nie wiedziałam, że w ogóle taki manewr jest wymagany na egzaminie!!!!! OBOWIĄZKIEM INSTRUKTORA JEST PROWADZIC TAK NAUKĘ ŻEBY PRZEĆWICZYĆ Z KURSANTEM WSZYSTKO TO CO JEST WYMAGANE NA EGZAMINIE !!!!! chodziło nam tylko i wyłącznie o ten aspekt sprawy. Oczywiście Pan nie poczuwa sie do odpowiedzialności i wyjścia z całej sytuacji z twarzą. ale to juz Pana sprawa. Ja nie chce miec juz z Wami nic wspólnego po tym jak zostałam zaskoczona na egzaminie, gdy egzaminator poprosił o wykonanie manewru, który to powinniscie byli mnie nauczyć. Mój mąż niczego nie wymusza, ale gdyby Pan potrafił się zachować na poziomie to wystarczyłoby przeprosić i w ramach Waszego niedopatrzenia przeprowadzić kilka lekcji, w których ktoś nauczyłby mnie manewru obowiązującego na egzaminie. Ma Pan rację, że internet nie jest anonimowy Panie Bogusławie Sarna. Trzeba tylko umieć brać odpowiedzialność za swoje niedopatrzenia, ale jak widac to dla Pana czarna magia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: SARBO-NIE! masakra!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.13, 14:14 Nie zgadzam się z opinią odnośnie Sarbo sama tam robiłam kurs i uważam, że nie można im niczego zarzucić. Ponieważ szkoła jest na prawdę dobra i ma świetnych instruktorów ( zwłaszcza polecam instruktora Marcina ). A ktoś, kto idzie na prawko i nie zapoznaje się z wymaganiami egzaminu praktycznego powinien mieć pretensję tylko do siebie a nie do instruktora, że ten mu w myślach nie czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Akademia jazdy traffic - odradzam IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.04.13, 18:35 Mają dwóch instruktorów, nie uczą samodzielnej jazdy. Do nich tylko Ci którzy umieją jeździć ale chcieli sobie poćwiczyć przed egzaminem- czyli pojeździć w kółko. Masakra na kółkach. Nie uczą jazdy z wykorzystaniem przepisów....etc. Można zdawać egzaminy w nieskończoność!!!! Żałuję wyboru tej szkoły!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M-M Re: Akademia jazdy traffic - odradzam IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.13, 19:55 Absolutnie zgadzam się z wszelkimi krytycznymi uwagami. Dokładnie opisują one, ile warta jest ta "szkoła". Mogę tylko dodać, że zanim się skończą jazdy (które się zresztą nie mogą zakończyć) już proponują dodatkowo płatne jazdy doszkalające bo "pan/pani na pewno nie zda". A młode dziewczyny niech uważają na właściciela Roberta Radziewicza, gdyż ów pan potrafi czynić niedwuznaczne propozycje. Szkoda czasu, zdrowia i pieniędzy. Ja osobiście jeszcze nie wypowiedziałem ostatniego zdania w sprawie tej żenująco-groteskowo-karykaturalnej pseudofiremki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wera Re: Akademia jazdy traffic - odradzam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.13, 01:49 Zgadzam się z Panią cwany oszust robert radziewicz wpłaciłam za kurs do ktorego nie doszło zamknął psełdo firme i zniknął zgarnął kase dodzwonic się do niego nieda poczta głosowa sią włącza to zwykły osźust na policje trzeba to zgłośić a to źe źona jest chora to wśźystkim opowiadał a dó tego lizał śię ź kursantkami piepśzony osźust! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka miedwiediew Re: Akademia jazdy traffic - odradzam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.13, 00:26 Właściciel szkoły Robert radziewicz to zwykły oszust wyłudza kase od kursantów którzy cźekają miesiąc na jazde i cholerny podrywaćź obściskuje i liże się z kursantkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Akademia jazdy traffic - odradzam IP: *.play-internet.pl 20.07.13, 15:59 Uprzejmie chciałam poinformować, że w żadnym wypadku nie jestem autorką opinii na temat Akademii Jazdy Traffic. Ktoś podszywa się pode mnie używając mojego imienia i nazwiska, a tym samym kradnąc moją tożsamość. Z poważaniem: Anna Miedwiediew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wera Re: Akademia jazdy traffic - odradzam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.13, 23:16 Dziwie się ze komornik nie sciga cholernego oszusta roberta radziewicza mam nadzieje ze ten cholerny oszust kiedyś zapłaci za wyudzenia .sprytny jesteś ośźuście ogłósiłes upadłoś źamknoleś psełdo szkolkę i co bawiśź się źa kase kursantów UWAŻAJCIĘ NA TEGO OSŹUŚTA A do tegó ćhólerny pódrywaćź lubi młóde laśki liżał śię ź inśtruktorką że śwójej pśełdo śźkółki pośował ją w śwoim aucie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Akademia jazdy traffic - odradzam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.13, 16:58 Własciciel szkoły robert radziewicz jest oszustem naciąg ludzi na kaśe czeka sie miesiąc na jazdy nie połecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słońce Re: Akademia jazdy traffic - odradzam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.08.13, 12:29 To smutne Robercie co wypisują na Twoj temat.Ja się zawiodłam na Tobie ,zawiodłeś jako przyjaciel. Mam do Ciebie zal M...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Akademia jazdy traffic - odradzam IP: 5.174.82.* 29.09.13, 00:43 Dzięki Robercie za wsparcie przed egzaminem i za wspaniały seks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: Akademia jazdy traffic - odradzam IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.13, 10:38 Podzielam opinie.Ja w tym momencie ,mam problem ,nie mogę zabrać pieniędzy, dla tego że chce zrezygnować z nauki.Której ,tak naprawdę i nie było,5 godz jazdy za 3 miesiąca!!!odradzam tą szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Akademia jazdy traffic - odradzam IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.13, 18:00 Wszystkich poszkodowanych przez tą szkołę jazdy zapraszam w jedno miejsce gdzie wspólnie będziemy mogli coś zdziałać. forum.prawojazdywarszawa.pl/viewtopic.php?t=411 Stawiam, że dużo osób nie ukończyło tego kursu, bądź też w obiecane 21 dni zrobiło całe 3-4 godziny zamiast 30. Zapraszam do wspólnego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Akademia jazdy traffic - odradzam IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.13, 19:32 Witam Również miałam do czynienie z tą szkołą jazdy około 2 lata temu. Kurs teoretyczny prowadzony "na odczep się". Jazdy - porażka. Tankowanie za 10 zł praktycznie na każdych zajęciach, czasami wizyta u kolegi lub w toalecie. Zero zaangażowania i chęci nauczenia jazdy w kontekście przepisów drogowych, za to zbereźne komentarze i rozglądanie się za dziewczynami na pasach oraz propozycja na dzień dobry wykupienia jazd doszkalających, bo na pewno nie zdam. Po zakończeniu kursu jedyna możliwość to zainwestować w jazdy w renomowanej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Akademia jazdy traffic - odradzam IP: 79.162.106.* 30.10.13, 11:41 Polecam! kurtki i na temat! ilośc instruktorów w danej szkole o niczym nie świadczy a jakość szkolenia i podejście do drugiej osoby. jestem bardzo zadowolony z kursu o moge polecić innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Akademia jazdy traffic - odradzam IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.13, 20:20 OOOOO!!!! widac , że Robercik sam sibie poleca!!!1 oszust, sciemniacz. odradzam. bo nie nauczycie się nic!!! i bedzie sciemniał,ze to mu babcia zmarła, to ze zona w szpitalu...albo on wiecznie ma zapalenie płuc i nie moze wyjezdzic z toba godzin za ktore zapłaciłas!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ODRADZAM!!! Re: Akademia jazdy traffic - odradzam IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.14, 13:12 Zdecydowanie odradzam tę szkołę. Instruktor jest jeden tj. właściciel. Zajecia teoretyczne prowadzi inna szkoła. Właściel/instruktor bardzo często odwoływał zajęcia praktyczne tłumacząc to problemami osobistymi, awarią samochodu lub innymi sprawami (w trakcie miesiąca miałem zaledwie 4 godz. jazd, w tym tempie szkolenie zakończyłbym po upływie 5 miesięcy!!!). Co więcej, nie informuje o odwołanych zajęciach, więc niekiedy oczekiwałem na niego w umówionym miejscu tj. w pobliżu placu Bankowego. Dopiero po wykonaniu do niego telefonu informował, że rzekomo wysłał sms o odwołaniu zajęć. Co najważniejsze nie prowadzi on obowiązkowej karty zajęć potwierdzającej wpisy z przeprowadzonych zajęć teoretycznych i praktycznych. W efekcie tego przy zmianie szkoły miałem problemy, gdyż ponownie musiałem uczestniczyć w zajęciach teoretycznych (oczywiście musiałem za nie zapłacić). Jednak złożyłem skargę na właściciela. Z informacji uzyskanych z Urzędu Miasta wynika, że nie jest to pierwsza skarga na tę osobę. Postępowanie jest w trakcie i wszytsko wskazuje, że zostanie on ukarany, nawet odebraniem uprawnień do prowadzenia szkoły jazdy w związku z zaniedbaniami w prowadzeniu odpowiedniej ewidencji. Wszystkim, którzy planują zapisanie się na kurs jazdy polecam - przed wyborem - szkoły zadzwonić do właściwego urzędu i uzyskać informacje na temat danego ośrodka. I UNIKAĆ AKADEMII JAZDY TRAFFIC, gdyż z dużą pewnością stracicie pieniądze i nerwy przed i tak stresującym egzamianem. Osoby pokrzywdzone przez Akademię Jazdy TRAFFIC zachęcam do składania skarg do wydziału transportu i komunikacji UM Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Akademia jazdy traffic - odradzam IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.01.14, 11:46 Złodziej, oszust, kłamaca, zboczeniec, erotoman... początek kontaktu z tym człowiekiem zaczął się rok temu i trwa do dnia dzisiejszego. Jazdy odwoływane, skracane, brak kontaktu z instruktorem R. Radziewiczem, ciągła zmiana numeru... przy próbie zakończenia kontaktu z tym " człowiekiem" okazało sie, ze nie jest to takie łatwe, a zwrot chociażby części pieniędzy graniczy z cudem. Ciągle okłamuje, ze juz dziś odda pieniądze i to dziś tra od 8 miesięcy.. granie na uczuciach, ze niby zona w szpitalu, on na lekach uspakajających .. prawie płacz przez telefon to ulubione zajęcie tego oszusta. Cel na ten rok Zniszczyć tego człowiek jak tylko się da i gdzie tylko sie da.. ktoś chętny? Robercie zła karma powraca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lakompota Re: Akademia jazdy traffic - odradzam IP: 212.180.210.* 01.02.14, 15:58 odradzam, uciekajcie od tej szkoły jak najdalej. uciekajcie od Roberta. Będę składać na niego skargę. Jednak jak odzyskać kartę z odbytymi zajęciami praktycznymi (9 jazd od listopada do lutego!!!) i pieniądze? jeżeli ktoś ma jakiś pomysł, jest gotów/ gotowa udzilić wsparcia proszę piszcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Akademia jazdy traffic - odradzam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.14, 19:45 to zwykły oszust z kryminalną pzeszłością zwykły złodziej króry przywłaszcza sobie pieniądze powinien ponieść konsekwencje jest zwykłym trzurzem i oszustem 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonce Re: Akademia jazdy traffic - odradzam IP: 5.172.252.* 05.04.14, 02:43 Witam Pani Magdo to b.dobry pomysl by zniszczyć tego oszust Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Akademia jazdy traffic - odradzam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.04.14, 21:50 DO MAŁŻONKI "PANA" ROBERTA TO WSZYSTKO PRAWDA CO O NIM WYPISUJĄ JESTEM BYŁĄ KURSANTKĄ I SAMA DOŚWIADCZYŁAM JAK PRZYSTAWIAŁ SIĘ DO MNIE .JEST KOBIECIARZEM EROTOMANEM. BAJERANTEM KOMPLEMENCIARZEM.ŻAL MI PANI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek SARBO super szkoła IP: *.home.otenet.gr 13.05.13, 17:38 Kończyłem kurs w tej szkole wcześniej zaciągając opinii od znajomych, wszystko co mi mówiono sprawdziło się, perfekcyjnie pracujące biuro, super wykłady no i najważniejsze instruktorzy ludzie którzy naprawdę przykładają się do pracy, zresztą po zakończonym szkoleniu są oceniani przez kursantów w ankiecie anonimowej. Z początku restrykcyjność i dokładność kierownictwa przeszkadzała mi ale po kursie zrozumiałem że wyszło mi to na dobre, bo zdałem egzamin za drugim razem co prawda ale na pierwszym puściły mi nerwy. Kurs robiłem zimie co mnie zaskoczyło zawsze mieli odśnieżony plac nie wiem jak to robili ale chyba mieli quada z pługiem. Polecam ta szkołę bo warto wydać trochę więcej i być zadowolonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kick Re: SARBO super szkoła IP: *.free.aero2.net.pl 13.05.13, 17:53 Bardzo, ale to bardzo,bardzo ładny spam:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabiana Re: SARBO super szkoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.13, 22:34 Śmieszy mnie ta Pani i zastanawiam się jaki będzie z niej kierowca ? chodząc na kurs prawa jazdy nie wiedzieć podstawowych zasad Egzaminu Państwowego, Jak się jest ciamajdą to nie robić prawa jazdy taki kierowca jest zagrożeniem dla samochodu przy parkowaniu KONIEC?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek SARBO - Tak goráco polecam ! IP: *.li.cytanet.com.cy 17.07.14, 13:01 Nie zaglebiajac sie w rozne opinie tu zamieszczone i nie dyskutujac z innymi napisze o swoich doswiadczeniach o Sarbo po ukonczeniu kursu w czerwcu 2014.Dzialanie szkoly oceniam bardzo dobrze. Porownujac z opowiesciami moich bliskich ktorzy przechodzili kursy w innych szkolach roznica jest ogromna ! Nie ma tu balaganu organizacyjnego,wszystko bylo zgodnie z terminami i ustaleniami.Pracownicy szkoly zawsze staarali sie udzielic informacji.Jesli prosilem o wyjasnienie jakis kwestji to zawsze albo od razu lub w tym samym dniu ktos oddzwonil i wszystko mialem wyjasnione.Wszyscy otrzymalismy ksiazke i plyte z pomocami co nie zawsze jest norma w innych szkolach. Podczas czesci teoretycznej instruktor znajdowal czas zeby wytlumaczyc jakies zagadnienie nawet poswiecajac swoj prywatny czas.Zajecia teoretyczne przygotowane byly profesjonalnie.Zadne pytanie nie pozostalo bez odpowiedzi i wyjasnienia.Wszystkie zajecia ( weekendowe) odbyly sie punktualnie.Instruktor wykazal sie kultura i uprzejmoscia o co w dzisiejszych czasach coraz trudniej.Wysoko rowniez oceniam czesc poswiecona Ratownictwu.Zajecia przeprowadzono z polotem kazdy mogl a nawet musial wykonac jakies cwiczenia co mysle ma ogromny sens jesli chodzi o pozniejsze prawdziwe sytuacje na drodze.Przeciez to my bedziemy moze mogli komus uratowac zycie,badz ktos nam pomoze.Jesli chodzi o czesc praktyczna to poznalem 4 instruktorow ktorzy uczestniczyli w moim szkoleniu .W moim przypadku chodzilo o jazdy motocyklowe.Na placu otrzymalem pelne wsparcie i wyjasnienie co do techniki jazdy celem jak najszybszego przyrostu umiejetnosci.Fakt ze jestem osoba krtora moze byc trudna dla instruktora bo zawsze zameczam pytaniami i wchodze w szczegoly badz prosze o pokazaniie jak zrobic to czy tamto.Musze powiedziec ze nigdy nie spotkalem sie z nieuprzejmoscia badz niechecia w wyjasnieniu cwiczenia badz z pomoca w poprawieniu bledow. A nawet jesli nie bylo nastepnego ucznia slyszalem czesto ...to ja tu sie ogarne jeszce i zaczne sprzatac a pan niech sobie jeszce potrenuje troszke.Wszystko poza wykupionym czasem.Zawsze to jeszcze kilkanascie minut i kilkanascie osemek badz slalomow ekstra :) Jesli chodzi o plac manewrowy dla motocyklistow to dojazd jest doskonaly nowym Highwayem :) z kazdej czesci Warszawy jest sie w kilka minut,ale dla osob ktore maja juz jakis srodek transportu.Nie wiem jak dojechac autobusem.Plac jest inaczej zorganizowany oczywiscie niz ten w WORD,ale cwiczenia sa te same i odleglosci do cwiczen standardowe.Moglo by byc tylko wiecej miejsca w szerokosci bo blac nie jest za duzy pod tym wzgledem i szczegolnie na poczatku szkolenia czulem sie malo bezpiecznie obawiajac sie ze jak zle wykonam osemke to nie bede mial miejsca zeby po prostu odjechac na bok kawalek bo sie przewroce na krawezniku albo wyjade na pole ktore jest obok...Co sie nawet zdazylo i wjechalem motorem w pole :) a motocykl upadl na zyzna glebe :) No ale ten dyskomfort dotyczy tylko osemki ...Jesli chodzi jazdy po miescie i o instruktorow to kazdy byl inny i troche inaczej pobieralem praktyke.Jeden przekazywal wiecej informacji przez mikroport jadac autem wyjasniajac sytuacje na drodze, drugi kazal zatrzymac sie na chwile obok drogi i omowilismy sobie cos.Jeszce inny byl bardzo blisko mnie caly czas jadac na swoim motorze i dokladnie obserwowal moje ruchy i bledy podjezdzajac z kazdej mozliwej strony a po tem bylo o czym pogadac :) .Czy jeszcze inny byl strasznym szczegolarzem wymagajac precyzji w kazdym calu... No krotko mowiac ZADEN z nich nie odwalal roboty i czulem zaangazowanie w moja praktyke. A i jeszcze jedno jak to w zyciu czasem trzeba bylo zmienic termin jazdy albo cwiczen. i NIGDY nie mialem z tym problemow .Moglem zawsze sie dogadac i wybrac cos dla siebie. I tyle. Na razie zdalem teorie w WORD (za pierwszym razem - co tez mysle swiadczy o szkole SARBO),i czekam na egzamin praktyczny za tydzien.jak mnie nie zje stres to powinno byc dobrze bo na placu wszystko wychodzi i na ulicach tez jakos daje rade choc zdaje sobie sprawe ze swoich brakow. No ale co tu mowic jak przepisy wymagaja tak nie duzo godzin szczegolnie jesli chodzi a nauke jazdy na motocyklu.Mysle ze naly nawet dobrac pare godzin zeby poczuc sie pewniej. Co w SARBO jest mozliwe i nawet zalecane i naprawde nie tylko zeby zarobic na kursancie ale zeby jak najlepiej przygotowac do egzaminu.Nie wiem skad takie zle wpisy o szkole.Sadze ze niektorzy mysla ze wystarczy byc i sie samo zrobi. Nie tak to tylko w reklamach w TV jest :)Trzeba polaczyc te naprawde dobre praktyki od instruktorow ze swoim zaangazowaniem.No ale to jak w kazdej dziedzinie w ktorej chcemy cos osiagnac a jeszxcze w tak krotkim czasie.Bo jezdze autem od wielu lat,i moim zdaniem jesli chodzi o jazde na motocyklu i wyjechanie samodzielne na ulice po tak krotkim szkoleniu po zdaniu egzaminu jest mysle malo bezpieczne... PZDR wszystkich Bartek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pragapłd Re: SARBO-NIE! masakra!!!! IP: *.play-internet.pl 04.04.13, 00:10 osoba zdająca na prawojazdy niewie co to jest parkowanie równoległe ??? hah a wiesz może co to jest kierownica albo skrzynia biegów??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: SILVER Warszawa-uważajcie! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.01.12, 11:01 Bardzo polecam szkołę SILVER jazdy wyrobiłam prawie w miesiąc... Instruktor Krzysiu super człowiek... bardzo cierpliwy... zwraca uwagę na wszystko ZDAŁam za pierwszym razem!!!!!!! Wykłady z PAnem Sławkiem bardzo ciekawe... z żartem w świetnej atmosferze!!!! POLECAM :) super spedzony czas......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka nie polecam nigdy tej szkoły IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.09.09, 20:12 szkoła do bani!! ciągle odwoływane jazdy bez żadnej informacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jedna znowu OSK Na Luzie Warszawa IP: *.merinet.pl 06.03.09, 15:48 Kto zna tę szkołe jazdy? Proszę o opinię. Z góry dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justka Re: OSK Na Luzie Warszawa IP: *.chello.pl 09.03.09, 20:52 Hej, ja właśnie jestem na kursie w na luzie i póki co jestem całkiem zadowolona. Wykładowca spoko jest młody, z poczuciem humoru, ma wiedze i fajnie ją przekazuje no i przystojny:))) Co prawda zaczynam jeździć dopiero ( jestem po 1-szej jeździe) ale mogę powiedzieć że instruktor mi się trafił super. Słysząc o innych instruktorach szłam na tą jazde niepewnie ale ten gość jest zupełnie inny niż sobie wyobrażałam. Też młody, ma jak dla mnie ogromną wiedzę, oaza spokoju i opanowania i też niezłe ciacho:)))). Kiedy trochę się czymś podłamywałam to mnie pocieszał a nie gnoił. Narazie polecam z czystym sumieniem. Zobaczymy co będzie dalej, jestem dobrej myśli:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wondiii Re: OSK Na Luzie Warszawa IP: *.premiumtechnology.pl 19.03.09, 09:09 do justka: Osk na Luzie ktoś mi polecał więc chciałam się zapytać jak się nazywa twój instruktor? Jak pojeździsz już kilka razy to napisz czy instruktorzy dojeżdzają w umówione miejsce czy spotykacie się pod ośrodkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gostek Re: OSK Na Luzie Warszawa IP: *.um.warszawa.pl 19.03.09, 09:53 Czy w OSK Na Luzie można wybrac tylko Yarisa i nie jezdzic reszta aut? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jusia Re: OSK Na Luzie Warszawa-ok IP: *.gprs.plus.pl 24.03.09, 13:25 witam możesz jeździć tylko na Yaris- ja tak mam i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justka Re: OSK Na Luzie Warszawa IP: *.chello.pl 20.03.09, 20:58 Hejka wyjeździłam już 12 godzinek i dalej jestem zadowolona:)) Udało mi się już opanować placyk i całkiem nieźle parkuję. Koperta wcale nie jest taka trudna jak wszyscy na ogół twierdzą. 10 godzin jeździłam z Bartkiem i dwie z Patrycją bo była w zastępstwie za niego. Oboje są fajni ale wolę faceta oczywiście:P Umawialiśmy się przy stacjach metra Kabaty lub Wilanowska i raz na Bankowym. Z tego co wiem to można zaznaczyć przy zapisie że chce się jeździć tylko Yariską. Widziałam ze dwie na placu więc mają ich kilka. Ja osobiście chciałam jeździć jak największą liczbą samochodów i jeździłam już opelkiem i puntem. Każdy ma swoje plusy i minusy. Ciekawa jestem jaka jest Yariska. Będe dalej informowała o moich postępach:)) Myślę że dalej będzie fajnie:) Buźka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażka Re: OSK Na Luzie- Warszawa Nie Polecam!! IP: *.acn.waw.pl 20.03.09, 23:20 Totalna porażka .Wciskają mi do jazd na siłę stare pojazdy (Opel Corsa,Fiat Punto),których nie ma na egzaminie bo Toyota Yaris jest zajęta dla klientów na jazdy doszkalające! Jak obleję egzamin to wiem już dlaczego!Proszę was o polecenie jazd doszkalających w szkole,która nie oszukuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulit Re: OSK Na Luzie- Warszawa Nie Polecam!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 00:29 haha. Widać jak się walczy z konkurencją:) Z tego co wiem to w tej szkole naprawde mało kto musi dokupować jazdy dodatkowe a Toyoty jeżdżą z normalnymi kursantami. Tylko jedna jest przeznaczona do jazd dodatkowych dla osób nie będących na kursie w tej szkole. Wiem to bo mój brat i jego trzej koledzy są na kursie teraz w tej szkole tak jak ja kiedyś byłem ze znajomymi. I nie dam złego słowa powiedzieć o tej szkole. Jeżeli ktoś nie chce jeździć innymi samochodami niż Toyota Yaris to wcale nie musi. Ta kwestia jest uzgadniana przy zapisie na kurs. I muszę powiedzieć że dużo osób wybiera możliwość pojeżdżenia różnymi samochodami bo to w końcu kurs nauki jazdy a nie zdania egzaminu Toyotą Yaris. I co teraz powie, ktoś z konkurencji kto chce w tak beznadziejny i prymitywny sposób oczernić tą szkołę w której instruktorzy naprawdę dobrze uczą i przykładają się do swojej pracy. Gdybyś naprawdę była kursantką tej szkoły to byś wiedziała o możliwości wyboru samochodów, a tak ktoś z konkurencji się BARDZO WYGŁUPIŁ:))) Poza tym Corsa i Punto są tylko po jednej sztuce a Toyot jest kilka i to do jazd na tamtych samochodach są kolejki. Pozdrawiam wszystkich którzy to przeczytają i naprawde polecam tą szkołę każdemu kto chce rzeczywiście dobrze potrafić jeździć samochodem po skończonym kursie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażka Re: OSK Na Luzie- Warszawa Nie Polecam!! IP: *.acn.waw.pl 21.03.09, 09:37 Niestety ale Właścicielu tej szkółki zapomniałeś dodać,że Toyota Yaris jest w twojej szkółce tylko jedna i umówienie się na jazdy nią to CUD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulit OSK Na Luzie- Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 13:10 Jaki właścicelu??? To że ktoś broni dobrej opinii kogoś innego nie znaczy od razu że kłamie. To że są właściciele i pracownicy innych szkół, którzy na siłe chcą oczernić konkurencję swiadczy tylko o tym że zazdroszczą komuś innemu komu się dobrze wiedzie. Cóż taki kraj. Łyso ci??!! Toyoty są cztery w tej szkole. Na dwóch różnych jeżdżą koledzy mojego brata, więc jak może być jedna??? Chyba że przemalowywują ją co jazde;) To że na stronie internetowej nie ma zdjęc pozostałych to fakt ale podobno mają być jak będą miały już oklejenia tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jusia Re: OSK Na Luzie- Warszawa brawo! IP: *.gprs.plus.pl 24.03.09, 13:51 brawo bulit!!!!!!!!!! ja też widziałam więcej yarisek niż jedna.( nawet kiedyś na skrzyżowaniu naprzeciwko mnie stała yariska z "na luzie") jestem u nich kursantką i nie mam powodów do narzekania. wykłady odbywały się z młodym chłopakiem, w miłej atmosferze i małej grupce (dokładnie 2 osoby jak ja chodziłam na wykłady-czyli traktują indywidualnie). jeżdżę tylko na yarisce i tak jest dobrze, a plac manerwowy mają z prawdziwego zdarzenia. fakt- szybko kalendarz się u nich wypełnia jazdami, ale to świadczy o tym, ze mają dużo chętnych. ja się ZAWSZE spotykam na Placu BAnkowym- tak jak większość "elek" i na nim kończę jazdę. polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jusia Re: OSK Na Luzie- Warszawa Nie Polecam!! ha ha IP: *.gprs.plus.pl 24.03.09, 13:36 ha ha dobre. chyba Grażka ma problemy z liczeniem (albo ma pecha) bo yaris jest więcej niż jedna. może nie widziałaś ich na placu ale samochody nie są od stania tylko od jeżdżenia! właśnie kończę kurs i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumor Re: OSK Na Luzie- Warszawa Nie Polecam!! ha ha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 21:58 ja teraz robię kursik w OSK Na Luzie. nie powiem szkoła całkiem spoko... moja instruktorka jest mloda ale spoko tłumaczy, nie wkurza się o byle co. no chyba że zrobię ewidentny głupi błąd to trochę się denerwuje... :)ale wytłumaczy co było źle i do oporu tłucze to z czym masz problem. troszkę się spóźnia co jest denerwujące ale ogólnie to jest spoko... jeździłem wszystkimi samochodami tj, oplem, punciakiem i yariską. i nie jest wcale tak że wciskają ci stare auta... bo nauczysz się wyczówać sprzęgło i te inne tam pierdoły w każdym samochodzie :) teraz np. jeżdżę cały czas yariską... moim zdaniem chyba dobrze przygotowują do egzaminu. mówią na co szczególnie trzeba zwracać uwagę na egzaminie, zabierają często na trasy egzaminacyjne i tam mówią na co zwracać uwagę... wykłady prowadzone są naprawdę fajnie. młody chłopak 'na luzie' :) wytłumaczy wszystko, odpowie na głupie pytania:) szybko przerabia materiał ale jak widzi że łapiesz o co chodzi... fakt maja symulator... całkiem spoko... mi sie podobała jazda na nim:) zwłaszcza jak jechałem 180km/h i miałem dachowanie:) jak narazie to jest spoko... zobaczymy co o nich powiem jak będę zdawał egzamin:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ściemniacz:) Re: OSK Na Luzie- Warszawa Nie Polecam!! ha ha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 21:06 Wiecie widać, że te posty pisały osoby zatrudnione w tym osrodku... Ośrodek jak każdy inny. Ma swoje plusy i minusy. Instruktorzy się spóźniają, skracaja jazdy, zapominają o umówionym spotkaniu, tochę sobie olewają jazdy jak już się jeździ dłużej z nimi. Za to można się umówić w dogodnym dla siebie miejscu (też nie zawsze ale na ogół można się dogadać), całkiem dobrze tłumaczą niezrozumiałe kwestie, idą kursantom na rękę w wielu kwestiach, są naprawdę opanowani i spokojni. Rzaden ośrodek nie jest idealny. Ten jest całkiem dobry. Słyszałem o zdecydowanie gorszych sytuacjach niż te które ja opisałem... Przynajmniej nie wrzeszczą na kursantów jak coś źle robią ani nie karzą im jeździć samemu albo czekać na nich bo oni muszą coś załatwić... W OSK NA LUZIE nigdy takiej sytuacji nie było. Natomiast kolega jeżdżący w innym ośrodku miał takie akcje... Ogólnie rzecz biorąc całkiem dobry ośrodek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat Re: OSK Na Luzie- Warszawa- duży duży plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 02:39 mój instruktor spuźnił się na jazdy może ze dwa razy. Ale jak się spuźniał o 10 czy 15 min. to tyle doliczał mi do jazdy tej samej czy następnej. Raz odwołał jazdę bo mu się samochód zepsuł. Padł mu rozrusznik podobno. Ale jak tylko dostał fure spowrotem to od razu do mnie dzwonił żeby się umówić. W tym momencie byłem naprawde w szoku bo nie słyszałem od nikogo jeszcze żeby to instruktor dzwonił do kursanta i pytał się kiedy ten może najszybciej jeździć. Jak dla mnie mego zaskoczenie i to na duży plus było u mnie. Jak była taka możliwość bo np. jeździłem jako ostatni danego dnia to mogłem się odwieźć w miejsce które mi pasowało np. pod dom. Podobnie robił ten instruktor z wykładów. Pytał się czy kogoś gdzieś nie podwieźć, czy do metra czy może do centrum bo i tak jedzie w tamtą stronę. Ogólnie powiem tyle nie słyszałem nigdy żeby tak instruktorzy dbali o swoich kursantów. Może dlatego że z teo co się dowiedziałem od instruktorów z którymi miałem do czynienia to firma rodzinno przyjacielska i nie pracują tam żadni obcy sobie instruktorzy. Więc im zależy na dobrej opinni, bo ona dotyczy bezpośrednio ich. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwuus23 Re: OSK Na Luzie- Warszawa Nie Polecam!! ha ha 31.12.15, 16:49 Ja kochani tylko króciutko, bo jestem strasznie podekscytowana tym że wczoraj zdałam prawko a dzisiaj będę się wszystkim chwalić na Sylwku. Kurs zrobiłam w Moto coś tam na Racławickiej i było super. Szczęśliwego Nowego ... , Sylwia :) Odpowiedz Link Zgłoś
kinga.kowalska.kinga OSK PIERO 24.06.09, 15:37 Ja kończyłem kurs w OSK BIERO z Bródna. Instruktor na lekcjach wiecznie załatwiał swoje sprawy oraz swojej żony,samochód był prawie rozpadający się a plac manewrowy to totalna porażka (góry i doliny a nawet wyrwy).Do tej pory nie mogę zdać egzaminu i inni z mojego kursu też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sieklik Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.acn.waw.pl 19.03.09, 13:03 Mam prośbę tworzymy bazę Ośrodków Szkolenia Kierowców. Jak macie ochotę wejdźcie na www.lewojazdy.pl i opiszcie swoją szkołę i egzamin. Mam nadzieję, że pomoże to kolejnym osobom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opol Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: 195.245.213.* 26.03.09, 15:20 witam jakie wrazenia ze szkoly LINIA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 22:07 Gość portalu: opol napisał(a): > witam > jakie wrazenia ze szkoly LINIA? jak najlepsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
mdrive Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy 09.04.09, 22:15 ...no a jakie miały by być, "sandro"??? :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.acn.waw.pl 11.04.09, 06:55 OSK Linia jest nastawiony na zbijanie kaski a nie naukę jazdy! Miałam tam kurs teoretyczny odbębniony przez prowadzącego. Po teorii chciałam zapisać się na praktykę ale kazali mi czekać prawie dwa miec siące na pierwszą jazdę!!! Zabrałam papiery do innego ośrodka gdzie dokończyłam kurs. A nie dawno zdałam egzamin państwowy! :D Odpowiedz Link Zgłoś
mdrive Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy 11.04.09, 21:01 ...magi w którym OSK pracujesz??? :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.14, 18:40 Zależy na jaką kategorię.. Ja w Linii Warszawa robiłem C, C+E, kwalifikację i powiem, że jedyne zastrzeżenie jakie mam, to problem z ustalaniem jazd (za dużo kursantów, za mało pojazdów i instruktorów do ilości kursantów - ale jak pisałem kategoria C i C+E. Jak inne kategorie nie wiem). Instruktorzy różni, ale niezależnie od irytującego gadania (czasem się zdarza - jaki to kursant jest niedouczony technicznie czy teoretycznie) są to naprawdę znający się na rzeczy ludzie potrafiący nauczyć nawet przysłowiową małpę na tyle, by egzamin zdać. A jak wiadomo to główne ciśnienie kursanta. Ja ten OSK oceniam jako 5- z racji odległych terminów jazdy wyższych kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś
kursant-2 Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy 23.04.09, 11:54 Witam wszystkich Forumowiczów! chciałbym zapytać co sądzicie o 4-kółkach !!?? słyszałem różne opinie a tam właśnie wybieram się na kurs !!?? którego instruktora polecacie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anusia Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.de.ibm.com 27.03.09, 11:06 Ja mogę z czystym sumieniem polecić Babską Autoszkołę, a szczególnie instruktorkę panią Monikę Sokołowską. Dzięki niej zdałam egzamin za pierwszym razem. Pani Monika jest dokładna i cierpliwa, uczy jazdy w najróżniejszych warunkach (np. jazdy po łuku niezależnie od jego ustawienia, co bardzo mi się przydało na egzaminie), przerabia trasę egzaminacyjną i pokazuje różne "sztuczki" ułatwiające zdanie egzaminu. Do tego jest miła i uprzejma, co niestety nie jest normą wśród instruktorów. Jedyny problem, że ma sporo kursantów i czasem trzeba poczekać na rozpoczęcie zajęć u niej, ale jak już się zacznie to jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezdzę_i_mysle Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.09, 11:24 A ja polecam z Babskiej panią Elę Kaczorek i pania Martę (nie pamiętam nazwiska). Uważam, że pani Ela jest idealną instruktorka dla dziewczyn takich jak ja, czyli potrzebujących sporo czasu na "oswojenie się" z samochodem. Jest bardzo delikatną i subtelna osoba i doskonale, spokojnie tlumaczy wszystko podczas jazdy. A potem miałam z pania Martą, taki typ "chlopczycy", czyli zupełnie inna ale jeździło sie tez bosko. Wogóle, jak stałam na parkingu i czekałam na jazdy to oglądalam instruktorki z babskiej i mysle, ze to fajne babki (nie wszystkiee ale w większości) Odpowiedz Link Zgłoś
modzelos Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy 09.04.09, 19:59 jezeli ktos jest zainteresowany nauczeniem sie jazdy na motorze to mam super szkółke jazdy którą chciałbym bardzo bardzo polecic, super ceny, instruktorzy na kozaku, bez kitu normalni ludzie a nie jakieś paździochy które tylko przychodzą i odbębniają swoje :P można sie nauczyc ciekawych rzeczy jazdy na gumie itp. Robiłem u nich kurs na B i teraz niedawno na A i jestem super zadowolony wiec gdyby ktos był zainteresowany to podaje na nich namiar www.alemotojazda.pl Pzdr.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aś Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 13:58 Mam zamiar zapisać się do szkoły Auto-Driver. Jakie macie wrażenia o tej szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmmmmmm Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 19:34 Co do OSK Linia- miałam tam kurs. Jeździłam z 3 instruktorami, ale głównie z jednym, taki młody, Michał (jeżdzi z kursantami z Nowowiejskiej i Gocławia), Był spoko o tyle, że w moim wieku i nam się dobrze gadało, ale miałam wrażenie że za mało mnie nauczył- wydaje mi się, że z racji wieku (miał 23 lata) był zwyczajnie za młody i może miał za małe doświadczenie jak na instruktora? Poza tym był szowinistą i dogryzał mi, że kobiety w ogóle nie powinny mieć prawa jeździć itd. Potem, juz po skończeniu kursu, wziełam 4 h jazd doszkalających z facetem z Linii ale z Ursynowa, też młody- Piotr chyba, ale średnio przypadł mi do gustu. Generalnie był miły, ale na wszelkie jakieś błędy załamywał ręce zamiast na spokojnie mnie poprawić i wytłumaczyć. A w między czasie-ale tylko 2 h jeżdziłam z panem Darkiem, ale był starszy i bardzo mało kontaktowy. Potem, po niezdanym za 1 razem egzaminie wzięłam jazy doszkalające w małej szkole, blisko domu: Ola Auto Szkoła z ul. Dolnej, i ogółem spoko. Pan Konrad, niezbyt kontaktowy ale sporo mnie nauczył, choc też nie był super miły. Zdałam za 2 razem po jazdach z nim. Myśle, ze decydujac się po raz kolejny, gdybym nie zdała wtedy za 2 razem, to dalej kontynowalabym naukę w tej szkole Ola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.07.13, 10:59 Nie polecam szkoły jazdy OLA na Dolnej 6 (W-wa), wręcz przestrzegam żeby inni się nie nabrali. Trafiłam tu z polecenia znajomych, którzy robili 4 lata temu tutaj kat.A na motocykl. OLA po prostu "zeszła na psy." Kurs kat.B jaki tam odbyłam był przeprowadzony ze sporymi nieścisłościami oraz nieuczciwie rozliczone godziny. Zapłaciłam za pełny kurs, w zamian anulowano mi pod koniec 4 godz. bez konkretnej przyczyny i dowiedziałam się o tym na ostatnich jazdach będąc na prawdę niemile zaskoczoną tym faktem. W efekcie zmuszono mnie do wykupienia dodatkowej godziny na egzamin wewnętrzny i to wyraźnie na moją prośbę; za materiały do nauki, które miały być w cenie kursu również musiałam dodatkowo zapłacić 30 zł (zwykłe złodziejstwo i cwaniactwo!). W sumie straciłam w tej szkole 290 zł. Na koniec kursu, żaden z dwóch instruktorów (Konrad i Kamil), z którymi jeździłam nie poczuwał się do odpowiedzialności za prawidłowy przebieg szkolenia. Podczas jazd Kamil odbierał telefony z drugiej pracy i komunikował się na migi ze mną np. gdzie mam skręcić itp., a drugi instruktor Konrad załatwiał sprawunki na mieście, czekałam na parkingu na niego po 10-15 min. W tej chwili jeżdżę w innej szkole i jest jasne, że nie miałam w OLI wszystkiego co powinno być na kursie poza tym teraz widzę różnicę w jakości nauki i wiem za co płacę. Czuję się oszukana przez pana Konrada Patrysa z OSK OLA! To zwykłe naciąganie! Wstyd! Pozdrawiam, Joanna T. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.abcdefg Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy 17.04.09, 15:05 Witam, szczególnie polecam "Auto-jazdę" na Bemowie. Sama ukończyłam w niej kurs i zdałam za pierwszym razem ;-D. Istruktorzy są świetni, szczególnie polecam p. Grzegorza. Atmosfera podczas jazd jest luźna, miła i bezstresowa;). Pan instruktor na wszystko ma tzw. "sposób-metodę" ;) i zna wszystkie haczyki na trasach egzaminacyjnych, na których oblewają egzaminatorzy. Gorąco polecam ;-D!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LISTA !! Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 11:57 Witam Zebrałem do jednej bazy ok 4000 szkół jazdy z Polski. Chciałem poprosić tych, którzy mają pewne doświadczenie i dobre lub złe wrażenia z przejść z instruktorami i szkołami jazdy, aby je ocenili i skomentowali. Dzięki temu cała rzesza ludzi poszukująca dobrej szkoły a przede wszystkim kompetentnych instruktorów będzie mogła sobie oszczędzić pieniędzy i nerwów. Oczywiście im więcej ocen, tym większa wiarygodność. Jesli brakuje szkoły jazdy, można ją szybko, za pomocą formularza dodać. Zapraszam na Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p7 Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 16:28 wyszukiwarka nie działa:/ a na piechotę mi się nie chce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p7 Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 17:29 świetna stronka;) jakiej wyszukiwarki używasz? błagam NAPRAW JĄ Odpowiedz Link Zgłoś
gabi.89 Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy 22.04.09, 18:12 Ja polecam Expert, teoria jest super prowadzona, instruktorzy naprawdę w porządku, umieją wytłumaczyć i co najważniejsze są bardzo cierpliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakuj Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy 07.05.09, 12:07 ja proponuję ALE JAZDĘ jestem w trakcie nauki na kat B i jak narazie jestem zadowolona na wykłady niechce mi się chodzić bo pracuje i na szczęście nie ma z tegotytułu jakichś nieprzyjemności, listy nie sprawdzają jest tanio bo tylko 1250 złotych . dla zainteresowanych podaję adres al. Krakowska 285 w lokalu chyba 19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.rev.snt.net.pl 08.05.09, 13:58 to chyba nie najlepsza reklama... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.centertel.pl 08.05.09, 14:29 oj a potem tacy trafiają do nas i proszą o kurs doszkalający bo ..... nie zdali teorii Odpowiedz Link Zgłoś
ulal1aaa Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy 18.05.09, 16:18 Ja polecam szkołę jazdy EXPERT na al. Solidarność. Instruktorzy naprawdę ok. Ja niestety nie robiłem tam kursu tylko przyszedłem na doszkalanie i od razu zdałem. Polecam wszystkim którzy nie wiedzą jaką szkołę wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasiaczek Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 10:41 Witam wszystkich!!! Szczerze mogę polecić szkołę OSK Piero!!! pełno ich yarisek jeździ po bródnie. Mają głowne biuro na ul. Hieronima, są też na Pradze i w Kobyłce:) Poszłam do nich bo miałam stosunkowo blisko a poza tym kurs kosztuje 950 zł dla studentów!!!!! Dla "nie-studentów" 1000 zł:))) + badania lekarskie 50 zł. Jeździłam z dwoma instruktorami z Mariuszem i z Bogdanem. Mariusza nie polecam...wkółko wrzeszczał że mu spale sprzegło i non stop hamował....miałam go serdecznie dość! Ale pan Bogdan to ci innego....super instruktor. widac że ta praca to jego powołanie:)sama przyjemność z nim jeździć:) Oprócz tego bardzo ale to bardzo polecam prywatną szkołe jazdy Auto-Perfect pana Grzegorza Masteli!!!!! szkoła znajduje się w Ząbkach, ci co mieszkają w okolicy będą wiedzieć:))) Grzegorz przyjeźdza pod dom i odwozi do domu:) Brałam u niego 2 jazdy doszkalające przed egzaminem i to mi wystarczyło po 3 tyg przerwie!!! Żałuję teraz ze u niego nie zrobiłam kursu...wtedy nie musiałabym brac jazd doszkalających...Z panem Grzegorzem przez 2 godziny można się nauczyć tyle co przez pół kursu!! jest cierpliwy, wesoły i nie musi sie wydzierać i niecierpliwic zeby dotarło to do kursanta...zniechęcił mnie trochę koszt- 1500 za kurs ale teraz wiem że warto by było jednak zapłacić:)Najbardziej polecam Grzegorza Mastelę!!! P.S. a tak by the way_ zdałam za pierwszym podejściem wczoraj:)na Odlewniczej. Dzięki panu Grzegorzowi:)!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneczka Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.biznesdsl.etel.pl 12.10.09, 13:00 Zdecydowanie polecam szkołę jazdy Expert. Przesympatyczna i cierpliwa kadra, wierzą w ludzi :) zdałam za pierwszym razem to chyba najlepsza rekomendacja. Pozdrawiam gorąco instruktorów Experta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc gosc Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.aster.pl 03.06.09, 10:58 polecam OSK KOS w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.centertel.pl 05.06.09, 09:30 Polecam szkołę aurinko www.aurinko.waw.pl, można tam zrobić bardzo szybko kurs albo tradycyjny albo weekendowy albo on-line.Jeżdżą po wszystkich trasach egzaminacyjnych. Kadra bardzo fachowa, profesjonalne podejście do kursanta.Bardzo polecam instruktora: Krzysztof Sobótka 0501-249-313. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula.wawa Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: 91.198.145.* 18.06.09, 17:44 Nie wszystko zalezy od szkoly - szukajcie dobrych instruktorów. Przy wyborze szkoły jedynie polecam zapytac, na jakich samochodach szkolą, mnie niestety nikt nie powiedział, że szkoła ma cztery samochody, z których tylko jeden to yariska. Aha, no i okazało się, że przydzielony pan instruktor nie jeździ w weekendy ani rano, ani wieczorem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p7 Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 16:25 to trzeba było zapytać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeżdżę_i_myslę Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.09, 12:26 W BABSKIEJ AUTOSZKOLE, gdzie ja robiłam kurs jeździ się prawie tylko na Toyotach Yaris (jest jedna Corsa, jeździłam na niej raz przez cały kurs) a doszkalające miałam tylko na Yarisie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Ale Jazda Ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 22:32 Z czystym sumieniem polecam tą szkołę na Ochocie. Prawie cały czas kołujemy po traskach egzaminacyjnych na okęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.monika99 Re: Ale Jazda Ok 27.06.09, 00:58 Ja odradzam OSK PIERO. Totalna masówka. Częsta rotacja instruktorów. Mnie ta szkoła zawiodła Monia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iguana3 Re: Ale Jazda Ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 13:12 A moze polecicie jakąś dobrą szkołe w Piasecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p7 Re: Ale Jazda Ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 16:19 to już lepiej weź jazdy na Ursynowie, Okęciu będziesz mieć bliżej do tras. Jak patrzę na te L-czki popychające po Puławskiej w korkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iguana3 Re: Ale Jazda Ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 15:27 Gdybym chciala na ursynowie to nie pytałabym o Piaseczno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p7 Re: Ale Jazda Ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 18:55 idż do sławka:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iguana3 Re: Ale Jazda Ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 11:10 A oni sa w Piasecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Ale Jazda Ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.13, 21:51 wesoła szkoła jazdy:D suuuper:)!!! NIC do zarzucenia:) cierpliwość, nauka samodzielności, duża dawka wiedzy w krotkim czasie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Warszawa - najlepsza szkoła www.qrsant.pl IP: 94.254.169.* 02.08.09, 18:39 www.qrsant.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marchewka85 Re: Warszawa - najlepsza szkoła Mokotów 16.08.09, 08:57 Poszukuję porządnej szkoły na Mokotowie. Znalazłam kilka, którymi się zainteresowałam. Motokurs, Zielona Fala, Wyższa Szkoła Jazdy. Czy ktoś może podzielić się swoimi uwagami na ich temat? Zanim pójdę chcę sprawdzić. P.S. Zdaję sobie sprawę, że te fora są mocno naciągane i podejrzane. Wystarczy trochę postudiować i można się domyślić kto pisze te posty. No, ale wierzę jeszcze w prawdziwych kursantów! Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: Warszawa - najlepsza szkoła Mokotów 16.08.09, 19:56 ja bym poleciła swoją szkołe,ale niestety nie z mmokotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil1988 Re: Warszawa - najlepsza szkoła Mokotów IP: *.warszawa.mm.pl 16.07.12, 22:22 A ja polecam szkołę BARTEK na odlewniczej na przeciwko wordu potrafią uczyć i im zależy na tym żebyś zdał egzamin.Pozdrawiam pana zbyszka. Odpowiedz Link Zgłoś
beton-towarowy Re: Warszawa - najlepsza szkoła Mokotów 08.06.15, 22:10 Uwaga na szkołę motostart. Tam gdzie szkoła podaje swój adres jest inna szkoła. Obawiam się, że można łatwo utopić pieniądze i po skończonym kursie nie módz zapisać się na egzamin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerterek1 Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.aster.pl 25.08.09, 21:44 Ja polecam szkołe jazdy AUTEK na bemowie! Wykłady na wysokim poziomie(co rzadko się zdarza) i bardzo dobrzy instruktorzy. Fakt ze jak sie zgapi to czasem można pare dni poczekac na jazdy ale są na prawde oblegani. Polecam rozpisać sie na dłużej od razu i problem z głowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.chello.pl 26.08.09, 11:44 Polecam Lupusa! Przystepne ceny, zniżki dla uczniów i studentów. Super lokalizacja ( ul. Pańska ). Sympatyczni instruktorzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 12:06 A ja polecam Wesołą Szkołę.ale co tu dużo mowić kazdy bedzie polecal ta w ktorej sie szkolił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo Zielony Listek -Masakra IP: *.npgo.pl 15.09.09, 11:48 Witam. Nie Polecam Szkoły Zielony Listek w Wawie, moja dziewczyna ukończyła tam kurs i tragedia. Podczas kursu instruktor nie nauczył jej wszystkich manewrów, ciągle wmawiał że nie zda egzaminu i musi u niego wykupić dodatkowe jazdy. Kolejna rzecz-1 dzień od razu jazda na mieście, niby tak powinno być, ale efekt jest taki,że zdała egzamin za 1razem ale nie ogarnia panowania nad pojazdem, bo nikt jej nie powiedział np. że bieg należy zredukować przed manewrem. Jak jej mówię najbardziej podstawowe rzeczy, to robi oczy bo nie słyszała tego od instruktora. Paranoja jakaś... Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: Zielony Listek -Masakra 15.09.09, 14:57 Gość portalu: oo napisał(a): > Witam. > Nie Polecam Szkoły Zielony Listek w Wawie, moja dziewczyna ukończyła tam kurs i > tragedia. Podczas kursu instruktor nie nauczył jej wszystkich manewrów, ciągle > wmawiał że nie zda egzaminu i musi u niego wykupić dodatkowe jazdy. Kolejna > rzecz-1 dzień od razu jazda na mieście, niby tak powinno być, ale efekt jest > taki,że zdała egzamin za 1razem ale nie ogarnia panowania nad pojazdem, bo nikt > jej nie powiedział np. że bieg należy zredukować przed manewrem. Jak jej mówię > najbardziej podstawowe rzeczy, to robi oczy bo nie słyszała tego od instruktora > . > Paranoja jakaś... Ale miałobyc tu o najlepszej szkole.Ja kolejny raz napisze że moja jest najlepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Zielony Listek -Masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 07:45 > rzecz-1 dzień od razu jazda na mieście, niby tak powinno być, ale efekt jest > taki,że zdała egzamin za 1razem ale nie ogarnia panowania nad pojazdem, bo nikt > jej nie powiedział np. że bieg należy zredukować przed manewrem. Jak jej mówię > najbardziej podstawowe rzeczy, to robi oczy bo nie słyszała tego od instruktora buahahaha, mi instruktor opowiadał, że jakiś mężuś przyszedł z kursantką i się czepiał o coś przeciwnego - ze kursantka przez pierwsze godziny omawiała obsługę (nie wiedziała nawet, gdzie jest sprzęgło), a mężuś się czepnął, że to nie była jazda, bo się nie przemieszczała z punktu A do punktu B ;D Nie wiem, jak w tym wypadku. Ale w znacznej większości wypadków instruktorzy to fachowcy i wiedzą co robią, a wy jesteście laikami i pojęcia bladego nie macie, jak się szkoli, a sie wpie...cie. Trzeba było samemu nauczyć laskę w 30h, ciekawam efektów;D Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: Zielony Listek -Masakra 16.09.09, 09:46 No to jak ona zdala to prawko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Zielony Listek -Masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 11:24 Witam, ze szkołami bywa różnie, najlepiej zapytać znajomych o opinię, ja tak trafiłem do Pana Jacka ze szkoły autojack na ul. Odrowąża i egzamin zaliczony. Moja dziewczyna też za pierwszym razem zdała egzamin, wiec wychodzę z założenia, że jeżeli Jacek nie nauczy to nikomu się nie uda ;)... Stoicki spokój i skuteczność. Do zobaczenia na drodze, powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.chello.pl 27.09.09, 14:22 Jeżeli chcesz się dobrze nauczyć jeżdzić a przy tym zdać egzamin na prawo jazdy w W-wie to polecam rewelacyjnego instruktora P.Macika Skuza w BARTKU -ja już jestem po zdanym egzaminie.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiek Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: 82.177.252.* 05.10.09, 10:40 Ja polecam PAS (Praska Auto Szkoła). Należę do osób nie posiadających talentu do kierowania samochodem. Jest to moja druga auto szkoła jazdy i musze przyznać, że jestem bardzo zadowolona (w końcu zaczełam robić jakieś postępy i nie zachowywać się jak typowa baba za kierownicą). Instruktor jest cierpliwy, ale BARDZO wymagający. Naprawdę polecam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 14:55 Gość portalu: Kasiek napisał(a): > Ja polecam PAS (Praska Auto Szkoła). buahaha nie polecam za żadne skarby:D ciekawe, jaka będziesz zadowolona jak przyjdzie do odbioru zaświadczenia ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.182.82.89.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.06.11, 14:19 A ja wręcz przeciwnie, mam negatywna opinię o Praskiej Auto Szkole. Instruktorzy wcale nie byli wymagający, zaś kierownik Praskiej Auto Szkoły który w 99% karze wykupywać dodatkowe godziny, co daje parę stówek więcej wydatków. A dotyczy co na egzaminie wewnętrznym najmniejszego błędu. Więcej opinii negatywnych można znaleźć o Praskiej Auto Szkole w internecie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
permanentne_7_niebo Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy 20.06.11, 14:12 Proszę Cię,to antyszkoła:) takiego burdelu jak żyję nie widziałam:) a w toalecie dla kursantów byłeś? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
permanentne_7_niebo Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy 20.06.11, 14:34 dziwię się, że ludzie nie piszą o tym, bo mnie to osobiście zbulwersowało. przy odwoływaniu jazd kursant jest wykreślany z grafiku i nie jest o tym informowany - "a po co dzwonić? przyjdzie, to się dowie" kursanci są traktowani jak idioci i tak też się o nich wypowiada kierownik ośrodka męski szowinizm,. być może niewidoczny w relacji instruktor-kursant:) osobiście: podniecanie się znajomościami dodam, że w serwisie nasze miasto pan Jan sam dodaje komentarze i bardzo się tym emocjonuje. pan Jan jest sympatyczny, ale polityka ośrodka dla mnie była niedopuszczalna, zarówno jeśli chodzi o stan ewidencji, stan lokalowy, jaki podejście do kursantów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjl Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: *.180.221.78.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.10.11, 08:58 Praska auto Szkoła to anty szkoła nauki jazdy, instruktorzy nie są wymagający, nie raz w godzinach jazdy było podjedź tu, podjedź tam, skoczę tylko na chwilę i tak minuty jazdy leciały... Do tego jak napisała osoba poniżej 99% jak nawet nie w 100% musisz dokupić z 5, 10 godzin po zakończeniu kursu celem wydania zaświadczenia abyś mógł zdawać egzamin Państwowy!!! to kolejne stówki wydane, a przecież egzamin Państwowy tez kosztuje!!! Trzymał bym się z dala!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blue-miszka Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy 17.10.09, 15:25 jak najdalej od IMOLI - po ich kursie można tylko się przygotowac na niezdanie egzaminu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Auto Plus Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy IP: 82.177.10.* 29.10.09, 09:07 Polecam OSK Auto Plus z Legionowa. Poprostu wygrywają jakością. Najlepiej przaekonać się czytając opinie kursantów. Zapraszam na autoplus.waw.pl oraz na autoplus.waw.pl/opinie/opinie.php?showpage=1 Odpowiedz Link Zgłoś
szaniab Re: Warszawa - najlepsza szkoła jazdy - AUTO GAMA 02.11.09, 20:21 A ja polecam małą szkołę - Auto Gama. Mają biuro na Kabatach i w Ząbkach. Kurs zaczęłam na koniec sierpnia a dzisiaj właśnie zdałam egzamin za pierwszym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.13 osk ursynów 09.11.09, 16:20 polecam osk ken na Ursynowie, ponieważ byłem w różnych szkołach na Ursynowie i dopiero w osk ken pan Jacek i Krzysztof pomogli mi zdać egzamin, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: osk ursynów 09.11.09, 17:41 a co takiego zrobili że pomogli zdac ten egzamin? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.13 Re: osk ursynów 09.11.09, 23:49 zaskoczę cię..., nauczyli mnie jeździć:-)wczoraj odebrałem prawko, a dziś pojechałem do pracy dziewczyny i przywiozłem ją z centrum na Ursynów. Nie jestem jeszcze super kierowcą, ale jakoś sobie radzę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.13 Re: osk ursynów 10.11.09, 00:05 zdziwisz sie, ale nauczyli mnie jeździć. Wczoraj odebrałem prawko, a dziś przywiozłem dziewczynę z centrum na Ursynów z pracy. Nie jeżdźe super, ale sobie radzę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kity88 Re: osk ursynów 15.04.11, 12:06 Polecam Centrum Szkolenia Kierowców "Alfa" zrobiłam stosunkowo niedawno prawko i teraz mój chłopak zapisał sie tam na kurs. Mowi że jak mnie nauczyli jeździć i zdałam za pierwszym razem to już naprawdę coś. Szczerze polecam tą szkołę, prawdopodobnie zdecyduję sie na zrobienie sobie jeszcze prawa jazdy na kat C tzn. na Ciężarówki tak spodobała mi sie tamta szkoła. Gdybyście chcieli coś poczytać o niej www.alfa.info.pl Odpowiedz Link Zgłoś
permanentne_7_niebo Re: osk ursynów 20.04.11, 11:27 To w ursusie robiłaś czy na ursynowie? filia filii nierówna Odpowiedz Link Zgłoś