Dodaj do ulubionych

doswiadczenia mlodego kierowcy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 18:59
Musze sie z Wami podzielic swoimi doswiadczeniami. Jestem posiadaczka prawa
jazdy od 4 miesiecy, a od 3 dni szczesliwa wlascicielka Citroena C1. No i
zaczelo sie prawdziwe zycie, czlowiek dopiero teraz uswiadamia sobie jak
niewiele potrafi, ile sie musi nauczyc, jak czasami panikuje w prostych
sytuacjach, ktore teoretycznie ma przecwiczone. Ja narazie jezdze z moim
ojcem, ktory momentami jest nerwowy. Dzisiaj jestem z siebie dumna, bo
przejechalam trase 200km, momentami padalo tak, ze wycieraczki nie nadazyly.
Ale musze powiedziec, ze jazda samochodem to duza przyjemnosc. Acha kupilam
sobie jeszcze slawne zielone listki, zeby co bardziej doswiadczeni kierowcy
spojrzeli na mnie przychylnym okiem.
Pozdrawiam wszystkich.
M.
Obserwuj wątek
    • Gość: scorpion Re: doswiadczenia mlodego kierowcy IP: *.markom.krakow.pl 16.06.07, 19:11
      GRATULACJE :D
      • Gość: odwołujący się Re: doswiadczenia mlodego kierowcy IP: *.aster.pl 16.06.07, 21:47
        Słońce mocno świeci , kierowcy założyli opony do jazdy letniej a tu nagle z nieba spada deszczyk i niby nic , bieżnik powinien odprowadzić deszczówkę a tu co widzę ... Zapala się czerwone dla samochodów , zatrzymują się bez problemu przed przejściem dla pieszych.
        A jeden samochód z tyłu zaczyna wydawać głośny hałas podczas hamowania i ślizga się , następnie widzę jak się zbliża do samochodu stojącego tuż przed nim . Jest coraz bliżej , nagle słychać stuk.
        Samochód uderzony w tył zaczyna się toczyć do przodu , tam gdzie znajduje się przejście dla pieszych ale kierowca wyhamowuje.
        Widać jak nagła zmiana pogody może spowodować nieprzewidywalne szkody i trzeba szczególnie uważać podczas deszczu - a to był naprawde malutki , ledwo jezdnia zmoczona.

Drugi raz widze że uderzony samochód toczy się do przodu w kierunku przejścia dla pieszych .
        Innym razem wjechał na pasy a przed nim uciekała kobieta z malutkim dzieckiem ,zatrważająca sytuacja. Bo kobieta odciągała dziecko i uciekała aż znalazła się na jezdmi poza pasami dla pieszych i stanęła. Samochód na szczęście wyhamował tuż przed nimi i kobieta poszła dalej.
        I tu moja uwaga aby jakoś zareagować , żeby być przygotowanym na tego typu sytuacje. Gdyby kobieta na przjściu przechodziła bliżej maski auta miałaby małe szanse na ucieczkę i tragedia gotowa.
        Dlatego jeśli stoimy pierwsi przed pasami a za nami nikt nie zatrzymał się jeszcze ,zalecam trzymanie nogi na pedale hamulca żeby móc jak najszybciej zareagować gdyby ten ktoś w nas uderzył w nasz tył .

• linia.frontu Re: doswiadczenia mlodego kierowcy 16.06.07, 21:38
      Gość portalu: m. napisał(a):

> Musze sie z Wami podzielic swoimi doswiadczeniami. Jestem posiadaczka prawa
      > jazdy od 4 miesiecy, a od 3 dni szczesliwa wlascicielka Citroena C1. No i
      > zaczelo sie prawdziwe zycie(...).

Ja też uważam, że życie można nazwać w pełni prawdziwym tylko w wypadku
      posiadania prawka i samochodu. Jakakolwiek inna forma egzystencji jest
      niepełna, jałowa, bezowocna;p.
      Toteż gratuluję!!! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka