Dodaj do ulubionych

Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe...

• Gość: franek Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 13:03
      Młodzi instruktorzy to cwaniaki którzy starają sie wydoić kursanta z
      kasiory . Omijajcie OSK ktore zatrudniaja młodą ,
      dwudziestoparoletnią kadrę - to w wiekszości złodzieje , którzy sami
      dobrze jeździć nie potrafią , a za kółkiem udają wielkich mistrzów .
      Ja jeździłem w małym wiejskim OSK gdzie przyuczał mnie miły starszy
      Pan , ze stażem ponad 30-letniej praktyki zawodowej . Nie miał on
      najlepszej opinii w mojej pierwszej szkółce , ale żeby zrobić na
      złość tym wyzyskiwaczom poszłem zdawać u niego i okazało się że gość
      jest w 1000 proc. lepszy - miał wspaniały dar pedagogiczny .
      Skutek ? Już po 10 wyjeżdzonych u niego godzinach ( dodam że dużo
      tańszych ) czułem sie na tyle pewnie , że wiedziałem że mogę iść
      zdawać do WORDa . A złodzieje z pierwszego OSK ( konkretnie pan
      chodząca tragedia Piotr )wpajali mi , że muszę dokupić dodatkowe 30
      godzin plus jakieś 10 godzin samego przygotowawczego jeżdżenia przed
      egzaminem . Co daje im czysty złodziejski zarobek na łapsko rzędu
      jakichś ( ok. 2 tys. ) Co tu dużo mówić - kazałem się golić tym
      frajerom .

PS oczywiście jestem już dawno kierowcą ;D

Pozdrawiam wszystkich młodych i początkujących kierowców - nie
      dajcie się omamić cwaniakom .
      • Gość: Aśka Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: 94.254.197.* 08.09.09, 11:22
        Popieram Ciebie w 100%.
        Omijać młodych instruktorów szerokim łukiem!
        Najgorsi są przypakowani cwaniacy ......
        • Gość: bawer Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.09, 11:30
          a każdy pijak to złodziej!
          • Gość: florek AUTO HIT BIS Rzeszów IP: *.rz.izeto.pl 19.11.09, 10:33
            Właściciel chce tylko wyciągnąć jak najwięcej kasy, nic nie uczy, trzyma
            sprzęgło prawie do ostatniej godziny, robi problemy przy zmianie instruktora.
            Totalny brak profesjonalizmu i uczciwości..
            Pomijając właściciela pozostali instruktorzy są świetni. Toteż Panie
            właścicielu czas może zrobić sobie przerwę w uczeniu... bo inaczej trzeba będzie
            zwijać interes...
    • Gość: Roman Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.net.inotel.pl 16.12.09, 17:10
      Nieuczciwych jest wiele. Wpisze te co ludzie polecają w Poznaniu:
      ---> Prawo Jazdy Poznań
    • Gość: Anka Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.chello.pl 06.01.10, 02:28
      Powstaje ranking szkół jazdy, zabrały się za to dziewczyny z kierowniczki.pl wkrótce będzie wiadomo która szkoła ma największą zdawalność.
      • Gość: anka Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: 188.33.20.* 06.01.10, 12:10
        a z jakiego miasta bedzie ten ranking bo mnie by kraków interesował?!
    • Gość: krzysiek Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: 109.243.141.* 20.01.10, 16:52
      może to jednostkowy przypadek, bo ja czytałem same dobre opinie o tej szkole i
      sam też z czystym sumieniem mogę ją polecić.
      Może to akurat jeden instruktor albo jedna kursantka ma jakiś problem ze sobą. A
      jeśli instruktor nie zwraca uwagi kursantowi to znaczy że ten jedzie dobrze. To
      lepiej jakby komentował przez 2 godziny non-stop?
      Ludziom się myli osk z przedszkolem i chyba w tym problem.
      • Gość: Sonny Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 16:52
        A czy ktoś z Was może coś powiedzieć o osk MIX ?
        • Gość: gostek Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: 109.243.169.* 28.06.10, 13:31
          MIX na Zwycięzców to masakra jakaś.
          Instruktorzy zamiast uczyć to na ulicy oglądają się za laskami..
          ZERO a nie szkoła..
          Totalne Dno.
          Nie Polecam!
        • Gość: daggulka ten MIX to bardziej szkoła od SEXU-zboczeniec IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 28.06.10, 22:30
          TO SZKOŁA OD SEXU A NIE OD JAZDY...

Miałam troche stycznosci z tą firmą. Zapisałam się tam na kilka dodatkowych lekcji. Poziom szkolenia bardzo niski a w zasadzie nic się tam nie nauczyłam. straciłam tylko czas i pieniadze alekcje wyglądały tak jakby mi ktos dał samochód by sobie sama pojeździła po okolicy bo choc był instruktor (i to szef tej firmy), to nic się nie angazował w podnoszenie mojego poziomu jezdżenia, zwłaszcza że poza saska kepe i gocław nie wychyliliśmy nosa. bardziej się mna interesował. namawiał mnie bym przychodziła w krótkich spódniczkach i bluzkach z dekoltem. Potem zaczęly mu rece latać. A to mnie za noge złapał a to niby niechcący piersi mi dotknął, a to włosy mi smyrał a potem to niby żartem niemalże wprost mi sex proponował. Po prostu zboczeniec i erotoman. Policja powinna się nim zając. ja niestety wykupiłam z góry kilka godzin i musiałam się z nim męczyć a nie chciało mi się za bardzo afery robic, choć za jego zachowanie wobec mnie to powinnam...
          • Gość: Gateway Re: ten MIX to bardziej szkoła od SEXU-zboczeniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 18:11
            Zdaje się, że mowa o panu Andrzeju ?
        • Gość: qqqqqqqqqq Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.pdk.com.pl 12.07.10, 13:11
          kursant- naciagacze zalezy im na ilosci dodatkowych godzin a nie na
          jakosci szkolenia nie nie nie i jeszcze raz niee, clio którym
          jeździłam było brudne, hamowanie z jakimiś hukami i trzaskami,
          instruktor wcale nie ukrywał,że ma mnie w d.... w trakcie jazdy
          pisał sms-y i był totalnie zdekoncentrowany,szkoła zatrudnia kazdego
          byle jakiego instruktora byle tylko mógł z L na dachu jeździć
    • Gość: Jeny Re: Wpisujcie OSK które wed?ug was s? nieuczciwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 20:38
      OSK MIX to najgorszy ośrodek w jakim miałem okazje kiedykolwiek jeździć. Kiedy po kursie poszedłem na doszkalanie w innym ośrodku to instruktor myślał że nigdy nie jeździłem. MIX na Zwycięzców to po prostu złodzieje i oszuści. Nikomu nie polecam
    • Gość: Niezadowolony "El-Car" z Sulejówka najgorszy!! IP: *.acn.waw.pl 07.09.10, 07:50
      Beznadziejna szkółka z jednym autem,które ciągle jest zepsute! Mój kurs trwał u nich 8 miesięcy!
      • malwa200 Re: 13.09.10, 13:21
        Babska Szkoła Jazdy Słupsk
      • izazdo dlaczego klamiesz? 16.10.10, 21:58
        Ja robiłam w El-Car kurs u pana Andrzeja. Zdałam za drugim razem (za pierwszym razem oblałam na łuku przez bardzo silny wiatr). Tylko ten jeden instruktor ma trzy samochody (5- i 6-biegowa toyote) oraz corse. Nie liczac samochodów wspolnika i kilku pracownikow. Dlaczego klamiesz? Takie dane latwo sprawdzic. Z logo El-Car jezdzi wiele roznych samochodow (yariski: czerwone, biala i czarna plus corsa, nie pamietam koloru).

Jeśli rzeczywiście to prawda, to trzeba było poprosić o zmianę instruktora. Nieprawda, że jest jeden. Ja zrobiłam prawko w 2 miesiące, jeżdżąc bardzo intensywnie (3 dni w tygodniu po 3 godziny, fakt - teorię zrobiłam gdzie indziej, więc jej nie liczę, ale jazdy spokojnie da się załatwić w 3 tygodnie). Wyjeździłam 70 godzin, bo mój mąż zajmuje się ofiarami wypadków komunikacyjnych i mam obsesję na punkcie bezpieczeństwa.

Być może kurs niezadowolonego trwał 8 miesięcy. Ale z pewnością nie z winy instruktora, którego skąd inąd gorąco polecam.
    • Gość: darek k. Re: Joker Kraków - zdecydowanie nie. IP: *.chello.pl 09.11.10, 11:17
      LUDZIE!!! OMIJAJCIE TĄ BEZNADZIEJNĄ SZKOŁĘ Z DALEKA!!! są totalnie nieuczciwi, zero honoru... już nie mówiąc o pewnym instruktorze, z którym miałem przyjemność jeździć - poziom wiedzy mniejszy niż mój przed kursem!!!!!
    • Gość: ala Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.10, 22:51
      Doszkalanie.pl obmacują kobiety za kolano i nic nie tłumaczą!!!
      • Gość: Joanna Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.landtech.com.pl 10.12.11, 19:14
        Chyba żartujesz albo im złą opinię robisz. Nie jest to możliwe jeździłam ze wszystkimi i każdemu było daleko do takich rzeczy.
      • Gość: Martyna Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.landtech.com.pl 16.06.12, 00:07
        Cyba jesteś z konkurencji i złą reklamę im robisz, akurat jeździłam z nimi i opowiadali mi o takich szkołach które cierpią na brak klientów i muszą takie bzdury pisać. Wstyd
    • Gość: kamilbrande Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.krus.gov.pl 20.04.11, 11:43
      Moim zdaniem vip i fahrt. te szkoły to straszny syf.
      • Gość: młoda Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.aster.pl 21.05.11, 11:57
        MotoAkademia z Warszawy :( Poziom nauczania baaaaaaaaaaardzo niski.
    • rixonss Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe 23.05.11, 15:28
      prakrycznie 50% to naciagacze
    • Gość: Gość Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 23:16
      Dodam do czarnej listy OSK AutoKadet w Warszawie i instruktora Piotra NOWOSADA (wyrafinowany oszust), który swego czasu tam pracował. Teraz zmienił szkołę choć nie wiadomo na jaką.

Jako argumentację polecam: www.pstro.pl/b/auto-kadet-osrodek-szkolenia-kierowcow-milej-r-warszawa
    • Gość: Wyrolowany Cwaniaczki z OSK AutoKadet - omijać !!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.11, 21:00
      Dlaczego ? Wystarczy poczytać: forum.gazeta.pl/forum/w,154,121545094,121545094,Autokadet_i_Piotr_Nowosad_propozycje_lapowek.html
      www.pstro.pl/b/auto-kadet-osrodek-szkolenia-kierowcow-milej-r-warszawa
      Najlepsze w tym wszystkim jest to, że kierownik szkoły T. Milej zwala wszystkie negatywne opinie o ich szkole na "działania konkurencji". Skoro jednak szkoła jest taka dobra to nie skusiła się na zakładkę "Opinie kursantów" na ich stronie internetowej ? Jak już jednak nie ma jak się bronić publicznie oświadcza, że "starają się dbać o opinie" i, że nie pracuje w ich szkole ich instruktor przeciwko któremu toczy się postępowanie karne w sądzie o poświadczenie nieprawdy. Tymczasem wystarczy pojechać na parking koło Liddla na Młocinach i niby zwolniony instruktor regularnie zabiera kursantów. Można rzec, że pracuje w innej szkole ale okazuje się, że ludzie potwierdzają, że to dalej OSK AutoKadet go zatrudnia bo mają z nim kurs !!! Także człowiek ten najzwyczajniej kłamie !!! Pamiętam, że w czasie kursu kierownik - T. Milej wraz z instruktorem od teorii kpili sobie przy mnie z niektórych kursantów, że żądają umowy papierowej na odbywanie kursu, która zaopiniuje prawnik. No cóż - wtedy się śmiałem z niby "ostrej ludzkiej paranoji" a teraz uważam, że trzeba było się zastanowić dlaczego tak ktoś robił. Po odbytym kursie nie zdałem dwa razy na kat. B i raz na kat. A w Warszawie. Zastanowiło mnie czemu tak się stało, wziąłem jazdy doszkalające w innej ze szkół i wyszło, że nowy instruktor patrząc na mój sposób jazdy zapytał się czy poprzedni instruktor uczył mnie podstaw jazdy. Patrząc na to ile pieniędzy musiałem jeszcze wydać na jazdy doszkalające zrobiłbym przynajmniej jeszcze ze dwa kursy w najdroższych z warszawskich szkół. No ale cóż - takie oszczędności nigdy dobrze nie wychodzą. Serdecznie przestrzegam przed tą szkołą - nie popełnijcie tego samego błędu. Nie dajcie się też cwaniaczkowi T. Milejowi i jego "słodkiemu pierdzeniu", którym stara się urabiać kursantów. W rozmowie wydaje się tak samo zresztą jak Piotr Nowosad "fajnym, wyluzowanym gościem" ale jeśli porozmawia się z nim bardziej to niby "wyluzowanie" okazuje się nie tyle "wyluzowaniem" co zwykłym prostactwem. Dziwne tylko, że ludzie dalej zapisują się do tej szkoły pomimo negatywnych opinii. Czyżby 999 zł za kurs jest na tyle dobrym lepem aby przyciągać "klienta".
      • Gość: ZALAMANY KURSANT Re: Cwaniaczki z OSK AutoKadet - omijać !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.12, 09:03
        WSZYSTKIE POZYTYWNE OPINIE ZAMIESZCZONE NA TEJ STRONIE SĄ NIEPRAWDZIWE!!!. SZKOŁĘ NALEŻY OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM !!!
        ZAPEWNE SAMI INSTRUKTORZY JE WYPISUJĄ CHCĄC DALEJ OSZUKIWAĆ LUDZI.

POLITYKA JAKĄ PROWADZĄ JEST NIE DO PRZYJĘCIA. PRZYJMUJĄ MASĘ LUDZI Z GRUPONA, A PÓŹNIEJ NIE SĄ W STANIE PRZEROBIĆ TEJ ILOŚCI !!!

OBOWIĄZKOWA MIESIĘCZNA PRZERWA POMIĘDZY ZAJĘCIAMI TEORETYCZNYMI A PRAKTYCZNYMI (NA POCZĄTKU WCISKAJĄ KIT O PRZEREJESTROWANIU FIRMY)

IM DALEJ TYM GORZEJ. ( DWIE LEKCJE PRAKTYCZNE W MIESIACU TO WSZYSTKO NA CO MOŻECIE LICZYĆ)

POZA TYM NIE WSZYSCY INSTRUKTORZY SĄ SŁOWNI. POTRAFIĄ NIE PRZYJECHAĆ NA UMÓWIONĄ LEKCJE.

POPROSTU TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: mkjn Re: Cwaniaczki z OSK AutoKadet - omijać !!! IP: 91.222.125.* 13.05.13, 12:35
          Miałem nieprzyjemność korzystania z ich usług.
          Prawda jest taka, że kurs prawa jazdy w tej szkole robiłem rok czasu. Mało tego po kursie nie potrafiłem nic. Instruktorzy nie przygotowują kursanta do egzaminu. Nie uczą manewrów, które są wymagane. Jeździłem z trzema instruktorami tej szkoły. Zmieniałem w nadziei, że może trafi się jakiś kompetentny. niestety żaden nie spełniał moich oczekiwań. Wszyscy tak samo podchodzili do tematu. Zdarzało się, że przyjeżdżałem na kurs a instruktor nawet się nie stawił. Tłumaczył się później, że zapomniał - żenada. Drugi natomiast kazał mi zajeżdżać w jakieś dziwne miejsca, gdyż miał coś do załatwienia. czekałem na niego dobre 30 minut. Oczywiście to był zmarnowany czas mojego kursu. Ten ostatni również nie był w porządku... jazda polegała tylko i wyłącznie na komendach "w prawo, w lewo"... zero tłumaczenia czegokolwiek... masakra... dobrze, że nie zasnął na tym siedzeniu obok.... Po tylu nieudanych próbach dałem sobie spokój z wyborem instruktora w szkole Auto kadet. Wyjeździłem co miałem do wyjeżdżenia z Panem "w lewo w prawo". W konsekwencji do egzaminu byłem nieprzygotowany i musiałem zainwestować w kolejne godziny jazdy. Drugie tyle pieniędzy wydałem na doszkalanie.
          Pragnę ostrzec przed tą szkołą... Nie dajcie się zwariować...
          • Gość: Babien Re: Cwaniaczki z OSK AutoKadet - omijać !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.14, 16:14
            Dodam od siebie, ze w AutoKadet polecam pana Zbyszka. Ciekawy człowiek. Pali 3 paki papierosów w tym maleńkim samochodzie. Smród, zawiesina i sadze. Zamiast jazdy to naucza kodeksu drogowego na pamięć, sam chyba nie umie mówić własnymi słowami tylko słowami z kodeksu. Palenie papierosów, rozmowa o przepisach drogowych odbywa się w żółwim tempie, ale cóż, jest trochę zaoszczędzone na paliwie. JUŻ WIEM OMIJAĆ ŁUKIEM!!!!!!!
          • aniamortiz Re: Cwaniaczki z OSK AutoKadet - omijać !!! 24.04.15, 13:23
            Miałam tak samo, pan Rafał - bo zapewne o nim piszesz, dokładnie tak"nauczał", wydając komendy "w prawo, w lewo", załatwiał swoje prywatne sprawy w trakcie kursu, w godzinach za które kursant płaci! Faktycznie, wielokrotnie nie odbierał telefonu, kiedy np.byliśmy umówieni na "jazdę", jednym słowem olewa kursantów i później wciska te same ciemnoty... że zapomniał, że był chory (żałosne!), a ja dymałam z jednego końca warszawy na drugi, po to by się niemile rozczarować... NIE POLECAM!!! TO OSZUŚCI!!!
        • aniamortiz Re: Cwaniaczki z OSK AutoKadet - omijać !!! 24.04.15, 13:29
          Dokładnie tak jest, dla nich liczy się kasa, a nie nauka jazdy, olewają kursantów po całości.
      • Gość: Osk kadet.odradzam Re: Cwaniaczki z OSK AutoKadet - omijać !!! IP: *.static.ip.netia.com.pl 06.10.14, 11:37
        Właściciel szkoły,instruktor podchodzi do nauki w zły sposób.... Gdy pytając się o jakiś element,manewr do poprawy,przecwiczenia instruktor wysmiewajacym tonem odp ze nauczę się tego w przyszłości.... Skandal. Wielokrotnie przerywane jazdy bo instruktor poszedł sobie coś załatwić twierdząc że to zajmie chwile a było inaczej. Człowiek nie poważny. Nie wytłumaczy dobrze wszystkiego,głuchy na prośby o pocwiczenie manewrów bądź jazdy w okolicach egzaminów.Odradzam,nie warto. Po nauce w tym osk trzeba brać dodatkowe godz jazd bo nie nauczy wszystkiego
    • Gość: gość Plewiński Łódź IP: *.play-internet.pl 13.09.11, 10:35
      Gościu nie umie nauczać kursantów. Ciągłe obrażanie się na kursanta. Praktycznie każde zajęcia w większości spędzane były pod domem instruktora, a jak już się jeździło to nie po trasach egzaminacyjnych a w celach prywatnych właściciela. Manewry typu parkowanie robisz tylko i wyłącznie na placyku, pomimo tego że na egzaminie tego typu rzeczy wykonujesz w mieście. Nacisk w szczególności na zysk. I jeszcze raz zysk.
      • Gość: NIE POLECAM Re: Plewiński Łódź IP: *.lodz.mm.pl 12.03.13, 21:00
        Niestety mam takie same, przykre odczucia co osoba poniżej. Jazda głównie po Konstantynowie, po zakupy do supermarketu i tam gdzie aktualnie życzy sobie Pan Plewiński...oczywiście na rzecz kursu.Przy mojej delikatnej sugestii,że może by tak pojeździć po trasach egzaminacyjnych po przejechaniu 25h p.Plewiński z oburzeniem stwierdził, że przecież "czy jeżdżę po Konstantynowie czy po Maratońskiej to nie gra roli bo i tak ruszam sprzęgłem".Nic dodać, nic ująć. Tylko jak p.Marian szedł sobie na obiadek to tego czasu z kursu nie odliczał tylko się czekało jak piesek pod domem w samochodzie a godziny leciały. Na górce przed egzaminem byłam tylko raz, manewrów mnie nie nauczono bo "śnieg" i nie ma gdzie parkować,jak miałam zapisywane,że jeździłam 2h to rzadko tak było, zawsze te 5-10 minut brakło, nie liczę,że ktoś mi da godziny za darmo ale chciała bym wyjeździć tyle godz. ile wykupiłam...już nie wspomnę o tym,że na wykładach kursowych nie byłam ani razu, mimo,że chciałam na niego chodzić.P.Plewiński stwierdzał,że muszę się nauczyć tylko testów to po co mi wykłady...A placu manewrowego chyba nie zapomnę do końca życia bo jak P.Marian miał coś do zrobienia na placu przy innym samochodzie lub chciał z kimś załatwić jakąs sprawę lub pogadać przez telefon to mnie wysyłał na plac...i takim sposobem potrafiłam jeździć po placu całą godzinę jak nie lepiej...szkoda gadać, z całego serca NIE POLECAM !!! szkoda Waszych pieniędzy i czasu...i tak cały czas będziecie słyszeć "musisz wykupić godziny bo nie zdasz, musisz wykupić godziny".Nigdy nie spotkałam tak zachłannego i chytrego człowieka! nie doradzam również słabym psychicznie bo wrzaski, krzyki, wyzywania i obrażanie się - na porządku dziennym :( po oblanym egzaminie, zmieniłam auto-szkołę na "Palagan" - niebo a ziemia! dopiero tam nauczyłam się jeździć !
    • Gość: romano Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.wtvk.pl 12.12.11, 21:16
      OSK Zbig z Gdyni - już na szczęście nie istnieje
    • Gość: pyzia Re: OSK VECTRA z Krakowa IP: 195.150.66.* 21.01.12, 13:28
      organizacja tragedia! kompletnie nie ogarniają administracji ! sami nie wiedzą na ile godzin ma sie przyjsc i dlatego zdarzało mi się czekac na "elkę" 40 minut ! Marek stary oszust do tego niemiły, ale polecam tego drugiego Pana! uczy jezdzic bezstresowo a potrafi nauczyc. Ogólnie odreadzam
      • Gość: mariusz Re: OSK VECTRA z Krakowa IP: 195.150.66.* 26.01.12, 17:55
        ja też odradzam. Nie nauczyli mnie jezdzic zdałem dopiero po dokupieniu 5h w innej szkole i chyba nauczylem sie tam wiecej niz w vectrze za 30 także nie dajcie sie zwiesc niskim cenom bo to naprawde nie jest warte. Stracicie dużo czasu a i tak bedziecie musieli dokupic jazdy. Od połowy godzin cały czas mówili ze jest mozliwosc dokupienia jazd i jest to raczej konuieczne do kazdy dokupuje a skoro jest wyznaczona granica 30h to chyba powinni nas w tych godzinach nauczyc no ale jak sie pół czasu jezdzi a pół stoi na parkingu albo czeka az łaskawie się zajmą Tobą to nic dziwnego. Zdecydowanie odradzam !!!!
    • Gość: :( Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.12, 20:09
      l-piotr w Zabrzu
      Umawiam się z jednym panem, przychodzi inny (parokrotnie, mimo moich nacisków, że NIE chcę z tym panem jeździć)- całą jazdę krytykuje instruktorkę, która uczyła mnie od początku, na chwilę przed egzaminem chce wprowadzać zmiany w manewrach, które wychodzą mi dobrze, a zdany egzamin kwituje stwierdzeniem SZKODA
      Rzeczywiście jest mi szkoda czasu i nerwów.
    • Gość: najgorszy OSK Re: OSK VECTRA z Krakowa IP: *.ds17.agh.edu.pl 28.05.12, 00:50
      Prawda jest taka, że jak się zapłaci za kurs to ich już nic nie obchodzi, ale jak się dokupuje godziny ekstra to jest zupełnie inna historia. Ja po kursie wzięłam jeszcze 3 godziny dodatkowe i na nie nie musiałam czekać 2 tygodnie jak na kursie, były jeszcze w tym tygodniu. Pan Marek też nagle zaczął się starać.
      Dlatego ODRADZAM Vectrę. Nie ma sensu kupować tam całego kursu, chociaż jest tani.
    • Gość: jjj Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: 66.90.101.* 31.05.12, 16:56
      danuta we wrocławiu mój brat zdawał tam prawko aż 12 razy, tak go przygotowali, ta szkoła to dno za 1 godzine doszkalania biora az 50 złotych czyste zdzierstwo;/// nie polecam;(
      • Gość: aaa Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.12, 17:42
        podobnie auto-stop wroclaw szczytnicka.Naciągali mnie na wewnętrzny egzamin,po 3 niezdanym kazali wykupić kolejne 10 jazd,usłyszałam jeszcze od instruktora,ze moje umiejętności są bardzo słabe.Zrezygnowałam,wykupiłam 5 jazd w innej szkole i zdałam egzamin panstwowy za pierwszym razem.
        • Gość: Kraków Kraków IP: 109.95.206.* 10.12.12, 16:38
          W Krakowie na Św Agnieszki był kiedyś,dawniej VECTRA teraz pewne zmienił nazwę-NIE POLECAM!
    • Gość: niezadowolona Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.dipservice.com.pl 02.06.12, 11:19
      zdecydowanie nie polecam OSK Nova na Żoliborzu. Mają serdecznie w d*pie kursantów. Ciężko było mi się w ogóle umówić z instruktorką na jazdy, bo nie chciało się kobiecie odebrac telefonu, albo nacinałam się cały czas na pocztę głosową. Jesli już udało mi się z nia umówić to zdarzało się często, że przychodził zupełnie ktoś inny (mimo moich zastrzeżeń, że chcę jeździć tylko z tą Panią), albo jazdy były odwoływane w ostatniej chwili. Żadnego przygotowania pod kątem wymagań egzaminacyjnych tylko "skręc w lewo, skręć w prawo, jedz prosto". na ostatniej godzinie dopiero uczyłam się naraz wszystkich niezbędnych manewrów (parkowanie prostopadłe, równoległe, zawracanie z wykorzystaniem infrastruktury technicznej itp.). i wtedy też po raz pierwszy udało mi się wsiąść do takiego samochodu jakim jeździałm później na egzaminie, chociaz prosiłam o to duzo wczesniej. Jest to ważne szczególnie dla osoby która nigdy wczęsniej nie prowadziła, bo samochody róznia się jednak miedzy sobą. Oczywiscie pierwszy egzamin oblałam. zapisałam się na jazdy doszkalajace u innego instruktora. Tam nauczyłam sie przez 4 godziny wiecej niż przez 30 h w OSK Nova.
      ps. w tej szkole jest tylko jeden dobry instruktor moim zdaniem. taki młodszy facet, nie pamietam jednak dokłanie imienia ani nazwiska (chyba p.Zbigniew albo Zbyszek). Niestety miałam przyjemność jezdzic z nim tylko raz.
    • Gość: Poszkodowany VIP Szkoła, Mobilek,Auto Kadet,Autek, itp IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 10:41
      Ostatnia metoda naciągania przez Groupona,Grupera,Citeam oraz p.Arka Michalczyka to:
      - sprzedać jak najwięcej kursów np.100 x 500zł
      - zrobić wszystkim kursantom teorię (sale wykładowe są pojemne a koszt to tylko jeden wykładowca,który bierze za kurs 400zł i wynajęcie tej jedne sali za 500zł)
      - ustalić każdemu klientowi najbliższy termin jazd za ok.2 miesiące
      ...i co się wtedy dzieje?
      Kursanci zgłaszają reklamację (rezygnację z reszty kursu) do Groupona,Grupera,itp.i dostają zwrot połowy kwoty (bo teorię odbyli) czyli 250 zł.
      EFEKT?
      U pan Arka Michalczyka do podziału z portalem zakupowym zostaje w kieszeni 100x250zł=25000zł-900zł(koszty)=24100zł
      A kursant za tą kwotę nie dość,że niedokończy kursu gdzie indziej to szkoły nie chcą przyjmować na kontynuację kursu takich klientów więc kurs trzeba zakupić w normalnej szkole od nowa za pełną kwotę!!!
      • Gość: hi Re: VIP Szkoła, Mobilek,Auto Kadet,Autek, itp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.12, 14:03
        Tak fukcjonuje autokadet
        fragment forum: lewo jazdy.pl

51.hello pisze:
        2012-09-25 11:21:39 (negatywny)

Dzięki Panu Milejowi mialem okazje poznać zasady funkcjonowania autokadet - 7 msc "bujania się" z robieniem prawka to wystarczający czas żeby wyrobić sobie opinie. Jakich pozytywnych komentarzy ??? To są "klony", które również między innymi Ty towrzysz i Nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.

52.Karolina pisze:
        2012-09-25 11:33:18 (neutralny)

Pokaż mi chociaz jedną pozytywną opinie, która ja sworzyłam ?????

53.hello pisze:
        2012-09-25 12:33:29 (negatywny)

Nie ma takiej fizycznej możliwości żeby człowiek o zdrowych zmysłach wystawił tej szkole pozytywną opinie. Wszystkie te opinie to "klony", wystawione przez jedną osobę, dbającą o pozytywny wizerunek szkoły w internecie. A Pani Karolina to jest jej kolejne wcielenie grającą "neutralną" (bo przecież mi nie zależy), z naciskiem, że jednak warto poznać szkołęę :)

54.hello pisze:
        2012-09-25 13:24:19 (negatywny)

Traktując w ten sposob ludzi jedynym wyjsciem na funkcjonowanie jest groupon, tzn. konkurencyjna cena na rynku i poztywne opinie w necie, w tym wypadku fikcyjne. Osoba mało zorientowana złapie się na haczyk, a pózniej jest już za późno. Zrozpaczeni ludzie wystawiają negatywy, a "AK" próbuje koloryzować sytuacje zamieszczając gdzie tylko się da pozytywne opinie i błyskawicznie reagując na każde słowa krytyki ( Pani Karolinka)

55.Karolina pisze:
        2012-09-25 14:20:08 (neutralny)

Nie życzę sobie takich komentarzy!!!!! To, że Tobie coś nie wyszlo nie oznacza, że wszyscy tak będą mieli.

56.hello pisze:
        2012-09-25 14:50:54 (negatywny)

Coś mi nie wyszło ??? Zamilcz kobieto, bo nie wiesz co mówisz. Przyznaję, że dałem się złapać w waszą pułapkę, ale to był czas kiedy jeszcze na stronie pstro.pl i lewo jazdy nie było takiej ilości negatywnych komentarzy i chyba pierwszy raz w życiu dałem się tak oszukać. Teraz jestem już bardziej czujny :) Obiecałem sobie, że spróbuję przestrzec inne osoby przed popełnieniem mojego błędu. Uwieżcie mi, nie jestem jedyną osobą i nie tworzę fikcyjnych negatywnych komentarzy jak "kochany" Tomasz Milej bądź jego ludzie !!!:)
        • Gość: ANTY Re: VIP Szkoła, Mobilek,Auto Kadet,Autek, itp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.13, 23:04
          Fragmenty forum lewojazdy.

158. realista pisze: 2013-02-25 09:36:05 (pozytywny)
          Pomyśl człowieku, z Grupponu przychodzi np., 300 osób na kurs podziel to przez liczbę instruktorów w Szkole, a wyjdzie Ci częstotliwość jazd. Dodaj do tego jeszcze normalnych kursantów i okoliczności życiowe, kiedy nie możesz jeździć lub jeździsz tylko w godzinach wieczornych oraz gdy odwołujesz i wszystko jasne. A gdzie masz w ofercie napisane ile zajmie Ci kurs? Nie masz. Gó... płacisz, a oczekujesz nie wiadomo czego.

81. Bezinteresowni obrońcy? pisze: 2012-10-16 11:13:29 (neutralny)
          Patrząc na powyższe opinie, zastanawiam się, komu chce się pisać kilka czy kilkanaście pozytywnych komentarzy i prowadzić polemikę z krytykami, jeżeli nie jest bezpośrednio zainteresowany uzyskaniem korzyści z pozytywnych opinii na temat szkoły? Kto z Was internauci napisał kiedykolwiek kilka pozytywnych komentarzy i wdawał się w liczne polemiki z ludźmi, którzy mogli mieć zupełnie przeciwne doświadczenia od Was, bo to, że Wy zostaliście dobrze potraktowani nie oznacza jeszcze żadnej normy. Inni mogli mieć gorzej, tego nikt nie wie, dopóki nie zapozna się z cudzymi opiniami, więc jeśli ktoś od razu zaczyna zaprzeczać cudzej krytyce zamiast po prostu napisać, że "mój kurs był ok", to w naiwny sposób zdradza swoje motywacje. Właściciele szkoły lub instruktorzy faktycznie są chyba nieuczciwi wykazując się tak nawiną nadgorliwością w zwalczaniu nieprzychylnych komentarzy na forum.

160. AK: gó... płacisz i gó... masz pisze: 2013-02-25 11:05:28 (negatywny)
          Dlaczego tak ? 1.Czas trwania kursu – ok. 7 msc. 2.Realna ilość wyjeżdzonych godzin – ok. 22 h. Na przykładzie p. Zbyszka. Z każdej lekcji urywa ok. 10 min co daje nam na 30 spotkaniach: -5h jazd. Do tego dochodzą zbędne celowe pogawędki o przepisach, bezpieczeństwie, kanapki, papierosy, kawa, itd….(mniej wyjeżdzonych km to mniejsze koszta).[Kursant dopuszczony do jazd powinien mieć wiedzę teoretyczną wyuczoną i zweryfikowaną. Jeżeli tak nie jest tzn. że sposób prowadzenia zajęć teoretycznych i system weryfikacji zdobytej wiedzy jest zły, a szkoła nie spełnia swojej podstawowej funkcji]. 3.Problemy z zaliczeniem kursu i podstęplowaniem karty jazd.( a po co, a na co to komu ;p) To tylko kilka z wielu uchybień tej gó...anej szkoły. Przynajmniej tak skonstruowana oferta byłaby rzetelna i prawdziwa, a ilość zawiedzionych kursantów zmniejszy się przynajmniej o połowę. Pozdr.
    • Gość: monikal6 Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.204.90.64.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.08.12, 17:32
      ABC-trans na odlewniczej- porażka przynajmniej jesli chodzi o kat. A, uczą ale krzykiem, waleniem w kask i karnymi okrążeniami czyli prowadzeniem motocykla w kółko za coś czego się nie umie, jeśli chce sie zmienić osk to oni nie chcą wydać dokumenów a co dopiero pieniędzy
      • anka.majewska Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe 01.02.13, 22:32
        Szkołę ABC-TRANS uważam za nieuczciwą. Robiłam tam prawo jazdy trzy lata temu, nie wspominam miło tego okresu. Może powinnam wymieniać w punktach, by niczego nie pominąć, ale zajęłoby to zbyt dużo czasu. Po pierwsze każdą lekcję zaczynałam z 15 lub 20 minutowym poślizgiem- "Pan instruktor musiał dopić kawę" i nie przeszkadzało mu nawet że czekam na niego przed biurem 20 minut!! Żeby tego było mało lekcję kończyłam o równej godzinie, czyli umawiając sie na godzinę jazd jezdziłam faktycznie ok 40 minut. Sytuacje zdażały się NAGMINNIE, a kolejne prośby o punktualność nie przyniosły rezultatu. Druga sprawa- chamsto Pana instruktora. Wiadomo nikt nie rodzi sie z umiejętnością prowadzenia samochodu- jeśli ktoś nie potrafi trzymać nerwów na wodzy to powinien pomyśleć nad zmianą zawodu. Jednak najważniejszą sprawą jest brak jakiego kolwiek planu przygotowania kursanta do egzaminu państwowego. Miałam 3 róznych instruktorów w tej szkole, którzy nie przerobili ze mną ani "górki", która jest warunkiem na to aby na egzaminie móc wyjechac na miasto. Nie wspomnę juz o manewrach takich jak parkowanie, zawracanie na trzy czy z wykorzystaniem infrastruktury terenu. Przez trzydzieści godzin ANI RAZU nie wykonywaliśmy żadnego z wymienionych przeze mnie manewrów. Po kursie w ABC TRANS nie było mowy nawet o podejściu do egzaminu państwowego. Jedyna słuszną rzeczą było zapłacić za kurs w innej szkole nauki jazdy- Tak też zrobiłam i prawo jazdy zdałam, choć powiem szczerze, ze perypetie ze szkołą ABC TRANS sprawiły, że przez chwilę chciałam dać sobie spokój. Z perspektywy czasu żałuję, że nie zarządałam zwrotu pieniędzy, bo poniosłam koszty a szkoła odwaliła fuszerkę i nie poniosła za to zadnej kary- straciłam tylko ja.
        ZDECYDOWANIE ODRADZAM SZKOŁĘ ABC TRANS!!
        • padzonk Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe 27.10.14, 11:22
          Miałem bardzo podobną sytuację, widać to jest u nich standard. Uważajcie na tę szkołę jazdy. Najczęstsze ćwiczenie to jazda po łuku na placu tak żeby instruktor mógł zająć się swoimi sprawami, np. obiadem albo jazda po ekspresówce poza wawą ( abym "oswoił się z jazdą w trasie ") a efekt końcowy był taki, że nie wystarczyło czasu na ćwiczenie parkowania - równoległe na 28.,29. i 30 jeździe. Przed wypisaniem kwitka do WORD-u usłyszałem, od kierownika, że słabo wychodzi mi parkowanie (sic!!!!!!) i MUSZĘ dokupić z 10 godzin dodatkowych ( każda 45 zł ) żebym miał szanse zdać egzamin. I biznes się kręci - popierdółka w trakcie kursu tak żeby naciągać na dodatkowe, płatne jazdy. I niezwykłe tępa kobieta w biurze. Najlepiej trzymać się z daleka.
    • Gość: hesus Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.play-internet.pl 14.09.12, 11:32
      fakt, szkoły nauki jazdy rosną jak grzyby po deszczu, ale nawet te nieuczciwe długo utrzymują się na rynku! dlaczego? otóż gdyby ludzie lepiej sprawdzali szkoły nie szliby do takich słabych szkół, no ale jak się wpłaci to w sumie nie ma się odwrotu! dlatego przed zapisaniem do szkoły trzeba popytać się znajomych i sprawdzić ją na stronie z rankingiem szkół (np. www.autoq.pl), gdzie podane są wszystkie obiektywne info! wydaje mi się, że tak powinien robić każdy - w ten sposób uniknie się rozczarowania...
    • Gość: koko "szkoła jazdy" p.piergiesa ul.dauna kraków IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.13, 23:53
      Chciałabym się wypowiedzieć na temat powyższej "szkoły jazdy". Każdemu kto planuje naukę radzę trzymać się od tej szkoły z daleka, a jeżeli już się tam zapisał to może warto zastanowić się nad zmianą szkoły nawet jeśli wiązałoby się to ze stratą wpłat wstępnych (bo zapewne i tak słono dopłacicie).
      A więc zacznę od tego, że część teoretyczna jest jakąś pomyłką. Pan dyrektor który uważa, że jego szkoła jest najwspanialsza na świecie niejednokrotnie omawia ten sam temat... (Co chwilę do grupy dołącza nowa grupa więc są osoby, które mają pierwsza lekcję, środkową i ostatnią). Cóż z tego, że ja już miałam temat rond, przecież są nowe osoby i trzeba to znowu po raz dziesiąty omówić.. Koniec końców olałam wykłady bo stwierdziłam, że szybciej się sama naucze, bo to strata czasu słuchać tego samego. Kolejna rzecz to koszt kursu. Kurs kosztował zgodnie z opisem na stronie 1150zł, ale jak się później okazało tylko jeśli ktoś płaci całą kwotę z góry. Jeśli ratami to 100zł trzeba dopłacić. Tylko, że nikt mi tego wcześniej nie powiedział..
      Kolejna rzecz to jazdy. Notoryczne rozpoczynanie jazdy nawet kilkanaście minut po czasie i kończenie przed czasem!!! Któregoś dnia przyszłam na jazdę ( w jednym czasie jazde zaczyna kilka innych osób), ja akurat przyszlam jako pierwsza, ale moj instruktor musial sobie jeszcze posiedziec w biurze wiec wyszedl najpozniej i została tylko toyota 6 -biegowa, a instruktor do mnie, że jesli dopłace 10zl to moge nią jezdzic jesli nie to nie bedziemy miec jazdy!!! Następny zarzut to sytuacje, które powtarzały się kilkukrotnie- czyli - podczas jazdy zatrzymujemy się, instruktor bez zadnych wyjasnien wychodzi (do centrum handlowego), kaze czekac i nie ma go 15min! po czym wraca i jakby nigdy nic zmienia temat. Kilka razy prosiłam, aby pojechac na nową hutę bo nigdy tam nie byłam.. na ostatniej jezdzie sie wreszcie doprosilam i pierwszy raz w zyciu pojechalismy na rondo do huty. Gdy zapytałam, czy zaswiadczenie o skonczeniu kursu moge odebraz po jezdzie czy na nastepny dzien, instruktor stwierdzil, ze on mi wyda zaswiadczenie tylko jesli wykupię sobie minimum 3 jazdy (2-godzinne), bo jeszcze musze po hucie pojezdzic (nagle sobie przypomnial ze wypadaloby tam poznac trasy). A na dużym i trudnym rondzie mogilskim nie bylam nigdy chociaz tez prosilam... W efekcie wyprosilam, ze zalezy mi zeby miec papierek bo moge wtedy juz sobie ustalic termin egzaminu a na jazdy obiecuje ze sie jeszcze zapisze. Jakims cudem instruktor mi to wydal twierdzac ze robi to warunkowo jesli obiecam ze zapisze sie na dodatkowe godziny. Przytakując oczywiscie juz dawno wiedzialam ze nigdy wiecej sie tam nie pokaze. Potem wykupilam 10h jazd w innej szkole bo nie czulam sie dobrze przygotowana i dopiero wtedy poznalam jakies miejscu w ktorych rzeczywiscie najczesciej jezdza egzaminy itd. Niestety codzinnie musze przejezdzac kolo tej szkoly i patrzec na ich ośrodek i niedobrze mi sie robi na sam widok. Jeśli ktoś ma jakieś opinie na ich temat to niech się podzieli. Może ja mialam akurat takiego pecha.. choc juz slyszalam kilka podobnych zdan jak moje (typu ze instruktor w kolko jezdzil z kursantem po ziemniaki ;P).
      Na szczeście egzamin już zdałam i nie chce mieć już nić wspólnego ze szkołami jazdy :P
      Powodzenia w wyborze szkoły :)
    • Gość: Tomek ELMOL Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.13, 08:26
      ELMOL Warszawa www.elmol.pl

Straszne wyciąganie pieniędzy.
      Teoria może być, ale wiadomo, że teorii można się nauczyć samemu, za to na jazdach było dużo gorzej:
      - generalnie w trakcie 27 godzin jazd wszystko ok, wszystko robisz dobrze; 28 i 29 wszystko robisz źle i na pewno nie zdasz egzaminu;
      - 30 godzina to nasza ostatnia jazda, lepiej kup sobie jeszcze z 10 godzin ( 500 zł ) jeśli chcesz zdać;
      - jazda po łuku: wg instruktora każdy musi sam się nauczyć jak to robić, po prostu trzeba wyczuć moment, samochód itd, w związku z tym instruktor zajmował się w tym czasie swoimi sprawami;
      - manewry: na moje pytanie jakie manewry obowiązują na egzaminie instruktor odpowiedział, że parkowanie prostopadłe i zawracanie z wykorzystaniem infrastruktury (!);

Widzę,że same bzdury są tu wypisywane i jestem w pełni przekonany ze pisał to właściciel firmy.
      Podważam całkowicie zamieszczone tu opinie. ELMOL w Warszawie to koszmar. Notoryczne odwoływanie terminów - kurs w sumie trwał przez to aż 5 miesięcy.

Praktycznie zero manewrów, tylko robienie za taksówkę dla znajomych instruktora.
      I oczywiście bardziej dbanie o swój "samochodzik" niż o nauczenie mnie czegokolwiek. Najgorsze, że za późno się zorientowałem. Dopiero jazdy doszkalające z instruktorem w innym ośrodku pokazały mi, jak powinna wyglądać nauka.

Nie dajcie się nabrać na te wszystkie posty na cześć jego firmy pisane przez rzekomych kursantów, bo zwrot pieniędzy za kurs jest u niego niemożliwy.

Pozdrawiam wszystkich zdających prawko.
      • Gość: Agata Re: ELMOL Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.13, 17:57
        A ja właśnie zdałam prawko za pierwszym razem i jestem bardzo zadowolona z tej szkoły. Jeśli się komuś nie podoba, oczywiście ma do tego prawo ale większość moich znajomych, którzy uczyli się jeździć z ELMOLEM są zadowoleni i zdali za pierwszym razem, o czymś to świadczy. Moim zdaniem super szkoła, polecam ;)
    • Gość: szkody22 OSK Pik Ursynów IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.10.13, 11:54
      Szanowni Państwo, byli kursanci OSK Pik Ursynów, ul. Jastrzębowskiego 22,

uprzejmie proszę o kontakt wszystkich pokrzywdzonych przez OSK Pik Ursynów, ul. Jastrzębowskiego 22.

W szczególności chodzi o zgłaszanie przypadków nieuczciwie wyłudzonych opłat dodatkowych, niezgodnych z umowami organizacjami jazd i wykładów jak również wszelkich, innych uchybień.

Uprasza się o kontakt mailowy pod adres:
      szkody22@interia.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka