Gość: ANIA IP: 217.153.206.* 12.07.07, 14:15 w którym momencie powinnam już skręcać kierownicą? jak tył mojego samochodu zrówna się z krawędzią samochodu zaparkowanego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: turboszatan Re: parkowanie tyłem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 14:27 hmm.. zależy jakim samochodem zamierzasz wykonać ten manewr :) Ale w większości samochodów do nauki jazdy jest tak (tak mnie uczono :D) Jeśli Twoje tylne koło będzie na wysokości tego bliższego rogu auta to skręt na maksa. Później czekamy aż będziemy do równolegle, prostujemy kierownicę dalej cofając. To tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Re: parkowanie tyłem IP: 217.153.206.* 12.07.07, 14:47 czyli jak moje koło mija pierwszy brzeg, nie drugi w kolejności ode mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turboszatan Re: parkowanie tyłem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 18:07 Tak, pierwszy brzeg Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: parkowanie tyłem 12.07.07, 15:14 zastanawiam sie keidy na kursach PJ zaczna uczyc MYŚLENIA a nie wykonywania polecen jak malpka kapucynka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: parkowanie tyłem IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 12.07.07, 15:36 Sprobuj patrzec w lusterka i do tylu, a wtedy caly ten manewr bedzie latwiejszy. Pamietam jak mnie tez uczono manewrow - patrz na ten zaglowek, potem na ten, skrecaj jak zobaczysz to czy tamto. Te sposoby moze dzialaja jak ciagle jezdzisz tym samym samochodem i poruszasz sie w swiecie w ktorym inni sa doskonale manewrujacymi kierowcami, wszystkie samochody tych samych rozmiarow, rowno poparkowane z idealna iloscia miejsca. Zgadnij ile razy bedziesz w takiej sytuacji :). Wiem ze to moze byc trudne, ale sprobuj wyczuc auto ktorym jedziesz - gdzie sie konczy i gdzie zaczyna a bedzie od razu duzo latwiej. Zadna sytuacja (oprocz ustawionych tyczek na placyku) nie bedzie taka sama i bedzie wymagac modyfikacji sposobu w jaki wjezdzasz/parkujesz. Spogladanie do tylu da ci mniej wiecej jakies odnosne gdzie masz celowac (skrecajac kierownice i jadac wolno jestes w stanie latwo to zmodyfikowac) a kontrolowanie odstepu w lusterkach pomoze ci byc w dobrej odleglosci od aut po obu stronach. :) K. Odpowiedz Link Zgłoś