Dodaj do ulubionych

parkowanie tyłem

IP: 217.153.206.* 12.07.07, 14:15
w którym momencie powinnam już skręcać kierownicą? jak tył mojego samochodu
zrówna się z krawędzią samochodu zaparkowanego?
Obserwuj wątek
    • Gość: turboszatan Re: parkowanie tyłem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 14:27
      hmm.. zależy jakim samochodem zamierzasz wykonać ten manewr :)
      Ale w większości samochodów do nauki jazdy jest tak (tak mnie uczono :D)
      Jeśli Twoje tylne koło będzie na wysokości tego bliższego rogu auta to skręt na
      maksa. Później czekamy aż będziemy do równolegle, prostujemy kierownicę dalej
      cofając. To tyle :)

• Gość: ANIA Re: parkowanie tyłem IP: 217.153.206.* 12.07.07, 14:47
        czyli jak moje koło mija pierwszy brzeg, nie drugi w kolejności ode mnie?
        • Gość: turboszatan Re: parkowanie tyłem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 18:07
          Tak, pierwszy brzeg
    • iberia.pl Re: parkowanie tyłem 12.07.07, 15:14
      zastanawiam sie keidy na kursach PJ zaczna uczyc MYŚLENIA a nie wykonywania
      polecen jak malpka kapucynka.
    • Gość: Karolina Re: parkowanie tyłem IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 12.07.07, 15:36
      Sprobuj patrzec w lusterka i do tylu, a wtedy caly ten manewr bedzie latwiejszy.
      Pamietam jak mnie tez uczono manewrow - patrz na ten zaglowek, potem na ten,
      skrecaj jak zobaczysz to czy tamto. Te sposoby moze dzialaja jak ciagle jezdzisz
      tym samym samochodem i poruszasz sie w swiecie w ktorym inni sa doskonale
      manewrujacymi kierowcami, wszystkie samochody tych samych rozmiarow, rowno
      poparkowane z idealna iloscia miejsca. Zgadnij ile razy bedziesz w takiej
      sytuacji :). Wiem ze to moze byc trudne, ale sprobuj wyczuc auto ktorym jedziesz
      - gdzie sie konczy i gdzie zaczyna a bedzie od razu duzo latwiej. Zadna sytuacja
      (oprocz ustawionych tyczek na placyku) nie bedzie taka sama i bedzie wymagac
      modyfikacji sposobu w jaki wjezdzasz/parkujesz. Spogladanie do tylu da ci mniej
      wiecej jakies odnosne gdzie masz celowac (skrecajac kierownice i jadac wolno
      jestes w stanie latwo to zmodyfikowac) a kontrolowanie odstepu w lusterkach
      pomoze ci byc w dobrej odleglosci od aut po obu stronach.
      :)
      K.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka